Stanislav Mašek - Ivo Crhák Crhák (kon.) | Tomáš Mazal - Bernard Plavec Plavec (kon.)
Tereza Dvořáková - Paula Marčišová Dvořáková (kon.) | Jan Pajtaš - Jozef Janotík Pajtaš (kon.)
Adrián Bartl - Petr Bartoněk Bartoněk (kon.) | Daniel Škvor - Martin Horský Škvor (kon.)
Matěj Peňáz - Jakub Klauda Peňáz (kon.) | Tadeáš Růžička - Jakub Dyk Růžička (kon.)
Tereza Bledá - Magda Šormová Bledá (kon.) | Leo Brichta - Matouš Kohout Brichta (kon.)
koniec udalosti
Daniel Škvor - Martin Horský

Škvor

cz Sobota 13.06.2020, 21:10 • Klub Epic, Praha • Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: D. Škvor (TKO) (21:20:36)
     
    Čekalo se, že tento duel by nemusel projít ani přes první kolo. Nakonec jsme se dočkali i druhé rundy, kde šel ale Martin Horský velmi rychle k zemi a už se nepostavil včas. Outsider utkání si zaslouží respekt za to, že duel přijal na poslední chvíli. Škvor postupuje do mezistátního finále díky tvrdému loktu a vyčkává na budoucího soupeře.
     
    00:55
    Konec zápasu
     
    00:55
    Loket Škvora poslal „Prsíčka“ k zemi a jeho 100 kilogramů váhy už nechtělo nahoru. Rozhodčí zápas ukončil po osmivteřinovém počítání. Je konec.
     
    00:17
    Výborně zkusil Horský trefit overhand, jenže následný nástup na takedown byl hodně pomalý. A Škvor znovu na lovu.
     
    00:01
    Začátek 2. kola
     
    03:00
    Konec 1. kola
     
    02:50
    Naskočený highkick Škvorovi nevyšel, každopádně první kolo jasně vyhraje.
     
    02:30
    Škvor se snaží Horskému sebrat kyslík koleny a lokty. Je tu první počítání v postoji.
     
    01:37
    Horský znovu nakoupil, ale za cenu takedownu mu taková daň stojí. Ani tentokrát ho ale nezvládl doručit.
     
    01:07
    Horský výborně nastoupil do úderu, ale Škvor se dobře postavil.
     
    00:41
    Horský zkusil první úder, ale netrefil a následně inkasoval tři dobrá kolena.
     
    00:12
    Borci krouží v oktagonu, Škvor tlačí Prsíčka k pletivu.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    Je za námi pět úvodních superfightů a můžeme se těšit na finálové souboje. Ten nejméně vyrovnaný by měl nastat v pyramidě do 100 kilogramů, kde nastupuje velký outsider Martin „Prsíčko“ Horský. Potrápí favorita Daniela Škvora, který v minulém kole přejel Jana Gottvalda jako parní válec? Dozvíme se už za chvíli.
     
    ČESKÉ FINÁLE DO 100 KILOGRAMŮ:
    ŠKVOR vs. HORSKÝ


    Daniel Škvor (0-0-0, 1 výhra v Undergroundu)

    Daniel Škvor v Undergroundu reprezentuje kickbox, ve kterém má za sebou přes třicet zápasů. Jeho bilance činí 25 výher a pouze deset porážek, navíc hned osmnáctkrát dokázal vyhrát na TKO. Jeho poslední představení ovšem nedopadlo zrovna šťastně, v souboji proti Angelu Marshallovi prohrál ve třetím kole, kdy padl na KO. Škvor je každopádně připraven dnes zvítězit, ostatně stejně jako v minulém kole. Jde z něj strach. Úvodní duel v nejtěžší váhové kategorii turnaje ovládl už po minutě a 39 vteřinách, když tvrdým loktem poslal k zemi Jana Gottvalda. Ten už nebyl schopný postavit se zpátky na nohy.

    Martin Horský (1-0-0)
    Zveřejnění pozápasové fotografie semifinálového vítěze zanechalo u fanoušků obavu, zdali si Melvin Mané v duelu s Tomášem Hronem nepřivodil zlomeninu nosu. Spekulaci nakonec potvrdila i organizace Oktagon MMA, která v průběhu pěti dní našla náhradu v Martinu Horském. Ten je tak pochopitelně velkým outsiderem českého finále. Oficiální informace na stránce Sherdog hovoří o jednom zápase „Prsíčka“ v profesionálním MMA. V lednu porazil ve třetím kole technickým KO Tibora Ondíka. Martin Horský se nicméně ukázal i na posledním turnaji organizace IAF, kde vyzval v tříkolové bitvě další těžkou váhu Alexandra Cvernu, někdejšího zápasníka Oktagonu. Nakonec padl prostřednictvím rozhodnutí bodových.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Čtvrtfinálové i semifinálové duely jsou již minulostí, dnes nás čeká pět takzvaných super-fightů, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci, a finále českých dvojic. V pořadí již pátý podnik začíná tuto sobotu od 19:25. V hlavním zápase celé karty se představí Leo Brichta a Matouš Kohout.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:10.

    Patrik Czepiec