Neman Grodno – Belshina 1:1 (kon.)
koniec
Neman Grodno
1:1 (0:0)
Belshina Bobruisk
cz Piatok 10.04.2020, 18:00 • CSC Neman, Grodno • Bieloruská Vysšaja Liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou předehrávku čtvrtého kola běloruské Vysšaja Liga, v níž se urodila mezi týmy Neman Hrodna a Belšina Babrujsk remíza 1:1.

    Po většinu utkání byli aktivnějším týmem domácí, kteří svou převahu gólově zužitkovali ve 42. minutě, krásným přímým kopem poslal Neman do vedení arménský útočník Gegam Kadimjan. I ve druhé půli byli aktivnější svěřenci kouče Kovaleviče, přesto se Belšině povedlo vyrovnat, když se z jediné střely, jež směřovala mezi tři tyče, prosadil Leonid Kovel. Domácí se ještě snažili strhnout vedení na svou stranu, avšak to se nepovedlo, v největší šanci Kadimjan trefil břevno.

    Minimálně do sobotních zápasů se Neman Hrodna posouvá na osmé místo tabulky. Belšina získala v nejvyšší soutěži první body, stále však zůstává na poslední šestnácté pozici.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:54:39)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Karta i na druhé straně. Maxim Grek byl na polovině hřiště pozdě v souboji s Rassadkinem, jehož následně nekompromisně sundal k zemi.
     
    90+3
    V posledních sekundách střetnutí ještě přichází žlutá karta, kterou za zmaření brejkové příležitosti obdržel Raman Vegerja.
     
    90+3
    Poslední možnost na rozhonutí měli domácí ze standardní situace. Podle toho to také vypadalo, do vápna se nausnulo hned sedm hráčů ve žlutém. Nejvýše se přesto vyšplhal Samuel Odeoibo.
     
    90+2
    Dlouhý nákop se Kantariovi vůbec nepovedl. Gleb Rassadkin totiž nabíhal do úplně jiného prostoru. Cenné vteřinky našetřil gólman Charitonovič, jenž chytil míč do rukou až v době, kdy se do jeho nebezpečné blízkosti dostal Kadimjan.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Vladislav Solanovič, přichází Konstantin Kučinskij.
     
    89
    Zápas se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Vypadá to, že Belšina kýženou remízu uhlídá a to i po šanci Pavla Zabelina. Střela běloruského hráče proletěla pořádný kus vedle levé tyče.
     
    88
    Co chybělo! Kadimjan si krásně narazil s Žukovským, jeho první střelu ale zblokoval jeden z obránců. Domácí forward se vzápětí dostal ještě k dalšímu zakončení, jeho hlavička skončila na břevně!
     
    87
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Jevgenij Skoblikov, přichází Dmitrij Rekiš.
     
    86
    Další náznak šance měl na kopačce Andrej Vasiljev. Ruský obránce utekl po pravé lajně osobnímu strážci, jenže v klíčové chvíli si míč pokopl až moc před sebe, na hrací ploše jej pak nezastihl.
     
    85
    Drzý průnik útočníka Kadimjana neskončil kýženým gólem. Arménec se sám vytlačil z ideální střelecké pozice, proto se rozhodl pro centr. Maxim Grek v souboji přetlačil Rassadkina.
     
    84
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Andrej Jakimov, přichází Raman Vegerja.
     
    83
    Fotbalisté ve žlutém kombinují, avšak převážně pouze kolem poloviny hřiště, dál je soupeř většinou nepustí. Zrychlit hru se snažil Jakimov, dlouhý pas sebral ze vzduchu brankář.
     
    82
    Kouč Eduard Gradobojev dal prvním střídáním jasně najevo, o co mu v tomto střetnutí jde, když hrotového útočníka a jediného střelce Babrujsku Kovela vystřídal za obránce Maljarova.
     
    81
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Leonid Kovel, přichází Kirill Maljarov.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Remízový stav více vyhovuje hostující Belšině, Neman už nemá moc času na znovustržení vedení na svou stranu.

    Milan Huppert

    Góly: 42. Kadimjan – 59. Kovel

    Karty:   14. Vasiljev (NMN), 28. Stojković (NMN), 90+3. Vegerja (NMN) – 90+4. Grek (BBO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:15.
    Neman Grodno: Dudar (C) – Vasiljev, Chvalko, Stojković, Slabaševič – Jakimov (84. Vegerja), Kantaria – Rassadkin, Zabelin, Kadimjan – Marušić (66. Žukovskij)
    Náhradníci: Kurgaňskij – Žukovskij, Cesljukevič, Leško, Muračev, Jackevič, Ivanov, Vegerja, Pasevič

    Belshina Bobruisk: Charitonovič – Ročev, Jasjukevič, Grek, Odeoibo, Solanovič (90. Kučinskij) – Bašilov, Bordukov – Glebko, Kovel (81. Maljarov), Skoblikov (C) (87. Rekiš)
    Náhradníci: Turanok – Barkovskij, Nečajev, Bežonov, Kučinskij, Pysko, Novik, Rekiš, Maljarov

    Rozhodca: Dmitrijev – Zagorelski, Jemeljančikov

    Diváci: 253