Slutsk – Energetik-BGU 1:2 (kon.) | Gorodeya – Minsk 1:1 (kon.)
koniec
FC Gorodeya
1:1 (1:1)
FC Minsk
cz Piatok 08.05.2020, 18:00 • Gorodeja Stadium, Gorodeja • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky Běloruské Vysšaja Ligy. V tomto zápase osmého kola proti sobě nastoupí FK Gorodeja a FC Minsk.
     
    FC Minsk je v tabulce soutěže po sedmi zápasech na dvanácté pozici, tedy dvě místa nad sestupovými vodami. Týmu se vůbec nedaří v posledních zápasech. Z posledních pěti zápasů vyhrál jediný. Poradil si s Mozyrem 3:1. Nestačil však na Energetik BGU 0:2, Bate 0:3, Brest 0:1 a Žodino 2:5.
     
    FK Gorodeja je po sedmi zápasech na deváté pozici. Mužstvo prožívá povedený start do soutěže, z posledních pěti zápasů tým bodoval ve čtyřech. Body nezískal v zápase s Bate, který prohrál 0:2. Remizoval s Brestem 1:1. Poradil si s Belšinou 1:0, Minskem 1:0 a Energetikem BGU 1:0.
     
    Tento mač se bude hrát na stadionu Gorodeja Stadium. Úvodní výkop bude v 18 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Gorodeja: Dovgjallo – Sazonovič, Pavljuček, Poznjak, Joksimović – Usenja, Sorokin, Jaskovič, Šibun, Sajčić – Šavel
    Náhradníci: Jefimov – Šestilovskij, Baglaj, Pušnjakov, Ignatěnko, Bajduk, Volovič, Archipov

    FC Minsk: Leonov – Zinovič D., Ryžuk, Zaleskij, Priščepa – Sazončik – Chvaščinskij, Vasiljev, Jevdokimov, Jarockij – Gribovskij
    Náhradníci: Veremko – Ostrouch, Alesjevič, Malaševič, Nasibulin, Zinovič K., Rolović, Šemruk, Šramčenko, Kasarab

    Rozhodčí: Sergej Krasnikov – Kirill Pakulin, Jurij Chomčenko.
     
    Rozhodčí tohoto zápasu už na hrací plochu přivádějí hráče obou celků a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Ještě, než dojde k úvodnímu výkopu, vyslechneme si běloruskou hymnu.
     
    Oficiality zápasu máme za sebou a jdeme na to.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali domácí hráči a hned s míčem zamířili na polovinu svého soupeře, kde se pokusí poprvé ohrozit brankáře Minsku.
     
    2
    Ovšem hosté hned zastavili útočnou snahu Gorodeji a velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    2
    Alexej Zaleskij se dostal k míči, který mířil před jeho vlastního brankáře a poté, co ho dostal na kopačku, odkopl jej daleko od minského zařízení.
     
    3
    Po pravé straně se do pokutového území doslova prodral Vladimir Chvaščinskij, ovšem jeho střela byla obranou domácích zablokována a míč končí za zadní čárou. První rohový kop tak zahraje Minsk.
     
    4
    S touto standardní situací však hosté příliš dobře nenaložili a domácí brankář Dovgjallo tak neměl žádný problém dostat míč do rukavic.
     
    5
    Domácí uklidnili hru a po delší době se přihlásili o slovo, dlouho se jim ale nedařilo dostat se na polovinu Minsku. A když už to vyšlo, o balon stejně záhy zase přišli. Vracejí se tak zpátky do obrany.
     
    6
    Sazončik vybojoval míč, který zachytil po špatné rozehrávce Joksimoviće a pokusil se ho nacentrovat směrem k velkému vápnu. Leč marně a míč mají zase protihráči.
     
    7
    Hráčům Gorodeji se příliš nedaří přechod na soupeřovo území, znovu tam příliš dlouho nepobyli a ztrácejí míč. Takhle to zřejmě nepůjde.
     
    8
    Míč skončil v zázemí vinou hostů a autové vhazování zahraje domácí celek. Má tak šanci nadále zůstat u míče a dostat se do první akce zápasu.
     
    9
    Sergej Sazončik dlouhým nákopem ze středu hřiště neposadil míč na hlavu vyskakujícího spoluhráče Gribovského a znovu tak dostávají možnost zaútočit hráči Gorodeji.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla moc pohledného fotbalu, jakoby se oba celky teprve oťukávaly. Uvidíme, co nám nabídne další průběh hry.
     
    11
    Nyní bude následovat odkop od hostující branky. Domácím nevyšel útok a míč poslali jen dlouhým odkopem za zadní čáru. Do útoku se tak v tuto chvíli poženou opět minští fotbalisté.
     
    12
    Sergej Usenja našel přihrávkou Šibuna, který si sice pravačkou míč zpracoval, ale záhy o o něj připravil jeden z hráčů Minsku a ten velmi rychle otáčí hru na opačnou stranu.
     
    13
    Leonov odehrál rukou míč ze svého brankoviště na Dmitrije Zinoviče, ten hru natáhl směrem ke středu, odkud se pak s míčem na kopačce prodral až před Dovgjalla Roman Gribovskij, ale na domácího brankáře nakonec nevyzrál.
     
    14
    Z pravé strany letěla celkem nebezpečná střela na Dovgjalla, kterou vyslal Vladimir Chvaščinskij, ale vše v naprosté pohodě jistil právě brankář Gorodeji.
     
    15
    A pozor, domácí mají možnost volného kopu, dojde k ohrožení hostující branky?
     
    15
    Poznjak na levé straně v blízkosti zadní čáry odehrál míč, ale ten obrana hostů dostala právě za čáru. Je z toho další standardní situace pro domácí, tentokráte v podobě rohového kopu.
     
    16
    Ale ani z ní nezapršelo. Gorodeja tak ztrácí míč a dopředu jde zase Minsk.
     
    17
    S postupem času se také zlepšila hra na obou stranách, oba týmy se už snáz dostávají k brance soupeře, zatím však k vážnějšímu jejímu ohrožení nedochází.
     
    18
    Podél zadní čáry odehrával míč Sazonovič, ale opět zasáhli obránci hostů, kteří pomohli dostat míč za čáru. Další rohový kop pro hráče Gorodeji.
     
    19
    Šavel zablokoval střelu soupeře a opět dostal míč pod kontrolu. Ale ani z následné další šance se skóre nemění a balon má ve své moci brankář Minsku Leonov.
     
    20
    Minsk právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Po pěkně sehrané kombinaci dostal Gribovskij míč do pokutového území. Tam si na jeho pravé straně dobře naběhl VLADIMIR CHVAŠČINSKIJ, jenž poté prostřelil domácího brankáře pod jeho padajícím tělem – 0:1. Asistence: Roman Gribovskij.
    20. Vladimir CHVAŠČINSKIJ - 0:1
     
    22
    Domácí se snažili o rychlou odpověď, jejich snaha v blízkosti velkého vápna však byla marná. Znovu tak jsou u balonu hráči Minsku.
     
    24
    Arťom Leonov dostal míč na svoji kopačku a následně pak ho rychle odkopl od své branky. Posílá tak své spoluhráče do další útočné akce.
     
    25
    Dobře mířená střela Sazončika nakonec končí jen těsně vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře a ten tak bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.
     
    27
    Po domácí snaze dostat míč znovu do blízkosti brankáře Leonova, došlo na další ztrátu a brankář Minsku tak zase odkopne míč směrem dopředu.
     
    28
    Nyní se domácí zdrželi u svého soupeře o něco déle a dvěma přihrávkami se snažili vynutit si tlak. Ovšem obrana Minsku se dobře rozestavila a nedovolila, aby hráči Gorodeji jakkoli Leonova ohrozili.
     
    29
    Andrej Sorokin nejprve založil sám pěknou akci domácích, po ní nakonec i sám zakončoval, ale míč poslal jen do rukavic Leonova, jenž si připisuje důležitý zákrok.
     
    30
    Po půlhodině hry mají hosté stále těsný náskok, ovšem domácí se pomalu začínají probouzet a dostávají se do ohrožení Leonovovy branky. Ten je zatím pozorný.
     
    32
    Roman Gribovskij střílel kus před velkým vápnem, ale jeho pokus zastavil nohou jeden z domácích obránců a poslal tak míč do bezpečí. K ohrožení Dovgjalla tak nedošlo.
     
    33
    Volný přímý kop měli k dispozici hosté, ale jeho zahrání nebylo příliš efektivní. Beci Gorodeji včas zasáhli a dostali míč do bezpečné vzdálenosti od branky Dovgjalla.
     
    34
    Denis Jaskovič sebral soupeři míč, poté ho zasekl a poslal až za půlící čáru. Do akce tak jdou zase domácí hráči, kteří se budou opět snažit o srovnání nepříznivého stavu.
     
    36
    Nákop z jedné strany na druhou. Nyní se k míči dostali hráči v zelených dresech, tedy ti domácí a opět se snaží přenést hru před branku Minsku.
     
    37
    Jaroslav Jarockij se srazil s protihráčem a s bolestivou grimasou se ocitl na hrací ploše. Už je u něho lékař a dojde k jeho ošetření za postranní čarou.
     
    38
    Zraněný hráč je v pořádku a už se hlásí sudímu, aby se mohl vrátit zpět do hry. Hostující trenér tak nemusel sáhnout k nucenému střídání.
     
    40
    Na vlastním území zahrají domácí hráči autové vhazování, uvidíme, zda se s míčem dokáží dostat na druhou stranu.
     
    40
    Nakonec se to nepovedlo a naopak hosté vybojovali další standardní situaci v podobě volného přímého kopu.
     
    40
    Po něm vznikl v pokutovém území menší zmatek, ale domácí si dokázali poradit a nakonec k ohrožení Dovgjallovy branky nedošlo a naopak dojde k odkopu.
     
    41
    Po levé straně se do velkého vápna prodral Lazar Sajčić, ale nedokázal míč odcentrovat přesněji. Rázem tak končí další náznak domácí akce.
     
    42
    Stanislav Sazonovič inkasuje od hlavního sudího žlutou kartu, když ostřeji ve skluzu zajel do hostujícího hráče.
     
    44
    Gorodeja právě vstřelila branku!
    V samotném závěru prvního poločasu je vyrovnáno! Domácím se to přeci jen povedlo, když zahrávali rohový kop a po něm si hlavou dobře v těsné blízkosti Leonova naskočil LAZAR SAJČIĆ a dostal ho za jeho záda – 1:1. Asistence: Milan Joksimović.
    44. Lazar SAJČIĆ - 1:1
     
    45
    Domácí jsou při chuti, útočnou aktivitou vybojovali další roh a opět se pokusí ohrozit soupeřovu branku.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločasu se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Domácí zůstali na polovině Minsku a ještě zahrají autové vhazování. Asi poslední šance na nějakou šanci v této části hry, která pomalu končí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm se do vedení dostali hosté ve dvacáté minutě, když se mezi tři tyče trefil Vladimir Chvaščinskij. Domácí dlouho marně dobývali hostující branku, až se jim to ve čtyřiačtyřicáté minutě povedlo. Lazar Sajčić si naskočil po rohovém kopu na míč, který poté hlavou umístil za záda Leonova. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 19:02.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    Hráči se už pomalu trousí z kabin zpět na hrací plochu a co nevidět tak začne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Rostislav Šavel, přichází Sergej Pušnjakov.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupili domácí hráči s jednou změnou v sestavě, Šavela nahradil Pušnjakov a už se s míčem dere na polovinu Minsku.
     
    47
    Po levé straně se snažil dostat míč před branku domácích jeden z hostů, ale míč byl sražen soupeřem za postranní čáru. Minsk tak zůstane u balonu a zahraje autové vhazování.
     
    48
    Na zemi ve vlastním pokutovém území zůstal ležet po nezaviněné srážce domácí hráč Sergej Usenja a s největší pravděpodobností pro něho dnešní duel skončil. Hřiště totiž opouští na nosítkách.
     
    50
    Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Sergej Usenja, přichází Semjon Šestilovskij.
     
    50
    Je to tak, pro Usenju duel opravdu skončil a došlo k okamžitému vystřídání. Na jeho místo naskočil Semjon Šestilovskij.
     
    51
    Alexandr Poznjak se dostal k míči u hranice velkého vápna u branky Dovgjalla a velmi rychle ho prudce odkopl daleko od jeho branky.
     
    52
    Jaroslav Jarockij se prodral na pravou stranu, zasekl míč a nacentroval ho do pokutového území, kde ho ale domácí obrana srazila do bezpečí jen za cenu rohového kopu.
     
    53
    Z nabídnuté standardní situace však hosté nic nevytěžili a u balonu tak pro následující chvíle budou zase hráči domácí Gorodeji.
     
    54
    Na druhé straně se rodila akce hráčů v zelených dresech, ale hosté ji včas zastavili a dostali míč na druhou stranu.
     
    55
    Hosté se museli vrátit na vlastní polovinu, kam směřoval míč a i za pomoci brankáře Leonova ho bleskurychle dostali zase před Dovgjalla. Mohou tak znovu ohrozit jeho branku.
     
    56
    Málem se tak stalo. Alexej Zaleskij to zkusil po zemi, ale domácí se ubránili. Na druhé straně pak ohrozili branku Leonova, ale gólman Minsku neměl problém dostat balon pod kontrolu.
     
    57
    A další pokus domácích, který končí v moci Lenova, jenž zasáhl u své pravé tyče.
     
    58
    Na malou domů zahrál míč Vladimir Chvaščinskij, záhy ho Arťom Leonov dostal na kopačku a dalekonosným odkopem ho poslal až na domácí území.
     
    59
    Nepřesná rozehrávka Gorodeji a míč mají znovu ve své moci hráči v červených dresech. Hosté se však nedostali do ohrožení domácí branky.
     
    60
    Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Michail Šibun, přichází Dmitrij Bajduk.
     
    61
    Domácí už vyčerpali všechny možnosti na vystřídání, zatímco hosté k němu ještě ani jednou nesáhli.
     
    62
    Hráči Gorodeji podrželi hru a z vlastní poloviny se pak po několika přihrávkách dostali na území Minsku, kde ale nic nevymysleli a ztratili balon. S ním už na opačnou stranu míří opět hosté.
     
    63
    Andrej Sorokin nešetrně zajel ve skluzu nohou do soupeře, který se skácel k zemi. Sudí tak okamžitě tasí pro domácí celek dnes už druhou žlutou kartu.
     
    64
    Oleg Jevdokimov byl ošetřen přímo na hrací ploše a nyní za pomoci lékaře a maséra odkulhal k vlastní střídačce. Uvidíme, zda bude moci ještě pokračovat ve hře.
     
    65
    Milan Joksimović vyslal vysoký míč směrem k hostující brance, kde ho nadvakrát pod kontrolu dostal Arťom Leonov. Ten poté odehrál balon do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    66
    Dobrá poziční střela Olexandra Vasiljeva zaletěla jen vysoko nad břevno domácí branky. Po delší době to však byla další pohledná akce.
     
    66
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Sergej Sazončik, přichází Ilja Alexijevič.
     
    67
    I hosté už vystřídali a na hřišti je čerstvá posila v podobě Alexijeviče, jenž vystřídal Sazončika.
     
    68
    Pušnjakov atakoval soupeřovu rozehrávku, to se mu povedlo a Minští tak před velkým vápnem nevystřelili.
     
    70
    Po pravé straně se snažil prodrat se do blízkosti hostující branky Dmitrij Bajduk, ale o něco rychlejší byl hostující obránce, který ho o míč připravil.
     
    71
    Žlutí se poprvé na straně hostů. Jaroslav Jarockij to přehnal s tvrdostí a hlavní rozhodčí to tak trestá kartónkem žluté barvy.
     
    72
    Domácí vystihli špatnou rozehrávku Minsku a rychle otočili hru. Míč se po jejich střele ocitl před odkrytou brankou, pouze ale na chvíli, než si ho sebral jeden z obránců Minsku.
     
    73
    A další možnost pro Gorodeju. Její hráči ale nebyli úspěšní, když pokazili co se dalo. Rázem tak mají balon zase ve své moci Minští.
     
    75
    Další rohový kop zahráli domácí hráči, míč sice dostali před branku soupeře, ale hosté ho dokázali zachytit a poslali ho do bezpečí.
     
    77
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Vladimir Chvaščinskij, přichází Ognjen Rolović.
     
    78
    Denis Jaskovič hodně ostře přišlápl zezadu nohu soupeře a možná může být rád, že inkasoval pouze žlutou kartu. Hosté zahrají nebezpečný volný přímý kop.
     
    79
    Po něm ale branku Gorodeji neohrozili a domácí fotbalisté okamžitě otočili hru na opačnou stranu. I oni si však moc přesně nepočínali. Odkop od Leonovovy brány.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, plus se asi bude ještě i něco nastavovat. U míče jsou domácí a směřují opět před soupeřovu branku.
     
    80
    A u něho zůstanou, neboť zahrají autové vhazování.
     
    81
    Arťom Leonov dostal míč do své moci a poté ho rukou odehrál svým spoluhráčům, kteří míří zase na druhou stranu hřiště.
     
    82
    Tentokráte mají k dispozici rohový kop hosté a už se rovnají u branky domácích. Pokusí se ji ohrozit, aby se dostali zpět do vedení.
     
    82
    Ale nic z toho nebylo, balon zaletěl jen na opačnou stranu a poté ho domácí celek dostal směrem za polovinu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Oleg Jevdokimov, přichází Anton Šramčenko.
     
    85
    Pomalu se blíží konec utkání a stav na ukazateli skóre svítí stále nerozhodný. Uvidíme, zda se ještě jednomu z týmů povede skórovat, nebo zda duel skončí dělbou bodů.
     
    86
    Denis Jaskovič odehrál míč směrem k brance hostů, tam ale neměl nikoho, kdo by ho převzal. Rázem tak končí další slibně se rodící akce zelených.
     
    87
    Po nepřesné střele končí balon u Arťoma Leonova a ten už si rovná balon, aby ho mohl odkopnout co nejdále od své branky.
     
    88
    Roman Gribovskij se ocitl ve velmi zajímavé šanci, kdy pálil v těsné blízkosti Dovgjalla, ale na poslední chvíli dostali míč za zadní čáru domácí hráči. Rohový kop pro hosty.
     
    89
    Znovu z toho ale nic nebylo a skóre se tak nepohnulo. Nicméně hosté jsou stále u míče a pokoušejí se opět ohrozit branku svého soupeře.
     
    89
    Místo toho se ale do akce nahrnuli domácí, kteří zblízka na Leonova nevyzráli.
     
    90
    Jaroslav Jarockij měl na pravé straně hodně prostoru, nakonec však váhal s přihrávkou a míč končí jen na kopačce soupeře. Následovat bude odkop od Dovgjallovy branky.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Další střela Romana Gribovského mířila mimo tři tyče. Dovgjallo tak bude po zisku míče odkopávat balon zase od své branky.
     
    90+3
    Hosté zahrávali další rohový kop, míč se poté dostal k domácí brance, ale Igor Dovhjallo ho reflexivně vyboxoval mimo ohrožení své branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase jsme se už žádné branky nedočkali a nakonec si tak oba celky body rozdělily. Nesledovali jsme příliš pohledné utkání, ve kterém nebylo k vidění mnoho nebezpečných šancí. Po poločase, který skončil 1:1 se oba týmy zatáhly spíše do obrany a nechtěly inkasovat.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:5. Fauly: 10:15.
     
    Dnešní utkání sledovalo 310 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:59:11)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 44. Sajčić (Joksimović) – 20. Chvaščinskij (Gribovskij)

    Karty:   42. Sazonovič (GRD), 63. Sorokin (GRD), 78. Jaskovič (GRD) – 71. Jarockij (FMN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:5. Fauly: 10:15.
    FC Gorodeya: Dovgjallo – Sazonovič, Pavljuček, Poznjak, Joksimović – Usenja (50. Šestilovskij.), Sorokin, Jaskovič, Šibun (60. Bajduk), Sajčić – Šavel (46. Pušnjakov)
    Náhradníci: Jefimov – Šestilovskij, Baglaj, Pušnjakov, Ignatěnko, Bajduk, Volovič, Archipov

    FC Minsk: Leonov – Zinovič D., Ryžuk, Zaleskij, Priščepa – Sazončik (66. Alexijevič) – Chvaščinskij (77. Rolović), Vasiljev, Jevdokimov (83. Šramčenko), Jarockij – Gribovskij
    Náhradníci: Veremko – Ostrouch, Alexijevič, Malaševič, Nasibulin, Zinovič K., Rolović, Šemruk, Šramčenko, Kasarab

    Rozhodca: Sergej Krasnikov – Kirill Pakulin, Jurij Chomčenko

    Diváci: 310