Grécko – Česko 1:0 (kon.)
koniec
Grécko
1:0 (0:0)
Česko
cz Sobota 30.05.2020, 14:00 • Estádio do Dragão, Porto • Mistrovství Evropy 2004 • Semifinále
    105+1. Traianos DELLAS - 1:0
     
    105+1
    Řecko právě vstřelilo branku!
    No to snad ne! Řekové dávají gól, na který už čeští fotbalisté s největší pravděpodobností nebudou mít šanci odpovědět! Vassilios Tsiartas poslal od rohového praporku centr na bližší tyč, kde se prosadil k hlavičce stoper AS Řím TRAIANOS DELLAS a Petr Čech i se svými spoluhráči jen zkoprněle sledoval, jak míč končí za jeho zády. Tohle je pro tuto partu krutý konec turnaje…
    103. Dellas mohl po standardce skórovat, v tom mu zabránil zákrok Čecha.
     
    103
    V prodloužení jsou Řekové nebezpečnější! Po Barošově faulu se ujal rozehrávky Tsiartas, který přesným centrem našel hlavu Traianose Dellase. Česko zachránil reflexivním zákrokem Čech!
    94. Giannakopoulos hlavou nepřekonal vybíhajícího Čecha.
     
    94
    šance Řeků v utkání! Charisteas vyhrál hlavu pro Steliose Giannakopoulose, který ale hlavičkou nepřekonal vybíhajícího Čecha! Ten situaci výborně vyhodnotil a podržel náš tým!
     
    91
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Zisis Vryzas, přichází Vassilios Tsiartas.
     
    87
    Giorgos Karagounis fauloval Šmicera, ale žlutou kartu dostal zřejmě až za následné průpovídky. Během zápasu totiž diskutoval často a Collinovi už asi došla trpělivost.
     
    83
    Ou, to je škoda! Rosický vypíchl ve středu hřiště míč Dellasovi a Poborský z první poslal kolmici rozběhnutému Milanovi Barošovi. Ten se uvolnil až do střelecké pozice, ale pak pálil těsně vedle stejné tyče jako před pár minutami Koller!
    80. Po spolupráci s Rosickým střílel těsně mimo Koller.
     
    80
    První šance Česka ve druhém poločase! Parádní narážečku s Tomášem Rosickým zakončoval ranou zpoza šestnáctky Jan Koller, který po zemi zamířil těsně vedle levé tyče! Kdyby to Dino trefil, byl by český tým už hodně blízko finále s domácím Portugalskem.
     
    72
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Angelos Basinas, přichází Stelios Giannakopoulos.
     
    55
    Rozběhnutého Seitaridise nabral na vidle Vladimír Šmicer, který za svůj skluz obdržel žlutou kartu.
     
    49
    Tomáš Galásek musel zezadu faulovat unikajícího Charistease a dostal za to žlutou kartu.
     
    40
    Pavel Nedvěd opravdu musí opustit trávník. Český kapitán je viditelně velmi smutný, možná tam jsou i slzy. Nahrazuje ho Vladimír Šmicer.
    33. Jankulovského šance a také situace, při které se zranil Pavel Nedvěd.
     
    33
    Tohle byla dobrá šance! Centrovaný míč hledal Pavla Nedvěda, který se k němu přes protihráče nedostal, ovšem balón následně propadl až k Markovi Jankulovskému, jenž ho pravačkou pohotově napálil k levé tyči. Nikopolidis se tam však dostal včas a vytěsnil střelu českého zadáka mimo svou svatyni! Na zemi mezitím zůstává ležet Pavel Nedvěd, se kterým to nevypadá úplně dobře…
    29. Nepříjemný centr Fyssase musel vyrážet do bezpečí Čech.
     
    29
    Tohle už bylo od Řecka velmi nebezpečné! Z levé strany poslal před bránu přízemní centr Takis Fyssas a těsně před nabíhajícím Vryzasem tečoval balón do bezpečí Petr Čech!
     
    23
    Milan Baroš byl na pravé straně stažen k zemi Giourkasem Seitaridisem. Ten za to dostal žlutou kartu. Baroš navíc vybojoval pro náš tým výhodnou standardní situaci.
     
    19
    Grygerův centr z hloubi pole našel hlavu Jana Kolera, který míč prodloužil směrem na bránu. Vypadalo to hodně nenápadně, ale balón nakonec zaťukal o břevno Nikopolidisovy brány!
    6. Tvrdé zakončení Jankulovského vyrazil na roh řecký gólman.
     
    6
    Ten byl rozehrán nakrátko. Následně centroval Nedvěd a odražený míč sebral Marek Jankulovski, který si ho stáhl na levou stranu šestnáctky, odkud tvrdou ranou na bližší tyč prověřil Antoniose Nikopolidise. Brankář s vizáží herce George Clooneyho si pokus českého krajního beka pohlídal a vyrazil balón na roh.
    3. Tomáš Rosický pálil po sklepnutí Kollera do břevna.
     
    3
    První velká česká příležitost! Jan Koller sklepl dlouhý nákop hlavou proti noze Tomáše Rosického, který z nějakých 20 metrů napálil břevno Nikopolidisovy brány.

    Martin Augustin

    Góly: 105+1. Dellas

    Karty:   23. Seitaridis (GRE), 87. Karagounis (GRE) – 49. Galásek (CZE), 55. Šmicer (CZE)


    Grécko: Nikopolidis – Seitaridis, Katsuranis, Kapsis, Dellas, Fyssas – Charisteas, Zagorakis, Basinas (72. Giannakopoulos), J. Karagounis – Vryzas (91. Tsiartas)
    Náhradníci: Chalkias, Katergiannakis – Venetidis, Dabizas, Sarriegi, Tsiartas, Giannakopoulos, Kafes, Georgiadis, Lakis, Nikolaidis, Papadopoulos.

    Česko: Čech – Grygera, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski – Poborský, Galásek, Rosický, Nedvěd (40. Šmicer) – Baroš, Koller.
    Náhradníci: Blažek, Kinský – Mareš, Jiránek, Hübschman, Rozehnal, Šmicer, Vachoušek, Týce, Plašil, Lokvenc, Heinz.

    Rozhodca: Collina – Ivaldi, Pisacreta (ITA)

    Diváci: 42 449