Francis Ngannou - Jairzinho Rozenstruik Vítěz: F. Ngannou (KO) (kon.) | Henry Cejudo - Dominick Cruz Vítěz: H. Cejudo (TKO) (kon.)
Tony Ferguson - Justin Gaethje Vítěz: J. Gaethje (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Henry Cejudo - Dominick Cruz

Vítěz: H. Cejudo (TKO)

cz Nedeľa 10.05.2020, 05:55UFC
     
    Vítěz: H. Cejudo (TKO) (06:14:18)
     
    První titulový zápas je minulostí, Henry Cejudo si udržel pás šampiona bantamové váhy, neboť v dnešním titulovém duelu dokázal porazit Dominicka Cruze. První kolo bylo ze strany obou zápasníků celkem vyrovnané, což se dalo říct také o kole druhém. V jeho koncovce nejprve došlo k nepříjemnému cutu na hlavě Henryho Cejuda, což ho paradoxně nakoplo k vítězství. K tomu potřeboval dobře trefené kolo, po kterém donutil soupeře k ukončení zápasu via TKO.
     
    Konec zápasu.
     
    04:58
    Vypadalo to na konec druhého kola, jenomže nakonec utkání končí. Henry Cejudo vyslal tvrdé koleno, díky kterému dostal svého soupeře na zem, kde mu vyslal hned několik úderů, což podle sudího stačilo k ukončení zápasu. To bylo zřejmě předčasné, do konce druhého kola zbývalo pouze několik vteřin.
     
    04:25
    Došlo ke srážce hlavami, po které Cejudovi začal krvácet šrám na hlavě. To si vyžádalo krátkou pauzu na ošetření, tohle zranění je ale hodně nepříjemné.
     
    04:12
    Náznak takedownu v podání Cejuda, který nebyl dotažen do zdárného konce. Následně slušná levačka od Cruze, která se "divákům" musela líbit.
     
    03:22
    Cejudo se pokoušel pracovat u pletiva, jenomže tam moc dlouho nevydržel. Cruz zatím nemá sebemenší problém, zatím ho zásobují pouze kopy.
     
    02:48
    Cruz vyslal protaženou zadní, díky které trefil obličej soupeře. V posledních vteřinách má v přestřelkách v postoji navrch právě Dominick Cruz.
     
    02:17
    To mohlo být zásadní. Cejudo si troufl na high kick, který jen těsně minul hlavu soupeře. Cruz předvedl skvělý reflex, v tomto případě ho úder nezasáhl.
     
    01:25
    Další nepříjemný low kick směřoval přesně na Cruzovu nohu. Cejudo pochopitelně na nic nečekal a během chvíle vyslal další kop.
     
    00:55
    Henry Cejudo to snad poprvé zkoušel round kickem, který soupeře zaskočil. Cruz se navíc nechal zatlačit k pletivu, od kterého se rychle dostal.
     
    00:23
    Dominick Cruz vstoupil do druhého kola hodně aktivně, jenomže se mu nedaří prolomit obranu. Cejudo s prvními údery i nadále čeká.
     
    Začalo 2. kolo
     
    Skončilo 1. kolo
     
    04:13
    Poslední minuta prvního kola tohoto zatím moc nepřineslo. Cejudovi vyšel další kop, o nástup se pokoušel také Cruz, avšak se nejednalo o nic světoborného.
     
    03:13
    Cejudo se pokoušel zachytit nohu soupeři, což by vedlo k single leg takedownu. Další takedown z toho ale nebyl, proto sledujeme bitvu v postoji.
     
    02:35
    Cejudovi se povedl první takedown, jenomže ten měl hodně krátké trvání. Dominick Cruz se bleskovým způsobem postavil zpět na nohy.
     
    02:09
    Další náznak low-kicku se ovšem Cruzovi povedlo přečíst, následně se málem na zemi dostal na svého soupeře, jenomže Cejudo se rychle postavil.

    David Suchý