Sparta vs. Plzeň ve FIFA 20 3:5 (kon.)
koniec udalosti
Sparta vs. Plzeň ve FIFA 20

3:5

cz Nedeľa 15.03.2020, 17:00Futbalové udalosti
     
    Je konec! Dnešní souboj mezi pražskou Spartou a plzeňskou Viktorií nakonec dopadl lépe pro druhý jmenovaný celek, který dokázal sérii otočit z 1:3 na 5:3. Před posledním dvojzápasem byl poměr zápasů naprosto totožný, nicméně Plzeň vytáhla svůj triumf v podobě Lakyho, který dokázal zvládnout oba vzájemné zápasy, ten druhý navíc až po penaltovém rozstřelu. Plzeňská Viktoria si tak připisuje cenný skalp! (19:35:14)
     
    19:33
    Událost právě skončila.
     
    19:32
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0, 3:5 po penaltách (3:5)

    Je konec! Penaltový rozstřel nakonec lépe zvládl plzeňský Laky, který se nemýlil ani v jednom z pěti případů. Sparta neproměnila pouze jednu penaltu, avšak i to stačilo k páté porážce, což znamená výhru Viktorie poměrem 5:3 na zápasy!
     
    19:29
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (3:4)

    Napínavé to ještě chvíli bude. Ani obě prodloužení branku nepřinesly, což znamená, že budeme sledovat penaltový rozstřel. Kdo bude úspěšnější? Viktoria může rozhodnout o osudu celé série.
     
    19:24
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (3:4)

    Ani druhý poločas nám žádnou branku nenabídl, skutečně tak půjdeme do prodloužení. Tento osmý vzájemný zápas je zatím nejnapínavější!
     
    19:21
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (3:4)

    Je za námi přesná hodina hry, na hrací ploše se neudálo nic moc, co by stálo za řeč. Oba hráči se i nadále snaží neudělat žádnou chybičku, což se zatím daří. Dost možná půjdeme také do prodloužení!
     
    19:16
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (3:4)

    První poločas je minulostí, žádné branky jsme se nedočkali. Optickou převahu měl plzeňský Laky, který si s obranou soupeře zatím neví moc rady, což ale platí také o Bonym, jenž si počíná naprosto stejně.
     
    19:13
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (3:4)

    Osmý duel zatím nepřinesl vůbec nic zajímavého, sledujeme totiž taktickou bitvu z obou stran, proto je k vidění naprosté minimum vyložených šancí.
     
    19:08
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:2 (3:4)

    Laky první vzájemný zápas skutečně zvládl, ve druhém dějství jsme opět sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž Viktoria mohla potřetí udeřit, jenomže jedna ze střel skončila pouze na tyči. JamesBony se tak v závěru pokoušel s výsledkem něco udělat, což se mu nakonec nepovedlo. Plzeň má k dispozici mečbol, JamesBony zkrátka musí!
     
    19:02
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:2 (3:3)

    Máme tu otočku ve skóre. Po startu druhého poločasu se do útoku pustil plzeňský Laky, který famózní kombinací dokázal prostřelit brankáře podruhé. Nyní bude pro změnu dotahovat JamesBony!
     
    18:59
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:1 (3:3)

    Dlouhou dobu jsme čekali na něco zajímavějšího, Laky totiž neustále narážel na pozornou obranu, až se nakonec plzeňskému hráči povedlo srovnat krok. Oba hráči tak mají k vítězství zase stejně daleko.
     
    18:54
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (3:3)

    I sedmý duel nabídl velice brzkou branku, celkem překvapivě se do vedení dostala pražská Sparta, která tak má psychickou výhodu. Laky ovšem po rozehrávce kombinuje na útočné polovině.
     
    18:50
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:3 (3:3)

    Ono to bude přeci jenom hodně zajímavé! Viktoria Plzeň sice prohrávala už o dva zápasy, jenomže díky Drmimu je stav opět srovnaný. O osudu celé série tak rozhodne souboj mezi sparťanským JamesemBonym a plzeňským Lakym. Povedene se Viktorii otočit sérii ve svůj prospěch?
     
    18:46
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:2 (3:2)

    Jenomže po necelé hodině hry se plzeňská Viktoria dostává zpět do vedení, což pro Johnyho znamená pořádně těžké sousto. Sparta Praha okamžitě přešla na útočnou polovinu.
     
    18:44
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:1 (3:2)

    Krátce po startu druhého dějství se Sparta dostává zpět do zápasu, neboť srovnává krok. Pro Johnyho se jedná o psychickou vzpruhu, neboť vstřelil svůj první gól v celé sérii.
     
    18:42
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1 (3:2)

    Do konce prvního poločasu se už neudálo nic závratného, Viktoria si totiž bez problémů střeží hubené vedení. Sparťanský Johny navíc stále čeká na první branku v sérii, povede se mu to ve druhém dějství?
     
    18:36
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1 (3:2)

    I šestý zápas nabídl celkem rychlou branku, opět se do vedení dostala plzeňský Drmi. Johnymu celá série moc nevychází, ihned od úvodu musí dotahovat jednobrankové manko.
     
    18:32
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:5 (3:2)

    Je tu drama. Pražané totiž odmítli třízápasový trhák, naopak tento duel lépe vyšel soupeři, konkrétněji Drmimu, jenž o svém vítězství rozhodl už po prvním dějství. V tom druhém jsme viděli ještě dvě branky, díky kterým Plzeň pečetila své vítězství poměrem 5:0. Ihned půjdeme do druhého vzájemného duelu mezi Drmim a Johnym.
     
    18:24
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:3 (3:1)

    První poločas je minulostí, Viktorka vede už o tři branky. Sparta Praha se ještě nedostala do jediné vyložené šance, dost možná je o osudu zápasu rozhodnuto už po prvním dějství.
     
    18:21
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:2 (3:1)

    Tento duel má zatím nejjasnější průběh, neboť se Plzeň díky své aktivitě dostala do dvoubrankového vedení. TheJohny se sotva dostává k opačnému pokutovému území.
     
    18:17
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1 (3:1)

    Tak to bylo hodně rychlé. Plzeňský Drmi se po několika minutách hry dostává do vedení, a sice po celkem snadné kombinaci. Pražané tak nezačínají nejlépe, na obrat však mají hodně času.
     
    18:14
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 3:0 (3:1)

    Pražané v závěru zápasu pečetili své vítězství, Sparta si tak připisuje třetí vítězství, Caster totiž zvládl i druhý vzájemný zápas. Druhý poločas sice nabídl vyrovnanou podívanou, jenomže Viktoria se horko, těžko dostávala do vyložených šancí, což bylo klíčové. Každopádně na řadu přijde další dvojice hráčů, a sice sparťanský TheJohny a plzeňský DRMi10.
     
    18:05
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:0 (2:1)

    Tohle pro Emphatyho neznamená vůbec snadný úkol. Soupeř se totiž před koncem prvního poločasu dostal do dvoubrankového vedení, což je značná výhoda.
     
    18:01
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (2:1)

    Čtvrtý zápas nám nabídl velice rychlou branku, a sice v podání Castera. Ten se tak může radovat ze své druhé branky v této sérii, do konce zápasu však zbývá hodně času.
     
    17:57
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (2:1)

    I třetí zápas je minulostí, druhý bod si připisuje celek z Letné. I druhý poločas navázal na ten první, v koncovce zápasu se sice Plzeň dostala do vedení, jenomže branka padla z ofsajdu, což paradoxně přineslo protiútok, po kterém se o jedinou branku postaral sparťanský Caster.
     
    17:49
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:1)

    Zhruba dvacet minut před koncem se Viktoria dostala do vedení, jenomže se jednalo o trefu z ofsajdového postavení. Pokračuj se za bezbrankového stavu. Záhy se však do vedení dostala Sparta, která bude chtít udržet jednobrankové vedení.
     
    17:45
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (1:1)

    První poločas nám zatím žádnou branku nepřinesl, sledovali jsme naprosté minimum vyložených šancí. I přesto působil o něco živějším dojmem celek Sparty.
     
    17:39
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:0 (1:1)

    Druhý vzájemný duel je u konce, série je tak srovnaná. Tento duel nabídl maximálně vyrovnanou partii, rozhodly až drobné chyby, po kterých se Emerickson hned dvakrát radoval. V tuto chvíli budeme sledovat souboj mezi pražským Casterem a plzeňským Emphatym.
     
    17:35
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:0 (0:1)

    Zhruba po hodině hry se Emerickson dostává do dvoubrankového vedení, což jsme doposud ještě neviděli. Zároveň se jednalo o teprve druhý střelecký pokus tohoto zápasu!
     
    17:30
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:1)

    Už to vypadalo, že nám první poločas nepřinese ani jednu vyloženou šanci, avšak hned ta první končí v síti. Prosadil se totiž Emerickson, který se do vedení dostal těsně před koncem prvního poločasu.
     
    17:21
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:2 pp. (0:1)

    Prodloužení dlouhou dobu žádnou šanci nepřineslo, avšak před koncem toho druhého se do vedení dostal plzeňský Pikej, který tak zápas otočil ve svůj prospěch. Viktoria se tak ujímá vedení 1:0 na zápasy.
     
    17:14
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

    Ani druhý poločas nám nerozhodl o osudu tohoto zápasu, půjdeme tak do prodloužení. Bude se hrát klasicky 2x15 minut.
     
    17:13
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

    Necelých deset minut před koncem druhého poločasu přichází kýžené vyrovnání v podání Pikeje, v tomto případě si obrana Sparty nepočínala nejlépe.
     
    17:07
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

    Je za námi první poločas úvodního duelu, ten nám nabídl jedinou branku. Ta padla hned po pěti minutách hry, po zbytek poločasu působil aktivnějším dojmem tým pod taktovkou Emericksona.
     
    17:04
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

    Po zhruba polovině prvního poločasu se Sparta málem dostala do dvoubrankového vedení, tentokráte plzeňský celek podržel brankář. Pražané jsou i nadále mnohem aktivnější.
     
    17:01
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, bylo tomu tak po necelých pěti minutách hry, do vedení se dostává celek z Letné.
     
    17:00
    AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0 (0:0)

    Jdeme na to! Sedmnáctá hodina je minulostí, čeká nás tedy první zápas, do kterého se na sparťanské straně postaví Emerickson a na té plzeňské Pikej.
     
    17:00
    Událost právě začala.
    Plzeňská dvojice T9Laky a Pikej ovládla turnaj Datart e:Ligy. V jejím finále dokázala porazit pražskou Slavii, která sahala po dokonalém obratu, avšak ten se jí nakonec nepovedl.
     
    Hrací program:

    17:00 Emerickson (SPA) – Pikej (FCVP)

    17:30 Caster (SPA) – Emphaty (FCVP)

    18:00 TheJohny (SPA) – DRMi10 (FCVP)

    18:30 JamesBony (SPA) – T9Laky (FCVP)
     
    Pohled na soupisky:

    Jak už bylo řečeno, do tohoto měření sil se zapojí hned osm hráčů, čtyři na obou stranách. Soupiska plzeňské Viktorie doznala před tímto soubojem několik změn, v jejím kádru totiž skončil Typci (Radek Barták), jehož místo zaujme dvojice DRMi10 (Michal Drastich) a Emphaty (Štěpán Kruťa). Viktoria se tak díky této rošádě vrátila na původní složení čtyř hráčů, její soupiska tak bude čítat jména T9Laky, Pikej, Emphaty a DRMi10. Právě první dva jmenovaní hráči jsou považováni za jedny z nejlepších v celé eSportu. Tato dvojice figurovala pod dosud nejvýraznějším úspěchem FCVP eSport, jednalo se o vítězství v premiérovém ročníku DATART e:Ligy, který byl na programu v lednu letošního kalendářního roku.

    Na druhé straně stojí pražská Sparta, která bude do tohoto souboje vstupoval v roli outsidera, což ale nemusí vůbec nic znamenat. Soupiska pražského celku zní následovně – Emerickson, Caster, The Johny a James Bony, přičemž se první jmenovaný hráč rovněž účastnil již zmiňovaného DATART turnaje. Tam se Sparta dokázala protáhnout ze své základní skupiny, její stopka přišla v rámci čtvrtfinále, kdy celkem překvapivě nestačila na plzeňskou Sigmu, a sice poměrem 2:3 na zápasy.
     
    Oč tu běží?

    Pokud nevíte, oč se jedná, nemusíte smutnit. První nápovědou může být fakt, že se jedná o souboj na virtuálním poli, tedy skrze herní konzole, konkrétněji se bude hrát nejnovější ročník FIFA 20. Celá událost má nahradit zrušené utkání mezi Spartou a Viktorií na Letné, oba celky se tak dohodly na tak trochu jiném měření sil.
    Celá akce má jediný účel, zabavit fotbalové fanoušky, které přišly o svůj koníček. Ano, reálný fotbal sice nemůže nahradit ten skutečný, nicméně i tento souboj může slibovat velice pikantní záležitost. Oba kluby se totiž dohodly na vzájemném střetnutí, které přinese hned osm zápasů, do kterých se logicky zapojí osm hráčů. Každý jednotlivý souboj bude složen ze dvou zápasů, každý z nich musí skončit vítězstvím jednoho z hráčů, za které obdrží jeho tým bod. Dohromady se tedy rozdá hned osm bodů, v případě remízy 4:4, by pak přišel na řadu rozhodující souboj.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V době šíření koronaviru se pochopitelně fotbalové ligy pozastavily, avšak toto tvrzení tak trochu neplatí o virtuálním (elektronickém) sportu, zvaném eSports, který má na programu bitvu mezi Spartou a Plzní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    David Suchý

    Hrací program:
    17:00 Emerickson (SPA) – Pikej (FCVP) 1:2pp., 2:0

    17:30 Caster (SPA) – Emphaty (FCVP) 1:0, 3:0

    18:00 TheJohny (SPA) – DRMi10 (FCVP) 0:5, 1:3

    18:30 JamesBony (SPA) – T9Laky (FCVP) 1:2, 0:0 (3:5 po pen.)