Kanada – Česko 2:3 (kon.)
koniec
Kanada
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Česko
cz Utorok 24.03.2020, 10:00 • SAP Arena (Mannheim) • Mistrovství světa 2010
Partner:
    Hromadná bitka po konci utkání
     
    Kanada závěr utkání vůbec neunesla. Hned po závěrečné siréně došlo k hromadné bitce. Kanadský tým poté opouštěl ledovou plochu za hromadného bučení publika.
    58:49 Matt DUCHENE - 2:3
     
    58:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Rozhodčí uznávají branku, která by se zřejmě uznávat neměla. Corey Perry totiž tvrdě srazil Tomáše Vokouna za českou bránou k zemi. Faul se ale nepískal a hra pokračovala dále. Puk se poté odrazil k MATTU DUCHENEOVI, jenž jej bez potíží posunul do prázdné klece. Následně celá hala v Mannheimu kanadské hráče vybučela, protože opravdu málokdo čekal, že by branka mohla platit. 2:3. Asistence: Mason Raymond.
     
    58:06
    Chris Mason opustil svou bránu. Kanada hraje powerplay.
     
    55:12
    Vyloučení v týmu Kanada (Steven Stamkos – 2 min., napadení).
     
    55:10
    V protiútoku dva na jednoho nevyzrál Jaromír Jágr na brankáře Chrise Masona. Český veterán pálil k zadní tyči, ale beton brankáře Kanady byl na místě.
     
    52:43
    Petr Vampola předvedl parádní kličku v rychlosti, kterou se dostal před beka. Rázem se zjevil před Masonem, kterého tváří v tvář nepřekonal.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Kanada (Marc Giordano – 2 min., podrážení).
     
    45:30
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Klepiš – 2 min., hákování).
    38:18 Jakub KLEPIŠ - 1:3
     
    38:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme zde další branku! Česko je lepším mužstvem a zaslouženě vede už o dvě trefy. Michal Rozsíval projel s pukem na hokejce do útočného pásma. Po rychlém manévru uvolnil JAKUBA KLEPIŠE, jehož rychlé zakončení zapadlo do sítě. Chris Mason se přesunout nedokázal. 1:3. Asistence: Michal Rozsíval a Tomáš Vokoun.
     
    37:41
    Vyloučení v týmu Kanada (Marc Giordano – 2 min., držení).
     
    34:05
    Vyloučení v týmu Kanada (Steven Stamkos – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Petr Čáslava – 2 min., hrubost).
    32:19 Jaromír JÁGR - 1:2
     
    32:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se dostává poprvé v tomto zápase do vedení a nutno podotknout, že zcela zaslouženě. Vítězné buly směřovalo na modrou čáru, odkud vyslal Ondřej Němec zajímavou střelu zápěstím. Puk před bránou tečoval Vampola a také JAROMÍR JÁGR. Český veterán dopravil puk do brány bruslí, ale takovým způsobem, který pravidla dovolují. 1:2. Asistence: Petr Vampola a Ondřej Němec.
     
    26:03
    Jaromír Jágr se dokázal dostat před bránu. Puk přes několik beků Kanady do brány propasírovat nedokázal, přestože se celá akce jevila velmi dobře.
     
    24:44
    Vyloučení v týmu Kanada (Corey Perry – 2 min., podrážení).
     
    22:38
    Vyloučení v týmu Česko (Karel Rachůnek – 2 min., držení).
     
    21:36
    Tomáš Vokoun se musel na svém brankovišti natáhnout jak široký, tak dlouhý. Puk za svá záda po šanci Raymonda nepustil.
     
    20:36
    Český tým měl štěstí, že neinkasoval v oslabení soupeře. Kotouč se totiž nečekaně odrazil od mantinelu k Marcu Staalovi v mezikruží. Proti rychlé střele Staala ale Vokoun dokázal zakročit.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu Kanada (Rich Peverley – 2 min., sekání).
    18:20 Lukáš KAŠPAR - 1:1
     
    18:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Na konci přesilové hry dokázal skórovat LUKÁŠ KAŠPAR. Český tým si tak připisuje čtvrtý gól v oslabení na tomto turnaji. Kvalitní práci odvedl na červené čáře Novotný, jenž lehce posunul puk na Kašpara. Útočník s číslem 22 se poté dostal do samostatného úniku, který bekhendovou kličkou a následným zastrčením mezi betony dokázal proměnit v gól. 1:1. Asistence: Jiří Novotný.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu Česko (Karel Rachůnek – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:11
    Tomáš Rolinek se nechal vyprovokovat bijcem Stevem Ottem. Oba si chvíli něco vyříkávali u mantinelu a poté se do sebe pustili. Oba hráči půjdou na 2 minuty na trestnou lavici za hrubost.
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Novotný – 2 min., vražení na hrazení).
    06:59 Ray WHITNEY - 1:0
     
    06:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy jdou do vedení z velmi netypické přesilovkové akce. RAY WHITNEY totiž nabral rychlost na pravém křídle a z ničeho nic se natlačil před Vokouna. Kanadský kapitán navíc českého brankáře překonal zakončením mezi betony, na které Vokoun zareagovat nedokázal. 1:0. Asistence: Marc Giordano a Chris Mason.
     
    05:46
    Ve vlastním oslabení vyrazili hokejisté v bílých dresech dopředu. Rychlé bruslení dvojice Novotný – Kašpar zapříčinilo, že Češi mířili do přečíslení 2 na 1. Jiří Novotný našel hůl Kašpara, proti jehož střele se Mason včas přesunul.
     
    05:36
    Vyloučení v týmu Česko (Karel Rachůnek – 2 min., vražení na hrazení).

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 7. Whitney (Giordano, Mason), 59. Duchene (Raymond) – 19. Kašpar (Novotný), 33. Jágr (Vampola, Němec), 39. Klepiš (Rozsíval, Vokoun)


    Kanada: Ch. Mason (Ch. Johnson) – Burns, M. Staal, Cumiskey, Beauchemin (A), Giordano, Russell, T. Myers – Raymond, Stamkos, Perry (A) – R. Whitney (C), Tavares, Duchene – Downie, Laich, Ott – Bourque, Peverley, E. Kane – Eberle
    Česko: Vokoun (Pavelec) – Rozsíval, Čáslava (A), O. Němec, Blaťák, K. Rachůnek, Gřegořek, T. Mojžíš – Jágr (A), Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek (C) – Kašpar, Červenka, J. Novotný – Hubáček, Koukal, Kvapil – Martin Růžička

    Rozhodca: Levonen (Finsko), Sterns (USA) – Kowert (Německo), Semjonov (Estonsko)

    Diváci: 6 466