Kanada – Česko 2:3 (kon.)
koniec
Kanada
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Česko
cz Utorok 24.03.2020, 10:00 • SAP Arena (Mannheim) • Mistrovství světa 2010
Partner:
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek úterního dne! (13:12:09)
     
    Český tým se díky zasloužené výhře nad Kanadou dostal do čtvrtfinále MS a nedopustil tak poprvé v historii absenci v této části turnaje. Česko se nakonec v osmifinálové tabulce dostalo před Kanadu a skončilo na třetí příčce za Švédskem a Švýcarskem. Z kolínské skupiny tak Růžičkovi svěřenci dostali ve čtvrtfinále Finy....jak poté turnaj dopadl, to už asi víte.
    Hromadná bitka po konci utkání
     
    Kanada závěr utkání vůbec neunesla. Hned po závěrečné siréně došlo k hromadné bitce. Kanadský tým poté opouštěl ledovou plochu za hromadného bučení publika.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Kanada zatápí pod kotlem. Její tlak je na konci tohoto utkání obrovský.
     
    59:27
    Ray Whitney našel Perryho, jehož nebezpečná střela z mezikruží byla zablokovaná českými zadáky.
     
    59:07
    Mason znovu vyrazil ze své brány. Kanada je opět v šesti.
    58:49 Matt DUCHENE - 2:3
     
    58:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Rozhodčí uznávají branku, která by se zřejmě uznávat neměla. Corey Perry totiž tvrdě srazil Tomáše Vokouna za českou bránou k zemi. Faul se ale nepískal a hra pokračovala dále. Puk se poté odrazil k MATTU DUCHENEOVI, jenž jej bez potíží posunul do prázdné klece. Následně celá hala v Mannheimu kanadské hráče vybučela, protože opravdu málokdo čekal, že by branka mohla platit. 2:3. Asistence: Mason Raymond.
     
    58:32
    Matt Duchene vjel jako tank do útočné třetiny. Pobídkou zpoza brány hledal spoluhráče, ale Rachůnek natáhl svou hůl velice šikovně.
     
    58:17
    Marek Kvapil posunul puk ze středního pásma do pásma útočného. Do prázdní klece kanadské brány ale blonďatý útočník nezamířil.
     
    58:06
    Chris Mason opustil svou bránu. Kanada hraje powerplay.
     
    57:42
    Tomáš Mojžíš posunul puk z vlastní třetiny tak šikovně, že o zakázané uvolnění se nejednalo.
     
    57:17
    Kanada je v plném počtu. Stamkos okamžitě po návratu z trestné lavice vyrazil dopředu. Na bránícím hráči ale ztroskotal.
     
    56:41
    Kašparova střela zápěstím zamířila k zadnímu mantinelu. Přesilovka České republiky zhruba za půl minuty skončí.
     
    56:17
    Petr Vampola vymyslel z kanceláře Wayna Gretzkého, teda z pozice za bránou, zajímavou přihrávku na levý kruh, odkud pálil z voleje Blaťák. Mason byl připraven.
     
    55:42
    Český tým se už nikam nežene. Kanada sice hraje tohle oslabení velice dobře, ale času na vyrovnání už moc nemá.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 7. Whitney (Giordano, Mason), 59. Duchene (Raymond) – 19. Kašpar (Novotný), 33. Jágr (Vampola, Němec), 39. Klepiš (Rozsíval, Vokoun)


    Kanada: Ch. Mason (Ch. Johnson) – Burns, M. Staal, Cumiskey, Beauchemin (A), Giordano, Russell, T. Myers – Raymond, Stamkos, Perry (A) – R. Whitney (C), Tavares, Duchene – Downie, Laich, Ott – Bourque, Peverley, E. Kane – Eberle
    Česko: Vokoun (Pavelec) – Rozsíval, Čáslava (A), O. Němec, Blaťák, K. Rachůnek, Gřegořek, T. Mojžíš – Jágr (A), Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek (C) – Kašpar, Červenka, J. Novotný – Hubáček, Koukal, Kvapil – Martin Růžička

    Rozhodca: Levonen (Finsko), Sterns (USA) – Kowert (Německo), Semjonov (Estonsko)

    Diváci: 6 466