Villarreal – Sevilla 2:2 (kon.) | Leganés – Granada 0:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:2 (2:1)
FC Sevilla
cz Pondelok 22.06.2020, 19:30 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španielska LaLiga • 31. kolo
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (21:34:20)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
     
    Utkání končí nerozhodně 2:2. Vzhledem k průběhu utkání mohou být s bodem spokojeni spíše domácí, které ve druhé půli několikrát podržel brankář Asenjo. Vstup do zápasu přitom vyšel lépe Villarrealu, v osmnácté minutě propálil Vaclíka Paco Alcácer. Hostům se sice podařilo srovnat zásluhou Sergia Escudera, jenže krátce před přestávkou vrátil Žluté ponorce vedení Pau Francisco Torres. Sevilla udělala o přestávce tři změny a ve druhé půli byla jasně lepší. Zmohla se však pouze na vyrovnání, když po Navasově centru zakončil akci dvou střídajících hráčů Munir.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté dostali příležitost k ještě jedné standardní situaci. Sice se jim povedlo zakončit, ovšem hlavička Diega Carlose s přehledem pokryl dnes výborný Asenjo.
     
    90+4
    Přímý kop Sevilly znovu obstaral Banega. Jeho centr nevypadal vůbec špatně, ovšem prostor před brankou spolehlivě vyčistil ve vzduchu jistý Albiol.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Bruno Soriano (Villarreal CF).
     
    90+2
    Jesús Navas naservíroval balon na hranici šestnáctky, odkud pálil Munir. Střelci vyrovnávací branky trvalo si míč nachystat na levačku, a Tores měl tak dost času přispěchat s blokem.
     
    90+1
    Po dobré práci od Ocampose se dostal Escudero k voleji ze stejné pozice, odkud se podařilo srovnat Munirovi, mladšího kolegu ale nenapodobil a trefil jen Asenja.
     
    90
    Hlavní sudí nastavil nad rámec základní hrací doby hned pět minut. Pohne se ještě skóre, nebo si oba týmy z dnešního duelu odnesou bod za remízu 2:2?
     
    89
    Bruno Soriano si po příchodu na hřiště vysloužil ovace od svých spoluhráčů na lavičce i realizačního týmu. Kapitán Villarrealu se vrací po vleklých zdravotních problémech.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Vicente Iborra, přichází Bruno Soriano.
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Carlos Bacca.
     
    88
    Podobně dopadl na druhé straně i pokus Lucase Ocampose. Technická rána argentinského fotbalisty si našla cestu jen k připravenému Sergiu Asenjovi.
     
    87
    Ontiveros to možná trochu zbytečně opět vzal na sebe. Jeho přízemní rána postrádala razanci a navíc zamířila přímo do míst, kde čekal Tomáš Vaclík.
     
    86
    Hosté málem přetavili svou převahu ve třetí branku! Po nepovedeném rohu přilétl do šestnáctky další centr, Asenjo ale hlavičku osamoceného de Jonga parádně zneškodnil.
     
    85
    Luuk de Jong sice upaloval sám na branku Villarrealu a s překonáním Asenja si věděl rady, jenže pomezní arbitr správně odhalil jeho ofsajd.
     
    84
    Ontiveros se nadechl k zajímavému průniku. Nejprve přešel kolem Escudera, ve vápně se vyhnul i Koundému, ovšem se třetím protivníkem, jímž byl Carlos, už si neporadil.
     
    83
    Koundé ve vzdušném souboji předčil Alcácera na plné čáře, levou rukou ale zasáhl španělského útočníka do zátylku. Jasný faul, míč pro domácí fotbalisty.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 18. Alcácer, 45+4. Francisco Torres (Cazorla) – 39. Escudero (Fernando), 63. Munir (Navas)

    Karty:   27. A. Moreno (VLR), 73. Trigueros (VLR), 90+3. B. Soriano (VLR) – 27. Sergi Gómez (SEV), 45+3. Fernando (SEV), 68. Ocampos (SEV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Francisco Torres, Albiol, A. Moreno – Chukwueze (72. Ontiveros), Anguissa, Iborra (88. B. Soriano), Cazorla (57. Moisés Gómez) – G. Moreno (72. Trigueros), Alcácer (88. Bacca).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Trigueros, Morlanes, Quintilla, Peña, B. Soriano, Chakla, Moisés Gómez, Ontiveros, Lozano, Niño.

    FC Sevilla: Vaclík – Koundé, Diego Carlos, Sergi Gómez (46. Navas), Escudero (C) – Jordán (62. F. Vázquez), Fernando, Banega – Rony Lopes (46. Munir), Nasjrí (81. L. de Jong), Suso (46. Ocampos).
    Náhradníci: Bunú – Ocampos, Munir, Navas, Gudelj, L. de Jong, Ó. Torres, F. Vázquez, Reguilón, Mena, Genaro, Lara.

    Rozhodca: José Sánchez Martínez – Carlos del Cerro, Juan Carlos Jiménez