Výzva storočia: Attila Végh - Karlos Vémola sk Víťaz: Karlos Vémola (CZE) (kon.) | Hokejista sezony Tipsport extraligy Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň) (kon.)
koniec udalosti
Hokejista sezony Tipsport extraligy

Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)

cz Štvrtok 30.04.2020, 21:10Športové udalosti
     
    Z mé strany je to pro tento večer vše. Děkuji za pozornost a těším se na Vás zase někdy příště. Na počtenou! (22:31:30)
     
    Týmové trofeje získali:

    Prezidentský pohár: Bílí Tygři Liberec
    Vítěz Chance ligy: ČEZ Motor České Budějovice

    Individuální trofeje získali:

    Hokejista sezony TELH: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)
    Nejlepší hráč utkání: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)
    Nejproduktivnější hráč extraligy: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)
    Nejlepší střelec: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)
    Nejlepší obránce: Brady Austin (Rytíři Kladno)
    Nejlepší brankář: Dominik Hrachovina (Bílí Tygři Liberec)
    Nejlepší trenér: Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec)
    Nejlepší nováček: Stanislav Svozil (HC Kometa Brno)
    Vítěz Radegast indexu: Michal Gulaši (HC Kometa Brno)
    Nejlepší hráč extraligy juniorů: Stanislav Svozil (HC Kometa Brno)
    Nejlepší rozhodčí: Robin Šír
    Zlatá helma SENCOR: Petr Holík (HC Kometa Brno)
     
    Milan Gulaš: „Vážím si tohoto ocenění. Hřeje mě u srdce to, že se mi to povedlo potřetí v řadě. Každý zápas byl jiný, ale cítil jsem, že se na mě soupeři hodně zaměřují. Dařilo se mi proměňovat šance a musím poděkovat svým spoluhráčům. Často mi to připravovali do opravdu výborných pozic, které nešlo nedat. Ve druhé polovině bylo velmi těžké ty body sbírat pořád. Na začátku sezony jsem šel zápas od zápasu, ale na konci sezony jsem tomu tlaku lehce podlehl, protože jsem byl často zmiňován s různými rekordy. Poté jsem to začal vnímat více a myslím, že mi to uškodilo.“
     
    Hokejistou sezony Tipsport extraligy 2019/2020 se stal Milan Gulaš! Kapitán plzeňských hokejistů si do statistik zapsal 76 bodů. Vstřelil 35 gólů a na 41 asistoval.
     
    Ceremoniál se blíží ke konci. Zbývá už jen vyhlásit toho absolutně nejlepšího hráče letošní extraligové sezony.
     
    Trenér Bílí Tygři Liberec Patrik Augusta: „Tohle ocenění patří všem lidem v organizaci. Jsem rád, že mohu být její součástí. Je to týmové ocenění, kterého si velmi vážíme. Musím poděkovat hráčům, protože jsem měl to štěstí, že letos byl v Liberci k dispozici skvělý tým.“
     
    Vítězem základní části se stal, jak už bylo řečeno, celek Bílí Tygři Liberec. Tým Patrika Augusty získal 102 bodů a s přehledem obhájil vítězství v základní části z minulé sezony.
     
    Zlatou helmu SENCOR získává Petr Holík z Komety Brno. Jeho krásná souhra s Peterem Muellerem v utkání s Karlovými Vary nakonec vyhrála. Těsně za Petrem Holíkem skončil zákrok Dominika Hrachoviny v souboji s Plzní. Třetí místo obsadil olomoucký útočník Lukáš Klimek, jenž se parádním způsobem protáhl okolo litvínovské obrany.
     
    Vítězem Radegast indexu se stal obránce Komety Brno Michal Gulaši. Dlouholetá brněnská opora zadních řad sesadila z trůnu vítkovického kapitána Jana Výtiska.
     
    Milan Gulaš si vzápětí připisuje dvě další ceny. Nejproduktivnějším hráčem extraligy se stal se 76 body. Navíc ze všech hráčů v lize získal vůbec nejčastěji v sezoně cenu pro nejlepšího hráče utkání.
     
    Nejlepším střelcem sezony se stal Milan Gulaš. Hegemon uplynulých sezon se pravidelně prosazoval také letos. Gulaš vsítil 35 branek a zároveň si připsal plzeňský klubový rekord. Gulaš v tabulce střelců zvítězil o čtyři branky před libereckým Liborem Hudáčkem.
     
    Kladenský bek Brady Austin se dle očekávání stal nejlepším obráncem této sezony. Přestože Rytíři sestoupili, tak tento hráč předváděl po celou sezonu fantastické výkony. Austin odehrál 52 zápasů, ve kterých si připsal 18 branek a 25 asistencí. Ve statistice +/- si připsal 12 záporných bodů.
     
    Králem mezi brankáři se v letošní sezoně stal Dominik Hrachovina. Liberecký brankář se do extraligy podíval až v průběhu sezony, jeho letošní čísla však byly vynikající. Hrachovina odchytal 35 zápasů. V nich si v průměru držel 92,7% úspěšnosti zákroků.
     
    Nejlepším trenérem sezony 2019/2020 se stal liberecký kouč Patrik Augusta. Tento trenér převzal tým po Filipu Pešánovi a skvěle navázal na jeho předchozí práci v klubu. Liberec znovu vyhrál základní část.
     
    Robin Šír: „Tohle ocenění pro mě znamená hodně. Chtěl bych komisi rozhodčích poděkovat, protože si nominace velmi vážím.“
     
    Nejlepším arbitrem této sezony se stal hlavní rozhodčí Robin Šír, jenž v letošní sezoně odpískal hned 49 extraligových zápasů. Letos se vůbec poprvé dočkal nominace na MS ve Švýcarsku, které se ale neuskutečnilo.
     
    Do vysílání se dostává také ředitel TELH Josef Řezníček. Bývalý rekordman v počtu startů okomentoval návrh následných 4 sezon, který se bude v blízké době předkládat všem majitelům klubů: „Je to materiál, který je připravován široce. Sezona 2020/2021 by byla nesestupová a do ligy by jedno mužstvo postoupilo. Se stejným modelem počítáme i v sezoně další. Ročník 2022/2023 by vypadal jinak, jelikož by sestoupily hned 3 týmy. V té sezoně počítáme s baráží. O rok později bychom pokračovali klasicky se 14 týmy. Na konci sezony by se opět hrála baráž.“
     
    Stanislav Svozil: „Jsem rád, že mohu být nejlepším nováčkem sezony. Jsem spokojen, že jsem se dostal do nejlepší trojky, do které však bylo obtížné se dostat. Když jsem přišel do Brna, tak jsem vůbec nevěděl, kde mám chodit, ale vše nakonec dopadlo krásně. Jsem strašně šťastný, že jsem se zabydlel mezi stabilními členy kádru. Inspiroval mě Martin Nečas, jehož cestu bych rád následoval.“
     
    Nejlepším nováčkem sezony se stal Stanislav Svozil, jenž hned o 15 hlasů zvítězil nad druhým Patrikem Hrehorčákem. Získal 20 z 27 možných hlasů.

    Daniel Fekets