Freiburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Piatok 05.06.2020, 20:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach. Stretnutie 30. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 20:30.
     


    SC Freiburg

    Freiburg, ktorý bojoval o pohárové priečky, sa na jar a hlavne po reštarte súťaže tabuľkou postupne prepadáva. Zo štyroch zápasov po prerušení Bundesligy vyťažil Freiburg len dva body, navyše doma oba zápasy prehral 0:1 a v tabuľke je pred týmto kolom na ôsmom mieste. Na šiesty Wolfsburg stráca štyri body. Domáci patria medzi priemer ligy, čo sa týka strelených (38) i inkasovaných gólov (41). V tabuľke domácich zápasov je Freiburg na desiatom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Freiburg – Union Berlín 3:1
    RB Lipsko – Freiburg 1:1
    Freiburg – Brémy 0:1
    Frankfurt – Freiburg 3:3
    Freiburg – Leverkusen 0:1
     


    Borussia Mönchengladbach

    Borussia naďalej bojuje o Ligu majstrov a pred týmto duelom je na štvrtom mieste o skóre pred piatym Leverkusenom. Po reštarte súťaže sú však jej výkony zatiaľ pomerne nevyrovnané. Darí sa jej ale smerom dopredu, keďže Mönchengladbach má štvrtý najproduktívnejší útok Bundesligy (57 strelených gólov). Ani obrana ale nijak nezaostáva a je treťou najlepšou v súťaži (35 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Borussia piatym najlepším tímom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 2:1
    Frankfurt – Mönchengladbach 1:3
    Mönchengladbach – Leverkusen 1:3
    Brémy – Mönchengladbach 0:0
    Mönchengladbach – Union Berlín 4:1
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí bol vo vzájomných zápasoch mierne úspešnejší Freiburg, ktorý z 18 zápasov vyhral sedem. Mönchengladbach vyhral šesťkrát a päť zápasov sa skončilo nerozhodnými výsledkami. Vo vzájomných zápasoch týchto dvoch klubov domáce tímy neprehrávajú, hostia totiž naposledy vyhrali ešte v máji 2008, keď sa tieto dva kluby stretli v 2. Bundeslige (Freiburg vyhral v Mönchengladbachu 3:2). Freiburg vyhral z posledných ôsmich domácich zápasov proti Mönchengladbachu sedem a jeden sa skončil bezgólovou remízou. Prvý vzájomný súboj v tejto sezóne vyhrala doma Borussia 4:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    12.12.2017: Freiburg – Mönchengladbach 1:0
    5.5.2018: Mönchengladbach – Freiburg 3:1
    26.10.2018: Freiburg – Mönchengladbach 3:1
    15.3.2019: Mönchengladbach – Freiburg 1:1
    1.12.2019: Mönchengladbach – Freiburg 4:2
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Heintz, Günter (C) – Sallai, Koch, Höfler, Grifo – Höler, Waldschmidt.
    Náhradníci: Flekken – Abraši, Frantz, Keitel, Haberer, Kwon Čang-hoon, Petersen, Schmid, Schlotterbeck.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – J. Hofmann, Neuhaus – Stindl (C) – Herrmann, Pléa, Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Doucouré, Bénes, Jantschke, Kramer, Quizera, Raffael, Traoré, Wendt.

    Rozhodca: Schmidt – Sinn, Christ.
     
    Oba tímy už vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Freiburg bude hrať v červenobielych dresoch, Mönchengladbach v belasých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na útočnú polovicu. Tam sa jej zmocnili domáci obrancovia, tým ale zabránili v rozohrávke vysoko napádajúci hráči Borussie.
     
    2
    Lainerov center skúšal zakončovať Stindl, jeho strela ale bola zablokovaná. Lopta sa odrazila na ľavé krídlo k Thuramovi, ktorý nacentroval do šestnástky. Hrací predmet ale poslal priamo do rúk brankára Scwolowa.
     
    3
    Hosťom sa podarilo obrať rozohrávajúcich domácich obrancov. Stindl potom dostal prihrávku za obranu do šestnástky, lopta mu ale odskočila a už ju v sklze nedokázal zastaviť na hracej ploche.
     
    4
    Freiburgu sa v úvode zápasu vôbec nedarí. Domáci opäť stratili loptu a opäť sa ocitajú pod tlakom kombinujúcich hostí pred vlastnou šestnástkou.
     
    5
    Domáci konečne zaútočili po zisku lopty a Grifo dostal prihrávku na ľavé krídlo. Loptu si naviedol pred pokutovým územím Borussie na pravačkou, tvrdou strelou ale poslal hrací predmet na tribúnu za Sommerovou bránou.
     
    6
    Binsibajní obišiel na ľavom krídle elegantne Sallaia, jeho prízemný center pred bránkovisko však odkopol Lienhart na rohový kop.
     
    7
    Center z rohu chytil domáci gólman Schwolow, ktorý sa okamžite pokúsil založiť rýchly protiútok. Rozohrávka sa mu ale nevydarila a loptu vykopol len do priestoru, kde boli hráči Mönchengladbachu.
     
    8
    Hostia sa tak rýchlo vrátili na útočnú polovicu. Ďalší Binsibajního center zľava odkopol do bezpečia Lienhart a domácim potom pomohol zbytočným faulom na Kocha Herrmann.
     
    9
    Günterov center po zemi z ľavého krídla trochu prekvapivo preletel cez hráčov Borussie až do stredu šestnástky hostí na Waldschmidta. Ten strieľal ľavačkou z prvej, namieril ale vysoko nad Sommerovu bránu.
     
    10
    Binsibajního center zľava znovu odkopol zo svojej šestnástky Lienhart a zo strednej vzdialenosti potom vystrelil na Schwolowa Neuhaus. Domáci brankár si s týmto pokusom poradil.
     
    12
    Hra sa po aktívnom úvode Borussie trochu upokojila a odohráva sa viacmenej v strede poľa. Obraz hry sa v posledných minútach zjavne vyrovnáva.
     
    13
    Günterov pas za obranu Borussie na Hölera zastavil včas Ginter. Hostia si loptu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou a hráči Freiburgu ich tentokrát nenapádajú.
     
    14
    Hostia sa so svojou postupnou kombináciou posunuli na útočnú polovicu. Lainerov center odhlavičkoval zatiaľ jasný kráľ šestnástky Freiburgu Lienhart.
     
    15
    Hofmann vysunul do šestnástky domácich Pléu, ktorý skúšal posunúť loptu na Thurama. To sa mu nevydarilo, kedže preihrávku zablokoval Heintz, guľatý nezmysel ale stále držia pod svojou kontrolou hostia.
     
    16
    Držanie lopty: 35 % : 65 %
    Strely: 2:3
     
    16
    Thuram dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky a tvrdou strelou donútil k zákroku pravou nohou brankára Schwolowa. Dorážku Stindla k ľavej tyči potom Schwolow efektne vyboxoval.
     
    16
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za ostrý sklz do nohy v strede poľa Gian-Luca Waldschmidt (SC Freiburg).
     
    17
    Stindl sklepol hlavou nákop do šestnástky na nabiehajúceho Pléu, ktorý z prvej minul Schwolowovu bránu.
     
    19
    Binsibajní prenikol po ľavej strane k šestnástke a nacentroval do bránkoviska, Lienhart ale znovu odvrátil jeho center na rohový kop.
     
    20
    Center z rohu potom domáci gólman Schwolow chytil. Rozohrávka na spoluhráčov v strede poľa ale opäť nebola presná a hostia môžu pokračovať vo svojom stupňujúcom sa tlaku.
     
    21
    Stindlov nákop od rohovej zástavky odhlavičkoval z vlastného bránkoviska Waldschmidt a hostia potom posunuli loptu až dozadu na svojho brankára Sommera. Od neho začína ďalší postupný útok Borussie.
     
    22
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po odpískaní hry rukou v strede poľa dostáva Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach). To bola úplne zbytočná karta.
     
    23
    Vo Freiburgu začalo husto pršať. Uvidíme, ako zmena počasia ovplvní dianie na trávniku. Zatiaľ má výraznú územnú prevahu Borussia Mönchengladbach.
     
    24
    Domáci sa znovu ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich hostí a znovu prišli o loptu. Hostia tak zakladajú svoju útočnú akciu priamo na útočnej polovici.
     
    25
    Freiburgu sa aspoň podarilo hostí vytlačiť dozadu a donútiť ich i k malej domov na brankára Sommera. Ten však dokázal rozohrať presne a Borussia tak môže pokračovať v obliehaní šestnástky domácich.
     
    26
    Pléa vysunul v rýchlej akcii do šestnástky Freiburgu Neuhausa, ktorý ale neprestrelil vybiehajúceho brankára Schwolowa. Ten loptu vyrazil na Pléu, ktorého dorážka zrejme letela do brány, úplne zbytočne ju ale ešte v ofsajdovej pozícii dorazil do brány Neuhaus. Gól hostí tak neplatí.
     
    27
    Žltú kartu za podrazenie Stindla sklzom do členka na začiatku predošlej rýchlej akcie Borussie dostáva Lukas Kübler (SC Freiburg).
     
    28
    Po dlhšej dobe zaútočili i domáci. Günterova strela zo strednej vzdialenosti na konci ich postupnej kombinácie bola zrazená nad Sommerovu bránu.
     
    29
    Center z rohového kopu odhlavičkoval Ginter za šestnástku ku Küblerovi, ktorý vypálil z voleja. Jeho tvrdá strela ale letela priamo na pripraveného brankára Sommera, ktorý si s jeho pokusom poradil.
     
    30
    Hostia sa tak znovu mohli vrátiť na útočnú polovicu, útok sa im ale tentokrát vôbec nevydaril. Neuhausov nepresný pas na Thurama doletel priamo do rúk brankára Freibrugu Schwolowa.
     
    31
    Binsibajní zrazil lakťom v strede poľa na trávnik Hölera. Ten musí byť ošetrený, alžírsky ľavý obranca ale za tento zákrok kartu nedostal.
     
    32
    Höler odkríval za autovú čiaru, zdá sa však, že v zápase bude pokračovať. Jeho spoluhráči sa medzitým usadili na útočnej polovici k postupnému útoku.
     
    33
    Hostia vytlačili domácich pred ich šestnástku a Heintz dokonca musel posunúť loptu dozadu k brankárovi Schwolowovi. Napádanie domácej rozohrávky ale ukončil faulom na Küblera Binsibajní.
     
    34
    Freiburg však odovzdal hosťom loptu i bez ich napádania. Sommerov nákop sklepol pred šestnástkou hlavou Neuhaus na Stindla, ktorý bez váhania vystrelil. Jeho pokus končí vysoko nad Schwolowovou bránou.
     
    35
    Strely: 4:8
    Presnosť prihrávok: 78 % : 91 %
     
    36
    Günter zaviezol loptu na útočnú polovicu a na ľavom krídle si ju narazil s Grifom. Jeho center ale nebol presný a hostia otáčajú po zisku lopty hru na opačnú stranu.
     
    37
    Hofmannov oblúčikom na hranicu šestnástky Freiburgu posunul hlavou za obranu domácich Stindl, Neuhaus ale tesne pred vybiehajúcim brankárom Schwolowom podkopol loptu tak, že skončila mimo domácej brány.
     
    38
    Hostia opäť postupne stupňujú svoj tlak. Binsibajního ďalší center z nekonečného zoznamu nákopov z ľavého krídla znovu odhlavičkoval na roh Lienhart.
     
    39
    Stindl si narazil loptu pri rozohrávke rohu so spoluhráčom a potom pekne zakrútil hrací predmet do bránkoviska. Brankár Schwolow jeho center vyrazil.
     
    40
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho Binsibajního tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Robin Koch (SC Freiburg). Priamy kop pre Borussiu Mönchengladbach zo skvelej streleckej pozície.
     
    41
    Stindl však z priameho kopu trafil len múr z domácich hráčov. Pri nábehu na center z pravej strany potom ukončil útok hostí faulom na Heintza Pléa.
     
    42
    Grifo si nabiehal na pekný pas za obranu Borussie, proti nemu ale včas vybehol gólman Sommer, ktorý loptu chytil. Švajčiarsky brankár potom loptu okamžite vyhodil na opačnú stranu.
     
    43
    Hostia sa znovu usádzajú na polovici domácich a svojou postupnou kombináciou sa snažia nájsť medzeru v obrannom postavení domáceho celku.
     
    44
    Domáci sa nakoniec dostali k lopte a teraz si ju prihráva obranná štvorica na vlastnej polovici. Hostia ich tentoraz príliš aktívne nenapádajú.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Hölerovu strelu spoza šestnástky, ktorá pri svojom lete zaplávala, dokázal brankár hostí vyraziť. Následná dorážka Waldschmidta z ostrého uhla skončila vysoko nad Sommerovou bránou.
     
    45+1
    Žltú kartu za podrazenie protihráča dostáva Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach).
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bezgólové skóre je pre hostí, ktorí mali v prvom polčase výraznú územnú prevahu, zrejme veľkým sklamaním. Domáci okrem jednej gólovej príležitosti Waldschmidta bránu hostí takmer vôbec neohrozili. Väčšina prvého polčasu sa odohrávala na polovici Freiburgu, Borussia ale svoje gólové príležitosti premeniť nedokázala. Uvidíme, čo predvedú domáci v druhom polčase, pri takomto priebehu by totiž zrejme bolo len otázkou času, kedy by hostia skórovali.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 39 % : 61 %
    Strely na bránu: 2:4
    Strely mimo: 4:8
    Rohy: 1:4
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 6:8
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci brankár hneď svoj prvý výkop v druhom dejstve úplne pokazil a loptu vykopol priamo do autu. Hostia sa okamžite dostávajú na útočnú polovicu.
     
    48
    Hostia teda pokračujú vo svojej hre z prvého polčasu a naďalej tlačia domácich hlboko do obrany. Tí sa zatiaľ držia svojho obranného bloku a nedávajú Borussii priestor.
     
    49
    Z ničoho nič ale mali domáci nádejnú príležitosť. Center z ľavej strany odvrátil obranca Borussie za šestnástku a do odrazenej lopty sa oprel Koch. Jeho tvrdá strela po zemi skončila tesne mimo pravej tyče Sommerovej brány.
     
    50
    Na opačnej strane si na center Lainera vyskočil na hranici bránkoviska Herrmann a zblízka nasmeroval loptu nad Schwolowovu bránu.
     
    51
    Center hostí z rohu odhlavičkoval Höler za šestnástku k Herrmannovi, ktorého strela ale cez skrumáž v pokutovom území domácich neprešla. Odrazená lopta sa však potom znovu vrátila na kopačky belasých.
     
    52
    Herrmann prízemným centrom hľadal v bránkovisku domácich nabiehajúceho Pléu, ktorému loptu na poslednú chvíľu zrazil sklzom na roh Lienhart.
     
    54
    Obliehanie šestnástky Freiburgu pokračuje. Ďalší nákop z rohu znovu odvrátila zo svojho pokutového územia obrana domáceho tímu, loptu ale znovu nezískala.
     
    55
    Až teraz sa domáci vôbec prvýkrát v druhom polčase dostali na dlhšiu dobu na útočnú polovicu. Ich útok skončil nepresným pasom Grifa do šestnástky na Waldschmidta, ktorý chytil brankár Sommer.
     
    56
    Hostia vyštartovali do rýchleho protiútoku do otvorenej obrany domácich, koniec akcie sa im ale vôbec nevydaril a Pléa nepresným centrom poslal loptu ďaleko za Schwolowovu bránu.
     
    57
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Roland Sallai, prichádza Nils Petersen.
     
    57
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Lukas Kübler, prichádza Jonathan Schmid.
     
    58
    Po faule jedného z hráčov Borussie získali domáci priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    58
    Freiburg dal gól!
    To bolo skvelé striedanie! Grifo nacentroval z priameho kopu ideálne do stredu šestnástky hostí na NILSA PETERSENA, ktorý svojim prvým kontaktom s loptou poslal hrací predmet prudkou hlavičkou za chrbát bezmocného brankára Sommera.
     
    60
    Domáci, povzbudení streleným gólom, sú zrazu všade. Hostia majú obrovský problém rozohrať a hrá sa pred šestnástkou Mönchengladbachu.
     
    61
    Nakoniec sa ale hostia prekombinovali k pokutovému územiu domácich. Na hranici šestnástky sa do lopty oprel Stindl, ktorý tvrdou strelou z prvej tesne minul ľavú tyč Schwolowovej brány.
     
    62
    Hostia už opäť začínajú zvyšovať svoj tlak. Binsibajní si nabehol na ľavé krídlo na kolmú prihrávku, jeho center ale preletel celou šestnástkou domácich až do autu na opačnej strane.
     
    63
    Freiburg sa po zisku lopty dostal do rýchleho protiútoku, ktorý ale pokazil nepresným pasom na Waldschmidta Grifo. Hostia hneď otáčajú hru na opačnú sranu.
     
    64
    Grifo získal loptu v strede poľa a pred šestnástkou Mönchengladbachu ju posunul k Waldschmidtovi. Ten si zasekol protihráča, jeho strela z hranice pokutového územia ale bola zablokovaná.
     
    65
    Borussia sa po inkasovanom góle stále akosi nedokáže dostať do tempa. Hostia teraz majú loptu na svojich kopačkách, do nebezpečných pozícií sa ale nie a nie dostať.
     
    66
    Držanie lopty za posledných 20 minút: 41 % : 59 %
    Strely za posledných 20 minút: 4:4
     
    68
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za šliapnutie na nohu Kocha Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach). Táto červená karta bola úplne zbytočná, faul na Kocha totiž nebol nutný a prvú žltú kartu Pléa dostal za zakopnutie lopty. Borussia tak bude dobiehať jednogólové manko v desiatich.
     
    69
    Hlavný rozhodca ešte za protesty ukázal červenú kartu športovému riaditeľovi Borussie Mönchengladbach Maxovi Eberlovi, ktorý sedel na lavičke hostí.
     
    70
    Borussia napriek oslabeniu pokračuje v tlaku a naďalej sa tlačí do šestnástky domácich. Tí však hostí zatiaľ dobre vytláčajú do stredu poľa.
     
    72
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza Oscar Wendt.
     
    73
    Obraz hry sa stále nemení. Hostia kontrolujú stred poľa, do blízkosti pokutového územia domácich sa ale nie a nie dostať.
     
    74
    Grifo nakoniec vypichol kombinujúcim hosťom v strede poľa loptu a založil rýchly útok Freiburgu. Na jeho konci bol Waldschmidt, ktorý pravačkou z hranice šestnástky vypálil nad Sommerovu bránu.
     
    75
    Domáci sa snažia roztiahnuť hostí po celom ihrisku a z útočnej polovice zacúvali s loptou na vlastnú. Ich plán zatiaľ nevychádza, hostia čakajú v obrannom postavení na vlastnej polovici.
     
    76
    Höler prihrávkou z pravej strany vysunul do šestnástky Kocha, ktorý ale zakončil trochu zbrklo do stredu brány. Brankár Sommer si tak s jeho strelou bez problémov poradil.
     
    78
    Kochov center z ľavého krídla zakončoval z voleja z prvej Höler, loptu ale odrazom od trávnika poslal nad Sommerovu bránu. Hostia už začínajú riskovať a nechávajú vo svojej obrane voľné miesta.
     
    79
    Borussia má loptu na svojich kopačkách, domáci ale disciplinovane držia svoje obranné postavenie. Nákop na Stindla do šestnástky odhlavičkoval na roh Heintz.
     
    80
    Stindlov center na prednú tyč odhlavičkoval Grifo, ktorý si potom nabehol sám na pas spoluhráča za obranu Borussie. Lopta mu ale utiekla a nakoniec skončila u gólmana hostí Sommera.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Nico Elvedi, prichádza Ibrahima Traoré.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Jonas Hofmann, prichádza László Bénes.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Raffael.
     
    83
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Gian-Luca Waldschmidt, prichádza Janik Haberer.
     
    84
    Petersen sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a takmer z bránkovej čiary nacentroval na zadnú tyč. Tam si nabehol Höler, ktorého hlavičku dokázal vyraziť tesne pred bránkovou čiarou presúvajúci sa brankár Borussie Sommer.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Thurama pred vlastnou šestnástkou a následné protesty dostáva Nicolas Höfler (SC Freiburg). Borussia bude mať priamy kop zo zhruba 25 metrov od Schwolowovej brány.
     
    86
    Raffaelova strela sa od hráča v múre odrazila mimo pravej tyče na rohový kop.
     
    87
    Bénesov center z rohu na prednú tyč odvrátili domáci na ďalší roh. Druhý Bénesov pokus sa zase pre zmenu vrátil po odraze od hráčov v šestnástke na ľavé krídlo k slovenskému reprezentantovi.
     
    88
    Dvojica Grifo – Höler prenikla do otvorenej obrany hostí, Grifo ale viedol loptu dlho sám a nakoniec ju nedokázal cez Wendta posunúť na svojho nabiehajúceho si spoluhráča.
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincenzo Grifo, prichádza Kwon Čang-hoon.
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Lucas Höler, prichádza Mike Frantz.
     
    89
    Po faule Bénesa na vlastnej polovici získali domáci priamy kop. Center z neho letel do stredu šestnástky na Kocha, ktorý ale hlavičkou do zeme nasmeroval loptu do rúk brankára Sommera.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Hosťom sa nedarí dostať sa k lopte, naopak musia sa brániť. Günter získal svojim prenikom po ľavej strane rohový kop a s jeho rozohrávkou sa vôbec neponáhľa.
     
    90+2
    Günter nakoniec rozohral roh na krátko a jeho spoluhráči o loptu prišli. Brankár hostí Sommer okamžite nakopol guľatý nezmysel na útočnú polovicu, kde však jeho spoluhráči prehrali sériu vzdušných súbojov.
     
    90+3
    Striedajúci Kwon Čang-hoon vletel do voľného priestoru na ľavom krídle a centroval do šestnástky hostí. Vracajúci sa Ginter zrazil loptu k brankárovi Sommerovi, ktorý ju znovu hneď nakopol na útočnú polovicu.
     
    90+4
    Borussia získala rohový kop, ktorý ale domáci dokázali vyriešiť. Spoza šestnástky potom vypálil Bénes, jeho strela ale letela výrazne mimo pravej tyče Schwolowovej brány.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Aj v druhom polčase mali územnú prevahu hostia, domáci ale výrazne zlepšili svoju hru v obrane a Borussii nedovolili takmer nič. Zlomovým momentom zápasu bol gól Petersena, ktorý skóroval ani nie po minúte na trávniku. Domáci boli potom od gólu agresívnejší pri napádaní a disciplinovanejší, naopak hostí oslabil zbytočným vylúčením Pléa. Aktivita hostí už následne bola s blížiacim sa záverom čoraz zúfalejšia a domáci gólman Schwolow tak nemusel dokonca v závere zápasu predviesť ani jeden zákrok. Borussia teda nedokázala uspieť v zápase, v ktorom bola aktívnejším mužstvom, a po dnešnej prehre môže zajtra po zápase Leverkusenu s Bayernom klesnúť mimo pozície zaručujúce Ligu majstrov. Freiburg sa touto výhrou naopak vrátil do boja o pohárové priečky a na šiesty Wolfsburg stráca len bod.
     
    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 6:4.
    Strely mimo: 10:14.
    Rohy: 3:10.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 14:14.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:37:47)

    Michal Sadlek

    Góly: 58. Petersen

    Karty:   16. Waldschmidt (FRE), 27. Kübler (FRE), 40. Koch (FRE), 85. Höfler (FRE) – 22. Pléa (MNC), 45+1. Lainer (MNC)   68. Pléa (MNC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:14. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (57. Schmid), Lienhart, Heintz, Günter (C) – Sallai (57. Petersen), Koch, Höfler, Grifo (88. Kwon Čang-hoon) – Höler (88. Frantz), Waldschmidt (83. Haberer).
    Náhradníci: Flekken – Abraši, Frantz, Keitel, Haberer, Kwon Čang-hoon, Petersen, Schmid, Schlotterbeck.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi (81. Traoré), Binsibajní – J. Hofmann (81. Bénes), Neuhaus – Stindl (C) (81. Raffael) – Herrmann (72. Wendt), Pléa, Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Doucouré, Bénes, Jantschke, Kramer, Quizera, Raffael, Traoré, Wendt.

    Rozhodca: Schmidt – Sinn, Christ