Freiburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Piatok 05.06.2020, 20:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:37:47)
     
    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 6:4.
    Strely mimo: 10:14.
    Rohy: 3:10.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 14:14.
     
    Aj v druhom polčase mali územnú prevahu hostia, domáci ale výrazne zlepšili svoju hru v obrane a Borussii nedovolili takmer nič. Zlomovým momentom zápasu bol gól Petersena, ktorý skóroval ani nie po minúte na trávniku. Domáci boli potom od gólu agresívnejší pri napádaní a disciplinovanejší, naopak hostí oslabil zbytočným vylúčením Pléa. Aktivita hostí už následne bola s blížiacim sa záverom čoraz zúfalejšia a domáci gólman Schwolow tak nemusel dokonca v závere zápasu predviesť ani jeden zákrok. Borussia teda nedokázala uspieť v zápase, v ktorom bola aktívnejším mužstvom, a po dnešnej prehre môže zajtra po zápase Leverkusenu s Bayernom klesnúť mimo pozície zaručujúce Ligu majstrov. Freiburg sa touto výhrou naopak vrátil do boja o pohárové priečky a na šiesty Wolfsburg stráca len bod.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Borussia získala rohový kop, ktorý ale domáci dokázali vyriešiť. Spoza šestnástky potom vypálil Bénes, jeho strela ale letela výrazne mimo pravej tyče Schwolowovej brány.
     
    90+3
    Striedajúci Kwon Čang-hoon vletel do voľného priestoru na ľavom krídle a centroval do šestnástky hostí. Vracajúci sa Ginter zrazil loptu k brankárovi Sommerovi, ktorý ju znovu hneď nakopol na útočnú polovicu.
     
    90+2
    Günter nakoniec rozohral roh na krátko a jeho spoluhráči o loptu prišli. Brankár hostí Sommer okamžite nakopol guľatý nezmysel na útočnú polovicu, kde však jeho spoluhráči prehrali sériu vzdušných súbojov.
     
    90+1
    Hosťom sa nedarí dostať sa k lopte, naopak musia sa brániť. Günter získal svojim prenikom po ľavej strane rohový kop a s jeho rozohrávkou sa vôbec neponáhľa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Po faule Bénesa na vlastnej polovici získali domáci priamy kop. Center z neho letel do stredu šestnástky na Kocha, ktorý ale hlavičkou do zeme nasmeroval loptu do rúk brankára Sommera.
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Lucas Höler, prichádza Mike Frantz.
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincenzo Grifo, prichádza Kwon Čang-hoon.
     
    88
    Dvojica Grifo – Höler prenikla do otvorenej obrany hostí, Grifo ale viedol loptu dlho sám a nakoniec ju nedokázal cez Wendta posunúť na svojho nabiehajúceho si spoluhráča.
     
    87
    Bénesov center z rohu na prednú tyč odvrátili domáci na ďalší roh. Druhý Bénesov pokus sa zase pre zmenu vrátil po odraze od hráčov v šestnástke na ľavé krídlo k slovenskému reprezentantovi.
     
    86
    Raffaelova strela sa od hráča v múre odrazila mimo pravej tyče na rohový kop.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Thurama pred vlastnou šestnástkou a následné protesty dostáva Nicolas Höfler (SC Freiburg). Borussia bude mať priamy kop zo zhruba 25 metrov od Schwolowovej brány.
     
    84
    Petersen sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a takmer z bránkovej čiary nacentroval na zadnú tyč. Tam si nabehol Höler, ktorého hlavičku dokázal vyraziť tesne pred bránkovou čiarou presúvajúci sa brankár Borussie Sommer.
     
    83
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Gian-Luca Waldschmidt, prichádza Janik Haberer.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Raffael.

    Michal Sadlek

    Góly: 58. Petersen

    Karty:   16. Waldschmidt (FRE), 27. Kübler (FRE), 40. Koch (FRE), 85. Höfler (FRE) – 22. Pléa (MNC), 45+1. Lainer (MNC)   68. Pléa (MNC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:14. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (57. Schmid), Lienhart, Heintz, Günter (C) – Sallai (57. Petersen), Koch, Höfler, Grifo (88. Kwon Čang-hoon) – Höler (88. Frantz), Waldschmidt (83. Haberer).
    Náhradníci: Flekken – Abraši, Frantz, Keitel, Haberer, Kwon Čang-hoon, Petersen, Schmid, Schlotterbeck.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi (81. Traoré), Binsibajní – J. Hofmann (81. Bénes), Neuhaus – Stindl (C) (81. Raffael) – Herrmann (72. Wendt), Pléa, Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Doucouré, Bénes, Jantschke, Kramer, Quizera, Raffael, Traoré, Wendt.

    Rozhodca: Schmidt – Sinn, Christ