Švédsko – Česko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Švédsko
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Česko
cz Pondelok 23.03.2020, 10:00Mistrovství světa 2010 • Semifinále
Partner:
     
    Ode mě je to z historického onlajnu vše, přejí vám hezký zbytek dne a do budoucna hlavně zdraví! (13:12:54)
    Radost českého týmu i českých fanoušků!
     
    Střely na branku: 35 – 33!
     
    Tak tohle je paráda, jelikož český tým poráží po samostatných nájezdech také Švédsko a zahraje si o zlaté medaile! Znovu se skvěle ukázalo duo – Lukáš Kašpar a Jan Marek, kteří překonali Gustavssona. Na druhé straně se naopak trefil jen Linus Omark, což švédskému týmu nemohlo stačit. Tre kronor tak prohrávají s Českem i druhý zápas na tomto šampionátu a čeká je "jen" boj o bronzové medaile. Česko si naopak zahraje o zlato, což je fantastický úspěch, který moc lidí nečekalo.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je JAN MAREK.
    Tony MARTENSSON
     
    3. séria
    1:2
    Jsme ve finále! Tony Martensson totiž tuto situaci neustál, když vlastně nevymyslel vůbec nic! Jen si trochu potáhl puk do forhendu, ale Tomáš Vokoun to přečetl a jeho pokus vyrazil! Fantazie v podání tohoto podceňovaného týmu.
    Jan MAREK
     
    2. séria
    1:2
    Paráda, jelikož Jan Marek taktéž střílí branku v samostatných nájezdech a posílá svůj tým znovu do vedení! Udělal to podobně jako Omark, když prudkou střelu umístil mezi betony.
    Linus OMARK
     
    2. séria
    1:1
    Linus Omark ovšem na branku Kašpara okamžitě reaguje. Vůbec se s tím nepáral, sjel si ke gólmanovi, kterého překonal hodně prudkou střelou mezi betony.
    Lukáš KAŠPAR
     
    1. séria
    0:1
    Na české straně se jako první rozjel Lukáš Kašpar, který dostává český tým do vedení! Předvedl to jako s Finy, roztáhl gólmana, kterému poslal puk mezi betony.
    Magnus JOHANSSON
     
    1. séria
    0:0
    Za Švédsko se jako první postavil k samostatnému nájezdu kapitán – Magnus Johansson. Švédský obránce to zkusil střelou, tu ale Vokoun vyrazil svou výstrojí.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Velké drama nakonec není rozhodnuto ani v prodloužení, takže my se podíváme spolu i na samostatné nájezdy! Češi měli v prodloužení navrch, leč vstřelit branku se jim nepodařilo. Proto Finsku ve čtvrtfinále však dokázali vyhrát po samostatných nájezdech, povede se jim to i nyní?

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 9. Harju (Karlsson, Omark), 32. Engqvist (Omark, Ekman-Larsson) – 18. Mojžíš (Kašpar, Rolinek), 60. Rachůnek (Voráček, Klepiš), rozh. náj. Marek

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Magnus Johansson (SWE)
    0:1   Lukáš Kašpar (CZE)
    2. séria:
    1:1   Linus Omark (SWE)
    1:2   Jan Marek (CZE)
    3. séria:
    1:2   Tony Martensson (SWE)


    Švédsko: Gustavsson (Markström) – Johansson, Hedman, Ericsson, Karlsson, Bäckman, Ekman-Larsson, Gunnarsson, Lindström – Andersson, Persson, Backlund – Engqvist, Omark, Harju – Pettersson, Nylander, R. Wallin – Pääjärvi-Svensson, Martensson, Nilson.
    Česko: Vokoun (Pavelec) – Rozsíval, Mojžíš, Němec, Blaťák, Čáslava, K. Rachůnek, Gřegořek – Jágr, Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek – Kašpar, Červenka, Novotný – Kvapil, Koukal, Hubáček – Růžička.

    Rozhodca: Looker (USA), Savage (Kan.) – Děďulja (Běl.), Valach (SR)