Virtuální derby Sparta - Slavia (FIFA 20) 6:2 (kon.)
koniec udalosti
Virtuální derby Sparta - Slavia (FIFA 20)

6:2

cz Nedeľa 10.05.2020, 11:05Športové udalosti
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:05.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům sportu! Epidemie koronaviru sice znemožnila konání sportovních klání, ale oba věhlasné pražské fotbalové kluby, tedy Sparta a Slavia si připravily zajímavý program pro fanoušky prostřednictvím derby ve videohře FIFA 20.
     
    Projekt nesmiřitelných rivalů nese v této těžké době dobročinný účel. Fanoušci Sparty i Slavie mají možnost koupit si na derby virtuální lístek. Finanční výtěžek poté poputuje na konto "Pomáháme sestřičkám", kde se shromažďují příspěvky pro zdravotníky bojující s nákazou covid-19.
     
    Sestavy obou týmů se skládají z osmi hráčů. Na každé straně budou bojovat dva současní členové kádru A-týmu, dvě legendy, dva slavní fanoušci a dva profesionální hráči hry FIFA. Každý z účastníků sehraje jedno utkání. Vítěz získá pro svůj tábor bod.
     
    Ještě doplním, že profesionální hráči hry FIFA nastoupí do svých zápasů se svými Ultimate týmy, ve kterých mohou mít prakticky všechny hvězdy doby současné i minulé. Ostatní hráči poté sehrají své zápasy za Spartu či Slavii.
     
    Program derby

    11:05 – Adam Karabec x Petar Musa
    11:30 – Jan „Emerickson“ Krupička x Martin „kobbycz“Strna
    12:00 – Jiří Kladrubský x Tomáš Jablonský
    12:25 – Jakub Štáfek x Ben Cristovao
    12:55 – Juraj Kucka x Alex Král
    13:15 – David Novotný x Vojtěch Kotek
    13:45 – Jan „The Johny“ Hradil x Štěpán „RIIJK“ Sobocki
    14:10 – Adam Hložek x Lukáš Provod
     
    Jako první půjdou do akce hráčí A-týmů Sparty i Slavie. Za letenské se představí Adam Karabec, zatímco barvy Slavie bude hájit Petar Musa.
     
    11:10
    Ještě před samotným zahájením prvního utkání dochází k představení pravidel. Každý zápas musí dojít až do rozhodnutí. Délka zápasu je nastavena na 2x6 minut.
     
    11:14
    Karabec (SPA) – Musa (SLA) 0:0

    Právě odstartovalo první utkání mezi Adamem Karabcem a Petarem Musou. Zajímavé je, že Musa nezahájil duel se svou postavou v základní sestavě.
     
    11:18
    Karabec (SPA) – Musa (SLA) 0:0

    Úvodních dvacet minut prvního poločasu zatím přineslo hodně vyrovnaný duel. Karabec se dostal do slibné pozice, ale po rohovém kopu minul branku.
     
    11:22
    Karabec (SPA) – Musa (SLA) 1:0

    Adam Karabec se v samotném závěru prvního poločasu dostává do vedení. Karabec udeřil v nastaveném čase a po narážečce se prosadil s Bořkem Dočkalem.
     
    11:26
    Karabec (SPA) – Musa (SLA) 1:1

    Je vyrovnáno! Musa sice neskóroval hlavičkou z malého vápna, jenže k dorážce se dostal Lukáš Masopust a přesným zakončením křížem překonal brankáře.
     
    11:28
    Karabec (SPA) – Musa (SLA) 2:1

    Adam Karabec si bere zpět své ztracené vedení! Zástupce Sparty předvedl krásnou kombinaci a střelou z hranice velkého vápna vrátil Spartu do vedení.
     
    11:31
    Karabec (SPA) – Musa (SLA) 2:1

    Adam Karabec si v závěru utkání bez větších problémů pohlídal své vedení, poráží Petara Musu 2:1 a posílá Spartu do vedení 1:0.
     
    11:34
    Dalším chystaným soubojem bude střetnutí Jan „Emerickson“ Krupička x Martin „kobbycz“Strna. Půjde o souboj profesionálních esport hráčů. Oba tedy budou hrát se svými Ultimate týmy.
     
    11:44
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 0:0

    Právě odstartoval druhý duel. Oba hráči zvolili svůj Ultimate tým, ve kterém můžeme vidět i legendy dob minulých.
     
    11:47
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 1:0

    Kobby udělal obrovskou chybu při rozehrávce na hranici velkého vápna. Emerickson mu vypíchl míč a nabídnutý dárek využil k otevření skóre.
     
    11:51
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 1:0

    Emerickson mohl v závěru prvního poločasu přidat druhou branku, ale tvrdou střelou jen orazítkoval tyč. Do kabin se tak jde za vedení sparťanského zástupce 1:0.
     
    11:54
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 1:0

    Kobby se v úvodu druhého poločasu snaží tlačit do útoku, ale Emerickson brání opravdu skvěle a nedává soupeři prostor pro zakončení.
     
    11:56
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 1:1

    Je vyrovnáno! Slavistický matador v posledních minutách pořádně přitlačil, vytvořil si krásnou pozici ve velkém vápně a tvrdou střelou vyrovnal.
     
    11:59
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 1:1

    Druhý zápas skončil po devadesáti minutách nerozhodně 1:1. Následovat tak bude prodloužení a případný penaltový rozstřel.
     
    12:04
    Emerickson (SPA) – kobbycz (SLA) 2:1pr.

    Emerickson podle všeho rozhodl o svém triumfu! V nastavení druhého prodloužení se k němu odrazil míč a Mbappé střelou z hranice velkého vápna poslal míč do sítě! Sparta tak navyšuje vedení na 2:0.
     
    12:06
    V dalším souboji se představí bývalí hráči obou týmů. Za Spartu bude bojovat Jiří Kladrubský, dres Slavie bude hájit Tomáš Jablonský.
     
    12:21
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 0:0

    Třetím duelem dnešního derby je souboj mezi Jiřím Kladrubským a Tomášem Jablonským. Oběma hráčům je přes třicet let, takže s videohrou FIFA nepřišli do takového kontaktu jako Adam Karabec či Petar Musa.
     
    12:23
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 1:0

    Kladrubský se hned v úvodních minutách dostává do vedení. Kladrubský využil špatného bránění a prosadil se střelou Kangy.
     
    12:26
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 1:0

    Jiří Kladrubský předvedl další hodně pohlednou akci, kterou chtěl vyšperkovat přihrávkou na malé vápno před prázdnou branku. Jablonský zasáhl na poslední chvíli.
     
    12:27
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 1:1

    Je vyrovnáno! Tomáš Jablonský opět vsadil všechno na útok, dostal se do pokutového území a procedil míč do sítě.
     
    12:28
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 1:2

    Tomáš Jablonský dokázal hodně rychle otočit vývoj souboje. Ještě před přestávkou poslal míč z levé strany na malé vápno a Stanciu se prosadil proti svému bývalému klubu.
     
    12:34
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 1:3

    Tomáš Jablonský přidává svou třetí branku. Podruhé v utkání se navíc dokázal prosadit Nicolae Stanciu, což fanouškům Sparty rozhodně nedělá radost.
     
    12:39
    Kladrubský (SPA) – Jablonský (SLA) 1:3

    Tomáš Jablonský nakonec bez větších problémů zvládl duel s Jiřím Kladrubským a vítězí 3:1. Slavia se tak dočkala svého prvního bodu v dnešním derby.
     
    12:39
    Čtvrtým duelem dnešního derby bude souboj Jakuba Štáfka a Bena Cristovao.
     
    12:54
    Štáfek (SPA) – Cristovao (SLA) 0:0

    Čtvrtým zápasem derby je souboj mezi Jakubem Štáfkem a Benem Cristovao. Z pozice favorita jde do duela sparťanský srdcař Štáfek.
     
    13:00
    Štáfek (SPA) – Cristovao (SLA) 0:0

    Polovina prvního poločasu je pryč a zatím sledujeme velký souboj. Ben Cristovao dvakrát pálil z dobré pozice, ale minul branku.
     
    13:04
    Štáfek (SPA) – Cristovao (SLA) 0:0

    V první půli čtvrtého souboje jsme branku neviděli. Ben Cristovao sice předvádí sympatickou mezihru, ale finální fáze drhne na obou stranách.
     
    13:08
    Štáfek (SPA) – Cristovao (SLA) 0:0

    Jakub Štáfek se mohl dostat do vedení. Krásně si připravil střeleckou pozici pro Libora Kozáka, ale technickou střelou orazítkoval břevno.
     
    13:08
    Štáfek (SPA) – Cristovao (SLA) 1:0

    Jakub Štáfek se v závěru utkání dokázal prosadit a přibližuje se vítězství v tomto duelu. Krásnou průnikovou přihrávkou vysunul do šance Trávníka, který se prosadil.
     
    13:12
    Štáfek (SPA) – Cristovao (SLA) 1:0

    Jakub Štáfek potvrdil roli mírného favorita, poráží Bena Cristovao výsledkem 1:0 a posílá Spartu do vedení 3:1.
     
    13:14
    V pátem souboji dnešního derby uvidíme souboj mezi Jurajem Kuckou a jedním ze strůjců úspěchu Slavie v minulé sezóně Evropské ligy Alexem Králem.
     
    13:23
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:0

    Rozjelo se páté utkání mezi Jurajem Kuckou a Alexem Králem. Slavie potřebuje, aby Král zvítězil a derby ještě zdramatizoval.
     
    13:27
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:0

    Alex Král je v úvodních minutách tohoto utkání o něco lepší a dostává se do šancí. Dělovku z hranice velkého vápna zastavila až branková konstrukce.
     
    13:29
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:0

    První poločas nakonec končí bez branek! Úvodní pětačtyřicetiminutovku zdobily brankové konstrukce, které byly k vidění hned tři.
     
    13:34
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:1

    Dvacet minut před koncem se Alex Král dostává do vedení! Bývalý hráč Slavie přečíslil obranu Juraje Kucky a po pěkné přihrávce si užil zakončení do prázdné branky.
     
    13:35
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:2

    Alex Král navíc bleskově přidává druhou branku! Po krásné akci a střele Olayinky si míč do vlastní branky srazil Costa.
     
    13:37
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:3

    Tady je hotovo! Alex Král předvedl další krásný přechod do útoku a technickou střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť!
     
    13:39
    Kucka (SPA) – Král (SLA) 0:3

    Alex Král tedy porazil Juraje Kucku bez větších problémů 3:0 a snížil na rozdíl jediného souboje. Slavia tak stále zůstává ve hře o vítězství!
     
    13:43
    V šestém souboji derby se proti sobě postaví David Novotný za Spartu a Vojtěch Kotek za Slavii.
     
    13:49
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA)

    David Novotný a Vojtěch Kotek právě rozehráli své utkání. Kotek už před derby avizoval, že FIFU hrál před deseti lety, Novotný je prý prakticky bez zkušeností.
     
    13:51
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 0:1

    Vojtěch Kotek vstoupil do utkání o něco lépe a okamžitě se dostává do vedení. Po závaru v pokutovém území se otočil a dostal míč do sítě.
     
    13:52
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 1:1

    David Novotný se bleskově dočkal vyrovnání! Slavný fanoušek Sparty vyhrál hlavičkový souboj a střelou přes hlavu dokázal vyrovnat.
     
    13:54
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 2:1

    David Novotný otáčí vývoj šestého souboje. Novotný se otočil v pokutovém území a Adamem Hložkem poslal míč k zadní tyči. Za tohle zakončení by se nestyděl ani Jarda Kužel, jehož roli obsadil právě Novotný.
     
    13:57
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 3:1

    David Novotný dokázal během prvního poločasu přidat ještě třetí branku. Sparťanský srdcař tak ukazuje, že bere derby opravdu vážně.
     
    14:02
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 4:1

    David Novotný ještě podtrhl svou převahu a přidává i čtvrtou branku! Adam Hložek se ve vápně dostal k odraženému míči a dorazil jej pod břevno.
     
    14:06
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 5:1

    David Novotný si vychutnal další branku! Kanga dostal pobídku do pokutového území a parádním dloubákem vsítil pátou branku Sparty v utkání.
     
    14:09
    Novotný (SPA) – Kotek (SLA) 6:1

    David Novotný zatím zvládl své utkání nejvýraznějším způsobem. Kotkovi uštědřil debakl 6:1 a zajistil Spartě vedení 4:2, které znamená, že Sparta už dnešní derby nemůže prohrát.
     
    14:12
    V sedmém duelu opět uvidíme profesionální esport hráče, kteří postaví do hry své Ultimate týmy. Spartu bude reprezentovat The Johny, zatímco za Slavii nastoupí RIIJK.
     
    14:19
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 0:0

    Oba profesionální hráči už jsou připraveni k sedmému duelu dnešního derby. The Johny může rozhodnout o celkovém triumfu Sparty.
     
    14:22
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 1:0

    The Johny se dostává do vedení hned v úvodu souboje. Po přihrávce z pravé strany doklepl míč do prakticky prázdné branky.
     
    14:26
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 2:0

    Sparta navyšuje své vedení na 2:0! The Johny ukázal technickou vytříbenost Neymara a krásnou střelou poslal míč do horního rohu.
     
    14:27
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 2:0

    The Johny zvládl první poločas tohoto souboje výsledkem 2:0 a je velmi blízko k zisku pátého bodu pro Spartu. Letenští by si tak zajistili celkový triumf.
     
    14:29
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 2:1

    RIIJK dokázal snížit prakticky hned po začátku druhého poločasu a ještě se snaží zdramatizovat závěr tohoto souboje.
     
    14:30
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 2:2

    RIIJK se bleskově dočkal vyrovnání! Po šťastném odrazu se dostal do zakončení a Maldini zařídil zástupci Slavie vyrovnání.
     
    14:33
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 3:2

    Deset minut před koncem souboje se The Johny dostává do vedení. Krásnou akci završil přihrávkou z pravé strany a Neymar pohotovou střelou z těsné blízkosti doslova napálil míč do sítě.
     
    14:36
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 3:3

    Neskutečné! RIIJK dokázal vyrovnat prakticky v poslední možné sekundě. Mbappé se otočil na hranici velkého vápna a vymetl horní roh branky!
     
    14:38
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 4:3

    The Johny si bere ztracené vedení na svou stranu hned v úvodu prodloužení. Sparta je znovu velmi blízko od celkového triumfu!
     
    14:41
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 4:4

    Je znovu vyrovnáno! RIIJK se pět minut před koncem druhého prodloužení otočil v pokutovém území a odrazem o tyč dopravil míč do sítě.
     
    14:42
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 5:4

    Tak pozor! The Johny dokázal najít hodně rychlou odpověď. Hned po výkopu se rovněž otočil ve velkém vápně a střelou na zadní tyč přiblížil Spartu triumfu.
     
    14:44
    The Johny (SPA) – RIIJK (SLA) 5:4pr.

    Je rozhodnuto! The Johny poráží RIIJKa 5:4 v prodloužení a zajišťuje Spartě první triumf ve Virtuálním derby!
     
    14:47
    V posledním souboji dnešního již rozhodnutého derby se představí Adam Hložek v dresu Sparty a Lukáš Provod v barvách Slavie.
     
    14:49
    Během dnešního souboje Sparty a Slavie se vybral 1 291 808 korun, který poputuje na konto Pomáháme sestřičkám.
     
    14:51
    Hložek (SPA) – Provod (SLA) 0:0

    Právě odstartovalo poslední utkání dnešního derby. Uvidíme, zda Lukáš Provod dokáže alespoň korigovat celkový výsledek.
     
    14:52
    Hložek (SPA) – Provod (SLA) 1:0

    Adam Hložek se v úvodu utkání dostává do vedení. Hložek udeřil docela netradičně po rohovém kopu.
     
    14:56
    Hložek (SPA) – Provod (SLA) 2:0

    Adam Hložek přidává druhou branku. Po krásné kombinaci dostal přihrávku do vápna právě Hložek, který zakončil na zadní tyč.
     
    15:00
    Hložek (SPA) – Provod (SLA) 2:0

    Do konce posledního zápasu dnešního derbu zbývá posledních třicet virtuálních minut. Lukáš Provod se nemůže dostat do šance, Hložek duel kontroluje.
     
    15:02
    Hložek (SPA) – Provod (SLA) 3:0

    Adam Hložek ještě v závěru utkání dokázal upravit skóre posledního souboje a vede už 3:0.
     
    15:04
    Hložek (SPA) – Provod (SLA) 3:0

    Adam Hložek nakonec zvládl poslední duel dnešního souboje výsledkem 3:0 a napsal tečku za triumfem Sparty, která derby ovládla výsledkem 6:2!
     
    15:05
    Derby je u konce!
     
    15:06
    Je dobojováno! Sparta zvládla první virtuální derby pražských S výsledkem 6:2. Jediné body na straně Slavie dokázali získat Tomáš Jablonský a Alex Král. V ostatních duelech královali Sparťané. Skvělý kousek se podařil herci Davidu Novotnému, který přehrál Vojtěcha Kotka vysoko 6:1.
     
    15:07
    Celý souboj měl navíc dobročinný účel. Během konání virtuálního souboje se na konto Pomáháme sestřičkám vybralo 1 291 808 korun.
     
    15:07
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:07:35)

    Tomáš Kubečka

    Program derby
    11:05 – Adam Karabec x Petar Musa 2:1
    11:30 – Jan „Emerickson“ Krupička x Martin „kobbycz“Strna 2:1pr.
    12:00 – Jiří Kladrubský x Tomáš Jablonský 1:3
    12:25 – Jakub Štáfek x Ben Cristovao 1:0
    12:55 – Juraj Kucka x Alex Král 0:3
    13:15 – David Novotný x Vojtěch Kotek 6:1
    13:45 – Jan „The Johny“ Hradil x Štěpán „RIIJK“ Sobocki 5:4pr.
    14:10 – Adam Hložek x Lukáš Provod 3:0