Česko – USA 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
USA
cz Štvrtok 02.04.2020, 12:00 • Nagano (Big Hat) • OH Nagano 1998 • Štvrťfinále
Partner:
    59:20 DOPITA - 4:1
     
    59:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Češi si zahrají na olympijském turnaji v Naganu semifinále! Leetch při rozehře přišel o puk, toho využil JIŘÍ DOPITA a poslal svůj tým do boje o medaile! Bez asistence.
     
    58:30
    Vanbiesbrouck je na střídačce, Američané jsou v šesti!
    58:11 Vanbiesbrouck prvním zákrokem vyrazil dech
     
    58:11
    Vanbiesbrouck se blýskl neskutečným zákrokem! Češi se hnali do přečíslení dva na jednoho, Růžička nahrál na Jágra, jehož pokus vykopl nově příchozí brankář betonem.
     
    57:41
    Američané střídají brankáře. Proč? Vanbiesbrouck je výborný bruslař, takže se dostane na střídačku dříve. K tomu nyní Američané získají čas navíc, který mohou využít k poradě.
    54:26 Hatcher v šanci neuspěl
     
    54:26
    Dominik Hašek! Hull nejdříve trefil Svobodu, následný odražený puk se dostal k Hatcherovi, jehož střelu z jasné gólové příležitosti vyrazil český gólman nad bránu.
     
    46:30
    Amonte napadl zezadu Petra Svobodu, který teď působí dost otřeseně. Nicméně Češi budou mít dvouminutovou přesilovku.
    39:23 Weight netrefil prázdnou bránu
     
    39:23
    Tohle se dá nedat? Dominik Hašek si nevšiml napadajícího soupeře a za vlastní bránou chyboval, Weight toho však nevyužil a netrefil z metru prázdnou bránu!
     
    39:13
    Češi se už hnali do přečíslení dva na jednoho, kanadský rozhodčí ale píská držení, kterého se dopustil Šlégr.
    36:35 RUČINSKÝ - 3:1
     
    36:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie! Z ničeho nic přichází třetí branka českého týmu. Martin Ručinský zavezl kotouč do útočného pásma a vypálil. Puk tečoval americký obránce, i díky čemuž byl gólman Richter bezmocný. Bez asistence.
    35:59 Hašek pokryl všechny dorážky soupeře
     
    35:59
    Fantastický Dominik Hašek! Nejdříve Modano střílel z mezikruží, následně se před českým brankářem strhla obrovská skrumáž a přišlo několik dorážek, které Dominátor s pomocí svých spoluhráčů pochytal.
     
    31:31
    Vyloučení v týmu Česko (Šlégr – 2 min., držení).
     
    29:28
    Vyloučení v týmu USA (Tkachuk – 2 min., vysoká hůl).
    29:19 JÁGR - 2:1
     
    29:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Během necelé minuty český tým otáčí průběh zápasu! JAROMÍR JÁGR šikovně vybruslil mezi kruhy a jedovatou střelou k levé tyči nedal Richterovi šanci. Asistence: Jiří Dopita
    28:21 RŮŽIČKA - 1:1
     
    28:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda! Čechům se podařilo srovnat! Jágr z bekhendu vystřelil, sražený kotouč se odrazil na hokejku VLADIMÍRA RŮŽIČKY, kterému se i s pomocí nešťastného pohybu Richtera podařilo skórovat. Asistence: Jaromír Jágr, Martin Straka
    26:02 Beránek mohl srovnat
     
    26:02
    Obránci USA nesmyslně propadli před vlastní bránou, toho si všiml Moravec a našel volného Beránka, který se z bezprostřední blízkosti snažil procpat kotouč za záda Richtera.
    22:00 Hašek se blýskl dalším zákrokem
     
    22:00
    Češi propadli ve středu hrací plochy a jejich soupeři se dostali do rychlého brejku, který zakončoval John Leclair. Měli jsme štěstí, český brankář sám neví, jak to vlastně chytl.
    17:20 Dopita mohl vyrovnat
     
    17:20
    Hejduk odstavil obránce soupeře, čehož využil Dopita a nabruslil si před Richtera. Měl spoustu času, ani tak ale nedokázal dostat kotouč jinam, než do lapačky brankář New Yorku Rangers.
    16:12 MODANO - 0:1
     
    16:12
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle je obrovská škoda. Když to vypadalo, že se Češi dostávají do zápasu, tak se prosazují Američané. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Tony Amonte přihrávkou na MIKEA MODANA, který chytrým lobem překonal přesunujícího se Haška. Asistence: Tony Amonte, Keith Tkachuk
     
    13:34
    Suter zahrál vysokou holí do obličeje Šlégra. Češi si zahrají devět sekund přesilovku pěti proti třem.
     
    11:43
    V tomto případě se již píská. Roenick jasně zahákoval po vhazování českého hráče a půjde si na dvě minuty odpočinout.
    03:34 Brett Hull nepřekonal Haška
     
    03:34
    Parádní Hašek! Brett Hull se ocitl nikým nehlídaný před naším brankářem a mířil do horních pater brány, do jeho střely se však Dominátor položil a kotouč vyrazil.
     
    02:39
    Kanaďan McCreary si všiml nedovoleného bránění, kterého se dopustil Milan Hejduk.

    Michal Hladký

    Góly a asistencie: 29. Růžička (Jágr, Straka), 30. Jágr (Dopita), 37. Ručinský, 60. Dopita – 17. Modano (Amonte, Tkachuk)


    Česko: Hašek (Čechmánek) – Šmehlík, Šlégr, Hamrlík, Svoboda, Špaček, Kučera – Jágr, Růžička, Straka – Ručinský, Reichel, Lang – Moravec, Dopita, Beránek – Hejduk, Patera, Procházka.
    USA: Richter (Vanbiesbrouck) – Leetch, Hatcher, Chelios, Suter, Schneider – Modano, Tkachuk, Guerin – Hull, Weight, LeClair – Deadmarsh, Roenick, Langenbrunner – Otto, LaFontaine, Amonte.

    Rozhodca: McCreary (CAN) – Poljakov (RUS), Scapinello (CAN)

    Diváci: 9 822