Tlačová konferencia Richarda Lintnera (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia Richarda Lintnera

Streda 24.06.2020, 12:00Tlačové konferencie
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:00.
     
    Prajem pekný deň, vítam váš pri online prenose z tlačovej konferencie Richarda Lintnera, ktorá by sa mala začať o 12:00!

    Témou tlačovej konferencie bude vyjadrenie Richarda Lintnera, ktorý bol v nedávnych dňoch odvolaný z postup šéfa Pro-Hokeja, teda organizácie, ktorá riadi našu najvyššiu hokejovú súťaž. Štvorica, ktorá tvorí dozornú radu Pro-Hokeja sa rozhodla odvolať Richarda Lintnera z pozície šéfa preto, že kluby nemajú s Pro-Hokejom uzavreté práva na reklamu a bol na to v poslednej dobe často upozorňovaní. Rozhodli však aj iné faktory, na ktorých sa zhodli jednotlivé kluby, Lintnerovi poďakovali za odvedenú prácu, ale bude sa hladať nový šéf tejto organizácie.

    Za dočasného riaditeľa tejto organizácie bol zvolený Imre Valášek na necelý mesiac.
     
    Ešte raz prajem pekný deň a príjemné popoludnie! O malú chvíľu sa začne tlačová konferencia odvolaného šéfa Pro-Hokeja Richarda Lintnera, ktorý sa takýmto spôsobom vyjadrí ku všetkým skutočnostiam.
     
    12:00
    Tlačová konferencia Richarda Lintnera sa práve začala!
     
    12:00
    Richard Lintner už predstúpil pred novinárov, ktorých privítal a poďakoval im za účasť.
     
    12:00
    Ďalej už bývalý šéf Pro-Hokeja ďakuje všetkým svojím spolupracovníkom, ktorý mu pomáhali vo výkone jeho funkcie.
     
    12:01
    Richard Lintner spomína na svoje začiatky, keď preberal túto funkciu a ako sa snažil posúvať ďalej kvalitu a úroveň našej ligy, od založenia fb stránky, až po všetky aktivity, ktorými Tipsport liga disponovala.
     
    12:02
    Rozprávať začal aj o ekonomickej stránke, ktorý označil, za menší športový zázrak, že s malým rozpočtom sa podarilo posunúť našu ligu vyššie.
     
    12:03
    Za jednu z najväčších udalostí označil All star predstavenie líg z iných sveta, ktorý sa vysielal až v troch štátoch.
     
    12:04
    Kladne hodnotí aj ďalší veľký projekt, ktorým bol Winnter Clasic v Banskej Bystrici a aj ďalšie podujatia zo série All stars našej najvyššej hokejovej súťaže.
     
    12:05
    Ďalej rozpráva o propagácii ligy na internete a s tým spojené technológie, ako sú mobilné aplikácie Tipsport Liga, Fantasy liga a podobne. Výborne spracovaná fb stránka a ďalšie sociálne siete, ktoré našu ligu výborným spôsobom propagovali.
     
    12:06
    Richard Lintner uviedol, že jeho predstava ďalšieho smerovania Tipsport ligy a predstavy dozornej rady sa rozdchádzali a tak je logické, že sa ich cesty musia rozdeliť!
     
    12:07
    Dodal, že spoločne s predstaventstvom výchadzal veľmi dobre, bolo to bez vážnejšieho konfliktu a želá dozordnej rade a človeku, ktorý po ňom preberie funkcie všetko dobré.
     
    12:08
    Bývalý šéf Pro-Hokeja rozpráva aj o súčastnej sezóne, ktorá sa pre pandémiu nedohrala celá, neuskotočnilo sa play-off, ktoré je veľmi sledované. Je to jedna z najťažších situácii, ktoré Pro-Hokej musel riešiť.
     
    12:09
    Zasiahlo to aj partnerov Pro-Hokeja a našej najvyššej hokejovej súťaži, ktorými sú Kaufland a vysielacie práva vlastnila RTVS. Vyzdvihol ich loajalitu, že táto spolupráca bola úspešná je potrebné v nej stále pokčačovať.
     
    12:10
    Richard Lintenr ešte raz poďakoval médiam, že prišli na túto tlačovú konferenciu, pomocou ktorej chcel poďakovať za svoje dosavadné účinkovanie, teší sa na prípadné ďalšie vízie.
     
    12:11
    Ohľadom svojej budúcnosti ešte nič bližšie Richard Lintner nešpecifikoval, ale vraví, že žiadny veľký oddych ho nečaká, že je človek, ktorý nedokáže len tak sedieť na stoličke. Spomína prípadný ďalší projket, do ktorého by chcel ísť.
     
    12:12
    V rámci poďakovania ešte spomína fanúšikov, ktorí boli neodeliteľnou súčasťou našej súťaže, starali sa o výbornú atmosféru. Richard Lintner ďalej spomína, že je vďačný za správy, ktoré mu boli adresované a boli ďakovné za jeho práca.
     
    12:13
    Ďalej dodáva, že želá všetkým veľa šťastia a zdravia do ďalšej organizácie súťaže, jeho nástupcovi želá veľa úspechov. Týmto skončil svoje poďakovanie a na rad môžu prísť otázky od novinárov.
     
    12:14
    Padla otázka, ako vníma dôvody svojho odvolania, že vo veľkom sa to spomínalo v médiach. Odpoveď Richarda Lintnera bola, že to nijak v zlom neberie, že Pro-Hokej funguje určitým spôsobom a bližšie popisuje, ako prebieha podpisovanie zmlúv s účastníkmi ligy, práve to bolo Lintnerovi vyčítané už bývalému šéfovi Pro-Hokeja, že kluby nemajú s Pro-Hokejom uzavreté práva na reklamu.
     
    12:17
    Richard Lintner stále rozpráva podrobnejšie o zmlúvach, ako to celé prebieha. Dodal, že rešpektuje svoje odvolanie, nijak v zlom to neberie a želá Pro-Hokeju všetko dobré, do veľmi náročného boja v tejto situácii.
     
    12:18
    Ešte dodáva, že firmu odovzdáva v zdravom formáte a zanecháva po sebe čistý stôl.
     
    12:19
    Lintner spomína, že prijal každú jednu výzvu, ktorá mu bola predložená a že je logické, nie vždy to bolo ľahké. Nastala aj situácia, že jeho názory prijaté neboli, ale vždy sa o všetkom dalo normálne diskutovať.
     
    12:20
    Nikdy sa nesnažil dokazovať, že len on má pravdu a druhý ju nemá. Dodáva, že nikdy sa agresívne nesprával a ani sa tak neplánuje správať.
     
    12:21
    Jeden z novinárov sa pýta, či hlavným dôvodom jeho odvolania nie je ten, že sa spomína výmena hlavného partnera, s ktorým Richard Lintner nemusel súhlasiť.
     
    12:22
    Interné veci firmy Richard Lintner komentovať nechce, dodáva, že hlavný partnery boli vždy férový a zachovali sa správne aj v tejto ťažkej situácii, keď sa súťaž dohrať nemohla. Považuje to za špekulatívnu otázku v tejto chvíli.
     
    12:23
    Padla aj otázka jeho nástupcu v tejto funkcii. Konkrétne meno Richard Lintner nepovedal, len dodal, že to nie je len o jednom človeku, že to je práca tímu, ktorý musí byť kvalitný a len tak sa Pro-Hokej a Tipsport liga môže posúvať ďalej.
     
    12:24
    Na túto otázku ešte dodáva, aby sa po jeho nástupcovi nečakali ihneď veľké veci v tejto ťažkej pandemickej situácii.
     
    12:25
    Ďalej sa rieši otázka kompetencie v riadení súťaže medzi zväzom a Pro-Hokejom, Richard Lintner konštatuje, že to vždy bolo o kompromisoch.
     
    12:26
    Ďalšia otázka od novinára je, ako spätne vníma tú situáciu s udelením titulu pre Banskú Bystricu a či aj to bol dôvod na jeho odvolanie.
     
    12:27
    Richard Lintner odpovedá, že toto rozhodnutie nebolo len jeho, ale bolo to rozhodnutie riadiaceho orgánu, ale zodpovednosť vzal na seba. Keby sa to dalo vrátiť späť, zrejme by rozhodol rovnako, lebo pravidlá sa majú dodržiavať.
     
    12:28
    Ďalej Richard Lintner spomína marketingové riadenie súťaže, myslí si, že zmlúvy boli postavené dobre, že celé riadnie malo správny obchodný charakter.
     
    12:30
    Bývalý šéf Pro-Hokeja spomína rozloženie volebných síl vo Výkonnom výbore zväzu, ktorý rozhoduje o zásadných veciach. Spomína, že tam je len jeden zástupca a tipsporligové kluby majú len malú šancu niečo ovplyvniť.
     
    12:32
    Ešte dodáva, že jeho odovolanei je logickým vyústením, že prekvapení nie je, že sa k tomu zrejme schyľovalo. Svoje vyjadrenie na fb ohľadom jeho odvolania odôvodnil s úsmevom, že to bolo trošku provokatívne.
     
    12:33
    Novinár sa spýtal, že akú známku by si Richard Lintner udelil za svoje účinkovanie. Opäť dodal, že to je pätročná práca celého tímu a nie len jeho, že je rád, čo sa im všetko podarilo presadiť a posunúť ligu ďalej.
     
    12:34
    Sám však nečakal, že by mohli byť takí úspešný, že keby mu to pred piatimi rokmi niekto povie tak ani tomu neuverí. Zo svojou prácou a prácou jeho tímu je teda určite spokojný.
     
    12:36
    Svoju budúcnosť ďalej Richard Lintner presne nešpecifikuje, potrebuje ešte uzatvoriť veci s touto situáciu. Do blízkej budúcnosti sa chce zapojiť viacej súťaženia, že táto práca ho veľmi bavila.
     
    12:37
    Ďalej padla otázka, či zostalo niečo čo mal Richard Lintner naplánované nedokončené. Povedal, že všetko čo bolo na pláne a projekty sa naplniť podarilo.
     
    12:38
    Že ak mal byť odovlaný, tak teraz bol ten správny čas, aby po sebe nezanechal niečo nedorobené.
     
    12:40
    Richard Lintner dúfa, že jeho nástupcovi budú ľudia pomáhať ako len budú vedieť. Kladne vníma aj Imra Valášeka, ktorý je poverený dočasným riadením a verí, že ten mesiac zvládne bez problémov.
     
    12:41
    Ešte dodáva, že rokovanie s DVTK Miškovec a jeho účasti v ďalšej sezóne ešte nie je vyriešená, ale že už mu neprináloží to komentovať, je potrebné viesť aj rokovania s maďarským hokejovým zväzom.
     
    12:43
    Ďalšou otázkou je budúcnosť vysielania zápasov z Tipsort Ligy. Richard Linter odpovedá, že toto už on nemôže komentovať, nijak to nevie už ovplyvniť.
     
    12:44
    Richard Lintner konštatuje, že za svojimi rozhodnutiami si vždy stál a aj keď možno nevyšli tak ako mali, tak vždy vedel zodpovednosť vziať na seba.
     
    12:45
    Ďalšie otázky od novinárov tu už nie sú, takže Richard Lintner ešte raz všetkým za všetko poďakova, poprial veľa šťastia a zdravia!
     
    12:46
    Tlačová konferencia Richarda Lintnera sa práve skončila!
     
    Týmto sa teda končí aj náš online prenos! Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok dňa. (12:47:21)

    Miroslav Revaj