Düsseldorf – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 0:2 (kon.) | Leverkusen – Bayern 2:4 (kon.)
Lipsko – Paderborn 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 1:0 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
2:2 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 06.06.2020, 15:30 • Esprit Arena, Düsseldorf • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 30. kola nemeckej Bundesligy. V ňom sa proti sebe postavia mužstvá Fortuna Düsseldorf a TSG 1899 Hoffenheim. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Nemecká Bundesliga pokračuje po vynútenej prestávke 30. kolo a čaká ju ešte aj s týmto kolo päť kôl, v hre je teda ešte 15 bodov. Esprit Arena v Düsseldorfe bude hostiť stretnutie tímov z opačných častí tabuľky.

    Fortuna Düsseldorf:
    Domáci celok je stále namočený v záchranárskych prácach, momentálne má na svojom konte 27. bodov a to stačí na predbežné 16. miesto, čo znamená baráž o udržanie sa v Bundeslige. Na 15. miesto však Düsseldorf stráca len jeden bod, na 13. miesto dokonca len 4 body. Takže domáci majú stále o čo hrať, naposledy Düsseldorf vybuchol na pôde lídra súťaže, keď Bayernu podľahol 5:0.

    TSG 1899 Hoffenheim:
    Hosťujúci celok má naopak iné starosti. Na svojom konte má momentálne 42 bodov čo stačí na predbežné 7. miesto. Hoffenheim je ešte v hre o postup do kvalifikácie o Európsku ligu, ktoré zaručuje 6. miesto, od ktorého delí len horšie skóre. Takže aj Hoffenheim má stále o čo hrať, po vynútenej prestávke Hoffenheim ešte neprehral.

    Verme teda, že nás čaká zaujímavé stretnutie, pri ktorého sledovaní sa nudiť nebudeme. Sledujte náš online prenos!
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Nemecká Bundesliga pokračuje 30. kolom a to ponúkne aj súboj v Düsseldorfe, kde domáca Fortuna privíta Hoffenheim. Domáci stále bojujú o zotrvanie v súťaži a vyhnúť sa tak prípadnej baráži, hostia naopak ešte sú v hre o Európsku ligu. Je teda jasné, že oba celky potrebujú z tohto stretnutia získať body a tak verme, že uvidíme kvalitné a zaujímavé stretnutie.

    Do úvodného výkopu už veľa času neostáva, tesne pred ním sa opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – K. Ayhan, Hoffmann, Suttner – Bodzek (C) – Zimmermann, Stöger, Valon Beriša, Thommy – Karaman, Hennings

    Náhradníci: Rensing – Fink, Gießelmann, Kownacki, M. Jörgensen, Ofori, Morales, Zimmer, Skrzybski

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Bičakčić, Hübner (C) – S. Posch, Rudy, Samassékou, Baumgartner, Zuber – Skov, Dabbur

    Náhradníci: Pentke – Akpoguma, Bebou, Bogarde, Beier, Grillitsch, Geiger, Kadeřábek, Kramarić

    Rozhodca: Storks – Siewer, Schüller
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Düsseldorfe je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí nastupujú na toto stretnutie v bielych dresoch, hostia majú na sebe dresy čiernej farby.
     
    2
    Po nedovolenom zákroku získali loptu na svoje kopačky hostia, ale ich postupný prechod na útočnú polovicu nebol úspešný.
     
    3
    Opäť sa tak po krátkej dobe k lopte dostáva domáci celok, ten to skúša cez postupné založenie útoku. Hoffenheim sa ihneď snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    4
    Domáci futbalista Berisha si nabehol za obranu súpera, ale dlhú prihrávku už spracovať nedokázal a tak sa Düsseldorf vracia späť na svou polovicu ihriska.
     
    5
    Düsseldorf dal gól!
    Tak na úvodný presný zásah sme napokon nemuseli vôbec dlho čakať! Domáci sa dostali k lopte a výborne sa rozostavili v okolí pokutového územia svojho dnešného súpera, následne prišiel presný center pred bránu na hlavu ROUWENA HENNINGSA a ten umiestnil loptu do siete – 1:0!
     
    6
    Brankár Baumann sa teraz hnevá na svoju obranu, pretože Hennings bol až trestuhodne neobsadený. Skvelý vstup pre Düsseldorf do zápasu, ale stále sme len na začiatku.
     
    7
    Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop, ktorý môžme označiť za skrátený rohový kop. Düsseldorf sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    8
    Napokon budeme svedkami aj rohového kopy, hostia sa dostávajú do náporu a presne toto za takéhoto stavu potrebujú. Kastenmeier si pred svojou bránou organizuje spoluhráčov.
     
    9
    Tak to je úvod zápasu pre Hoffenheim ako zo zlého sna! Nedávno hostia inkasovali rýchly gól a teraz to vyzerá, že budú dohrávať zápas len s 10 hráčmi! Benjamin Hübner pri avizovanom rohovom kope zasiahlou do tváre jedného z domácich futbalistov a rozhodca Storks toto jeho gesto ocenil červenou kartou!
     
    10
    Hlavný rozhodca Storks to ešte celé konzultoval s kolegom u videa, ale červená karta napokon ostáva v platnosti! Hübnerovi sa veru z ihriska ísť nechcelo, ale nič sa nedá robiť.
     
    11
    Potom sa už konečne zahrával spomínaný rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Hoffenheim je v školu, behom 10 minút inkasoval gól a bol im aj vylúčený hráč.
     
    12
    Düsseldorf naopak hrá uvolnenie, zatiaľ domáci závažnú chybu nespravili a držia svoje tesné vedenie. Nesmú však súpera ani za takejto situácie podceniť.
     
    13
    Domáci futbalisti sú momentálne pri lopte a snažia sa vymyslieť postupný prechod na polovicu súpera. Hoffenheimu neostáva nič iné ako sa len pozorne brániť.
     
    14
    Na obraze hry sa stále nič nemení, dá sa teda aj predpokladať, že aktívnejšie budú hrať domáci, kedže hostia hrajú len s 10 hráčmi. Bude teda ešte zaujímavé sledovať, ako sa to bude celé vyvíjať.
     
    15
    Po dlhšej dobe sa do útoku dostali aj hostia a po nedovolenom zákroku budú zahrávať priamy kop na polovici súpera. Düsseldorf sa tak bude musieť bránť.
     
    17
    Hoffenheim dal gól!
    A je vyrovnané! Za necelých 10 minút sa hosťom aj v oslabení podarilo predsa len vyrovnať, keď vynikajúco zahrali priamy kop, center letiaci do pokutového územia najprv zasiahol Posch, ale brankár Kastenmeier reagoval skvelým zákrokom. K odrazenej lopte sa však stihol dostať MUNAS DABBUR a ten už loptu upratal do siete – 1:1!
     
    18
    Hoffenheim s veľkou radosťou oslavoval gól, podarilo sa mu vyrovnať a začína sa tak odznova. Uvidíme, ako sa ďalej toto stretnutie bude vyvíjať, predsa len hostia hrajú v oslabení.
     
    19
    Esprit Aréna teda zažíva veci! Krátko po vyrovnávajúcom góle sa domáci opäť dostali do vedenia, keď center do pokutového územia prepadol na zadnú tyč na nepostráženého Henningsa a ten sa radoval zo svojho druhého gólu v tomto zápase!
     
    20
    Radosť domácich však prerušil hlavný rozhodca, pretože sa o slovo prihlásil systém VAR! Gól napokon uznaný nie je, pretože ešte pred tým, ako lopta dopadla na Henningsovu hlavu sa jednej z jeho spoluhráčov rukou dotkol lopty!
     
    21
    Hoffenheim teda prežil klinickú smrť, pokračuje sa za vyrovnaného stavu! Keby ten gól platil, bolo by to ako cez kopirák pri domácom presnom zásahu a to je veľmi zlá vizitka pre defenzívu hosťujúceho celku.
     
    22
    Aj naďalej sú však častejšie pri lopte hostia, ktorí momentálne kombinujú na polovici súpera. Hoffenheim je teda znova pod tlakom a musí sa brániť.
     
    24
    Dlhšiu dobu sa nič zaujímavého nedeje, domáci sú aj naďalej pri lopte, ale hostia ich vysokým dostupovaním vyhnali za stredovú čiaru.
     
    25
    Postupne sa už domáci vracajú späť na útočnú polovicu, ale cez pozornú defenzívu hostí sa im teraz presadiť nedá.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Adam Bodzek (Fortuna Düsseldorf).
     
    27
    Ďalšia útočná snaha domácich bola prerušená kvôli útočnému faulu. Zakrátko sa však Düsseldorf opäť dostáva k lopte a rozbieha svoju útočnú kombináciu.
     
    28
    Fortuna Düsseldorf zahrávala rohový kop, ktorí bol rozohratý nakrátko. Potom prišiel prízemný center do pokutového územia, kde sa chrbtom k bránke pokúšal zakončiť Karaman, ale jeho pätičku brankár Baumann pokryl.
     
    29
    Teraz sme pre zmenu sledovali kombináciu hosťujúceho celku, ale ani tá nič zaujímavého neponúkol. Už sa tak snažia presadiť domáci futbalisti.
     
    30
    Obrovská šanca pre domácich znova sa ujať vedenia! K odrazenej lopte v pokutovom území sa dostal Beriša, jeho parádny volej smeroval presne pod brvno, ale brankár Baumann vytiahol fantastický zákrok a loptu vyrazil na rohový kop!
     
    31
    Rohový kop už hostia ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky. Celý Hoffenheim teraz môže byť veľmi vďačný brankárovi Baumannovi, ktorý chytil čistý gól.
     
    32
    Polhodina v Düsseldorfe je už minulosťou, priebežný stav tohto zápasu je 1:1! Hostia od 10. minúty hrajú len s 10 hráčmi na ihrisku.
     
    33
    Pomaly sa teda dostávame do záverečnej časti prvého polčasu. Viacej z hry majú jednoznačne domáci, čo je aj logické. Uvidíme, či sa ešte do prestávky dočkáme aj ďalšieho presného zásahu.
     
    34
    Düsseldorf sa aj naďalej snaží hrať aktívnejšie, častejšie útočí, ale hostia sa bránia čo im sily stačia. S desiatimi hráčmi takto vydržať prípadne až do konca zápasu bude náročné.
     
    35
    Hoffenheim sa naopak po zisku lopty nikam neponáhľa, snaží sa ju čo najdlhšie držať na svojich kopačkách a kombinovať prevažne po stred ihriska.
     
    37
    Hostia kvôli chybnej kombinácii loptu stratili a tak sa domáci pokúsili o rýchly útočný výpad. Napokon sme boli svedkami centrovanej lopty, ktorá však len preletela okolo Baumannovej brány.
     
    38
    Tlak Düsseldorfu opäť pokračuje, defenzíva súpera je v jendom ohni. Vyzerá to, že podobný obraz hry už uvidíme až do polčasovej prestávky.
     
    39
    Do pokutového územia hosťujúceho celku teraz smeroval jeden nebezpečný center za druhým, ale ani z jedného sa gól nezrodil.
     
    40
    K lopte sa už dostávajú futbalisti Hoffenheimu, ktorí už zrejme chcú prvý polčas dohrať v pokoji a bez prípadného inkasovaného gólu, čiže radšej neriskujú.
     
    41
    Necelých päť minút ostáva do konca prvého polčasu, ale až dvakrát v úvodnom dejstve zasahoval systém VAR a tak sa dá očakávať, že sa bude nadstavovať viacej minút.
     
    42
    Düsseldorf získal rohový kop, center na prvú tyč si hostia postrážili, ale domáci si rohový kop ešte zopakujú.
     
    43
    V pokutovom území súpera sa snažil presadiť domáci Karaman, ale pri spracovaní lopty si pomohol nedovolene a tak Hoffenheim získava loptu na svoje kopačky.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro skončí, uvidíme, koľko sa teda bude nadstavovať.
     
    45
    Žltú kartu dostáva André Hoffmann (Fortuna Düsseldorf).
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+2
    Aj v nadstavenom čase sledujeme kombináciu domáceho celku, ktorý sa ešte snaží vymyslieť niečo zaujímavé.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas v Düsseldorfe je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý hrá od 10. minúty bez vylúčeného Hübnera. Ani jeden z trénerov pred druhým polčasom nestriedal.
     
    47
    Pokus o rýchly útočný výpad hosťom nevyšiel, pri lopte sú tak už domáci, ktorí sa rýchlo s loptou na kopačkách presúvajú na útočnú polovicu.
     
    49
    Mega šanca pre hostí je nevyužitá! Domáci teraz totálne prepadli v obrane a tak sa otvoril pre hostí, ktorí v dvojici postupovali na bránu Düsseldorfu, napokon to celé zobral na seba Skov, ale v tutovke prepálil bránu súpera!
     
    50
    Düsseldorf mal veľké šťastie, že hostia neotočili vývoj skóre vo svoj prospech. Taktéto šance musia skončiť gólom, aby to ešte Hoffenheim nemrzelo.
     
    51
    Hoffenheim je však nabudený, ukázalo sa, že aj s 10 hráčmi si dokáže vytvoriť veľkú šancu a môže z toho byť ešte teda dráma až do záverečného hvizdu.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Robert Skov (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    54
    Hlavný rozhodca teraz musel upokojovať trénera hostí, ktorý výrazne protestoval proti Skovovej žltej karte. Dianie na ihrisku už môže plynúť ďalej.
     
    55
    Postupne sledujeme, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Snáď teda ešte budeme svedkami aj ďalších zaujímavých akcií či už pred jednou alebo druhou bránou.
     
    56
    Nedovolený zákrok zo strany hosťujúceho celku, domáci teraz získavajú priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti od súperovej brány.
     
    57
    Centrovaná lopta z priameho kopu smerovala pred bránu hostí, ale zakončenie jedného z domácich smeruje len vysoko nad.
     
    58
    Tento center smerujúci do pokutového územia zastavili hostia rukou a je z toho ešte nebezpečnejší priamy kop pre Düsseldorf. Uvidíme, ako s ním domáci naložia.
     
    59
    Nič zaujímavého sme napokon nevideli, na ihrisku ostáva ležať hosťujúci Dabbur a hra je tak prerušená, prebehne jeho ošetrenie.
     
    60
    Dianie v Düsseldorfe už pokračuje ďalej, hodina z hry je minulosťou. Priebežný stav zápasu je 1:1, pripomínam, že hostia hrajú od 10. minúty oslabení.
     
    61
    Hoffenheim dal gól!
    Šok pre domácich! Hostia aj v oslabení dokázali otočiť vývoj skóre vo svoj prospech, keď sa k lopte po presnej prihrávke dostal STEVEN ZUBER a presnou strelou do dolného rohu brány stanovuje predbežné skóre na 1:2!
     
    62
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Steven Zuber, prichádza Pavel Kadeřábek.
     
    62
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Christoph Baumgartner, prichádza Ihlas Bebou.
     
    63
    Düsseldorf tak bude musieť doťahovať náskok súpera, ktorý hrá v oslabení. Snáď nás teda čaká veľmi zaujímavý zvyšok tohto stretnutia.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf).
     
    65
    Na strane domácich sa chystá hneď viacnásobné striedanie.
     
    66
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Matthias Zimmermann, prichádza Jean Zimmer.
     
    66
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza André Hoffmann, prichádza Niko Gießelmann.
     
    66
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Valon Beriša, prichádza Kelvin Ofori.
     
    66
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Adam Bodzek, prichádza Alfredo Morales.
     
    68
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ktorý okupuje pokutové územie súpera. Hoffenheim zatiaľ tento nápor zvládla, ale veru má čo robiť.
     
    69
    Na malú chvíľu sa Hoffenheim dokázal oslobodiť, ale domáci na nič nečakajú a okamžite zakladajú ďalší útočný výpad.
     
    70
    Stöger vyslal dlhý pas za obranu hosťujúceho celku, ale nikto z jeho spoluhráčov nedokázal loptu zachytiť.
     
    71
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Munas Dabbur, prichádza Andrej Kramarić.
     
    72
    Po dlhšej dobe sme sledovali aj útočný výpad zo strany hostí, ale ten nič zaujímavého nepriniesol. Hoffenheim sa už musí stiahnúť späť na svoju polovicu ihriska.
     
    73
    Thommy predviedol peknú individuálnu akciu, jeho strela spoza pokutového územia bola zblokovaná na rohový kop.
     
    74
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, loptu na svojich kopačkách drží Hoffenheim.
     
    75
    Bola nariadená penalta pre domácich!
     
    75
    Düsseldorf dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil ROUWEN HENNINGS a posiela ju do opačnej strany, ako sa hodil brankár Baumann – 2:2! Hennings sa ta postaral aj o druhý domáci presný zásah v tomto zápase.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    77
    Krátko pred záberečnou časťou tohto stretnutia sa tak začína odznova. Oslabení hostia, ktorí počas celého stretnutia sú pod tlakom by zrejme remízu aj brali.
     
    78
    Düsseldorf však túži po troch bodoch a ešte sústreďuje zvyšok svojich síl do útoku.
     
    79
    Hostia však aj naďalej úspešne tlaku odolávajú a snažia sa udržať už do konca stretnutia tento nerozhodný výsledok.
     
    80
    Hra sa musela na malú chvíľu prerušiť, Posch ostal ležať na trávniku. Hosťujúci futbalista je však v poriadku a toto stretnutie bude môcť dohrať.
     
    81
    Necelých 10 minút ostáva do konca tohto stretnutia. Domáci, ktorí hrajú o jedného hráča navyše sa snažia aj naďalej útočiť a vyťažiť z tohto zápasu tri body, ktoré nutne potrebujú v boji o záchranu.
     
    82
    Dnes veľmi aktívny Hennings sa dostal k lopte, ale jeho strelecký pokus z hranice pokutového územia bol zblokovaný do bezpečia.
     
    83
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Kenan Karaman, prichádza Dawid Kownacki.
     
    84
    Momentálne sledujeme kombináciu domácich v okolí pokutového územia súpera. Uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakej zaujímavej príležitosti.
     
    85
    Hostia aj v oslabení ešte skúšali vyraziť do rýchleho brejku, ale ten domáci ihneď zastavili.
     
    86
    Je teda jasné, že záver zápasu bude patriť domácim futbalistom. Hostia sa však aj naďalej bránia úspešne.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Andrej Kramarić (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    88
    Žltú kartu dostáva Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    88
    Hoffenheim sa nebojí aj ostrejších zákrokov v závere zápasu. Hostia všetky svoje sily sústreďujú na ubránenie nerozhodného výsledku.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca bude nadstavovať.
     
    90
    Prízemný center z pravej strany len preletel cez pokutové územie hostí, bude to odkop od Baumannovej brány.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    90+2
    Düsseldorf to pochopiteľne ešte skúša v útoku, ale ťažko sa presadzuje cez obranu súpera.
     
    90+3
    Čoskoro sa už naplní aj avizovaný nadstavený čas. Už to teda vyzerá na nerozhodný výsledok a deľbu bodov.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf).
     
    90+5
    Hra stále plynnie ďalej, domáci ešte budú zahrávať rohový kop.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Aj druhý polčas ešte ponúkol rovnako dva presné zásahy. Ako sa čakalo, viacej z hry mali domáci, ale svoj tlak ťažko pretavili v gól. Napokon sa hostia ujali vedenia gólom Zuber a to ešte pred tým zahodili mega veľkú šancu. Domáci napokon z penalty vyrovnali na 2:2 zásluhou Henningsa, ktorý sa tak postaral o oba góly Düsseldorfu v tomto zápase. Body sa tak budú deliť.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (17:26:32)

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Hennings, 75. Hennings (pen.) – 17. Dabbur, 61. Zuber

    Karty:   26. Bodzek (DSF), 45. Hoffmann (DSF), 64. Suttner (DSF), 90+4. Hennings (DSF) – 53. Skov (HOF), 76. Nordtveit (HOF), 87. Kramarić (HOF), 88. Grillitsch (HOF)   9. Hübner (HOF)


    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – K. Ayhan, Hoffmann (66. Gießelmann), Suttner – Bodzek (C) (66. Morales) – Zimmermann (66. Zimmer), Stöger, Valon Beriša (66. Ofori), Thommy – Karaman (83. Kownacki), Hennings.
    Náhradníci: Rensing – Fink, Gießelmann, Kownacki, M. Jörgensen, Ofori, Morales, Zimmer, Skrzybski.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Bičakčić, Hübner (C) – S. Posch, Rudy, Samassékou, Baumgartner (62. Bebou), Zuber (62. Kadeřábek) – Skov, Dabbur (71. Kramarić).
    Náhradníci: Pentke – Akpoguma, Bebou, Bogarde, Beier, Grillitsch, Geiger, Kadeřábek, Kramarić.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Schüller