Švédsko – Česko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Švédsko
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Česko
cz Pondelok 23.03.2020, 10:00Mistrovství světa 2010 • Semifinále
Partner:
     
    Ode mě je to z historického onlajnu vše, přejí vám hezký zbytek dne a do budoucna hlavně zdraví! (13:12:54)
    Radost českého týmu i českých fanoušků!
     
    Střely na branku: 35 – 33!
     
    Tak tohle je paráda, jelikož český tým poráží po samostatných nájezdech také Švédsko a zahraje si o zlaté medaile! Znovu se skvěle ukázalo duo – Lukáš Kašpar a Jan Marek, kteří překonali Gustavssona. Na druhé straně se naopak trefil jen Linus Omark, což švédskému týmu nemohlo stačit. Tre kronor tak prohrávají s Českem i druhý zápas na tomto šampionátu a čeká je "jen" boj o bronzové medaile. Česko si naopak zahraje o zlato, což je fantastický úspěch, který moc lidí nečekalo.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je JAN MAREK.
    Tony MARTENSSON
     
    3. séria
    1:2
    Jsme ve finále! Tony Martensson totiž tuto situaci neustál, když vlastně nevymyslel vůbec nic! Jen si trochu potáhl puk do forhendu, ale Tomáš Vokoun to přečetl a jeho pokus vyrazil! Fantazie v podání tohoto podceňovaného týmu.
    Jan MAREK
     
    2. séria
    1:2
    Paráda, jelikož Jan Marek taktéž střílí branku v samostatných nájezdech a posílá svůj tým znovu do vedení! Udělal to podobně jako Omark, když prudkou střelu umístil mezi betony.
    Linus OMARK
     
    2. séria
    1:1
    Linus Omark ovšem na branku Kašpara okamžitě reaguje. Vůbec se s tím nepáral, sjel si ke gólmanovi, kterého překonal hodně prudkou střelou mezi betony.
    Lukáš KAŠPAR
     
    1. séria
    0:1
    Na české straně se jako první rozjel Lukáš Kašpar, který dostává český tým do vedení! Předvedl to jako s Finy, roztáhl gólmana, kterému poslal puk mezi betony.
    Magnus JOHANSSON
     
    1. séria
    0:0
    Za Švédsko se jako první postavil k samostatnému nájezdu kapitán – Magnus Johansson. Švédský obránce to zkusil střelou, tu ale Vokoun vyrazil svou výstrojí.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Velké drama nakonec není rozhodnuto ani v prodloužení, takže my se podíváme spolu i na samostatné nájezdy! Češi měli v prodloužení navrch, leč vstřelit branku se jim nepodařilo. Proto Finsku ve čtvrtfinále však dokázali vyhrát po samostatných nájezdech, povede se jim to i nyní?
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    69:32
    Roman Červenka se ještě dostal ke střeleckému pokusu, avšak Gustavsson stihl sklapnout své betony včas. Ještě tak následuje buly v útočném pásmu Čechů.
     
    69:16
    Na druhé straně ještě musel zakročit Tomáš Vokoun, který nemá ani vzdáleně tolik práce jako jeho švédský kolega na druhé straně, nyní tak přerušil hru.
     
    68:49
    To byla obrovská šance na české straně, která znovu nekončí brankou! Čáslava totiž předvedl skvělou zaseávačku, načež našel parádním křižným pasem před brankou Lukáše Kašpara, jenže jeho zakončení bylo špatné a vůbec netrefilo branku!
    68:25 Hedman svou chybu stihl napravit
     
    68:25
    Karel Rachůnek už sice neměl téměř žádné síly, přesto se ještě snažil dostat s pukem do zakončení. Skvělou práci ale odvedl Hedman, který mu ho na poslední chvíli vypíchl.
     
    68:08
    Engqvist se nám objevil sám před brankou, avšak česká obrana ho nakonec k zakončení nepustila. Vypadá to, že půjdeme i do samostatných nájezdů!
     
    67:33
    Jenže šanci jsme viděli na druhé straně! Petr Vampola se totiž dostal k teči nahození od modré, ale jeho teč se nakonec těsně nevešla mezi tři tyče!
     
    66:52
    Ericsson nyní chvilku podržel kotouč a nechal oba týmy vystřídat, jelikož tam byly už dlouho. Tre kronor se nám tak poženou do další útočné akce.
     
    66:28
    Miroslav Blaťák poslal kotouč podél mantinelu za branku, ale tam byli jen švédští hráči. Těm se však nepodařilo dostat kotouč přes neutrální pásmo.
     
    66:05
    Karel Rachůnek se z pozice obránce vydal až do útoku, ale vše nakonec přerušila píšťalka čárového sudího. Čechům je proto pískáno ofsajdové postavení.
     
    65:48
    Hedman posunul puk za branku českého týmu, avšak Češi to sehrála dobře, když puk získala. Sledujeme hodně svižný hokej, oba týmy chtějí rozhodnout.
     
    65:07
    Švédsko je nyní hodně aktivní a vyslalo dvě nebezpečné střely. U té první měl Vokoun štěstí, když se puk od lapačky odrazil podél čáry mimo branku, následná střela byla přece jen hodně nad branku Vokouna.
     
    64:32
    Michal Rozsíval se ocitl z pozice obránce až před brankou, ale švédský brankář udržel beton na ledě! Sledujeme opravdu parádní prodloužení!
     
    64:03
    Tomáš Rolinek táhl útočnou akci svému týmu, když nakonec vyslal tvrdou ránu od modré. Gustavsson na tuto ránu viděl, schoval ji do lapačky a přerušil hru.
     
    63:30
    Miroslav Blaťák nyní předvedl dobrou práci v obranném pásmu, kde svého soupeře zastavil. Jakub Klepiš následně poslal puk alespoň do neutrální třetiny.
     
    62:54
    Hra nám plyne opravdu rychle a skoro se nepřerušuje. Čáslava nyní odvedl dobrou práci, když odtlačil soupeře až k modré, následná střela trefila české brusle.
     
    62:10
    Čeští fanoušci se sice už radovali, jenže všechno bylo předčasné! Po obrovském závaru se dostal k doráže Jaromír Jágr, jenže jeho pokus skončil jen na boční síti!
     
    61:53
    Avšak žádná šance z toho nakonec nebude. Švédsko už bylo značně unavené, takže jen odevzdalo kotouč a kompletní čtyřka šla raději vystřídat.
     
    61:17
    Magnus Johansson zavezl kotouč do útočného pásma, ale svou přihrávkou nikoho nenašel. Přesto se hokejisté v modrožlutém nadále drží na kotouči.
     
    60:59
    Tomáš Rolinek předvedl skvělé napadání za brankou, ale na Koukala přihrát nemohl. Tak to zkusil individuálně, avšak švédský gólman na to dobře viděl.
     
    60:42
    Právě útočník Tre kronor se nakonec dostal ke střele, kterou však Tomáš Mojžíš zastavil. Na druhé straně měl dobrou šanci Jakub Voráček, který si objel branku, ale Gustavsson si místečko u přední tyče pohlídal.
     
    60:16
    V semifinálovém zápase se tak dostáváme až do prodloužení, které se hraje ve čtyřech na obou stranách. Na puku se nyní drží Švédové.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak to je fantazie, jelikož Česko nakonec srovnává stav zápasu, a to pouhých osm vteřin před koncem! Česká reprezentace si šla v průběhu třetiny za vyrovnáním, ale nemohla na něj za žádnou cenu dosáhnout. Poté však přišlo perfektní napadání za brankou, kde se puk dostal na hokejku Voráčka. Ten ho poslal před branku na Karla Rachůnka, jehož skvělá rána se zastavila v síti!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:52 RACHŮNEK - 2:2
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, Češi totiž srovnávají osm vteřin před koncem a mohou nadále pomýšlet na finále i zlaté medaile! Jakub Klepiš sice prohrál buly, jenže Češi následně předvedli skvělé napadání za brankou. Puk se nakonec odrazil k Jakubu Voráčkovi, který nezazmatkoval a poslal touš před branku. Tam si od modré sjel KAREL RACHŮNEK, jehož parádní bomba rozvlnila švédskou síť! Obrovská radost na české střídačce i na tribuně v podání českých fanoušků! Asistence: Jakub Voráček a Jakub Klepiš.
     
    59:45
    Oddechový čas pro Švédsko!
     
    59:45
    Uf, tak tohle bylo těsné! Švédský hráč totiž bekhendem vyhodil kotouč, avšak ten se nakonec odrazil těsně vedle branky! Do konce zápasu chybí patnáct sekund, Češi nadále prohrávají o jednu branku! Buly před Gustavssonem.
     
    59:15
    Česko samozřejmě nadále hraje v šesti a má obrovský tlak v útočném pásmu! Gustavsson ale nyní zachytil kotouč a raději nechal přerušit hru.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:47
    Tre kronor vyhodily kotouč alespoň do středního pásma. Následně proběhl tuhý boj o kotouč v útočném pásmu Čechů, načež sudí puk neviděli a přerušili hru.
     
    58:23
    Jiří Novotný vyhrál vhazování, načež Michal Rozsíval nahazoval od modré. Švédský gólman nakonec zasahovat nemusel a Češi jsou nadále na puku.
     
    58:14
    Česko má za sebou oddechový čas a Tomáš Vokoun po něm zůstává na střídačce! Češi nemají co ztratit a zkoušejí to v šesti!
     
    57:59
    Jiří Novotný dobře odhadl odraz kotouče v útočném pásmu a poslal ho na Kašpara. Jeho nahození ale Gustavsson dobře viděl a vyrazil ho do strany.
     
    57:26
    Kotouč se nyní odrazil až do obranného pásma české reprezentace a znovu se nám skoro nepřerušuje. Češi navíc musí podstupovat souboje v rohu pásma.
     
    57:00
    Přesně tři minuty nám chybí do konce tohoto utkání, ve kterém to začíná být s Čechy nahnuté! Nadále totiž prohrávají o jednu branku a čas jim neúprosně běží.
     
    56:23
    Jágrovi byl nyní nejspíše odpuštěn faul, když doslova zahodil jednoho ze soupeřů. Sudí to však nepískali, tak si ho švédský hráč našel a vrátil mu to.
     
    56:10
    A nakonec z toho nebyla vůbec špatná šance! Michal Rozsíval si sjel od modré do dobré střelecké pozice, avšak jeho ránu na zadní tyči skvělým zákrokem Gustavsson vyrazil před sebe!
     
    55:43
    Švédsko vybojovalo vhazování, avšak kotouč poslalo jen do středního pásma, kde ho sebral Tomáš Mojžíš. Česko se tak zase žene do útočné akce.
     
    55:19
    Andersson táhl akci dva na dva, kterou chtěl vzít nakonec na sebe. Švédský útočník se však nedostal ani k zakončení a Vokoun tak mohl zůstat v klidu.
     
    54:58
    Petr Čáslava nahazoval kotouč od modré, před brankou se ho snažil ještě snažil tečovat Jakub Voráček, avšak jeho teč nakonec vůbec nešla mezi tři tyče.
     
    54:22
    Švédové vedou necelých šest minut před koncem nadále o jednu branku, avšak Tre kronor se nyní soustředí hlavně na obrannou činnost, Češi budou útočit.
     
    53:56
    Marcus Nilson je na ledě!
     
    53:43
    Jaromír Jágr zkoušel prudkým bekhendovým pasem najít spoluhráče, avšak jeho přihrávka byla zastavena švédským hráčem, jenž dostal puk do střední třetiny.
    53:27 Jágrova šance brankou neskončila
     
    53:27
    A česká osmašedesátka měla obrovskou šanci po svém návratu z trestné lavice! Jágr se totiž dostal přihrávku do útočného pásma, kde byl však zády k brance! přesto se otočil, zkusil to forhendem nad beton, ale Gustavsson tomuto ataku odolal!
     
    53:12
    Jaromír Jágr je na ledě!
     
    52:34
    Švédové se dostali do útočného pásma, ale dobou práci odvedl Petr Hubáček, který svého soupeře obral. Žádná šance z toho pro Česko nevyplynula.
     
    52:08
    Díky tomuto trestu zde máme změnu, jelikož se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, v dnešním zápase již podruhé. Následovat bude krátká přesilovka Čechů.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Marcus Nilson – 2 min., sekání).
     
    51:26
    Nikomu na české střídačce se tento trest nelíbí, ale nic s tím nezmůže, Češi tak hrají další oslabení. Snad se jim v něm bude dařit jako dosud. Kromě první inkasované branky totiž brání početní nevýhody skvěle.
     
    51:12
    Vyloučení v týmu Česko (Jaromír Jágr – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    50:57
    Obrovský tlak mají nyní čeští hokejisté, konkrétně je to první útok! Gustavsson má plné ruce i nohy práce, avšak Česku se zatím nedaří srovnat.
     
    50:28
    Jágr ukazuje, že jeho držení kotouč je opravdu světové! Nikdo ze soupeřů se před něj nedokázal dostat, a tak poslal přihrávku na Čáslavu na modrou.
     
    50:09
    Petr Čáslava se snažil najít Jaromíra Jágra na druhé straně, kde bylo hodně prostoru. Švédský hráč ovšem tento pas sklepl a přihrávku dále nepustil.
    49:55 Nilson střelou ze vzduchu neuspěl
     
    49:55
    To byla nebezpečná možnost na straně Tre kronor! Marcus Nilson totiž v těžké pozici trefil letící kotouč ze vzduchu, avšak Tomáš Vokoun drží akcie svého týmu nadále nad vodou!
     
    49:24
    Jiří Novotný šikovně nahazoval puk před branku, avšak Gustavsson nakonec zasahovat nemusel. To Tomáš okoun na druhé straně už ano a přerušil hru.
     
    49:00
    Z třetí části už nám uteklo rovných devět minut, po kterých nadále vede Švédsko o jednu branku. Češi se však snaží vyrovnat ze všech sil a jdou aktivní.
     
    48:30
    Petr Čáslava musel značně zrychlit, jelikož ho rychlostně stíhal jeden ze soupeřů. Jeho přihrávka sice nebyla úplně přesná, přesto je u puku Česko.
     
    48:13
    Česká reprezentace přepnula na vyšší obrátky, přesto nyní jen nahodila puk ze středního pásma. Švédský brankář ho raději podržel a přerušil hru.
     
    47:49
    To byly dobré možnosti českého týmu! Nejprve pálil Jaromír Jágr, avšak jeho pokus nakonec prolétl těsně vedle vzdálenější tyče! Následná dorážka šla těsně vedle, velká škoda!
     
    47:13
    Petr Vampola předvedl dobré napadání, díky kterému se dostal k touši Jakub Klepiš. Jeho nahození po mantinelu ovšem znovu sebrala jen švédská obrana.
     
    46:38
    Tomáš Rolinek chtěl poslat kotouč podél mantinelu, ale jeho nahození bylo sebráno už na modré. Češi budou muset pomalu soustředit síly na útočnou fázi.
     
    46:17
    Miroslav Blaťák je na ledě!
     
    45:45
    Paradoxně tak měli největší šanci v této početní výhodě Švédů Češi. Vypadá to tak, že se ubrání tomuto oslabení a ukazují, že se jim v nich daří.
     
    45:29
    Následovala navíc velká šance na české straně! Petr Hubáček se řítil se spoluhráčem do přečíslení. Nakonec to vzal na sebe, ale švédský brankář dokázal zasáhnout pravým betonem!
     
    45:04
    Poslední třetina tohoto utkání zatím plyne velmi rychle a Švédsko se zatím drží v útočném pásmu. Následná střela střela od modré však byla sražena obráncem.
     
    44:30
    Český centr vyhrál buly, načež Čáslava vyhodil kotouč přes všechny čáry. Gustavsson za svou brankou navíc puk nezachytil a Koukal tak mohl napadat.
     
    44:17
    Vyloučení v týmu Česko (Miroslav Blaťák – 2 min., držení).
     
    43:30
    V této třetině se nám ještě nepřerušovalo ani jednou! Petr Vampola nyní vybojoval kotouč, avšak jeho přihrávka taktéž nebyla přesná. To zatím Čechy sráží.
     
    42:48
    Mojžíš drží puk za svou brankou, kde chvilku počkal. Nakonec to Češi zkusili rychlou přihrávkou do strany, ale ta nebyla zachycena, jelikož byla dlouhá.
     
    42:09
    Karel Rachůnek zkoušel z rohu kluziště najít volného Romana Červenku, ale ten se nedostal až k zakončení. To byla celkem škoda pro českou repre.
     
    41:37
    V této třetině se nám ještě ani jednou nepřerušilo a Švédové vybojovali puk ve středním pásmu. Nakonec ho ale raději jen nahodili a šli vystřídat.
     
    41:20
    Až Rolinek nyní dostal kotouč do útočného pásma, avšak měl proti sobě hned dva soupeře, přes které nakonec nedokázal projít. Švédsko je tak zase u puku.
     
    40:36
    Čáslava si dojel kotouč za svou brankou, kde počkal na vystřídání obou týmů. To se tak už konečně stalo, ale Češi znovu nepřešli ani přes střední pásmo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    A už jsou za námi dvě periody semifinálového zápasu, po kterých vede švédský tým o jednu branku. Česko sice vstoupilo do prostřední části zápasu aktivněji, přesto inkasovalo. To navíc mělo k dispozici hned tři početní výhody! Jenže ani to nestačilo. Po nahození Omarka se totiž kotouč odrazil na hokejku Andrease Engqvista, jehož střela z první se zastavila až v síti. Trochu to poté vypadalo, že Švédsko má o něco více sil, avšak skóre zápasu už zůstalo nezměněno.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Druhá třetina už je u svého konce a po ní budou vést Švédové o jednu branku. Češi sice vstoupili do periody aktivněji, ale místo vstřelení branky inkasovali.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:36
    Petr Vampola se dostal před Johanssona, ale jeho následná přihrávka po mantinelu nemířila na nikoho z Čechů. Švédsko se tak znovu žene dopředu.
    38:23 Švédské přečíslení gólem neskončilo
     
    38:23
    Velká šance na švédské straně, ale ta nekončí brankou! Švédové se totiž dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Johan Harju, ale proti jeho střele se Tomáš Vokoun přesunul!
     
    37:42
    Nyní se bojovalo ve středním pásmu, když se k odraženému puku dostal Karel Rachůnek. Jeho zpětný pas ale nikoho z hráčů v bílém dresu nenašel.
     
    37:10
    Hokejisté v modrožlutém se nám znovu dostali do útočného pásma, odkud přišlo nahození od modré. Vokoun na něj dobře viděl a udržel ho ve výstroji.
     
    36:48
    Jan Marek se dostal k nahození z vrcholku kruhu, avšak Gustavsson tento pokus zachytil do lapačky. Následovala menší mela před švédským gólmanem, ale ta je rychle ukončena vylučovat se nebude.
     
    36:23
    Jágr zkoušel prudkým pasem najít na druhé straně Vampolu, ale tomuto pasu přece jen chyběla trochu přesnost. Tre kronor se tak znovu dostaly k puku.
     
    35:55
    A český gólman se tedy rozhodně ani trochu nenudí! Viděli jsme nějaké tři střely, avšak Tomáš Vokoun musel zasahovat jen proti jedné, kterou vyrazil.
     
    35:24
    Jaromír Jágr se snažil napadat Backmana, ale ten si s tím poradil přihrávkou do strany. Švédsko se během několika okamžiků dostali do pásma.
     
    35:06
    Johan Hajru je jedním ze dvou střelců svého týmu a nyní prodloužil kotouč do útočného pásma. Vokoun přikopl puk spoluhráčům, ale ti ho rychle ztratili.
     
    34:42
    Němec se dostal k nahození od mantinelu a Česko má nyní velký tlak v útočném pásmu. Nemůže se však dostat k nějaké vyložené brankové příležitosti.
     
    34:03
    Roman Červenka dostal přihrávku na modrou a posunul puk na střed hřiště. Škoda, že Marek Kvapil dostal přihrávku na brusle, takže si musel kotouč zpracovat. Následná střela už tak nebezpečná nebyla.
     
    33:31
    Michal Rozsíval si splnil své obranné povinnosti na jedničku, když se podstavil svému soupeři do cesty. Sice přitom ztratil hůl, ale puk se od něj odrazil.
     
    33:03
    Jakub Voráček to nyní neměl vůbec lehké, jelikož se puk odrazil až do rohu. Škoda pro Čechy, jelikož takto se musel znovu dostat až před gólmana. Gustavsson ovšem udržel svůj beton skvěle na ledě.
    32:37 Vokounův skvělý skok!
     
    32:37
    Tak jsme viděli šanci na druhé straně! Švédsko se dostalo do přečíslení dva na jednoho, které končilo střelou do prázdní branky. Ta sice neměla razanci, avšak Tomáš Vokoun musel předvést tygří skok, kterým tuto střelu zachytil.
     
    32:16
    Česká reprezentace se snaží pokračovat v aktivním výkonu i nadále a vybojovali kotouč v útočném pásmu. Velká škoda, že nyní nebylo komu nahrát.
     
    31:48
    Česko mohlo během několika sekund zase srovnat! Miroslav Blaťák dostal nabito mezi kruhy, avšak jeho parádní bombu Gustavsson skvěle vyrazil pravým ramenem!
    31:25 ENGQVIST - 2:1
     
    31:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hodně nenápadná akce, která však končí vedoucí brankou švédského týmu, který tak jde do vedení podruhé v tomto utkání! Linus Omark nahazoval kotouč před branku, kde se odrazil od českého obránce přesně na ANDREASE ENGQVISTA, jehož střela z první se zastavila až v síti. Asistence: Linus Omark a Oliver Ekman-Larsson.
     
    31:04
    Lukáš Kašpar odvedl dobrou práci směrem do defenzivy, kde soupeře o kotouč nakonec obral. Přesto Češi znovu nedokázali projít skrze střední pásmo.
     
    30:44
    Švédský hráč to zkusil hodně tvrdou ranou ze středního pásma, kterou vyrazil Tomáš Vokoun do ochranné sítě, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:30
    Jonathan Ericsson je na ledě!
     
    29:45
    Němec byl dalším českým hráčem, který vystřelil od modré, ale jeho rána taktéž nebyla zrovna povedená. Tre kronor tak mohly znovu vyhodit a vystřídat.
     
    29:15
    Miroslav Blaťák se dostal ke střele od modré, ale jeho rána nakonec těsně minula pravou tyčku. Následně se švédskému týmu znovu podařilo vyhodit.
     
    28:43
    Ihned po buly zlomil Petr Vampola hokejku a Švédsku se tak podařilo dostat puk do středního pásma. Češi ak musí s akcí začít od znovu, a to ze své obrany.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jonathan Ericsson – 2 min., držení).
     
    28:08
    Petr Koukal zachytil odražený puk ve středním pásmu. Sice už byl celkem dlouho na ledě, přesto se ještě snažil individuálně probít, jenže ke střele se nedostal.
     
    27:25
    Martensson se dostal k celkem nečekané střelce. Tomáš Vokoun zasáhl jen ta tak hokejkou. To vypadalo celkem nebezpečně, ale branka z toho není.
     
    27:12
    Jan Marek se snažil probojovat až ke kotouči, ale vše utnula píšťalka rozhodčího. Marek byl totiž v ofsajdovém postavení, což čárovému sudímu neuniklo.
     
    26:49
    Linus Omark je na ledě!
     
    26:20
    Až nyní se hokejistům Tre kronor podařilo vyhodit kotouč a početní výhoda českého celku se pomalu blíží ke svému konci. Oba týmy nyní raději střídají.
     
    25:58
    To bla také dobrá možnost! Jiří Novotný se snažil obtočit u tyče. Nakonec se dostal i do zakončení, ale švédský gólman si prostor u bližší tyčky skvěle pohlídal a puk nepustil!
     
    25:34
    Už nyní je to podstatně lepší početní výhoda než ta předešlá! Jaku Klepiš se dostal k dobré ráně z první na zadní tyč, ale Gustavsson skvěle zasáhl lapačkou.
     
    25:03
    Česko tentokrát vyhrálo vhazování, ale nakonec mu to k ničemu nebylo. Backman sáhl do Jágrovo pasu, načež stejný hráč kotouč vyhodil přes všechny čáry.
     
    24:49
    Vyloučení v týmu Švédsko (Linus Omark – 2 min., držení).
     
    24:29
    Jakub Voráček nevymyslel ani trochu dobrou přihrávku, která skončila jen na hokejce Švédu, a to v jejich útočném pásmu. Přesto s pukem vyjeli mimo pásmo.
     
    24:04
    Linus Omark se dostal k bekhendovému zakončení, když byl hodně těsně bráněn. Český gólman však dával pozor a lapačkou tento pokus zachytil.
     
    23:53
    Tak tato přesilová hra se českému týmu nepovedla ani trochu. Za celou dobu se nedostal pořádně do útočného pásma a Švédsko bránilo v klidu.
     
    23:48
    Christian Backman je na ledě!
     
    23:02
    Jaromír Jágr hledal některého ze spoluhráčů, jenže trefil jen brusli soupeře. Ten se následně ke kotouči dostal a znovu ho bez problémů poslal na druhou stranu.
     
    22:35
    Češi se za žádnou cenu nemohou dostat až do útočného pásma. Tlak, který měli je pryč. To je škoda. Česko mohlo využít svého tlaku, ale ani nemůže zaútočit.
     
    22:07
    Začátek oslabení zvládlo Švédsko na jedničku. Vyhrálo totiž buly, a tak mohlo poslat kotouč bez větších problémů až za branku Tomáše Vokouna.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Christian Backman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:31
    Michal Rozsíval nahodil kotouč od modré, ale těsně minul branku. Gustavsson toho moc neviděl, následně navíc vznikl velký závar před brankou! Češi však nedokázali dostat kotouč směrem na branku!
     
    21:08
    A Češi nevstoupili do druhé periody vůbec zle! Dalším, kdo vystřelil, se nyní stal Jakub Voráček, avšak švédský gólman udržel kotouč někde ve své výstroji.
     
    20:56
    Jan Marek se však o několik sekund později dostal k tvrdé střele z kruhu. Jeho ránu na zadní tyč ale Gustavsson vyrazil hokejkou až na divácké ochozy.
     
    20:14
    A už je tu i druhá třetina dnešního semifinálového utkání! Klepiš táhl přečíslení tři na dva, ale jeho přihrávka šla bohužel jen na Vampolovy brusle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, po které je stav nakonec vyrovnaný 1:1. Švédsko bylo jasně lepším týmem v první periodě, což také potvrdilo využitou početní výhodou, když se nadvakrát před gólmanem prosadil Johan Harju. Hra českého týmu se ale poté zvedla. To nakonec vyústilo ve srovnávací branku, kterou vstřelil Tomáš Mojžíš trochu šťastnou ranou od mantinelu. Po první třetině tak je stav vyrovnaný a stát se může vše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Tomáš Vokoun se ke konci periody vůbec nenudí! Nyní čelil velmi nebezpečné střele z předbrankového prostoru, avšak kotouč udržel ve výstroji.
     
    19:28
    Jakub Voráček se snažil zachytit puk ještě před zakázaným uvolněním, ale nakonec to nestihl. Českému týmu je ještě před koncem pískáno zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:33
    Andersson se prokličkoval až do útočného pásma, ovšem k zakončení se už nedostal. Češko je nyní na koni a v současné době je jasným vládcem na hřišti.
     
    18:05
    Marek Kvapil zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho předal Petru Koukalovi. Ten dokonce vypálil, ovšem Gustavsson nakonec touš vyrazil betonem.
     
    17:41
    Česko tedy před koncem třetiny ještě srovnalo stav utkání, a to teprve ze čtvrté střely na branku. Hra je tedy srovnaná, ale Češi by měli zůstat aktivní.
    17:28 MOJŽÍŠ - 1:1
     
    17:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Podaří! Češi totiž předvedli dobré napadání i držení kotouče a srovnávají stav dnešního zápasu, velmi důležitá branka! Lukáš Kašpar našel u mantinelu volného TOMÁŠ MOJŽÍŠE, jehož rána z první trochu překvapivě končí v síti! Asistence: Lukáš Kašpar a Tomáš Rolinek.
     
    16:59
    První perioda se nám opravdu blíží ke svému konci a Česko nadále prohrává o jednu branku. Podaří se mu srovnat ještě do konce první části?
     
    16:40
    Střely na branku: 9 – 3!
     
    16:14
    Gustavsson přišel o hokejku, ale Česko toho nedokázalo využít. Křižnou přihrávku zastavil někdo ze Švédů, a tak Češi znovu ztratili kotouč.
     
    15:49
    Petr Vampola předvedl pěknou individuální akci, kdy přešel hned přes tři soupeře. Obránce už byl ale nad jeho síly, a tak se puk odrazil mimo české hole.
     
    15:23
    První třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Petr Čáslava zachytil kotouč a zavezl ho za svou branku, kde čeká na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    14:54
    Miroslav Blaťák si najel podél mantinelu až do střelecké pozice. Jeho rána byla ale sražena hokejkou švédského obránce až do ochranné sítě, hra je přerušena.
     
    14:38
    Tohle mohla být velká šance, jenže nakonec není! Roman Červenka si najížděl na přihrávku na útočnou modrou, jenže touš nezachytil, a tak je pískáno jen zakázané uvolnění.
     
    14:25
    Znovu se dlouho hra nepřerušuje a vidíme opravdu svižný hokej. V současné době mají puk na svých hokejkách hokejisté v modrožlutých dresech.
     
    13:57
    Jakub Voráček byl znovu v akci, avšak jeho nahození od modré se zastavilo už před brankou. Tomáš Rolinek chtěl dorážet, ale nedostal se nakonec k puku.
     
    13:33
    Voráček posunul kotouč na Jana Marka, jenže jeho zakončení z první šlo těsně vedle. Vypadá to, že česká reprezentace se nám přece jen zvedla.
     
    12:59
    Český obránce byl nyní napadán hned dvěma soupeři, avšak dokázal to ustát. Jágr následně zavezl puk do úročné třetiny, ale Češi ho zase jen ztratili.
     
    12:21
    Petr Vampola se okamžitě vrátil do útoku a Češi se hnali do zajímavé akce. Následně předal puk Kašparovi, který mu ho chtěl vrátit, ale k zakončení nedošlo.
     
    12:03
    Také Petr Vampola je na ledě!
     
    11:43
    Tony Martensson je na ledě!
     
    11:23
    Švédsko se nakonec dostalo do útočného pásma, odkud přišlo nahození. To ale vůbec netrefilo branku, a tak nemusel Tomáš Vokoun nakonec vůbec zasahovat.
     
    10:58
    Petr Čáslava zachytil kotouč za svou brankou, takže Češi se mohou vydat dopředu. Hra ve čtyřech je zatím vyrovnaná, ale Tre kronor dobře brání střední pásmo.
     
    10:24
    Česko si tak početní výhodu zrovna moc dlouho nezahrálo. Švédové se totiž dostali do přečíslení, ve kterém Petr Vampola byl nakonec nucen faulovat.
     
    10:03
    Vyloučení v týmu Česko (Petr Vampola – 2 min., sekání).
     
    09:56
    Petr Vampola vyhrál vhazování, což se ukázalo jako velmi důležité. Následně vznikl tlak před Gustavssonem, jenže švédská obrana to nakonec ustála.
     
    09:43
    Vyloučení v týmu Švédsko (Tony Martensson – 2 min., držení).
     
    09:02
    Tato branka se asi dala očekávat, jelikož Švédsko bylo opravdu lepší. Češi ale inkasovali teprve druhý gól v oslabení a nyní se už ženou do útočných akcí.
    08:29 HARJU - 1:0
     
    08:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Aktivnější tým v tomto utkání využívá početní výhodu a dostává se v jako první do vedení! Omark posunul kotouč na modrou, kde byl připravený Karlsson. Jeho ránu od modré vyrazil Vokoun před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval JOHAN HARJU, jenž nadvakrát dostal touš do sítě! Asistence: Erik Karlsson a Linus Omark.
     
    08:11
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Klepiš – 2 min., hákování).
     
    07:55
    Jaromír Jágr to zkusil individuální akcí, ale kotouč mu byl ve středním pásmu odstřelen. Přesto se Češi dostali ke střele, jenže ta nedošla až ke gólmanovi.
     
    07:27
    Jinak Tre kronor jsou ale opravdu ze začátku utkání aktivnějším týmem, který se drží většinu času v útočném pásmu. Vedoucí branku ale ještě nevytěžily.
     
    07:18
    A po dlouhé době zde máme přerušení! Tomáš Vokoun musel čelit několika střelám soupeřů, avšak český gólman má nakonec kotouč ve své lapačce.
     
    07:09
    Jiří Novotný je na ledě!
     
    06:23
    Jenže Češi nadále hrají oslabení a Švédsko je zase v pásmu. Ekman-Larsson nahazoval od modré, avšak následná teč se nevešla mezi tři tyče.
     
    06:01
    Jaromír Jágr je na ledě!
     
    05:42
    Ericsson se dostal k tvrdé střele od modré, ale trefil jen hokejku Petra Koukala, od níž se kotouč odrazil až do středního pásma, parádní práce!
     
    05:25
    Tak pro Čechy je to nyní opravu velká zkouška! Hrají totiž jen ve třech, zatímco Švédsko má pět hráčů v poli. Tak uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    05:09
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Novotný – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:43
    A hokejistům Tre kronor se v této početní výhodě zatím nedaří. Česko se brání velmi dobře a vyhazuje bez větších problémů jeden puk za druhým.
     
    04:18
    Skvělý Tomáš Vokoun nyní zastavil střelu švédského hráče, načež Česko vyhodilo. Nutno podotknout, že Češi mají na tomto MS opravdu skvělá oslabení.
     
    04:01
    Vyloučení v týmu Česko (Jaromír Jágr – 2 min., podrážení).
     
    03:45
    A nakonec jsme viděli i první šanci! Jaromír Jágr posílal dobrý pas před branku, kam si sjížděl jeden z jeho spoluhráčů, ale švédský bek stihl zasáhnout.
     
    03:14
    Česká reprezentace se nám ještě úplně nedostala do tempa. Znovu tak vystřídala a Petr Čáslava rozehrál další akci zpoza branky, Češi jdou poprvé dopředu.
     
    02:54
    Petr Hubáček na poslední chvíli odehrál touš do středního pásma, ale zástupci Tre kronor zahájili toto utkání o něco lépe, rozhodně jsou aktivnější.
     
    02:26
    Česko zahrálo jen na zakázané uvolnění, ale nakonec mu to nemuselo vadit. Český centr vyhrál vhazování, takže celá česká lajna mohla vystřídat.
     
    02:01
    To nevypadalo na české straně vůbec zle! Češi se hnali do přečíslení, ve kterém hledal Kašpar na straně Romana Červenku, ale těsně před ním soupeř zasáhl.
     
    01:28
    Avšak tato přihrávka se českému obránci s číslem čtyři nepovedla. Nikdo z jeho spoluhráčů neměl ke kotouči blízko, a ten tak skončil na zakázaném uvolnění.
     
    01:17
    Zatím má hra solidní tempo a ani jednou se ještě nepřerušovalo. Karel Rachůnek zachytil puk v obranné třetině a spolu s týmem se může vydat dopředu.
     
    00:39
    Andersson předvedl skvělé napadání v útočném pásmu, ale nakonec to jeho týmu k ničemu nebylo. Česká obrana dobře zapracovala a o touš ho obrala.
     
    00:12
    A semifinále nám právě začalo! Švédsko nastupuje v modrožlutých dresech, zatímco Česko zvolilo bílou variantu! Rozhodně nás čeká obrovský boj.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Gustavsson (Markström) – Johansson, Hedman, Ericsson, Karlsson, Bäckman, Ekman-Larsson, Gunnarsson, Lindström – Andersson, Persson, Backlund – Engqvist, Omark, Harju – Pettersson, Nylander, R. Wallin – Pääjärvi-Svensson, Martensson, Nilson.

    Česko: Vokoun (Pavelec) – Rozsíval, Mojžíš, Němec, Blaťák, Čáslava, K. Rachůnek, Gřegořek – Jágr, Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek – Kašpar, Červenka, Novotný – Kvapil, Koukal, Hubáček – Růžička.

    Rozhodčí: Looker (USA), Savage (Kan.) – Děďulja (Běl.), Valach (SR).
     
    Česko:

    Základní skupiny:
    Jeden z nejpodceňovanějších, ne-li dokonce ten vůbec nejpodceňovanější tým se dostal až do semifinále, přesto měl nůž na krku už v základních skupinách. Vezmeme to ale popořádku. Hned v prvním duel čekal Čechy francouzský tým. Česká reprezentace nenechala vůbec nic náhodě a do vedení se dostala už po čtyřiačtyřiceti sekundách, když se trefil Petr Hubáček. Rozhodně se dá říct, že Česko mělo utkání pod kontrolou, o čemž svědčí vysoká výhry v poměru 6:2. Mezi další střelce patřili Jiří Novotný, Petr Gřegořek, Karel Rachůnek, Lukáš Kašpar a Miroslav Blaťák. Jenže v druhém zápase přišlo obrovské překvapení, a to bohužel na úkor českého týmu. Norové totiž porazili naší reprezentaci 3:2, kdy se za český tým trefil dvakrát Jaromír Jágr, ale nikdo další se k němu nepřidal. V posledním zápase se Češi utkali se Švédskem. K vidění byl hodně těsný souboj, ale Česko tři body za výhru 2:1 zapsalo, když se do statistik střelců zapsali Tomáš Rolinek a Petr Hubáček. Díky tomuto vítězství nakonec česká repre vybojovala druhé místo ve skupině. Norsko totiž se Švédskem padlo 2:5, a tak na něj zbyla třetí pozice. Druzí byli právě Češi a první Švédsko.

    Osmifinálová skupina:
    V osmifinálové skupině F bylo celkem šest týmů – Švédsko, Švýcarsko, Česko, Kanada, Norsko a Lotyšsko. Do výsledků se započítávaly výsledky ze základních skupin, takže Čechy čekaly duely už jen s Švýcarskem, Kanadou a Lotyšskem. A hned v prvním zápase přišla komplikace, jelikož Česko padlo se Švýcarskem 2:3, když se trefili Jan Marek a Miroslav Blaťák. Následovala povinná výhra s Lotyškem, a to 3:1. V posledním utkání ale museli Češi vyhrát, jelikož měli horší vzájemný duel s Norskem. A v souboji s Kanadou se dost možná očekávala prohra. Jenže Češi překvapili a přehráli tým Javorového listu 3:2. Češi sice prohrávali, jenže pak se trefili Lukáš Kašpar, Jaromír Jágr a Jakub Klepiš, načež Kanaďané snížili stav zápasu, ale srovnat už nedokázali.

    Čtvrtfinále:
    Češi byli po osmifinálové skupině na třetím místě, což je poslalo do čtvrtfinále s Finskem. Suomi začalo tento duel podstatně lépe, když vedlo už po 55 vteřinách 1:0. Česku se dlouho nedařilo srovnat, ale to změnil začátek poslední periody, když se trefil Jakub Klepiš. Takto zápas také skončil, takže nejprve došel do prodloužení, následně i do nájezdů. V tom se za Čechy trefili Lukáš Kašpar a Jan Marek, zatímco za Finy se trefil jen Jarrko Immonen. Češi se tak po čtyřech letech dostali do bojů o medaile.
     
    Česká nominace:

    Brankáři: Tomáš Vokoun (Florida Panthers) Ondřej Pavelec (Atlanta Thrashers), Jakub Štěpánek (HC Vítkovice Steel).

    Obránci: Michal Rozsíval (New York Rangers), Karel Rachůnek (HC Dynamo Moskva), Filip Novák (HC MVD Balašicha), Michal Barinka (HC Vítkovice Steel), Petr Gřegořek (HC České Budějovice), Petr Čáslava (Timrå IK), Miroslav Blaťák (Salavat Julajev Ufa), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey), Ondřej Němec (Karlovy Vary).

    Útočníci: Roman Červenka (HC Slavia Praha), Petr Hubáček (HC Kometa Brno), Jiří Novotný (Atlant Mytišči), Petr Vampola (HC Plzeň 1929), Jan Marek (Metallurg Magnitogorsk), Jakub Klepiš (Avangard Omsk), Lukáš Kašpar (Kärpät Oulu), Petr Koukal (HC Eaton Pardubice), Tomáš Rolinek (Metallurg Magnitogorsk), Jaromír Jágr (Avangard Omsk), Marek Kvapil (HC Vítkovice Steel), Jakub Voráček (Columbus Blue Jackets), Martin Růžička (HC Oceláři Třinec).
     
    Švédsko

    Základní skupina:
    Švédsko se taktéž účastnilo základní skupiny C, do které vstoupilo rovněž celkem suverénním způsobem. Hned v prvním utkání totiž nenechalo nic náhodě a bez větších problémů přehrálo Norsko 5:2, když se za něj postupně trefili Mattias Weinhandl, Erik Karlsson, Mattias Weinhandl, Magnus Pääjärvi a hattrick zkompletoval Mattias Weinhandl. To v dalším zápase už měli hokejisté Tre kronor značnější problémy. Outsidera skupiny, tedy Francii,přehráli těsně 3:2. V utkání sice zásluhou Carla Gunnarssona, Jonase Anderssona a Johana Harjua sice vedli v polovině utkání 3:0, ale soupeř ještě statečně stahoval. Nakonec ale o jednu branku padl. Jak již bylo zmíněno, tak jediný tým, na který Švédsko v základní skupině nestačilo, byli Češi, se kterými padlo 1:2, když se jako jediný trefil Magnus Pääjärvi.

    Osmifinálová skupina:
    Je logické, že i zástupci Tre kronor se účastnili osmifinálové skupiny F, kde je čekaly i stejné týmy jako Čechy. Švédsko se nejprve utkalo s Lotyšskem, které přehrálo 4:2, když se trefili Magnus Pääjärvi, Oliver Ekman Larsson, Michael Nylander, Tony Martensson. Tre kronor si v této skupině vedlo nejlépe, následně totiž porazilo Kanadu i Švýcarsko.

    Čtvrtfinále:
    Do čtvrtfinálových bojů proto šli Švédové z prvního místa, takže na ně čekal přijatelný soupeř v podobě Dánska. Tre kronor si to pohlídalo celkem v pohodě, když se zásluhou Marcuse Nilsona, Jonase Anderssona a Rickarda Wallina dostali do vedení 3:0. Dánsko sice ještě snížilo, ale uklidňující branku přidal Linus Omark, takže Švédsko narazí v semifinále na Čechy.
     
    Švédská nominace:

    Brankáři: Jacob Markström (Brynäs IF), Anders Lindbäck (Timrå IK), Jonas Gustavsson (Toronto Maple Leafs).

    Obránci: Oliver Ekman-Larsson (Leksands IF), Christian Bäckman (Frölunda HC), Magnus Johansson (Linköpings HC), David Rundblad (Skellefteå AIK), Sanny Lindström (Färjestads BK), Carl Gunnarsson (Toronto Maple Leafs), Victor Hedman (Tampa Bay Lightning), Jonathan Ericsson (Detroit Red Wings), Erik Karlsson (Ottawa Senators).

    Útočníci: Linus Omark (Dynamo Moskva), Johan Harju (Dynamo Moskva), Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva), Andreas Engqvist (Djurgårdens IF), Marcus Nilson (Djurgårdens IF), Tony Martensson (Linköpings HC), Fredrik Pettersson (Frölunda HC), Jammie Ericsson (Skellefteå AIK), Magnus Pääjärvi (Timrå IK), Michael Nylander (Jokerit Helsinky), Niklas Persson (CHK Neftěchimik Nižněkamsk), Jonas Andersson (HK Dynamo Minsk), Nicklas Bergfors (Atlanta Thrashers), Rickard Wallin (Toronto Maple Leafs).
     
    Dobrý den, přeji Vám krásné dopoledne! V současné době bohužel probíhá ve světě pandemie koronaviru, takže je drtivá většina sportovních soutěží přerušena, nebo dokonce ukončena. My jsme si proto pro Vás připravili některé historické zápasy, které rozhodně stojí za připomenutí. My se spolu dnes podíváme na duel mezi Švédskem a Českem v rámci MS v hokeji 2010 s tím, že úvodní buly jsme naplánovali na 10:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 9. Harju (Karlsson, Omark), 32. Engqvist (Omark, Ekman-Larsson) – 18. Mojžíš (Kašpar, Rolinek), 60. Rachůnek (Voráček, Klepiš), rozh. náj. Marek

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Magnus Johansson (SWE)
    0:1   Lukáš Kašpar (CZE)
    2. séria:
    1:1   Linus Omark (SWE)
    1:2   Jan Marek (CZE)
    3. séria:
    1:2   Tony Martensson (SWE)


    Švédsko: Gustavsson (Markström) – Johansson, Hedman, Ericsson, Karlsson, Bäckman, Ekman-Larsson, Gunnarsson, Lindström – Andersson, Persson, Backlund – Engqvist, Omark, Harju – Pettersson, Nylander, R. Wallin – Pääjärvi-Svensson, Martensson, Nilson.
    Česko: Vokoun (Pavelec) – Rozsíval, Mojžíš, Němec, Blaťák, Čáslava, K. Rachůnek, Gřegořek – Jágr, Vampola, Klepiš – Voráček, Marek, Rolinek – Kašpar, Červenka, Novotný – Kvapil, Koukal, Hubáček – Růžička.

    Rozhodca: Looker (USA), Savage (Kan.) – Děďulja (Běl.), Valach (SR)