Levante – Real Betis 4:2 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:0 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
Espanyol – Real Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (0:1)
SD Eibar
Nedeľa 28.06.2020, 19:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Germán Sánchez (Granada CF). Sánchez nebude hrať v ďalšom zápase.
     
    90+4
    Soldado si nabehol za nákopom za obranu Eibaru, proti nemu ale dobre vybehol brankár Dmitrović, ktorý jeho úmysel vystihol a loptu zastavil.
     
    90+3
    Center z rohu obrana Granady odhlavičkovala k Expósitovi, ktorý strelou po zemi zo zhruba 25 metrov tesne minul ľavú tyč Escandellovej brány.
     
    90+1
    Fernández si nabehol na Vallejovo hlavičkové predĺženie na ľavú stranu šestnástky a zblízka strieľal k bližšej tyči, brankár Dmitrović ale výborným zákrokom jeho strelu vyrazil na rohový kop.
     
    88
    Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku, na ktorého konci sa k hraciemu predmetu dostal Charles. Pred šestnástkou Granady posunul loptu do pravej strany voľnému De Blasisovi, ktorý ale namieril priamo do vybiehajúceho brankára Escandella.
     
    87
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Kike García, prichádza Eduardo Expósito.
     
    82
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Antonio Puertas, prichádza Antoñín.
     
    75
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Fabián Orellana, prichádza Charles.
     
    73
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Carlos Neva, prichádza Gil Bastiao Dias.
     
    69
    SD Eibar dáva gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do vedenia! Orellana dostal kolmú prihrávku na ľavú stranu pokutového územia a prihrávkou do stredu šestnástky našiel KIKEHO GARCÍU. Ten sa musel s loptou otočiť, ľavačkou ju ale strelou po zemi poslal k pravej tyči Escandellovej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Sebastián Cristóforo.
     
    65
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Rafa, prichádza Cote.
     
    54
    De Blasis vysunul na pravú stranu šestnástky Orellanu, ktorý loptu ešte posunul voľnému Kikemu Garcíovi do stredu pokutového územia Granady. Ten sám pred brankárom neuspel, keď loptu poslal na tribúnu za Escandellovou bránou.
     
    48
    Granada dala gól!
    Skvelé striedanie domáceho trénera končí už po troch minútach vyrovnávajúcim gólom! Machís prihral na pravú stranu voľnému Puertasovi, ktorý nacentroval presne na zadnú tyč. Tam bol nepochopiteľne neobsadený ROBERTO SOLDADO, ktorý prudkou hlavičkou poslal loptu k bližšej tyči.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yan Eteki, prichádza Roberto Soldado.
     
    18
    Hostia už mohli viesť o dva góly! De Blasis dostal výbornú prihrávku pätičkou od Orellanu na ľavú stranu šestnástky, kde sa ocitol sám pred brankárom Escandellom. Z dobrej streleckej pozície ale namieril len na domáceho gólmana, ktorý jeho strelu vyrazil.
     
    16
    SD Eibar dáva gól!
    Hostia otvárajú skóre! Herrera i Sánchez v strede poľa nedokázali zasiahnuť loptu, naopak si ešte sami navzájom zavadzali a vďaka tomu sa k hraciemu predmetu dostal Kike García. Ten okamžitou kolmicou za obranu Granady vysunul do samostatného úniku PABLA DE BLASISA, ktorý si potiahol loptu k šestnástku a oblúčikom preloboval vybiehajúceho brankára Escandella.
     
    11
    Inuj sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a strelou z veľmi ostrého uhla sa pokúsil zaskočiť domáceho brankára Escandella. Tomu lopta síce vypadla, nakoniec ju ale dokázal udržať pred bránkovou čiarou.
     
    10
    Puertas dostal výbornú prihrávku na pravú stranu a poslal loptu pred bránu na nabiehajúceho Machísa, ktorý i kvôli sklzu protihráča zozadu zblízka nadvihol loptu nad Dmitrovićovu bránu. Domáci hráči sa ešte dožadovali penalty, tá sa ale kopať nebude a hra bude pokračovať odkopom od brány Eibaru.
     
    5
    I tak sa ale domáci po Puertasovom prieniku dostali k rohovému kopu. Vico predĺžil center na prednú tyč za seba na zadnú, kde chýbalo Puertasovi na zasiahnutie lopty len niekoľko centimetrov.
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako všetky zápasy španielskej LaLigy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 48. Soldado – 16. De Blasis, 69. Kike García

    Karty:   90+4. Sánchez (GRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13.
    Granada CF: A. Escandell – Díaz (C), G. Sánchez, J. Vallejo, Neva (73. Bastiao Dias) – Eteki (46. Soldado), Y. Herrera – Puertas (82. Antoñín), Vico, Machís – C. Fernández.
    Náhradníci: Andorinha, Etxebarría – Foulquier, Azeez, Köybaşı, Soldado, Antoñín, Bastiao Dias, D. Duarte, Rodríguez Ruiz, J. A. Martínez, P. Sánchez.

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, Burgos, Bigas, Rafa (65. Cote) – Papakouli Diop, S. Álvarez – De Blasis, Orellana (75. Charles), Inuj (66. Cristóforo) – Kike García (C) (87. Expósito).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – P. Oliveira, Marí, Cristóforo, Cote, Cubero, Expósito, Atienza, Tejero, P. León, Charles, Quique.

    Rozhodca: Grande – Villanueva, Munuera