Liverpool – West Ham 3:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:2 (1:1)
West Ham United
Pondelok 24.02.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Joël Matip.
     
    89
    Rohový kop hostí znovu vyvolal pred domácou bránou paniku. Center do bránkoviska nedokázali tesne zasiahnuť dvaja hráči West Hamu, až sa lopta odrazila k voľnému Cresswellovi a ten z voleja prestrelil Alissonovu bránu.
    88. Jarrod Bowen (WHU)
     
    88
    Antonio výbornou kolmicou za obranu domácich vysunul do samostatného úniku Bowena, ktorý si loptu posunul do ľavej strany. Vybiehajúci brankár Alisson mu však dobre zmenšil strelecký uhol a nakoniec ho Bowen trafil do tváre.
    86. Sadio Mané (LIV)
     
    86
    Domáci po peknom rýchlom protiútoku skórovali, gól ale neplatí. Alexander-Arnold prihrávkou z pravej strany šestnástky našiel pred bránou West Hamu Sadia Maného, ktorý loptu dorazil do odkrytej brány hostí, Senegalčan ale stál v momente prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    84
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Robert Snodgrass, prichádza Jarrod Bowen.
    81. Sadio Mané (LIV) - 3:2
     
    81
    Liverpool dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a dostávajú sa znovu do vedenia! Gomez vystihol odkop hostí a oblúčikom za obranu West Hamu okamžite poslal do šestnástky Alexander-Arnolda. Ten loptu okolo vybiehajúceho brankára Fabiańského vrátil do bránkoviska, odkiaľ ju bez problémov dorazil do odkrytej brány West Hamu SADIO MANÉ.
     
    80
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Oxlade-Chamberlaina v rýchlom protiútoku Liverpoolu dostáva Mark Noble (West Ham United).
    74. Mohamed Salah (LIV), Roberto Firmino (LIV)
     
    74
    Center zľava na zadnú tyč zasiahol Salah, ktorého strelu zblízka ale výborným zákrokom vyrazil Fabiański. Lopta sa potom odrazila na zadnú tyč k Firminovi, ktorý ju ale už takmer z bránkovej čiary nedokázal doraziť do prázdnej brány.
    68. Mohamed Salah (LIV) - 2:2
     
    68
    Liverpool dal gól!
    Domáci po veľkej chybe brankára West Hamu vyrovnávajú! Robertson prenikol po ľavej strane k šestnástke hostí a prihrávkou do druhej vlny našiel voľného MOHAMEDA SALAHA. Ten vystrelil po zemi z prvej priamo na Fabiańského, gólmanovi hostí ale lopta prešla pri zákroku pomedzi ruky a nohy do siete.
     
    66
    Žltú kartu za podrazenie Maného sklzom zozadu v nádejne sa rozvíjajúcom protiútoku Liverpoolu dostáva Issa Diop (West Ham United).
     
    65
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Felipe Anderson, prichádza Sébastien Haller.
    61. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    61
    Tvrdú strelu Alexander-Arnolda zo zhruba 25 metrov k ľavej tyči vyrazil poľský gólman West Hamu Fabiański.
     
    57
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
    54. Pablo Fornals (WHU) - 1:2
     
    54
    West Ham United dal gól!
    Šok pre Anfield Road, hostia otáčajú skóre! Postupný útok hostí ukončil centrom z pravej strany Rice a jeho pas doletel do stredu šestnástky na nepochopiteľne neobsadeného PABLA FORNALSA. Ten loptu netrafil ideálne, i tak ju ale dokázal strelou po zemi z voleja nasmerovať k pravej tyči domácej brány.
     
    51
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Fabinha zozadu v strede poľa Declan Rice (West Ham United).
     
    47
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Tomáš Souček, prichádza Pablo Fornals.
    39. Virgil van Dijk (LIV)
    39. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    39
    Alexander-Arnold nacentroval z rohového kopu na hranicu bránkoviska na van Dijka, ktorý prudkou hlavičkou trafil brvno brány West Hamu.
     
    39
    Alexander-Arnold vystrelil i z tejto pozície a po teči jedného z hráčov West Hamu v múre skončila lopta tesne mimo pravej tyče Fabiańského brány.
     
    35
    Center Alexander-Arnolda z priameho kopu z pravej strany doletel trochu prekvapivo na zadnú tyč, kde sa k nej nečakane dostal Salah. Zblízka ju však nedokázal nasmerovať do brány Fabiańského.
     
    33
    Center Snodgrassa z rohu vrátil akrobaticky „do ohňa“ Diop a Souček loptu ešte pretlačil k zadnej tyči. Tam okolo brankára Alissona loptu nasmeroval mimo brány Liverpoolu Ogbonna.
    31. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    31
    Firmino vysunul prihrávkou na pravú stranu do nábehu Alexander-Arnolda, ktorého strela po zemi preletela tesne mimo pravej tyče Fabiańského brány.
     
    17
    Salah napriahol k strele spoza šestnástky a jeho ranu pod brvno musel výborným zákrokom vyraziť brankár West Hamu Fabiański.
    12. Issa Diop (WHU) - 1:1
     
    12
    West Ham United dal gól!
    Hostia rýchlo vyrovnávajú! Snodgrass nacentroval na prednú tyč na hranicu bránkoviska, kde sa pred brániaceho hráča Liverpoolu dostal ISSA DIOP. Ten potom prudkou hlavičkou nasmeroval loptu k zemi k ľavej tyči a aj keď si i gólman pri tomto góle na loptu siahol, tak napriek jeho zákroku prešla až do siete.
    9. Georginio Wijnaldum (LIV) - 1:0
     
    9
    Liverpool dal gól!
    Domáci rýchlo otvárajú skóre! Firminovu strelu zvnútra šestnástky hráč West Hamu zablokoval na pravé krídlo k Alexander-Arnoldovi, ktorý presným centrom do stredu pokutového územia West Hamu našiel voľného GEORGINIA WIJNALDUMA. Ten loptu nasmeroval k pravej tyči a aj keď si brankár hostí Fabiański na loptu siahol, tak ju už vyraziť nedokázal.
    7. Sadio Mané (LIV)
     
    7
    Fabiański rozohral od svojej brány na Ogbonnu, ktorý mu loptu vrátil. Poľský brankár West Hamu si ju posunul na pravačku, rýchlo ale k nemu pribehol Mané a len doňho nakoniec Fabiański loptu napálil. Od útočníka Liverpoolu sa našťastie pre brankára hostí odrazila tesne mimo jeho brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Wijnaldum, 68. M. Salah, 81. Mané – 12. Diop, 54. Fornals

    Karty:   51. Rice (WHU), 66. Diop (WHU), 80. Noble (WHU)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 16:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Keïta (57. Oxlade-Chamberlain), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané (90+1. Matip).
    Náhradníci: Adrián – Lovren, Matip, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Minamino, Origi.

    West Ham United: Fabiański – Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice – Snodgrass (84. Bowen), T. Souček (47. Fornals), Noble (C), Anderson (65. Haller) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Balbuena, Zabaleta, Lanzini, Fornals, Bowen, Haller.

    Rozhodca: Moss – Perry, Smart

    Diváci: 53 313