David Kozma - Milan Kratochvíla Kozma (kon.) | Daniel Škvor - Ivan Bartek Škvor (kon.)
Tadeáš Růžička - Marco Novák Růžička (kon.) | Matouš Kohout - Ronald Paradeiser Kohout (kon.)
Tereza Bledá - Lucia Szabová Bledá (kon.)
koniec udalosti
Tadeáš Růžička - Marco Novák

Růžička

cz Sobota 04.07.2020, 22:10Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Tadeáš Růžička vletěl na svého soupeře, třikrát byl Novák počítán a to znamená rychlý konec tohoto souboje! Růžička do puntíku splnil, co slíbil a svého soupeře naprosto zničil! (22:13:27)
     
    01:50
    Konec zápasu!
     
    01:35
    Jak je možné, že Novák ještě stojí? Růžička ho mlátí hlava nehlava.
     
    01:10
    Druhé počítání. Marco Novák je šíleně otřesen.
     
    00:41
    Růžička posadil na zem Nováka!
     
    00:15
    To je rychlost! To je tvrdost! Růžička skáče proti svému soupeři. Novák však zadní trefil.
     
    00:10
    Tvrdá kombinace Růžičky!
     
    00:00
    Začalo první kolo.
     
    Sebevědomý Tadeáš Růžička mluvil o tom, že svého soupeře dobije. Ukáže v oktagonu, do kterého právě kráčí, že nemluvil do větru?
     
    Slovenský bijec Marco Novák už stojí v oktagoně a čeká na svého soupeře.
     
    SUPER-FINÁLE DO 70 KILOGRAMŮ

    RŮŽIČKA vs. NOVÁK


    Sebevědomý Tadeáš Růžička vstoupil na půdu Oktagonu Underground velice působivě. Hned v prvním souboji se mu povedlo porazit Tomáše Le Syho na KO, čímž si získal několik stovek fanoušků na vlastní stranu. Podobné představení se očekávalo také v následném souboji proti Štěpánu Gubovi, avšak jsme celkem překvapivě sledovali vyrovnanou podívanou. Tu rozhodlo až čtvrté kolo, které vyznělo ve prospěch Mawara. Tadeáš Růžička navíc ve finálovém souboji české pyramidy porazil Jakuba Dyka, v tomto případě se jednalo o naprosto dominantní představení.

    Slovenským soupeřem ovšem bude Marco Novák, který je příjemným překvapením tohoto turnaje. Novák si v prvním kole dokázal poradit s Romanem Paulusem, následně také s Nikolasem Krivákem. Oba tyto zápasy museli rozhodnout až sudí, celkem překvapivě tomu bylo přesně naopak ve finálovém souboji proti Denisi Tripšanskému. Nádherná podívaná nakonec skončila KO ve prospěch Nováka, který se o podobný zářez bude jistě pokoušet také dnes.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Právě dnes je na programu závěrečný turnaj, tedy vrchol celého Oktagonu Underground. Můžeme se tedy těšit na československou bitvu, která rozhodne o vítězech jednotlivých váhových kategorií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:15.

    Tomáš Jirsa