Alanyaspor – Trabzonspor 2:2 (kon.) | Antalyaspor – Rizespor 3:1 (kon.)
koniec
Alanyaspor
2:2 (1:1)
Trabzonspor A.S.
cz Pondelok 22.06.2020, 20:00 • Venue Bahçeşehir Okulları Stadyumu • Turecká Superliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Hostující celek prokázal velice dobrý vstup také do druhého poločasu, hned v jeho úvodu se dostal podruhé do vedení. V závěru zápasu jsme navíc viděli dvě červené karty, tu první za likvidační zákrok obdržel hostující Hosseini, kterého o dvě minuty později napodobil domácí Sakala, jenž vyfasoval druhou žlutou kartu. Alanyasporu se přesto povedlo vyrovnat, a sice až v páté minutě nastaveného času. (21:58:59)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:16.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Tasos BAKASETAS - 2:2
     
    90+5
    Alanyaspor právě vstřelil branku!
    V páté minutě nastaveného času se domácím povedlo srovnat krok! Dnes výborně hrající ANASTASIOS BAKASETAS se manévrem dostal přes protihráče, načež napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů od branky. Jeho důrazná rána nakonec skončila za hostujícím brankářem, který se po míči natahoval naprosto marně!
     
    90+3
    Máme za sebou polovinu nastaveného času, domácím se pochopitelně krátí čas na vyrovnání. Trabzonspor se nemůže dostat k souvislejší pasáži s míčem.
     
    90+1
    Domácí se v závěru zápasu opět natlačili k opačnému pokutovému území, kde se do nadějné šance dostal Cissé, kterému se ovšem nepovedlo dotlačit míč do sítě.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Ömür, přichází Serkan Asan.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě můžeme počítat s delším nastaveným časem.
     
    88
    Trabzonspor v závěru zápasu vybojoval autové vhazování na své obranné polovině. Novák se pochopitelně pokoušel najít Sörlotha, který dokázal udržet míč.
     
    87
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok, tentokráte z kategorie taktických. Fauloval totiž hostující da Costa, na řadu přijde další standardní situace.
     
    86
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Trabzonspor i nadále vede nejtěsnějším možným způsobem, do konce však zbývá dostatek času.
     
    82
    Síly na hrací ploše se opět vyrovnají! Již se žlutou kartou hrající Sakala sáhl k dalšímu faulu, po kterém uviděl druhý žlutý kartónek.
     
    81
    Sám na branku se řítil Ekuban, který se již chystal ke střeleckému pokusu. Na poslední chvíli se dokázal vrátit domácí Sakala, jenž zakročil ukázkovým skluzem.
    80. Červená karta
     
    80
    Tak pozor, ono to bude ještě hodně zajímavé! Hostující Hosseini šel do naprosto zbytečným ostrým zákrokem, za který uviděl přímou červenou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Gastón Campi, přichází Manuel da Costa.
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Hüseyin Türkmen.
     
    78
    Fantastický zákrok Kardeşlera! Ze třiceti metrů od branky se rozhodl vypálit Bakasetas, jenž mířil pod břevno, kde byl připravený brankář Trabzonsporu.
     
    77
    Hezká kombinace mezi Ömürem a Pereirou nakonec nepřinesla ani zakončení. Druhý jmenovaný to po průniku zkoušel centrem, který si ovšem našel Caulker.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Fabrice N´Sakala (Alanyaspor).
     
    75
    Sörloth se celkem překvapivě stáhl hluboko na vlastní polovinu, kde se mu na zádech vyrojila smečka protihráčů. Hostující forvard přesto rozehrál naprosto přesně.
     
    74
    Své spoluhráče se pokoušel doplnit také Tzavellas, který přesto nedokázal zastihnout balón na hrací ploše. Kardeşler si tak přichystá další odkop od branky.
     
    73
    Pasem za obranu to zamýšlel domácí Djalma, který se pokoušel nastartovat Cissého. Myšlenka to byla sice dobrá, jenomže tento záměr dokázal přečíst soupeř.
     
    72
    Vstoupili jsme do závěrečné dvacetiminutovky. Trabzonspor se nikam zbytečně netlačí, naopak nechává hrát soupeře, který se horko, těžko dostává do šancí.
     
    71
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Baiano, přichází Juanfran.
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Ceyhun Gülselam, přichází Onur Bulut.
     
    70
    V hlavičkovém souboji si zcela evidentně pomohl rukama Sörloth, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Alanyaspor rozehrál volný kop nakrátko po zemi.
     
    69
    Alanyaspor to zkoušel centrem do šestnáctky, kde se nenacházel nikdo v oranžovém kompletu. Cissé tuto nabídku nepochopil, snadná práce pro Kardeşlera.
     
    68
    Ndiayemu se povedlo vyvézt balón ke středovému kruhu, odkud velice přesně roztáhl hru směrem na Sörlotha. Ten do kombinace zapojil také Guilhermeho.
     
    67
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností, jednu z nich udělal také střídající Djalma, který nenašel Sakalu. Trabzonspor vybojoval další aut.
     
    66
    Pereira na jistotu přihrával vedle stojícímu Parmakovi, který v tísni prodloužil nahrávku až ke Kardeşlerovi. Po jeho odkopu se v ofsajdu nacházel Sörloth.
     
    65
    Hosté se po kratší době dostali na opačnou stranu, kde se Guilherme pokoušel dostat přes Karacu. Druhý jmenovaný hráč na dlouhou nohu vypíchl míč.
     
    64
    Marafona se při rozehrávce dostal pod menší nátlak, avšak se mu přesto povedlo přesně odkopnout balón na druhou stranu, kde Gulselam neprošel vpřed.
     
    63
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Junior Fernándes, přichází Djalma.
     
    62
    Je za námi více než hodina hry, druhý poločas tak trochu navazuje na ten první. Trabzonspor vstřelil brzkou branku, domácí tak budou muset výrazně zabrat.
     
    61
    Alanyaspor pokračuje ve své aktivitě, nyní si pro změnu zajistil zisk rohového kopu. Na ten si dokázal naskočit Caulker, který si dle sudího pomohl rukama.
     
    57
    Domácí přesto zůstali u pokutového území soupeře. Vybojovali si totiž další standardní situaci, nicméně rozehrávající Bakasetas poslal balón mimo spoluhráče.
     
    56
    Bakasetas stáčel svůj další centr směrem od branky, nakonec se mu povedlo najít Tzavellase. Ten ihned zakončil směrem na branku, na brankáře ale nevyzrál.
     
    55
    Cissé se pokoušel napřáhnout ke střele zpoza pokutového území, nicméně trefil pouze dobře postaveného Campiho. Alanyaspor bude zahrávat rohový kop.
     
    54
    Novák zkoušel urychleným hodem od postranní lajny zaskočit domácí obranu, nakonec si pozorně počínal Tzavellas, který vybojoval autové vhazování.
     
    53
    Bakasetas rozehrál ze středového kruhu zpět na Gulselama, který to ihned po převzetí nahrávky zkoušel prudkým pasem. Do dráhy letu se ale postavil soupeř.
     
    52
    Regulérnost branky ještě musel potvrdit videorozhodčí, který zkoumal možný ofsajd. Nakonec tomu tak nebylo, Trabzonspor se tak podruhé dostává do vedení.
    51. Filip NOVÁK - 1:2
     
    51
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Hosté se přesto dostávají zpět do vedení! Obrovský kus práce odvedl Ömur, kterému se fantastickou kolmicí povedlo oslovit FILIPA NOVÁKA. Český obránce si dokázal načasovat náběh za obranu, načež nadvakrát překonal brankáře Marafonu. Domácí obrana si zaslouží pokárání, v tomto případě jí to moc nevyšlo.
     
    51
    Zákrok si připsal také brankář Kardeşler, který jednu ze střel vyrazil před sebe. Tam se k jeho štěstí nacházel kolega Hosseini, jenž pro jistotu uklidnil hru.
     
    50
    Následně měl celkem dost prostoru kolem sebe Pereira, který šikovně roztáhl hru na Guilhermeho. Jeho ránu Marafona vyrazil před sebe, kde jeden z hostů ve skluzu nezametl míč do sítě.
     
    49
    Marafona si troufl na riskantní nahrávku k pravé autové lajně, kde se o nahrávku hlásil Carneiro. Ten se pokoušel obejít Ömura, od kterého šel míč do autu.
     
    48
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Kardeşler, který o poločase střídal Cakira. Těžko říct, z jakého to bylo důvodu, nicméně Alanyaspor toho bude moci využít.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Uğurcan Çakır, přichází Erce Kardeşler.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl od úvodních minut velice ofenzivní. Hned v úvodu jsme se navíc dočkali první branky, o kterou se postaral hostující Ömur. Bylo tomu tak po obrovské chybě v domácí rozehrávce, kterou vyprodukoval Carneiro. I Alanyaspor měl své šance na vyrovnání, jenomže dlouhou dobu si domácí hráči nevěděli rady na Cakira. Alanyaspor se přesto vyrovnání dočkal, a sice až během nastaveného času.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Salih Uçan (Alanyaspor).
    45+1. Papiss CISSÉ - 1:1
     
    45+1
    Alanyaspor právě vstřelil branku!
    Před koncem prvního poločasu se domácí přeci jenom dočkali vyrovnaní! Velice kvalitně to povedl Sakala, který se s míčem protlačil až k hranici pokutového území, odkud centroval na PAPISSE DEMBU CISSÉHO. Domácí útočník to zkoušel tvrdou střelou na přední tyč, brankář Cakir na tento projektil neměl šanci dosáhnout.
     
    45+1
    Po levém křídle to zkoušel Guilherme, který se v rychlostním souboji nedostal přes Caulkera. Druhý jmenovaný hráč nakonec odehrál balón do autu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    Na pořadu dne byl rohový kop pro domácí hráče. Bakasetas poslal svůj centr na přední tyč, kde se dokázal vynořit Hosseini, jenž odehrál míč do bezpečí.
     
    42
    Chvíli se nehrálo, po jednom ze soubojů se na trávníku ocitl faulovaný Gulselam. Alanyaspor si přesto vybojoval standardku, bude to z nějakých třiceti metrů.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Caleb Ekuban (Trabzonspor AŞ).
     
    39
    V krátkém časovém sledu byl k vidění další nedovolený zákrok, tentokráte se provinil hostující Ekuban. Ten místo míče trefil Ucana, což uviděl také sudí.
     
    37
    Gulselam nedokázal ustát souboj s Parmakem, který si evidentně pomohl lehkým kontaktem o soupeřovu kopačku. Alanyaspor tak bude pokračovat v aktivitě.
     
    36
    Opět se do akce dostal pomezní sudí, který si tentokráte všiml jednoznačného ofsajdu, ve kterém byl Pereira. Bude se pokračovat rozehrávkou Tzavellase.
     
    35
    Po delší době se k hracímu předmětu dostal také brankář Marafona. Ten si v poklidu počíhal na poskakující balón, který dokázal sevřít do připravených rukavic.
     
    34
    Posléze si zkušeně počínal Hosseini, který odehrál míč přímo do moci brankáře Cakira. Slušná pasáž ze strany domácích, žádné nebezpeční ovšem nepřišlo.
     
    33
    Výsledkem byl zisk rohového kopu, ke kterému se postavil Ucan. Jeho centr byl snadnou kořistí pro brankáře Cakira, který rychle založil protiútok Trabzonsporu.
     
    32
    Do protiútoku se navíc vydal Fernandes, který se po krátkém driblinku rozhodl pro přenesení hry na pravé křídlo, kde Karaca centroval do nohy zadáka Campiho.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, v posledních minutách se zrovna moc nehrálo. Alanyaspor se přesto snaží s výsledkem něco udělat, stále však naráží na obranu.
     
    30
    Domácí rozehráli standardní situaci z vlastní poloviny, jenomže kombinace neměla dlouhého trvání. Nahrávku dokázal zastavit Parmak, jenž založil protiakci.
     
    29
    Opět se nehraje, i tentokráte za to mohl zdravotní stav jednoho z hráčů na hrací ploše. Mezitím se ostatní občerstvují, zároveň trenéři dávají taktické pokyny.
     
    28
    První nedovolený zákrok vyprodukoval také Novák, který zavadil o nohu Gulselama. Alanyaspor rozehrál urychleně, míč směřoval až k brankář Marafonovi.
     
    27
    Ömur se nedokázal protáhnout kolem bránícího Sakaly, přičemž druhý jmenovaný odklízel balón do zámezí. To znamená autové vhazování pro Trabzonspor.
     
    26
    Průniková nahrávka měla mezi obránci najít Karacu, avšak toho důrazným způsobem odtlačil Campi. Záhy přímo doprostřed branky zakončoval Fernandes.
     
    25
    Alanyaspor bez větších problémů dokázal proniknout na útočnou polovinu, kde si drobným faulem pomohl Campi. Carneiro si bere standardku na starost.
     
    24
    Zároveň za sebou máme úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přináší hodně zajímavou podívanou. Dočkali jsme se jedné branky, ve vedení jsou hosté.
     
    23
    Ndiaye je po předchozím střetu lehce otřesen, avšak by měl pokračovat ve hře. Nakonec to nevypadá na nic vážnějšího, Trabzonspor má k dispozici volný kop.
     
    22
    Další celkem důrazný souboj, tentokráte nepříjemně inkasoval úder do hlavy hostující Ndiaye. Hlavní sudí přerušil hru a zavolal hostující lékařský personál.
     
    21
    Do domácího pokutového území přiletěl další centr, pro který si chtěl seběhnout Marafona. Před ním ovšem zakročil Tzavellas, který poslal balón na roh.
     
    17
    Cakir předvedl bleskový výkop, prostřednictvím kterého našel volného Ömura. Tomu na pomoc přispěchal Ekuban, který se ovšem nacházel v jasném ofsajdu.
     
    16
    Další nadějná akce Alanyasporu nakonec nepřinesla nic nebezpečného. Bakasetas se pokoušel najít Cissého, avšak ten ani ve skluzu nedosáhl na balón.
     
    15
    Po další nepřesnosti se míč opět dostal mimo hrací plochy, tentokráte z toho byl aut pro Alanyaspor. Carneiro si vybral Ucana, jenž nahrával pouze do ofsajdu.
     
    14
    Na pořadu dne bylo autové vhazování, ke kterému se postavil Novák. Jeho dalekonosná nabídka směřovala na Sörlothovu hruď, od které se míč odrazil k Parmakovi.
     
    13
    Sakalovi se nejprve povedlo obelstít trojici protihráčů, načež přihrával do běhu na Bakasetase. Ten ještě centroval do malého vápna, odkud Cissé mířil vedle.
     
    12
    I opakovaný záběr skutečně potvrdil nedovolené počínání, brankář Cakir tak v krátkém časovém sledu opět odkopával od branky. Jeho pas si našel Caulker.
     
    11
    Avšak rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného, naopak jsme sledovali útočný faul od Ucana. Ten totiž místo balónu trefil pouze nohu obránce Nováka.
     
    10
    Nádherným zákrokem se prezentoval hostující brankář Cakir, kterému se povedlo zlikvidovat hezké zakončení od Bakasetase. Domácí budou zahrávat roh.
     
    9
    I po rozehrávce se k míči dostal domácí brankář Marafona, kterému se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, odkud Carneiro nepřesně přenášel hru.
     
    8
    Na první přesný zásah jsme tak nemuseli dlouho čekat, Trabzonspor dokázal udeřit hned ze své první větší šance. Domácí přesto mají na vyrovnání čas.
    7. Abdülkadir ÖMÜR - 0:1
     
    7
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Obrovskou hrubici udělal domácí obránce Carneiro, jehož zpětnou nahrávku dokázal zachytit pozorný Sörloth. Ten si ještě před brankou všiml naprosto osamoceného ABDÜLKADIRA ÖMURA, který bez větších problémů poslal míč do prázdné branky.
     
    6
    Pereira si dokázal splnit obrannou povinnost, za sebe totiž nepustil aktivního Sakalu. Trabzonspor se tak dostal zpět k míči, avšak nachází se u vlastního vápna.
     
    5
    Alanyaspor se opět usadil na polovině soupeře, kde rozjel další kombinaci. Carneiro nakonec spolupracoval s Caulkerem, jenž přenášel hru na levou stranu.
     
    4
    Posléze to po pravém křídle zkoušel hostující Omur, avšak daleko se s míčem nedostal. Včas ho totiž dokázal zastavit Carneiro, od kterého šel míč do autu.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Cakir, kterému se velice přesně povedlo rozehrát na Nováka, jenž ovšem přišel o míč.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Alanyaspor: Marafona – Baiano, Caulker, Tzavellas, N´Sakala – Gülselam, Uçan – Karaca, Bakasetas, Fernándes – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan – Altıntaş, Bulut, Çağıran, Güneş, Djalma, Juanfran, Kanak, Pektemek, Welinton.

    Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Hosejní, Campi, Novák – B. Ndiaye, Parmak – Ömür, Ekuban, Guilherme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Asan, Basaçikoglu, M. da Costa, Tunç, Türkmen, Kilinc, Erdogan, Dursun.

    Rozhodčí: Karaoğlan – Narinç, Bozbey.
     
    Trabzonspor AŞ

    Soupeřem ovšem bude druhý celek tabulky, kterým je Trabzonspor. Ten doposud nasbíral šestapadesát bodů, přičemž na vedoucí Basaksehir ztrácí pouze tři body, avšak ten má jeden zápas k dobru. Hostující tým tohoto zápasu letos v lize prohrál pouze ve třech případech, poslední porážka navíc přišla v loňském kalendářním roce. Od té doby se Trabzonsporu výsledkově daří, tři body se mu například povedlo ukořistit také na hřišti nevyzpytatelného Göztepe, které prohrálo výsledkem 1:3. Trabzonspor je navíc vůbec nejlepším venkovním celkem, dohromady se mu povedlo získat šestadvacet bodů.
     
    Alanyaspor

    Fotbalisté Alanyasporu se po sedmadvaceti odehraných zápasech nacházejí na sympatické šesté pozici, přičemž stále můžou pomýšlet nad pohárovou Evropou. Manko na čtvrtý Galatasaray je v tuto chvíli osmibodový, v případě bodového zisku by se ovšem mohl snížit. Alanyaspor se v posledních zápasech nenachází v ideální formě, pět posledních duelů totiž přineslo hned tři porážky. Ta poslední se uskutečnila na půdě vedoucího Basaksehiru, kterému se povedlo zvítězit výsledkem 2:0. Alanyspor se tak pokusí najet na lepší šňůru, má k tomu nejlepší předpoklady.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Alanyaspor a Trabzonspor AŞ.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 45+1. P. Cissé (N´Sakala), 90+5. Bakasetas (Tzavellas) – 7. Ömür (Sörloth), 51. Novák

    Karty:   45+3. Uçan (ALN), 76. N´Sakala (ALN) – 40. Ekuban (TRA)   82. N´Sakala (ALN)   80. Hosejní (TRA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:16.
    Alanyaspor: Marafona – Baiano (71. Juanfran), Caulker, Tzavellas, N´Sakala – Gülselam (71. Bulut), Uçan – Karaca, Bakasetas, Fernándes (63. Djalma) – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan – Altıntaş, Bulut, Çağıran, Güneş, Djalma, Juanfran, Kanak, Pektemek, Welinton.

    Trabzonspor A.S.: Çakır (46. Kardeşler) – João Pereira, Hosejní, Campi (79. M. da Costa), Novák – B. Ndiaye, Parmak – Ömür (90. Asan), Ekuban, Guilherme (79. Türkmen) – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Asan, Basaçikoglu, M. da Costa, Tunç, Türkmen, Kilinc, Erdogan, Dursun, Baykuş.

    Rozhodca: Karaoğlan – Narinç, Bozbey