Chabarovsk – Barys 5:0 (kon.) | Vladivostok – Nižnekamsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Riga 4:2 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
HC Dinamo Riga
cz Streda 26.02.2020, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (Dinamo Riga) 2 inkasované branky, střídal po druhé brance
    Marek Ďaloga (Dinamo Riga) nehrál (15:47:25)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:24.
    Zblokované střely – 21:9.
    Vyloučení – 7:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 0/7.
    Vhazování – 23:28.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Novosibirsku, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Riga absolutně nezvládla poslední periodu, během které inkasovala hned tři branky, což nestačilo ani na zisk jediného bodu. Sibir dnes těžil díky přesilovým hrám, ve hře v plném počtu hráčů na obou stranách jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Riga dokonce vedla už o dvě branky, nakonec však o dvě trefy prohrála.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Sibir se dostal do pásma, jeden z hráčů ale netrefil prázdnou branku!
     
    59:20
    Darzinš nahazoval puk od pravého hrazení, jeho pokus však putoval o kousek vedle šibenice. Hra je opět přerušena, což jednoznačně vyhovuje domácím.
     
    58:17
    Riga to zkouší v šesti!
     
    58:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:17
    K další nebezpečné ráně se pro změnu dostal Džerinš, který se snažil najít místečko pod betony brankáře. Krasikov se musel činit, posléze raději přerušil hru.
     
    57:02
    Dinamo je v poslední periodě hodně nedůsledné, i tentokráte jsme sledovali přečíslení domácích hráčů. Finální nahrávka však neproletěla až na hokejku Sajustova.
     
    56:07
    Darzinš postupoval vpřed, načež si vyměnil kotouč s Redlihsem. Prvně jmenovaný si to navíc namířil až před domácího brankáře, který bekhendové zakončení pokryl.
    55:04 Danil Romancev (SIB) - 4:2
     
    55:04
    Sibir právě vstřelil branku!
    Zatímco hosté přesilovou hru nezužitkovali, mnohem úspěšnější byl Sibir! Ten se totiž dostal k pohodlné kombinaci, po které zakončoval obránce Jokipakka. Jeho ránu ještě lehce tečoval DANIL ROMANCEV, který tak dokázal překonat lotyšského brankáře.
    Asistence: Jyrki Jokipakka, Jukka Peltola.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikolaj Timašov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    51:20
    Najednou o poznání ožil také domácí stadion, který žene své miláčky za dalším vítězstvím. Riga se bude muset vzpamatovat, během necelé minuty přišla o vedení.
    50:43 Alexandr ŠAROV - 3:2
     
    50:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí se vůbec poprvé v tomto duelu dostávají do vedení, navíc otáčejí stav na 3:2! Riga se opět dostala pod menší nápor, při kterém Morozov našel naprosto volného Jokipakku, který navíc u levého kruhu oslovil ALEXANDRA ŠAROVA, jenž svižným zakončením poprvé překonal Liepinse.
    Asistence: Jyrki Jokipakka, Ilja Morozov.
     
    49:25
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Alexander Salák, přichází Reinis Liepins.
    49:25 Igor MAKAROV - 2:2
     
    49:25
    Sibir právě vstřelil branku!
    Zničehonic se domácí dočkali vyrovnávací branky! Hostující obrana naprosto zaspala při bránění IGORA MAKAROVA, který byl sám před brankářem Salákem. Český brankář se na poslední chvíli roztáhl na brankové čáře, puk přesto skončil za ním. Velký kus práce odvedl také Šaškov, který byl strůjcem parádní nahrávky.
    Asistence: Nikita Šaškov, Konstantin Alexejev.
     
    49:20
    Salák včas sklapl své betony, díky čemuž odrazil prudkou přízemní ránu z hole Loginova. Riga se přesto pustila do kontru, Meija navíc vyhrál souboj u hrazení.
     
    48:10
    Prudký nástřel z vlastního obranného pásma překvapivě neznamenal zakázané uvolnění. Sudí nechal pokračovat ve hře, domácí se tak dostali až do pásma Dinama.
     
    47:12
    Hra byla v krátkém časovém sledu opět přerušena, následovala tak komerční přestávka. Po ní se hra vrátila před brankáře Saláka, který dnes nemá moc práce.
     
    46:09
    Děmidov přejel červenou čáru a poté pouze nahazoval směrem do útočného pásma. Tam se jeho formace moc dlouho nezdržela, neboť odjela na střídačku.
     
    45:15
    Riga nepředvedla vůbec špatnou pasáž, avšak do dvoubrankového vedení se nedostala. Do protiútoku navíc spěchala dvojice domácích, finální nahrávka na Romanceva nebyla přesná.
     
    44:45
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Mikael Ruohomaa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristofer Berglund – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:08
    O nahrávku si u pravého hrazení řekl Darzinš, který dokázal touš udržet před napadajícím protihráčem. Navíc ho přihrál přesně na Berglund, který mířil vedle.
     
    43:17
    Útočné komando lotyšského celku se přeci jenom dostalo ke kombinaci, při které měl u pravého kruhu málo prostoru Gegeris, který nakonec úplně minul branku.
     
    42:15
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Danil Romancev – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    42:08
    Hostující obrana se na malý moment otevřela, jenomže zadovka v podání Romanceva nenašla kýženého adresáta. Salák ani tentokráte nemusel zasahovat.
     
    41:17
    Hned dvakrát zkoušel branku soupeře ohrozit domácí obránce Děmidov, který ani v jednom případě nemířil vůbec přesně. Na druhou stranu se tak žene Dinamo.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se opět jako první vydal do vlastního pásma, kde Jokipakka oslovil obranného kolegu Loginova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla dva přesné zásahy. Dinamo vstoupilo do této periody ukázkovým způsobem, hned v první minutě odskočilo na rozdíl dvou branek. Sibiru se i nadále směrem dopředu moc nedařilo, záchrana přišla až v přesilové hře, kterou domácí hráči zužitkovali. Lotyšský celek však stále vede o jedinou branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Domácí se vypořádali s dalším útokem soupeře, Krasikov však zasahoval lapačkou. Sibir posléze vyhodil za cenu dalšího icingu, vyrovnání se v této třetině zřejmě nedočká.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:15
    Džerinš svým pokusem trefil protihráče, poté se k odraženému puku dostal Pavlovs, který pro změnu mířil kousek nad branku. Krasikov ani tentokráte nezasahoval.
     
    37:20
    Milovzorov se pokoušel v mezikruží najít svého kolegu Šarova, avšak tento úmysl přečetl jeden z protihráčů. Poté došlo ke srážce dvojice domácích, k puku se tak dostal Berzinš.
     
    36:03
    Na pravém křídle nabral rychlost Redlihs, jehož ránu zablokoval jeden z vracejících se protihráčů. Dinamo opět předvedlo dobrou pasáž, následný protiútok hasil Salák.
     
    35:04
    Sám na branku ujížděl domácí Makarov, který si připravoval zakončení. Na poslední chvíli se mu vrhl pod brusle jeden z protihráčů, který dle sudích zasáhl čistě.
     
    32:20
    Sibir se celkem zbytečně dostal pod tlak, za což si vysloužil pískot z tribun stadionu. Riga navíc hned dvakrát ohrozila brankáře Krasikova, který pokaždé odolal.
     
    31:25
    Meijovi se povedlo načasovat přejetí modré čáry, hostující celek se v útočném pásmu moc dlouho nezdržel. Nyní sledujeme hru bez jakéhokoliv zakončení.
    30:02 Mikael RUOHOMAA - 1:2
     
    30:02
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom využívají přesilovou hru, rázem je to už jen o jednu branku! Dinamo se dostalo pod drtivý tlak, navíc ze strany soupeře přišla tvrdá rána od modré čáry, kterou Salák vyrazil vedle sebe. Tam se nacházel MIKAEL RUOHOMAA, který našel místečko u bližší brankové konstrukce.
    Asistence: Jyrki Jokipakka.
     
    29:30
    Meija nedokázal vyhodit puk přes modrou čáru, nápor domácích tak mohl pokračovat. Ruohomaa vyšperkoval akci nahrávkou na Peltolu, kterého tygřím skokem vychytal Salák.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Daniels Berzinš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:12
    Ihned po vhazování napřáhl ke tvrdé střele hostující Protapovič, který o kousek minul vzdálenější šibenici branky. Na opačné straně se Česalinovi nepovedlo udržet touš.
     
    27:07
    Lipsbergs neměl podporu spoluhráčů, proto to musel vzít sám na sebe. Nakonec se jeho střelecký pokus snesl výrazně vedle branky, Krasikov tak nemusel zasahovat.
     
    26:10
    Balinskis si našel prostor k nahození, tím ale trefil pouze beton brankáře. Novosibirsk se po delší době dostal do útoku, Salák si pro změnu poradil se střelou zápěstím.
     
    25:07
    Novosibirsk se hodně dlouhou dobu nemohl dostat do bezpečí, což napravil až napadající Sajustov, který nejprve vystihl rozehrávku a poté vyhodil puk na druhou stranu.
     
    24:15
    Lotyšský celek se po úspěšném vhazování usadil v pásmu. Švanenbergs nejprve nabízel puk k modré čáry, odkud pouze do protihráče zakončoval obránce Sotnieks.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., podrážení).
     
    23:09
    Jeden z hostujících hráčů vyhodil puk tak šikovně, že z toho nebylo zakázané uvolnění. Sibir se tak pohodlně dostal vpřed, Makarov ale nepřesně nahrával.
     
    22:15
    Hostující Džerinš se sám vydal přes červenou čáru, odkud nahazoval podél levého mantinelu. Za vlastní brankou se k puku dostal Timašov, který vyhodil na icing.
     
    21:08
    Na opačné straně se do akce dostal také znuděný Salák, který si poradil se střelou na přední tyč. O tu se pokoušel domácí Sajustov, který nemířil vůbec špatně.
    20:49 Benjamin MARSHALL - 0:2
     
    20:49
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté prožívají velice povedený vstup do druhé třetiny! Riga se totiž usadila v pásmu soupeře, kde se k volnému puku u pravého kruhu dostal obránce BENJAMIN MARSHALL. Jeho nahození bylo velice dobře ukryté, domácí brankář Krasikov vůbec nic neviděl.
    Asistence: Roberts Lipsbergs.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který jako první zavezl kotouč do vlastního pásma, odkud jsme sledovali nahození na Meiju.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, která nám přinesla celkem plynulou podívanou. Novosibirsk se celkem překvapivě směrem dopředu trápil, o poznání nebezpečnější byl lotyšský celek, který se navíc postaral o jedinou branku. Určitě ale nesledujeme nikterak strhující podívanou, oba celky zatím předvádějí dobrou obrannou činnost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Dvojnásobná přesilová hra je minulostí, Riga jí nesehrála zrovna nejlépe. Do protiútoku se navíc vydal domácí Ruohomaa, který byl na poslední chvíli zastaven.
     
    18:30
    Sledovali jsme nahození od modré čáry, které ovšem putovalo výrazně vedle branky. Kus práce navíc odvedl domácí Romancev, který dokázal osvobodit svůj celek.
     
    17:50
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (2 min. – příliš mnoho hráčů).

    Přesilová hra 5 na 3 pro Dinamo!
     
    17:12
    Po pravém křídle si to namířil hostující Lipsbergs, který byl zastaven hodně podezřelým způsobem. Sudí vylučovat nebudou, Sibir ovšem zahrál pouze na icing.
     
    17:00
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikolaj Timašov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:18
    Předávka na rozjetého Šarova mohla domácím přinést šanci, avšak i tentokráte velice dobře zafungovala obrana Rigy, která vyhodila puk do bezpečnějšího prostoru.
     
    14:12
    Novosibirsk se směrem dopředu nadále trápí, tentokráte první formace nedokázala dostat puk ani přes modrou čáru. Jokipakka tak zakládá další útočnou akci.
     
    12:18
    Hra byla v krátkém časovém sledu opět pozastavena, Riga ovšem pokračuje ve své aktivitě. Na řadu navíc přichází už druhá komerční přestávka tohoto duelu.
    11:59 Carter ASHTON - 0:1
     
    11:59
    Riga právě vstřelila branku!
    Do vedení se dostává hostující celek, který poprvé překonal Krasikova! Krasikov nejprve vyrazil střelu z mezikruží, posléze domácí obrana zapomněla naprosto volného CARTERA ASHTONA, který byl sám u zadní tyče. Jeho bleskové zakončení našlo skulinku mezi rukou brankáře.
    Asistence: Benjamin Marshall, Alexandr Protapovič.
     
    11:14
    U červené čáry měl dost času na rozehrávku Berglund, který navíc velice přesně našel hokejku jednoho ze spoluhráčů, jenž od levého kruhu o kousek minul branku.
     
    10:13
    Sibir se opět natlačil do hostujícího pásma, kde ovšem moc dlouho nevydržel. Na opačné straně jsme sledovali nahození, které bleskově zkrotil pozorný Loginov.
     
    09:03
    Vracející se Darzinš čistým způsobem obelstil protihráče, jenomže jeho celek nebyl směrem dopředu vůbec nebezpečný. Novosibirsk to zkouší až od vlastní branky.
     
    08:10
    Lotyš Sotnieks velice přesně rozehrál na levou stranu, kde se nacházel Protapovič. Ten se raději vydal zpět ke středovému kruhu, kde ho napadala smečka protihráčů.
     
    07:15
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Daniels Berzinš – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Šaškov – 2 min., držení hole).
     
    07:09
    Dinamo se vzorným způsobem dostalo za modrou čáru, jenomže tam dobrou práci odvedl obránce Alexejev, který dostal hrací předmět zpět do střední třetiny.
     
    06:12
    Za volným pukem spěchal hostující Gegeris, který se k němu dostal jako první. To znamenalo zakázané uvolnění Sibiru, hra se tak přestěhuje zpět před Krasikova.
     
    05:05
    Do protiútoku se vydal domácí Šaškov, který to zkoušel přímou střelou na Saláka. Český brankář odolal, zároveň ale došlo k zbourání hostující branky, chvíli se hrát nebude.
     
    04:10
    Dinamo Riga se raději vrátilo do vlastního pásma, díky čemuž umožnila oběma celkům vystřídat. Lotyšský celek poté útočil po pravém křídle, kudy cestička ale nevedla.
     
    03:02
    Před malým momentem se do úvodní šance zápasu dostal hostující Slepec, který z velice dobré pozice zamířil vedle. Dost možná se puk odrazil od horní konstrukce.
     
    02:15
    Poprvé se k puku dostal český brankář Salák, který zachytil nahození za vlastní brankou. Poté mu na pomoc přispěchal Mamčics, jenž rovněž pouze nahazoval vpřed.
     
    01:07
    Směrem dopředu se pro změnu vydal Ashton, avšak daleko se s pukem nedostal. Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde udržel útočné pásmo Jokipakka.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do svého pásma, načež to nahozením na druhou stranu zkoušel Loginov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Loginov (C), Jokipakka, Děmidov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Timašov, Jermakov – Milovzorov, Ruohomaa, Šarov – Česalin (A), Sajustov, J. Peltola (A) – Šaškov, I. Makarov, Romancev – N. Korotkov, Zyrjanov, A. Jakovlev – Ovčinnikov.

    Dinamo Riga: Salák (Liepins) – Sotnieks (A), Berglund, Marshall, Mamčics, Gimajev, Balinskis – Ashton (A), Protapovič, Meija – Darzinš (C), M. Redlihs, Švanenbergs – Džerinš, Pavlovs, Lipsbergs – Lejnieks, Slepec, Berzinš – Gegeris, Batna.

    Rozhodčí: Gofman, Soin – Antonov, Šadrin.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (Dinamo Riga)
    Marek Ďaloga (Dinamo Riga)
     
    Absence hráčů

    Sibir Novosibirsk:
    Viktor Komarov, Vladimir Pervušin, Alexandr Torčeňuk, Nikita Michajlov

    Dinamo Riga:
    Andrej Makarov, Rihards Marenis, Kristaps Zile
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly jednou a z výhry 1:0 se radoval Novosibirsk. Hosté tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Dinamo Riga

    Oproti domácímu celku hosté z lotyšské Rigy, až dohrají základní část, sezóně po ně skončí. V Západní konferenci jsou v tabulce jedenáctém místě s jednačtyřiceti body a ve vyřazovacích bojích tak budou zcela jistě chybět. Sezonu tak už jen dohrávají a rádi by se ctí. Proto na ledě Sibiru budou chtít urvat vítězství. Riga po prohře 1:3 ve Vladivostoku naposledy zabrala a zvítězila nad Kunlunem 2:1. Dnes nás čeká jeden z posledních zápasů v základní části KHL a i když v něm ani jednomu týmu o nic nejde, uvidíme další zajímavou podívanou. Nenechte si duel ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Lauris Darzinš – 32 bodů (11+21)
    Carter Ashton – 24 bodů (14+10)
    Mikelis Redlihs – 19 bodů (6+13)
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Hokejisté dnes domácího Novosibirsku mají postup do play-off jistý. Ve Východní konferenci se hráči Sibiru nacházejí na páté pozici a dosud získali dvaasedmdesát bodů. Po domácí prohře 2:3 po samostatných nájezdech se Soči pak na svém ledě zvítězili 3:2 nad Čerepovcem a definitivně tak zpečetili postup do další fáze sezony. Na ledě Nur-Sultanu brali dva body po výhře 2:1 v prodloužení. Dvakrát pak na cizím ledě padli. Nejprve s Jekatěrinburgem 1:3 a 0:4 s Čeljabinskem. V úterý však na svém ledě porazili 4:1 Magnitogorsk a dnes před svými diváky by rádi zase zvítězili a v závěru základní části si ještě stihli zapsat poslední body.

    Nejproduktivnější hráči

    Mikael Ruohomaa – 43 bodů (12+31)
    Juuso Puustinen – 36 bodů (19+17)
    Jegor Milovzorov – 32 bodů (17+15)
     
    Hezké středeční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy HC Sibir Novosibirsk a Dinamo Riga.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 31. Ruohomaa (Jokipakka), 50. I. Makarov (Šaškov, K. Alexejev), 51. Šarov (Jokipakka, Ilja Morozov), 56. Romancev (Jokipakka, J. Peltola) – 12. Ashton (Marshall, Protapovič), 21. Marshall (Lipsbergs)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Loginov (C), Jokipakka, Děmidov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Timašov, Jermakov – Milovzorov, Ruohomaa, Šarov – Česalin (A), Sajustov, J. Peltola (A) – Šaškov, I. Makarov, Romancev – N. Korotkov, Zyrianov, A. Jakovlev – Ovčinnikov.
    HC Dinamo Riga: Salák (50. Liepins) – Sotnieks (A), Berglund, Marshall, Mamčics, Gimajev, Balinskis – Ashton (A), Protapovič, Meija – Dārziņš (C), Rēdlihs, Švanenbergs – Džerinš, Pavlovs, Lipsbergs – Lejnieks, Slepec, Berzinš – Gegeris, Batna.

    Rozhodca: Gofman, Soin – Antonov, Šadrin

    Diváci: 5210