Slavia Mazyr – Žodino 0:0 (kon.) | Neman Grodno – Rukh Brest 2:4 (kon.)
koniec
Neman Grodno
2:4 (0:2)
FC Rukh Brest
cz Sobota 09.05.2020, 16:00 • Stadion Neman, Hrodna • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:55:43)
     
    Dnešní utkání sledovalo 314 diváků.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:4.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec nabídl šestibrankovou přestřelku. Hosté si ale své vedení pohlídali a na hřišti soupeře tak získali tři body. Domácí neustále tahali za kratší konec a na zvrat to už nebylo, ač ke konci měli velkou snahu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jsme v poslední nastavené minutě a u míče jsou domácí. Už to ale spíše vypadá, že hosté si svůj dvoubrankový náskok pohlídají a nedovolí už žádné drama.
    90+1. Gegam KADIMJAN - 2:4
     
    90+1
    Neman Hrodna právě vstřelila branku!
    A hned na druhé straně udeřili také domácí. Po nepřesné střele, kterou vyrazil brankář hostů před sebe, přesně zakončil GEGAM KADIMJAN a ještě tak koriguje skóre – 2:4.
     
    90
    Nastavovat se ještě budou tři minuty navíc.
    89. Gheorghe ANDRONIC - 1:4
     
    89
    Ruch Brest právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná střela na straně Brestu, který tak pečetí tři body na hřišti soupeře. GHEORGHE ANDRONIC vyslal z rohu velkého vápna krásnou kroucenou střelu, která končí naproti v šibenici – 1:4. Asistence: Arťom Koncevoj.
     
    88
    Hlavička jednoho z domácích končí na Nechajevovi a ten tak bude mít další odkop od své branky, se kterým ale vůbec nespěchá.
     
    88
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Pavel Sedko, přichází Maxim Čiž.
     
    87
    Hosté jsou u míče a už se spíše nikam neženou a jen kontrolují hru. Stále mají velmi slibný náskok, který se snaží udržet.
     
    87
    Vladislav Vasiljev jde předčasně do sprch. Nyní fauloval soupeře a jelikož je to již druhá karta v tomto duelu, následuje i ta červená.
     
    84
    Koncevoj je už mimo hřiště a ještě je ošetřován. Vypadá to ale, že se ještě bude moci vrátit zpět do hry.
     
    84
    Další faul na hostujícího hráče a ten bude muset být ošetřen. Přímo na hrací ploše jsou už lékaři týmu Brestu. Chvíli se tak hrát nebude.
     
    83
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Ilja Kolpačuk, přichází Sergej Tichonovskij.
     
    83
    Centrovaný míč se však dostal jen ke klubku hostujících hráčů a ti se dokázali této nebezpečné situaci nakonec ubránit.
     
    82
    No a nebylo z toho zhola nic. Ale poté došlo k faulu domácího fotbalisty a ještě přichází volný kop z pravé strany.
     
    82
    Rohový kop pro domácí. Uvidíme, jak s touto standardní situací hráči Hrodny naloží.
     
    81
    Domácí hráči na nic nečekají a stále to zkoušejí před brankou soupeře. Nemají co ztratit. Ale opět se jim vzdálila šance na úspěch, když zmařili svou akci.
     
    80
    Ten tak odkopem poslal své spoluhráče do další akce.
     
    80
    Rohový kop zahráli hráči Brestu, míč se snesl do pokutového území, kde ho hlavičkoval jeden z hostů. Ale vše zastavil zákrok Dmitrije Dudara.
     
    80
    Poslední desetiminutovka zápasu. Dá se ale očekávat, že hlavní sudí nějakou tu minutu navíc nastaví.
     
    79
    Také hosté však se svou dobře se rodící akcí naložili velmi špatně a přichází tak další ztráta balonu.
     
    79
    Záhy však o míč přišli a rodí se útok Brestu.
     
    78
    William zahrál autové vhazování, hosté však u míče nezůstali. Ten se dostal k domácím hráčům, kteří už se pokoušejí opět ohrozit Nechajevovu branku.
     
    77
    Moc tedy nechybělo, aby se domácí celek ještě vrátil zpět do hry. Teď jsou u míče po delší době zase hosté a míří do útočné akce.
     
    76
    Pěkná akce domácích. Na pravé straně unikl Gegam Kadimjan, který obloučkem poslal míč na hlavu Valerije Žurkovského, jenž ale poslal míč s odrazem přímo do rukavic Nechajeva.
     
    74
    A další náznak domácí akce. Na hráčích Hrodny je vidět, že po vstřeleném gólu více ožili a dodali si sebevědomí. Ale nyní jejich další střelu zastavila pozorná obrana soupeře.
     
    73
    V domácím publiku to nyní zahučelo. Oleg Murachev se totiž s míčem dostal až do blízkosti Nechajeva, ale jeho přízemní projektil končí v jeho rukavicích.
     
    72
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Diallo, přichází Jegor Bogomolskij.
     
    71
    Hráči Hrodny vycítili šanci a čím dál více se tlačí před soupeřovu branku. Rádi by docílili kontaktní branky, aby si ještě zachovali naděje na bodový úspěch.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Leško (FK Neman Hrodna).
    68. Gegam KADIMJAN - 1:3
     
    68
    Neman Hrodna právě vstřelila branku!
    Tak se to domácím přeci jen povedlo a poprvé v duelu skórují. GEGAM KADIMJAN kousek před velkým vápnem vyslal parádní střelu, po které vymetl šibenici hostující branky! – 1:3. Asistence: Andrej Vasiljev.
     
    66
    Domácí se dostali k další šanci, ale opět ji nedokázali přetavit v první branku zápasu. Nicméně hosté jsou nyní pod dalším tlakem, kterému dobře čelí.
    65. Velká šance domácích.
     
    65
    Menší závar před hostující brankou, střela Žukovského po přihrávce Marušiće končí jen těsně vedle tyče hostující branky!
     
    65
    Alexandr Nechajev si srovnal míč u brankoviště a poté ho odkopl až ke svému protějšku. Také Dudar tak bude mít záhy odkop.
     
    64
    Vitalij Gajdučik se srazil se soupeřem a nyní s lékařem odkulhal za postranní čáru, kde dojde k jeho ošetření. Uvidíme, zda bude moci hostující hráč ještě nastoupit.
     
    63
    Domácí vyčerpali všechny možnosti střídání a na hřišti je tak další čerstvá síla. Otázkou je, zda to dnes velmi špatně hrajícímu domácímu týmu pomůže.
     
    62
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Volodymyr Koval, přichází Zoran Marušić.
     
    61
    K vysokému míči se dostal jeden z domácích a poté otočil hru na druhou stranu. Hosté se tak stahují do obrany a pokusí se zastavit úspěšně další útok Hrodny.
     
    60
    Hodina hry je za námi. Hosté mají bezpečný náskok, domácí se snaží o korekci skóre, ale stále si nevypracovávají příliš povedených akcí.
     
    58
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Andrej Jakimov, přichází Maxim Jablonskij.
     
    57
    S domácími to už nevypadá dobře a u postranní čáry se začínají rozcvičovat náhradníci. Je dost možné, že domácí trenér sáhne k dalšímu střídání.
    55. Pavel SEDKO - 0:3
     
    55
    Ruch Brest právě vstřelil branku!
    Gegam Kadimjan v pokutovém území poslal k zemi soupeře a sudí nařídil penaltu. Tu poté bezpečně proměnil PAVEL SEDKO. Dmitrij Dudar sice vystihl směr, ale inkasovanému gólu nezabránil a míč mu tak prolétl do sítě kolem jeho levé tyče – 0:3. Hosté tak jdou do tříbrankového trháku.
     
    53
    Penalta pro hosty!
     
    51
    Další kartu na hostující straně dostává Vladislav Vasiljev, jenž fauloval Kovala.
     
    50
    Ilja Kopalčuk dostal zajímavou přihrávku na hranici velkého vápna. Poté špičkou kopačky dostal míč do vzduchu, ale ten bez větších problémů zastavil Dmitrij Dudar.
     
    49
    Hráči Hrodny zvýšili tempo hry a dostali se teď dvakrát do šance před Alexandrem Nechajevem, ale tomu pomohla obrana, která nedovolila hostům skórovat.
     
    47
    Centr z kopačky Gegama Kadimjana zastavil hrudí obránce Brestu a dostal tak balon do bezpečí.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupil domácí celek s jednou změnou v sestavě. U míče byli chvíli hosté, ale jejich snaha byla nepřesná.
     
    46
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Gleb Rassadkin, přichází Valerij Žukovskij.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Střely na branku: 2 – 5
     
    První poločas duelu mezi Hrodnou a Brestem je za námi. V něm se už brzy do vedení dostali hosté, když se mezi tři tyče trefil Vladislav Vasiljev. Na jeho trefu pak navázal v patnácté minutě také Denis Grečicho a navýšil tak vedení hostů. Domácí se snažili o kontaktní branku, ale to se jim nepovedlo. Hostující brankář tak stále drží čisté konto. Uvidíme, co nám nabídne další část hry. V té se domácí budou snažit o vymazání nepříznivého stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ještě zahráli z pravé strany volný kop domácí, ale branku hostů neohrozili. Nyní je slyšet hvizd hlavního sudího a první poločas je tak definitivně minulostí.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    44
    Na pravé straně nestihl doběhnout míč Arťom Koncevoj a ten skončil v zámezí. U míče budou domácí a zahrají další autové vhazování.
     
    43
    Po levé straně unikal Vladislav Vasiljev, ale dobře mu sekundoval William, který dostal míč pod kontrolu. Nyní ho už má v rukavicích Dudar a bude odkopávat.
     
    42
    Ten rozehrál Gegam Kadimjan, ale jeho centr odhlavičkoval do bezpečí jeden z hostujících obránců. Už to ale z pohledu domácích vypadalo o něco lépe.
     
    41
    A po své aktivitě pak vybojovali rohový kop.
     
    40
    Hra byla nyní rozkouskována, u míče budou domácí a zase se pokusí dostat se hostujícímu brankáři na dosah.
     
    39
    Další náznak akce domácích. Ovšem ti zatím působí hodně ospale a nedostávají se do vážnějších šancí. I tato končí zmarem.
     
    38
    Tak dlouho si hrál u postranní čáry s míčem Andrej Vasiljev, až skončil za ní. Autové vhazování tentokráte pro hostující celek z Brestu.
     
    37
    Hosté byli v ofsajdovém postavení a domácí tak mohou otočit hru na opačnou stranu. Na to, aby se jim podařilo snížit na rozdíl jediné branky ještě v této části hry, mají něco málo přes osm minut hry.
     
    36
    Ten zahrál přímo Gegam Kadimjan, ale míč pouze zaletěl vysoko nad branku hostů.
     
    35
    Gajdučik ve skluzu podkopl protihráče a poslal ho k zemi. Nejen, že dostává od hlavního sudího žlutou kartu, domácí zahrají nebezpečný volný přímý kop.
     
    34
    Kadimajn si pohrál s míčem, poté ho skrze obránce Brestu poslal blíže brance Nechajeva. Ale nakonec se bek hostů vrátil a akci domácího hráče překazil.
     
    33
    Nepřesná rozehrávka domácích a tím jejich další náznak akce končí. Nicméně hosté dlouho míč neudrželi a hráči Hrodny se tak po chvíli vrací zase před Nechajeva.
     
    32
    Nechajev odkopával míč příliš prudce a ten skončil v zámezí. Takže autové vhazování zahraje Neman Hrodna a může tak otočit hru.
     
    31
    Dmitrij Dudar čelil další nebezpečné střele hostů, ale zachoval čistou hlavu a pokus z kopačky Dialla dostal pod kontrolu a zapsal tak další důležitý zákrok.
     
    30
    Třicet minut hry je za námi. Hosté mají stále dvoubrankový náskok a jsou nadále lepším týmem. Domácí se naopak marně snaží o korekci skóre.
     
    29
    Pěkný centr z pravé strany, který před branku posílal hostující Pavel Sedko, musel hlavou srazit za zadní čáru obránce domácích. Další roh pro hostující celek.
     
    28
    Domácí ožívají a znovu se dostali rychle do protiútoku, který ale zastavili hosté za cenu autového vhazování.
     
    27
    Nechajev si raději v brance vyskočil po střele jednoho z hráčů Hrodny, ale nakonec nemusel. Míč skončil jen nad břevnem a brankář Brestu si tak po chvilce zopakuje odkop.
     
    26
    Gegam Kadimjan špičkou kopačky na levé straně pokutového území vyslal střelu z úhlu, která sice rozvlnila síť hostující branky, ale pouze tu boční. Odkop tak provede Alexandr Nechajev.
     
    25
    Předlouhý nákop na Volodymyra Kovala, jenž směřoval před Nechajeva, nakonec dostal do rukavic hostující brankář a hned balon poslal pryč a otočil tak hru na opačnou stranu.
     
    24
    Hosté zůstávají po faulu domácích u míče a mohou tak pokračovat v další útočné akci. Tu rozehrál William, avšak míč poslal přímo na kopačku soupeře.
     
    23
    Na malou domů musel zahrát míč Vitalij Gajdučik. Nechajev ho pak odkopl až za polovinu hrací plochy. Do útoku tak jdou opět hráči Brestu.
     
    22
    Nadále mají zatím více ze hry hosté, ti se nyní zase drželi u branky soupeře. Ale obrana Hrodny byla pozorná a nedovolila atakovat Dudarovu branku.
     
    20
    Nyní vybojovali rohový kop také domácí fotbalisté, ale s touto standardní situací moc dobře nenaložili. Míč poslal od rohového praporku do autu Gleb Rassadkin.
     
    19
    Po něm hosté nezahrozili a po zisku míče se naopak hráči Hrodny dostali na opačnou stranu. Po střele Dialla pak zasáhla obrana Brestu a vytáhla míč mimo ohrožení Nechajevovy branky.
     
    18
    Na druhé straně pak musel Dmitrij Dudar hasit další nebezpečí hostů, když nebezpečnou střelu vyškrábl na rohový kop.
     
    17
    Domácí nyní zahrozili před Nechajevem, Pavel Zabelin napřáhl levačku a jeho pokus po zemi ještě tečoval jeden z jeho spoluhráčů, ale Nechajev si znovu poradil.
    14. Denis GREČICHO - 0:2
     
    14
    Ruch Brest právě vstřelil branku!
    A hosté skutečně potvrzují zvýšenou aktivitu a korunují ji druhým gólem. DENIS GREČICHO si šikovně došel až před Dudara, obešel ho a pohodlně pak zakončil do takřka prázdné branky – 0:2. Asistence: Vladislav Vasiljev.
     
    14
    Hosté nadále obléhají území domácích a ti si koledují. Zatím nenašli recept, jak se z menšího tlaku Brestu vymanit.
     
    13
    Pavel Sedko dostal přihrávku do pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale jeho pokus šel mimo.
     
    12
    Dlouhý míč na nabíhajícího hostujícího hráče nevyšel, tak se k němu dostal obránce Brestu, který ho poté poslal po zemi až za půlící čáru.
     
    10
    Dlouho se hrálo u branky hostů, ale hráči Hrodny se nedokázali opět trefit mezi tři tyče. Na kýžené vyrovnání tak zatím nedosáhli.
     
    8
    Hosté drží těsný náskok a nyní se podívali opět na polovinu Hrodny. Tentokráte však Dmitrije Dudara nikterak neohrozili.
    7. Dobrá šance Kovala
     
    7
    No a podívejme, dobrá šance pro domácí. Zblízka sklepl míč před Nechajevem Koval, ale hostující brankář si poradil a dostal míč pod kontrolu. Moc ale domácím nechybělo.
     
    5
    Domácí jsou zaskočeni a hned se pokusili o akci, která by mohla ohrozit branku Brestu, ale nakonec z toho opět nebylo nic a ztrácejí balon.
    4. Vladislav VASILJEV - 0:1
     
    4
    Ruch Brest právě vstřelil branku!
    Hosté se už ve čtvrté minutě hry ujímají vedení. U malého vápna Diallo šikovně prostrčil balon na VLADISLAVA VASILJEVA, který ho poté poslal k protější tyči. Od té se pak ještě odrazil a skončil v síti – 0:1. Asistence: Diallo.
     
    3
    Hráči Brestu budou pokračovat v útoku i nadále. Domácí ho sice soupeři pokazili, avšak poslali míč za postranní čárou. Autové vhazování pro Brest.
     
    2
    Dmitrij Dudar si rovná balon u své branky a následovat bude odkop od jeho zařízení. Hosté se totiž před malou chvílí dopustili nepřesností a ztratili míč.
     
    1
    Gajdučik z vlastní poloviny odkopl balon až před Dudara, ale nikdo z jeho spoluhráčů nakonec domácího brankáře neohrozil.
     
    1
    Domácí hráči se hned po zisku míče dostali před branku hostů, ale balon Kadimjanovi utekl z kopačky a bez problémů ho do své moci získal Nechajev, jenž odkopne míč daleko od své branky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněla běloruská hymna, vše k utkání je připraveno a za malý okamžik tak budeme moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Neman Hrodna: Dudar – Leško, Stojković, Murachev, Vasiljev A. – Jakimov, Legčilin (C) – Rassadkin, Zabelin, Kadimjan – Koval
    Náhradníci: Kurganskij – Slabaševič, Vegerja, Marušić, Jablonskij, Jackevič, Žukovskij, Pasevič, Šigajbajev

    FC Ruch Brest: Nechajev – William, Gajdučik, Rachmanov (C) – Koncevoj, Grečicho, Sedko, Kolpačuk – Andronic, Vasiljev V. – Diallo
    Náhradníci: Stěpanov – Mihunov, Antilevskij, Čiž, Nikiforenko, Sadovskij, Sibilev, Tichonovskij, Bogomolskij, Morozov

    Rozhodčí: Pavel Koronec – Pavel Mazuro, Andrej Filippovič.
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se spolu neutkaly. Hosté z Brestu jsou totiž letošním nováčkem v běloruské nejvyšší soutěži, kam postoupili v prosinci loňského roku v baráži o Vysšaju Ligu nad týmem Dnjapro Mogilev, jenž se naopak pakoval o patro níže.
     
    FC Ruch Brest

    To soupeř z Ruch Brest je na tom o něco lépe. Najdeme ho na jedenáctém místě, což je rozhodně lepší umístění, ovšem mezi oběma týmy je rozdíl pouhého jednoho bodu. Hosté jich totiž nasbírali devět při bilanci dvou výher, tří remíz a dvou proher. V posledním odehraném duelu hráči Brestu remizovali doma 1:1 s Gorodejou. Na bodový zisk by tak rádi navázali i na půdě svého dnešního soupeře. Čeká nás tak zajímavá bitva mezi oběma soupeři o důležité body do tabulky.
     
    FK Neman Hrodna

    Fotbalisté domácího týmu Neman Hrodna jsou v tabulce běloruské nejvyšší soutěže na nelichotivém čtrnáctém místě a jsou tedy jen o jeden stupínek nad patnáctou pozicí, která zaručuje pád do druhé ligy. Ovšem, soutěž je teprve na začátku a takhle to skončit vůbec nemusí. Na svém kontě mají osm bodů za dvě výhry, dvě remízy a třikrát odešli ze hřiště jako poražený tým. Naposledy nestačili na půdě Bate, které před svými diváky Neman porazilo 3:1. Tuto prohru tak budou domácí hráči chtít odčinit.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. V běloruské nejvyšší soutěži se zaměříme v rámci jejího osmého kola na duel mezi týmy FK Neman Hrodna a FC Ruch Brest. Přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 68. Kadimjan (A.), 90+1. Kadimjan – 4. Vasiljev V. (Diallo), 14. Grečicho (Vasiljev V.), 55. Sedko (pen.), 89. Andronic (Koncevoj)

    Karty:   69. Leško (NMN) – 35. Gajdučik (RBST), 51. Vasiljev V. (RBST)   87. Vasiljev V. (RBST)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:4.
    Neman Grodno: Dudar – Leško, Stojković, Murachev, Vasiljev A. – Jakimov (58. Jablonskij), Legčilin (C) – Rassadkin (46. Žukovskij), Zabelin, Kadimjan – Koval (62. Marušić)
    Náhradníci: Kurganskij – Slabaševič, Vegerja, Marušić, Jablonskij, Jackevič, Žukovskij, Pasevič, Šigajbajev

    FC Rukh Brest: Nechajev – William, Gajdučik, Rachmanov (C) – Koncevoj, Grečicho, Sedko (88. Čiž), Kolpačuk (83. Tichonovskij)– Andronic, Vasiljev V. – Diallo (72. Bogomolskij)
    Náhradníci: Stěpanov – Mihunov, Antilevskij, Čiž, Nikiforenko, Sadovskij, Sibilev, Tichonovskij, Bogomolskij, Morozov

    Rozhodca: Pavel Koronec – Pavel Mazuro, Andrej Filippovič

    Diváci: 314