Bournemouth – Southampton 0:0 (odl.)
odložené
AFC Bournemouth
0:0 (-:-)
Southampton FC
Sobota 09.05.2020, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 37. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00. (07:47:56)
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 37. kola anglickej Premier League. Od 15:00 je na programe stretnutie medzi AFC Bournemouth a Southampton FC.

    Anglická Premier League ponúkne ešte z tohtoročnej edície dve kolá, o titule je však už v predstihu rozhodnuté. Ešte však nie je rozhodnuté ohľadom otázky zostupu a prebehne aj boj o pohárovú Európu. Vitality Stadium ponúkne súboj tímov z opačných častí tabuľky.

    AFC Bournemouth:
    Pre domácich futbalistov budú posledné dve kolá nesmierne dôležité a potrebujú v nich vyhrať. Bournemouth má na svojom konte 31 bodov a nachádza sa na 18. mieste, rovnaký počet má aj sedemnásta Aston Villa. Keď to presne zhrnieme, tak od 15. miesta po 19. miesto je to ešte bodovo nabité a rozhodne sa až v samom závere súťaže.

    Southampton FC:
    Hosťujúci celok sa nachádza so 46 bodmi na 12. mieste a v súťaži sa ak zachránil. Southampton by v prípade bodových ziskov a zaváhania súperov ešte mohol v tabuľke poskočiť vyššie, maximálne však na 10. miesto. Posledná forma hostí je výborná, Southampton oberá o body aj veľmi silných súperov.

    Domáci musia na svojej pôde vyhrať, aby ešte mali šancu na záchranu. O motiváciu tak majú určite postarané, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, S. Cook (C), Kelly, Rico – Brooks, Billing, Lerma, Stanislas – J. King, C. Wilson

    Náhradníci: Boruc – Simpson, Surridge, Groeneveld, L. Cook, Gosling, Solanke, H. Wilson, Surman

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – S. Long, Ings

    Náhradníci: Gunn – Obafemi, Vokins, Valery, Smallbone, Danso, Adams, P.-E. Höjbjerg, Ferry

    Rozhodca: C. Pawson
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Do konca tohtročnej edície anglickej Premier League zostavajú dva kolá a ešte sa v nich bdue bojovať o udržanie a aj o miestenky do pohárovej Európy.

    AFC Bournemouth je momentálne na 18. mieste a tak potrebuje v posledných dvoch kolách vyhrať, prípadne sa spoliehať na zaváhanie súpera, ak sa chce udržať v tejto súťaži. Southampton FC už môže hrať uvoľnenejšie, hostia môžu len poskočiť v tabuľke vyššie.

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia na Vitality Stadium je už v plnom prúde, výkop mali hostia, ktorí odohrajú toto stretnutie v bielych dresoch, domáci nastupujú v červeno-čiernej kombinácii
     
    2
    Southapton sa ihneď presunul na útočnú polovicu, Ings si prebral presnú prihrávku a pokúsil sa o zakončenie z uhla, jeho strelu všad domáca defenzíva odvrátila do bezpečia.
     
    3
    Hostia zahrávali svoj prvý rohový kop v tomto zápase, Ward-Prowse centroval do pokutového územia, ale nikto z jeho spoluhráčov sa k lopte nedostal.
     
    4
    Do svojho prvého útočného výpadu v tomto zápase sa dostali aj domáci futbalisti, King sa však nedokázal presadiť individuálne a loptu tak Bournemouth stráca.
     
    5
    Zakrátko domáci zahrávali autové vhadzovanie, po ňom však lopta putuje na kopačky Bournemouthu. Hostia skúšajú postupnú rozohrávku smerom dopredu.
     
    6
    Na pozore sa teraz musela mať defenzíva domácich, všetko však zvládla. Sledujeme už útočné ťaženie domáceho celku, Bournemouth dnes potrebuje doma získať tri body.
     
    7
    Po chybnej rozohrávke získava domáci tím loptu na súperovej polovici ihriska. Hostia sú pod menším tlakom a musia sa tak brániť.
     
    8
    Sledovali sme pekný nábeh domáceho Wilsona do pokutového územia, ale súper odvracia loptu na rohový kop. Bournemouth tak ešte môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    9
    Po rohovom kope sme sledovali zakončenie od Rica, ale jeho pokus smeruje mimo priestoru hosťujúcej brány.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka je už minulosťou, zatiaľ sledujeme ofenzívny futbal z oboch strán. Snáď čoskoro uvidíme aj prvé zaujímavejšie momenty.
     
    11
    Domáci zahrávali ďalší rohový kop. Stanislas sa dostal k lopte a následne centroval na hlavu Wilsona, po jeho zakončení ide lopta tesne nad hosťujúcu bránu.
     
    12
    Zakrátko sme opäť sledovali aktivitu Stanislasa, ktorý znova centroval až do pokutového územia súpera, v tomto prípade sa už nikto z jeho spoluhráčov do zakončenia nedostal.
     
    13
    Southampton založil rýchly protiútok, po ňom Ward-Prowse centroval do pokutového územia domácich, ale ani v tomto prípade to až k zakončeniu neviedlo.
     
    14
    Teraz sa však už brankár domácich Ramsdale musel mať na pozore, keď zasahoval proti strele z kopačky Ingsa, ale napokon si pripísal len ľahký zákrok.
     
    15
    Momentálne dlhšiu dobu drží loptu na svojich kopačkách Bournemouth, ktorý sa snaží o postupný prienik na polovicu súpera. Domáci futbalisti majú v závere sezóny pred sebou veľmi náročnú úlohu.
     
    16
    Po nedovolenom zákroku zahrávali domáci priamy kop, Ricov center však našiel len Armstronga a hosťujúci futbalista dostáva loptu do bezpečia.
     
    17
    Následne sme sledovali rýchly útočný výpad hosťujúceho celku, k prihrávke do pokutového územia domácich sa snažil dostať Ramsdale, ale napokon sa mu to nepodarilo.
     
    18
    King centroval pred bránu hostí, ale túto loptu odvrátil do bezpečia Vestergaard. Bournemouth tak ešte môže pokračovať vo svojom ťažení na polovici súpera.
     
    19
    Aj naďalej domáci operujú na polovici súpera, ale momentálne sa im nedarí nájsť recept na pozornú defenzívu. Southampton sa však aj naďalej musí brániť.
     
    20
    Tento pokus o rýchly brejk hosťom nevyšiel a už domáci rozbiehajú kombináciu zo svojej polovice ihriska. Uvidíme, kam to až dotiahnú.
     
    21
    Stále sú tu však nepresnosti na oboch stranách a tak aj naďalej čakáme na prvé zaujímavejšie situácie či už pred jednou alebo druhou bránou.
     
    22
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Lerma, ale nepodarilo sa mu prekonať súperovu defenzívu. Medzičasom sa dostávame za polovicu úvodného dejstva.
     
    23
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Pawson dáva pokyn na krátku občestvovaciu prestávku.
     
    24
    Obaja tréneri rozdávajú pokyny svojom zverencom. Bournemouth je naozaj v náročnej situácii, aj psychika zohrá v tomto zápase veľmi dôležitú úlohu.
     
    25
    Po krátkej pauze pokračuje dianie v prvom polčase. Uvidíme, čo nám jeho zvyšok ponúkne, snáď už uvidíme aj niečo zaujímavejšie.
     
    26
    Presná prihrávka od Stanislasa našla Lermu, ale ten už nedokázal vymyslieť v pokutovom území súpera presné zakončenie.
     
    27
    Domáci ihneď po strate lopty vysoko napádajú súperovu rozohrávku. Bournemouth je v týchto chvíľach aktívnejší, ale zatiaľ to domácim nič platné nie je.
     
    28
    Momentálne sledujeme kombináciu hosťujúceho celku, do ktorej sa zapája aj brankár McCarthy. Hostia sa tak teraz smerom dopredu moc nehrnú a vyčkávajú.
     
    29
    Máme tu prvý zaujímavejší moment tohto zápasu! Šancu na otvorenie skóre mali hostia, Ward-Prowse si v pokutovom území nabehol na hlavičku, ale jeho pokus končí u brankára Ramsdala.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Vitality Stadium je už minulosťou, aj naďalej sa hrá bez gólov na oboch stranách.
     
    31
    Aj tento útočný výpad domácich dokázali hostia bez problémov pokryť a loptu získavajú na svoje kopačky. Southampton sa opäť smerom dopredu moc netlačí.
     
    32
    Presný obraný zákrok teraz predviedol Vestergaard, ktorý odvrátil do bezpečia center od Stanislasa. Bournemouth ešte môže operovať na polovici súpera.
     
    33
    Southampton založil rýchly protiútok, ale ten nič vážneho neznamenal. Defenzíva domácich však musela predviesť presné obrané zákroky.
     
    34
    Už svoj šiesty rohový kop v prvom polčase zahrával Bournemouth. Ani v tomto prípade to však k zmene skóre neviedlo, hostia sa úspešne ubránili.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Jannik Vestergaard (Southampton FC).
     
    35
    Bournemouth získal priamy kop na útočnej polovici a ten bol rozohratý nakrátko. Domáci futbalisti pokračujú v kombinácii v blízkosti pokutového územia súpera.
     
    36
    Dostávame sa do záverečnej časti prvého polčasu. Aj naďalej je to bez gólov na oboch stranách, dočkáme sa presného zásahu ešte v prvom polčase?
     
    37
    Longov center do pokutového územia domácich nebol nijak nebezpečný, defenzíva Bournemouthu si s ním poradila. Southampton ešte môže skúsiť niečo vymyslieť na polovici súpera.
     
    38
    K lopte sa dostal Lerma, ktorý následne vyslal dlhý pas za obranu súpera, ale rozbehnutý King sa už nestihol k lopte dostať a hostia tak žiadnym spôsobom zasahovať nemuseli.
     
    39
    Opäť tu bol rovnaký pokus zo strany domáceho celku, v tomto prípade už Vestergaard zasahovať musel, loptu dostáva do bezpečia.
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ to teda vyzerá, že si na gól budeme musieť počkať do druhého dejstva.
     
    41
    Southampton dal gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali gólu ešte v prvom polčase! Southampton otvára skóre tohto stretnutia, keď sa hostia úspešne presunuli pred pokutové územie súpera, po presnej kombinácii sa k lopte dostal DANNY INGS a presnou strelou k tyčke zakončuje – 0:1!
    41. Danny Ings (SOT) - 0:1
     
    42
    Na rade sú teda domáci, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Uvidíme, či sa Bournemouthu podarí vyrovnať ešte pred prestávkou.
     
    43
    Domáci sa teda ešte tlačia do útoku, ale hostia sústreďujú v závere prvého polčasu všetky svoje sily na udržanie tesného vedenia.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+1
    Pri lopte sú momentálne hostia, zrejme sa tak do prestávky už skóre meniť nebude.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Vitality Stadium je už minulosťou. Bournemouth, ktorý bojuje o záchranu začal veľmi aktívne, častejšie bol pri lopte a pravidelne útočil. Góly však neprichádzali a do komplikovanej situácie sa domáci dostali v 41. minúte, keď hosťujúci Ings otvoril skóre stretnutia.

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 16:03.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza David Brooks, prichádza Harry Wilson.
     
    47
    Druhý polčas na Vitality Stadium je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom. Domáci tréner spravil do druhého polčasu jednu zmenu v zostave.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Philip Billing (AFC Bournemouth).
     
    48
    A ihneď sa nový muž na ihrisku Wilson sa zapojil do útočnej akcie svojho celku, jeho následné zakončenie hlavou ide mimo brány súpera.
     
    49
    Southampton sa smerom dopredu nehrnie, hostia vedú najtesnejším možným rozdielom a tak sa snažia hlavne držať loptu na svojich kopačkách.
     
    50
    Sledovali sme spoluprácu Ingsa s Longom, ale k ničomu zaujímavému to neviedlo. Bournemouth sa dostáva k lopte a skúša sa ihneď presunúť na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    51
    Hostia však založili rýchly protiútok a po ňom nasledoval rohový kop. Domáci sa úspešne ubránili a znova sa pokúšajú založiť útočný výpad.
     
    52
    King pred pokutovým územím súpera sa snažil hlavou predĺžiť loptu na svojich spoluhráčov, to sa mu však nepodarilo.
     
    53
    Po kratšej dobe sme sledovali rýchly brejk hosťujúceho celku, Long však na konci kombinácie loptu stratil a tak ju opäť získava Bournemouth. Hostia sa vracajú späť na svoju polovicu.
     
    54
    Individuálne sa snažil presadiť Stanislas, ktorý bol faulovaný a tak domáci ešte získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    55
    Ricoov center z priameho kopu smeroval len do rukavíc pripraveného brankára McCartyho. Hosťujúci gólman si tak aj naďalej drží čisté konto.
     
    56
    Domáci sa teraz museli mať na pozore v zadných radoch, útok súpera však zvládli pokryť. Bournemouth na nič nečaká a okamžite sa pokúša presadiť v útoku.
     
    57
    Hosťujúci Ward-Prowse sa dostal do zakončenia z hranice pokutového územia, jeho pous vyrazil Ramsdale na rohový kop. Ten dokázal domáci celok bez problémov ubrániť.
     
    58
    Hra je prerušená, hlavný rozhodca Pawson komunikuje s VAR! Skúma sa situácia v pokutovom území domácich a či po rohovom kope Wilson nezahral rukou!
     
    58
    Bola nariadená penalta pre Southampton! Video teda odhalilo, že to naozaj bola ruka a hostia získavajú veľkú šancu na navýšenie svojho vedenia!
     
    59
    Loptu si na biely bod postavil Ings, ale brankár Ramsdale uhádol smer strely a tak pokutový kop hostia nevyužili! Toto je veľmi dôležitý moment stretnutia, ktorý môže domácim pomôcť!
    59. Danny Ings (SOT)
     
    60
    Hodina na Vitality Stadium je už minulosťou. Southampton je aj naďalej vo vedení o jeden gól, čo nemuselo už platiť, keby Ings premenil penaltu. Stále je však Bournemouth v ťažkej situácii.
     
    61
    Domáci totižto dnes musia vyhrať, inak sa s Premier League budú musieť minimálne na jednu sezónu opustiť.
     
    62
    Hostia čelili rohovému kopu svojho súpera, po ňom sa do zakončenia dostal Harry Wilson, ale jeho pokus nepriniesol zmenu skóre.
     
    63
    Southampton je momentálne pri lopte a nemusí sa nikam ponáhľať. Domáci prehrávajú o jeden gól, dnes sa im však v útoku vôbec nedarí.
     
    64
    K lopte sa dostal Bertrand, ktorý svojou prihrávkou našiel Ward-Prowsa, ale jeho zakončenie zblokovala defenzíva domácich.
     
    65
    V týchto chvíľach sa domáci prevažne bránia a to im vôbec nevyhovuje. Uvidíme, ako sa toto stretnutie, ktoré je pre Bournemouth nesmeirne dôležité ďalej vyvíjať.
     
    66
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Che Adams.
     
    67
    Veľa nechýbalo a po rýchlom brejku domácich mohlo byť vyrovnané! Harry Wilson sa dostal do zakončenia z hranice pokutového územia, ale jeho pokus kryje brankár McCarthy!
    67. Harry Wilson (BTH)
     
    68
    Bournemouth ešte zahrával rohový kop, ale ani ten zmenu skóre nepriniesol. Southampton pri lopte a kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    69
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Joshua King, prichádza Dominic Solanke.
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Lewis Cook.
     
    70
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Pawson dáva aj v druhom polčase pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    71
    Dianie v druhom polčase pokračuje ďalej, pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu.
     
    72
    Stacey prihrával pred pokutové územie súpera, ale nikto z jeho spoluhráčov sa k lopte nedostal.
     
    73
    Momentálne je pri lopte hosťujúci celok, ktorý sa smerom dopredu moc nehrnie a do kombinácie sa zapája aj brankár McCarthy.
     
    74
    Bournemouth zahrával priamy kop, center od Rica smeroval do rukavíc brankára súpera. Southampton rozohráva loptu na svojej polovici ihriska.
     
    75
    V krátkom slede zahrávali domáci futbalisi ďalší priamy kop, v tomto prípade sa už center do pokutového územia súpera ani nedostal.
     
    76
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Oriol Romeu, prichádza Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    77
    Čas sa už pomaly domácim kráti a to potrebuje Bournemouth strelťi dva góly, aby tak strhol víťazstvo na svoju stranu.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Lewis Cook (AFC Bournemouth).
     
    79
    Hostia získali priamy kop, ku ktorého rozohrávke sa postavil Bertrand, ale jeho center našiel len obrancov domáceho celku.
     
    80
    Necelých 10 minút zostáva do konca druhého polčasu. Bournemouth potrebuje streliť dva góly, aby získal doma tri body a stále tak živil šancu na záchranu.
     
    82
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jefferson Lerma, prichádza Sam Surridge.
     
    83
    Ward-Prowse zaviezol loptu na polovicu súpera a následne sa tam Southampton snaží operovať čo najdlhšie.
     
    84
    Zaváhanie domácej obrany mohol teraz potrestať Redmond, ale svoj únik na domáceho brankára gólom nezakončil! Ramsdale tak podržal svoj celok, ktorý sa pomaly potápa.
    84. Nathan Redmond (SOT)
     
    85
    Bournemouth sa navyše teraz ani nedostáva k lopte, hostia držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    86
    Individuálne sa teraz snažil presadiť hosťujúci Adams, ale poslal loptu len priamo do rukavíc brankára Ramsdala, ktorý je najlepším hráčom domácich v tomto zápase.
     
    87
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Philip Billing, prichádza Dan Gosling.
     
    88
    Ings našiel svojou prihrávkou Höjbjerga, ale jeho zakončenie končí len na defenzíve domáceho celku.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu a tak aj tohto zápasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90
    Stále neprichádza záverečný tlak domácich. Na dva góly to už zo strany Bournemouthu veru nevyzerá.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+2
    Domáci zahrávali rohový kop, ale loptu odvrátil do bezpečia hosťujúci Vestergaard.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva James Ward-Prowse (Southampton FC).
     
    90+3
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Michael Obafemi.
     
    90+4
    Tak teraz sa diali veci! Bournemouth vyrovnal na 1:1 po skvelom dlhom autovom vhadzovaní až do pokutového územia, kde sa lopta odrazila pred SAMA SURRIDGA a ten ju upratal do siete. Následne však dnes po druhrýkrát v tomto zápase zasiahol VAR a odhalil, že gól pre ofsajd platiť nemôže.
     
    90+5
    To je teda poriadne sklamanie pre domáci celok. Už to teda vyzerá, že hostia si svoje víťazstvo udržia a to pre Bournemouthon nie je dobrou správou.
    90+5. Callum Wilson (BTH)
     
    90+6
    Hrá sa už nad rámec nadstaveného času. Je to však pochopiteľné, čakalo sa na rozhodnutie VAR.
     
    90+8
    Southampton dal gól!
    Tak predsa len padol v tomto zápase aj druhý gól, ale postarali sa oň hostia! Southampton vpadol do otvorenej obrany súpera, v pokutovom území smerovala presná prihrávka na CHE ADAMS a ten dopravil loptu presne do siete – 0:2!
    90+8. Che Adams (SOT) - 0:2
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    Druhé dejstvo na Vitality Stadium ponúklo rovnako jeden presný zásah. Postarali sa oň hostia v nadstavenom čase a tak Southampton získava ri body po výhre 2:0! Bournemouth hral dnes aktívne, tlačil sa do útoku, ale domácim sa v ofenzíve vôbec nedarilo a po tejto domácej prehre si výrazne skomplikovali cestu za záchranou. Ak ich priamy konkurenti nezaváhajú, Bournemouth bude musieť súťaž opustiť, nemá to už len vo svojich rukách.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu! (17:00:24)

    Miroslav Revaj

    Góly:


    AFC Bournemouth:
    Southampton FC: