Norimberk – Stuttgart 0:6 (kon.) | Heidenheim – Hamburger 2:1 (kon.) | St. Pauli – Regensburg 1:1 (kon.)
Darmstadt – Wiesbaden 3:1 (kon.) | Bochum – Fürth 2:2 (kon.) | Aue – Hannover 2:1 (kon.)
Sandhausen – Dynamo Drážďany 0:1 (kon.) | Osnabrück – Kiel 4:1 (kon.) | Karlsruher SC – Bielefeld 3:3 (kon.)
koniec
1.FC Heidenheim 1846
2:1 (0:0)
Hamburger SV
cz Nedeľa 21.06.2020, 15:30 • Venue Voith-Arena • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1.FC Heidenheim 1846 a Hamburger SV.
     
    1.FC Heidenheim 1846

    Fotbalisté Heidenheimu se v letošním ročníku prezentují velice povedenými výkony, které momentálně stačí na čtvrtou pozici. Heidenheim však stále může pomýšlet nad přímým postupem, či postupem do baráže. Domácí celek tohoto zápasu totiž ztrácí na druhý Stuttgart pouhé tři body, což by se po tomto kole klidně mohlo změnit. Heidenheim však z posledních pěti duelů přišel o body hned ve třech případech, naposledy tomu tak bylo v posledním kole, kdy remizoval na hřišti osmého Furthu bezbrankovým výsledkem. Heidenheim je třetím nejlepším domácím mužstvem, zde má sérii čtyř výher v řadě, což se musí hodit.
     
    Hamburger SV

    Na opačné straně stojí pro změnu třetí celek tabulky, kterým je Hamburg. Ten se nachází na barážové pozici, avšak na svého dnešního soupeře má pouze dva body. Také Hamburg z posledních pěti odehraných zápasů dokázal vyhrát pouze ve dvou případech, celkem překvapivě jsme sledovali nerozhodný výsledek proti čtrnáctému Osnabrucku. Hamburg se v tabulce venkovních celků řadí na průběžnou pátou pozici, přičemž se mu z odehraných šestnácti duelů povedlo vybojovat dvacet bodů. Manko na vedoucí Bielefeld je hodně velké, v současné době třináctibodové.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Busch, Mainka, Beermann, Föhrenbach – Griesbeck, Dorsch – Otto, Leipertz, Mohr – Kleindienst.
    Náhradníci: Eicher – Kerschbaumer, Multhaup, Schimmer, Sessa, Schnatterer, Theuerkauf, Thomalla, Hüsing.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Gyamerah, Letschert, van Drongelen, Leibold – G. Jung – Beyer, Dudziak, Hunt, Harnik – Pohjanpalo.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Ambrosius, Narey, Fein, Vagnoman, Jatta, Kittel, Hinterseer, Kinsombi..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se při rozehrávce dostal pod menší tlak hostující brankář Pollersbeck. Nakonec se mu povedlo odkopnout před napadajícím soupeřem.
     
    4
    Kousek od vlastního pokutového území dokázal čistým způsobem zakročit Dudziak, kterému se povedlo obelstít Dorsche. Hamburg tak rozjel další kombinaci.
     
    5
    Směrem dopředu to zkoušel také hostující Harnik, kterému se nakonec povedlo vybojovat rohový kop z pravé strany. K rozehrávce se postavil obránce Gyamerah.
     
    6
    Jeho rozehrávka nakonec přinesla nahrávku směrem na Pohjanpala, jehož zakončení z jedničky bylo celkem dost nepřesné. Müller tak nemusel zasahovat.
     
    7
    Na druhé straně se do vzdušného souboje pouštěl Kleindienst, kterému se povedlo prodloužit míč za sebe. Tam se ovšem jako první dostal zadák Letschert.
     
    8
    Harnikovi se v krátkém časovém sledu povedlo vybojovat druhý rohový kop. Tentokráte si ho vzal na starost Hunt, po jehož centru dokázal zakončit Jung. Jeho hlavička ovšem orazítkovala pouze tyč!
    8. Jung hlavičkoval pouze do tyče.
     
    9
    Při jednom ze soubojů si dokázal dobře počínat domácí Dorsch, který poté raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Beermanna, jenž prudce odkopl vpřed.
     
    10
    Jenomže ofsajdové postavení si nedokázal pohlídat naběhnuvší Mohr, čehož si pochopitelně všiml také pomezní sudí. I opakovaný záběr skutečně přinesl ofsajd.
     
    11
    Na útočnou polovinu se bleskovým způsobem prodral Jung, který ovšem kolem sebe neměl podporu svých spoluhráčů. Nakonec počkal na kolegu Dudziaka.
     
    12
    Po delší době si s míčem zahrál také hostující brankář Pollersbeck, který ihned poté roztáhl hru směrem na Hunta. Druhý jmenovaný skončil po faulu na zemi.
     
    13
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali hned dva nedovolené zákroky Heidenheimu. Hamburg si tak vybojoval standardní situaci, ke které se postavil Hunt.
     
    14
    Heidenheim ovšem předvedl bleskový přechod na opačnou stranu, kde to Fohrenbach zkoušel přízemní nahrávkou do šestnáctky, kde se nacházel Letschert.
     
    15
    Hamburg raději uklidnil hru na vlastní polovině, kde se Van Drongelenovi povedlo roztáhnout hru na Gymameraha, jenž se dostal přes smečku hladových protihráčů.
     
    16
    Na pořadu dne bylo autové vhazování pro Heidenheim. Od levé autové lajny se o něj postaral obránce Fohrenbach, který se pokoušel najít kolegu Mohra.
     
    17
    Nejprve se dobře povedlo zakročit pozornému Mainkovi, který na hranici pokutového území čistě odzbrojil Pohjanpala. Domácí se tak dostávají k protiútoku.
     
    18
    Jenomže ten měl jepičí život, míč skončil ještě před středovým kruhem. Navíc si poté nedovoleně pomohl Beermann, který vystavil stopku hostujícímu hráči.
     
    19
    Hamburg však rozehrávku volného kopu příliš uspěchal, jedna z nahrávek směřovala mimo dosah Pohjanpala. Včasný výběh ze své branky předvedl Müller.
     
    20
    Hamburg se pro změnu pokusil zaútočit přes levou stranu, jenomže tam se povedlo včas z obrany vystoupit Buschovi, který navíc dokázal založit rychlý kontr.
     
    21
    Jenomže ani z tohoto mráčku nezapršelo. Fohrenbach měl u postranní lajny sice dost času na centr levou nohou, ten ovšem nepřesně poslal až za branku.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Gideon Jung (Hamburger SV).
     
    25
    Heidenheim měl možnost rozehrát volný kop z útočné poloviny. Griesbeck se nakonec rozhodl pro rozehrávku po zemi, přičemž si vybral volného Leipertze.
     
    26
    Poté se k prvnímu střeleckému pokusu domácích nadechl Dorsch, který udělal několik rychlých kroků. Jeho následná rána pravou nohou vyletěla nad branku.
     
    27
    Van Drongelen měl na rozehrávku od své branky hodně času, nakonec se mu ale nenabídl žádný ze spoluhráčů. Heidenheim totiž velmi dobře napadá rozehru.
     
    28
    Výroku sudího se divil domácí Otto, který se marně dožadoval zisku volného kopu pro svůj celek. Sudí odpískal opačně, standardku bude rozehrávat Hunt.
     
    29
    Jeho kroucená nabídka levou nohou nakonec směřovala k malému vápnu. Tam se do vzduchu dokázal vyšplhat Harnik, jehož hlavička nebyla vůbec přesná.
     
    30
    Rychlá akce Hamburgu nakonec přinesla nahrávku na Gyameraha, který se ještě pokoušel nahrát pod sebe. Tam si seběhl Dudziak, kterému balónu uskočil.
     
    31
    Na opačné straně se do dobré palebné pozice dostal Dorsch, který přesto vypálil pouze doprostřed branky. I tak musel brankář Pollersbeck zasahovat nadvakrát.
     
    32
    Vypadalo to na nedovolený zákrok od Mainky, jenomže sudí celkem překvapivě nechal pokračovat ve hře. Heidenheim tak podniká další rychlý protiútok.
     
    33
    Je za námi více než třetina hry, i nadále na první branku čekáme. Hamburg působí mnohem aktivnějším dojmem, domácí se pokoušejí zakládat protiútoky.
     
    34
    Po delší době jsme sledovali rohový kop, i tentokráte v podání Hamburgu. Z levé strany se ho ujal kapitán Hunt, po jehož centru se málem ke střele dostal Beyer.
     
    35
    Obrana Heidenheimu si i posléze splnila svůj úkol. Za pokutovým územím se totiž nadechl k zakončení Jung, avšak jeho střelu dokázal včas srazit Beermann.
     
    36
    Dostali jsme se do něco poklidnější pasáže utkání. Hamburg se stále snaží trpělivou rozehrávkou uspat svého soupeře, do rozehrávky se zapojil také brankář.
     
    37
    Kombinace na levém křídle nakonec přinesla sympatický atak v podání Fohrenbacha, který se sám dostal až k hranici šestnáctky, kde přenechal míč Ottovi.
     
    38
    Druhý jmenovaný ovšem neustál srážku s protihráčem, avšak dle verdiktu sudího se jednalo o čistý zákrok. Hamburg tak může pokračovat v rozehrávce.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Sebastian Griesbeck (1.FC Heidenheim 1846).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Další celkem důrazný souboj, nicméně domácí Busch šel do souboje s protihráčem čistým způsobem. Pro Hamburger SV to znamená zisk dalšího autového vhazování.
     
    44
    Hosté si dokonce vybojovali další rohový kop, který Hunt poslal do přehuštěného prostoru. Tam se k míči dostal Letschert, jehož zakončení nebylo přesné.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku, což je trochu překvapivé. Hamburg měl během prvního poločasu o poznání více ze hry, jeho největší šance skončila pouze na brankové konstrukci. Domácí celek se většinu času pouze bránil, sám se častokrát snažil útočit díky rychlým protiútokům, avšak to k žádné vyložené šanci nevedlo. Doufejme, že nám druhý poločas konečně přinese nějakou tu branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu tu máme vedoucí branku hostujícího celku! Harnikovi se totiž povedlo uspět v hlavičkovém souboji, což bylo klíčové. Jeho prodloužení totiž směřovalo na JOELA POHJANPALA, který se důrazným způsobem natlačil až před domácího brankáře Müllera, kterého překonal střelou pravým nártem.
    46. Joel POHJANPALO - 0:1
     
    48
    Heidenheimu se tedy absolutně nepovedl vstup do druhého poločasu, inkasoval hned z první akce soupeře. Domácí přesto mají na vyrovnání hodně času.
     
    49
    Přenesení hry našlo na levém křídle naprosto volného Leibolda, který si troufl na prudkou nahrávku směrem na Harnika. Ten prověřil připravenost brankáře.
     
    50
    Hamburg i po vstřelené brance pokračuje ve své aktivitě, předchozí útočnou akci se ovšem povedlo zastavit Fohrenbachovi, který odehrál míč směrem do zámezí.
     
    51
    Nakonec z toho byl zisk dalšího rohového kopu, k jehož rozehrávce se opětovně postavil kapitán Hunt. Ani tato vzdušná nabídka nenašla své spoluhráče.
     
    52
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Tobias Mohr, přichází Denis Thomalla.
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází David Otto, přichází Stefan Schimmer.
     
    53
    Fohrenbach se postavil k provedení autového vhazování, přičemž si u postranní lajny vybral kolegu Mohra, kterému se hlavou povedlo prodloužit míč za sebe.
     
    54
    Hlavní sudí si velice pozorně všiml dalšího nedovoleného zákroku, při kterém dostal tvrdě naloženo hostující Jung. Rozehrávat bude moci brankář Pollersbeck.
     
    55
    Míč nakonec propadl na kopačku domácího Busche, kterému se v tísni povedlo rozehrát velice přesně na Griesbecka. Nadějná akce domácích pokračuje.
     
    55
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jan Gyamerah, přichází Josha Vagnoman.
     
    56
    A málem z toho bylo vyrovnání! Dorsch se totiž dostal až do střelecké pozice, nicméně Pollersbeck dokázal zakročit, načež míč doklouzal vedle branky.
     
    57
    To jsou věci! Heidenheim se radoval z vyrovnávací branky, avšak ta nakonec neplatí. Sudí se totiž poradil s videorozhodčím, který odhalil hru rukou.
    57. Neuznaná branka domácích - ruka.
     
    58
    Hamburg tak přečkal kritický moment, přičemž nakonec stále vede o jednu branku. I tak z toho byla pořádná výstraha, soupeř málem udeřil z ojedinělé šance.
     
    59
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Griesbeck, který se snažil kolmicí vysunout jednoho ze svých spoluhráčů, jenomže míč se snesl až na kopačku brankáře.
     
    60
    U pravé autové lajny se nacházel naprosto osamocený Busch, který nakonec obdržel celkem přesnou nahrávku. Předávka na Leipertze ale nebyla přesná.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, Hamburg stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Heidenheim 1846 však přidal na aktivitě, stále se mu nedaří vyrovnat.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Jonas Föhrenbach, přichází Norman Theuerkauf.
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Robert Leipertz, přichází Marc Schnatterer.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Denis Thomalla (1.FC Heidenheim 1846).
     
    66
    Tutovka pro Hamburg! Kroucená nabídka totiž doplachtila přesně na hlavu Junga, který ve vyložené šanci zamířil hlavou přímo do náruče brankáře.
     
    67
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Bakery Jatta.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jeremy Dudziak, přichází David Kinsombi.
     
    68
    Busch to před malým momentem neudělal zrovna nejlépe, jeho předávka směrem na Leipertze našla pouze protihráče. Domácí se navíc dopustili dalšího faulu.
     
    69
    Střídající Vagnoman se ihned po svém příchodu zapojil do útočné akce svého celku. Jeho snaha měla přinést zisk rohového kopu, nakonec tomu tak nebylo.
     
    70
    Kinsombi se jako první dostal k padajícímu míči, který se mu hlavou povedlo odvrátit na útočnou polovinu. Tam šel příliš důrazně do souboje Vagnoman.
     
    71
    Theuerkauf se postavil ke své první standardní situaci, avšak ta se mu zrovna moc nepovedla. Jeho pokus neohrozil brankáře, Pollersbeck bude vykopávat.
     
    72
    K vidění byl další souboj, po kterém bylo pískáno ve prospěch Hamburgu. V tomto případě se faulem provinil domácí Dorsch, který si v souboji pomohl rukama.
     
    73
    Při následné standardní situaci to velice zkušeně provedl Mainka, který při snaze o odkop otřel míč o nohu soupeře, což znamená zisk autového vhazování.
     
    74
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Sebastian Griesbeck, přichází Daniel Kerschbaumer.
     
    75
    Hunt se po delší době postavil k rohovému kopu, který cvičeným signálem poslal k přední tyči. S tímto úmyslem však počítal Beermann, který stačil odvrátit.
     
    76
    Následoval sled nepřesností, a to z obou stran. Tu poslední vyprodukoval hostující Jung, který místo Jatty, našel pouze kopačku pozorného zadáka Busche.
     
    77
    Následně se do pokutového území bleskovým způsobem dostal Pohjanpalo, který na prudký pas nedosáhl. Poté mu na pomoc nepřiběhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    78
    Už poměrně dlouhou dobu čekáme na něco vážnějšího také z domácí strany. Pokoušel se to změnit střídající Kerschbaumer, který si sám pomohl faulem.
     
    79
    Z obrany se navíc včasným způsobem povedlo vystoupit Van Drongelenovi, který odehrál balón do zámezí před dotírajícím Theuerkaufem. Aut pro domácí celek.
     
    80
    Heidenheim právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se domácí celek dočkal kýženého vyrovnání! Na pravém křídle měl totiž nesmírně příliš prostoru domácí Schnatterer, který ihned vyslal prudký centr do malého vápna. Tam došlo k několika tečím, přičemž se zřejmě jako poslední dotkl hracího předmětu hostující LOUIS JORDAN BEYER, který si tak vstřelil vlastní branku.
    80. Jordan BEYER - 1:1
     
    81
    Nicméně nechybělo málo a Hamburg se mohl dostat zpět do vedení. Uvnitř pokutového území se míč snesl ke Kinsombimu, kterého Müller dokázal vychytat.
     
    82
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Lukas Hinterseer.
     
    85
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Hamburg před několika minutami přišel o nadějný výsledek, stále však má několik minut na skórování.
     
    86
    U středového kruhu si o nahrávku řekl osamocený Hunt, který ještě zkoušel spolupracovat s Van Drongelenem. Hamburg rozjel další pozvolnou kombinaci.
     
    87
    K vidění byl celkem důrazný souboj, který neustál jeden z domácích hráčů. Bylo tak pískáno ve prospěch Heidenheimu, který bude rozehrávat standardní situaci.
     
    88
    Nakonec se nejednalo o nedovolený zákrok, nýbrž o trefení míčem do hlavy. Sudí tak vrátil balón na místo přestupku, bude se tak opět pokračovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě se bude nastavovat. V posledních minutách působí aktivněji Hamburger SV.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    K rozhodující brance se nadechl domácí Thomalla, který do míče udeřil zpoza pokutového území. Pollersbeck byl pozorný, balón sevřel do svých rukavic.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Jordan Beyer (Hamburger SV).
     
    90+3
    Blíží se nám konec tohoto zajímavého zápasu, dost možná se skutečně dočkáme dělby bodů. Jednu z posledních útočných akcí mají na svědomí hosté.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Jannik Pollersbeck (Hamburger SV).
     
    90+5
    Heidenheim právě vstřelil branku!
    Domácí v páté minutě nastaveného času rozhodují tento zápas! Heidenheim totiž podnikl poslední útočnou akci, během které se v pokutovém území povedlo Schmmimerovi sklepnout míč vedle sebe. Tam se nacházel KONSTANTIN KERSCHBAUMER, který zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci.
    90+5. Daniel KERSCHBAUMER - 2:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:9. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:8.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Heidenheimu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 2:1. Úvod druhého poločasu vyšel lépe Hamburgu, kterému se povedlo skórovat hned ze své první útočné akce druhého dějství. Heidenheim tak prohrával o jednu branku, nicméně celkem rychle se mu povedlo vyrovnat, avšak trefa nakonec neplatila kvůli hraní rukou. Domácí si přesto připsali vyrovnání, bylo tomu tak necelých deset minut před koncem zápasu, kdy si nešťastnou vlastní branku vstřelil obránce Beyer. Aby toho nebylo málo, tak domácí podruhé udeřili v páté minutě nastaveného času, tato trefa může být před posledním kolem zásadní. (17:25:00)

    David Suchý

    Góly: 80. Beyer (vla.), 90+5. Kerschbaumer – 46. Pohjanpalo

    Karty:   39. Griesbeck (HEI), 65. Thomalla (HEI) – 23. G. Jung (HAM), 90+2. Beyer (HAM), 90+4. Pollersbeck (HAM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:9. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:8.
    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Busch, Mainka, Beermann, Föhrenbach (64. Theuerkauf) – Griesbeck (C) (74. Kerschbaumer), Dorsch – Otto (52. Schimmer), Leipertz (64. Schnatterer), Mohr (52. Thomalla) – Kleindienst.
    Náhradníci: Eicher – Kerschbaumer, Multhaup, Schimmer, Sessa, Schnatterer, Theuerkauf, Thomalla, Hüsing.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Gyamerah (55. Vagnoman), Letschert, van Drongelen, Leibold – G. Jung – Beyer, Dudziak (67. Kinsombi), Hunt (C), Harnik (67. Jatta) – Pohjanpalo (82. Hinterseer).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Ambrosius, Narey, Fein, Vagnoman, Jatta, Kittel, Hinterseer, Kinsombi.

    Rozhodca: Aytekin