Kvalifikace HS97, Rasnov Vítěz: M. Lindvik (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP - kvalifikace HS97, Rasnov

Vítěz: M. Lindvik (NOR)

cz Štvrtok 20.02.2020, 12:20Skoky na lyžiach
     
    S konstatováním, že kvalifikaci v Rasnově vyhrál Marius Lindvik a postup si zajistilo kompletní české kvarteto Polášek, Štursa, Koudelka i Kožíšek, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (13:26:42)
     
    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. Marius Lindvik (NOR) 124,1 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 124,0 b.
    3. Markus Eisenbichler (GER) 123,0 b.
    4. Stephan Leyhe (GER) 120,5 b.
    5. Karl Geiger (GER) 119,3 b.
    6. Dawid Kubacki (POL) 117,2 b.
    7. Kamil Stoch (POL) 115,9 b.
    8. Andreas Granerud Buskum (NOR) 115,6 b.
    9. Constantin Schmid (GER) 115,4 b.
    10. Daniel Huber (AUT) 114, b.
    ...
    27. Viktor Polášek (CZE) 103,6 b.
    36. Vojtěch Štursa (CZE) 99,7 b.
    43. Roman Koudelka (CZE) 96,0 b.
    44. Čestmír Kožíšek (CZE) 95,9 b.
     
    Radujme se i z toho, že postoupilo kompletní české kvarteto. Nejlepší byl na 27. místě Viktor Polášek, o devět příček za ním skončil Vojtěch Štursa, Roman Koudelka byl na 43. pozici a Čestmír Kožíšek o příčku pod ním.
     
    Kvalifikace je u konce a nabídla výbornou podívanou, byť s měnícím se větrem pod lyže. Někteří skokani odpočítávali přes deset bodů, jiní sotva pět. Na prvním místě se dlouho držel Halvor Egner Granerud se startovním číslem 9, kterého o 29 skoků později překonal Markus Eisenbichler za nejdelší skok dne na 101 metrů. Němec se také držel vysoko a nakonec ho přeskočili jen dva skokani – Marius Lindvik, který vyhrál kvalifikaci o desetinu bodu před Stefanem Kraftem.
     
    Konec
    Kvalifikace skončila.
     
    57
    Lindvika neporazí ani Stefan Kraft. 98,5 metrů je sice o půl metru více, než měl Nor, ale větrná podpora Rakušana byla o 2,6 bodů větší. Kraft sice dostal od sudích o 1,5 bodů více, ale ani to mu nestačí, prohrává s Lindvikem o desetinu!
     
    56
    Karl Geiger doplňuje trio Němců na druhém až čtvrtém místě. Za 96,5 metrů je průběžně čtvrtý a Lindvik tak stále vede.
     
    55
    Poslední tři skokani jsou nahoře. Prvním z nich, který se spouští dolů, je Dawid Kubacki. Nebyl to úplně povedený skok, ale 95 metrů stačí Polákovi i tak na čtvrté místo.
     
    54
    Kamil Stoch, 99 metrů. Průběžné čtvrté místo a jasný postup za triem Lindvik, Eisenbichler a Leyhe.
     
    53
    Marius Lindvik, 98 metrů. Další výborný skok. Nor navíc odečítá jen 7,4 bodů, tedy o polovinu méně než Markus Eisenbichler. A stačí mu to k tomu, aby byl na prvním místě, byť šel Němec o tři metry dále!
     
    52
    Výsledkové listině dominuje Markus Eisenbichler a hned za něj se řadí Stephan Leyhe, jenž dává 98 metrů, tedy o tři metry méně než vedoucí muž. Zaostal za ním o 2,5 bodů.
     
    51
    Peter Prevc šel na své poměry na slušných 92,5 metrů. Slušných kvůli tomu, že třeba oproti Tandemu měl podporu větru o polovinu menší. Průběžné osmé místo.
     
    50
    Daniel André Tande dává 94 metrů. Měl o trošku větší podporu větru než Piotr, ale o metr méně, proto je až za ním na dělen deváté pozici s Huberem.
     
    49
    Piotr Żyła bude v kvalifikaci vysoko a nyní je na děleném pátém místě za 95 bodů. Je to zajímavost – s Pedersenem měli stejnou délku, stejný odpočet za vítr i stejné body od sudích.
     
    48
    Johann André Forfang se přes 90 metrů nepřenesl, což je zapříčiněno tím, že vítr pod lyže mu tolik nešel. Odečítá sotva dva body a je na desáté pozici.
     
    47
    Daniel Huber jde také dále, 95,5 metrů mu stačí na průběžné třetí místo za trio Eisenbichler, Granerud a Schmid.
     
    45
    Naopak jeho krajan Constantin Schmid nezaváhal. Slušný let na 98 metrů, navíc nyní měl zase o to větší podporu větru, odpis 14,6 bodů. Třetí pozice.
     
    44
    Pius Paschke se nesrovnal s podmínkami, neměl takovou podporu větru a jde na 86 metrů, což stačí na chvost postupové listiny. Až 32. místo.
     
    44
    Pokračuje se dále z lavice číslo 16, tedy ze stejné, co od začátku závodu.
     
    Nyní se trošku čeká na dalšího skokana.
     
    43
    Gregor Schlieremzauer ulétl na 95 metrů, což je třetí nejdelší skok dnešního dne. A také za velké podpory větru, odpis 12,9 bodů. Průběžné páté místo.
     
    42
    Vítr se zase trošku ustálil, nyní už je to odpis za něj jen 4,2 bodů. Michael Hayböck proto za rovnou devadesátku míří na sedmou pozici.
     
    41
    Killian Peier jde na stejnou délku jako Jan Hörl, ale opět je o něco výše, protože odepisuje o 1,2 bodů méně za vítr. Průběžné třinácté místo.
     
    40
    Jan Hörl překonává Romana Koudelku o metr na 89 metrů, navíc neměl tak velký vítr proti, proto je na děleném šestnáctém místě se Severinem Freundem.
     
    39
    Roman Koudelka naštěstí do závodu proklouzne. Je to sice 88 metrů, ale za výrazné podpory větru. Průběžné 27. místo.
     
    38
    Nyní se ale pořadí na prvním místě již mění – po devětadvaceti skocích. Markus Eisenbichler výborným letem překonává hranici stovky, přesně 101 metrů a jde na první místo. Na tom nic nezmění ani to, že za vítr proti odepisuje nejvíce bodů z celého startovního pole – patnáct. Vede o 7,4 body.
     
    37
    Robin Pedersen jde na průběžné druhé místo, ani jeho 95 metrů při silné podpoře větru nestačí na Graneruda – o necelé dva body.
     
    36
    O půl metru méně dal Antti Aalto, navíc měl výrazně větší podporu větru, za který odepisuje 9,6 bodů. Je tak až jednadvacátý, ale postup to je.
     
    35
    Jevgenij Klimov má malé můstky také rád a za 89 metrů si jistí postup z průběžného čtvrtého místa.
     
    34
    Tak jsem Slovince asi trošku přechválil. Cene Prevc, nejméně zkušený z bratrské trojice Prevců jde na patnácté místo těsně před Vojtěcha Štursu za 85,5 metrů.
     
    33
    Jakub Wolny je také v popředí výsledkové listiny, aktuálně mu patří čtvrté místo za 89 metru při mírné podpoře větru.
     
    32
    Nyní to Slovincům skáče, to snad byla výjimka jen u Tepeše. Žiga Jelar jde na 92,5 metrů a řadí se na průběžné druhé místo. Povedený skok a už se dotahuje na Graneruda.
     
    31
    A stejně jako Justin – 105 bodů v součtu, má i Vladimir Zografski z Bulharska. Oba dva jsou tak na třetí pozici, dělené.
     
    30
    Rok Justin šel na Slovince na dobrých 90 metrů, ale měl silnou podporu větru. Proto je až třetí.
     
    29
    Neskáče se daleko. Taku Takeuči měl sice silný vítr proti, ale nakonec šel jen na 84,5 metrů, což je čtvrté místo od konce v poli postupujících.
     
    28
    Také Jurij Tepeš se do hlavního závodu podívá, ale nebylo to tak dobré jako u Poláška. Slovincům střední můstky nesvědčí, je to jen 82 metrů a je posledním postupujícím o desetinu před Waskem.
     
    27
    Naopak čekat nemusí Viktor Polášek, který jde na 87 metrů a zítřejší závod ho nemine. Navíc je průběžně pátý. Dobrý výkon českého skokana!
     
    26
    Juken Iwasa do hlavního závodu tak tak proklouzne, je nyní druhý nad čarou za 82 metrů. Pawel Wasek tak musí čekat.
     
    25
    91 metrů Stefana Hubera je výborný výkon, navíc neměl tak silný vítr proti jako Granerud nebo Tkačenko. Ale Graneruda stejně o 6,4 body nepřekonává.
     
    24
    Už čtvrtý, protože ho ihned překonává Anders Haare. Nor sice šel na délku o půl metru kratší, ale neměl tak silný vítr proti.
     
    23
    Také Gregor Deschwanden si jistí postup do zítřejšího prvního kola, skáče 89 metrů za podpory větru a je třetí.
     
    22
    Sergej Tkačenko výborně! 91,5 metrů je pro Kazacha dobrý výkon a řadí se na druhé místo za Graneruda.
     
    21
    Dominik Peter šel na 87,5 metrů a kvalifikuje se do závodu, stejně jako Vojtěch Štursa a Čestmír Kožíšek.
     
    20
    Andreas Schuler má za 84 metrů také jistý postup, ale z dolních pozic.
     
    19
    Klemens Muranka nedopustil žádné komplikace a jde na průběžné druhé místo za Granneruda. Ve větru do zad mu stačí 85 metrů.
     
    18
    Aleksander Zniszczol bude muset přidat, pokud chce zítra ukázat lepší výkon. Jen 84,5 metrů při téměř bezvětří. Ale postupuje.
     
    17
    Michail Nazarov se vynesl na 84,5 metrů a je průběžně na druhém místě za Granerudem. Jistý postup.
     
    16
    Sabiržan Muminov zítra do hlavního závodu postoupí, což je pro Kazacha úspěch. Čím menší můstky, tím pro Muminova lépe. Aktuálně je za 88,5 metrů na třetí pozici.
     
    15
    Vitalij Kaliničenko z Ukrajiny také postupuje, což je pro něj asi překvapení. Ukrajinec skáče 86,5 metrů a zítra bude moct bojovat o body.
     
    14
    Pouze sedm skokanů dnes nepostoupí a určitě to nebude Hiroaki Watanabe, který jde sice před Kožíška, ale v hlavním závodu je také.
     
    13
    Dál jde také Vojtěch Štursa, který sedm skokanů bezpečně porazí a aktuálně je za 89 metrů na třetím místě. Dobře, Vojto. Polovinu českých skokanů máme v hlavním závodu.
     
    12
    Severin Freund nezáří. Je to sice 89 metrů, ale při výrazné podpoře větru (odpočet 8,2 bodů). Ale postupuje, to je hlavní.
     
    11
    Čestmír Kožíšek šel na 88,5 metrů za výrazné podpory větru a má odpočet 11,1 bodů. Ale i tak to bude stačit na postup.
     
    Ilja Mankov z Ruska je diskvalifikován kvůli kombinéze.
     
    10
    Danil Sadrejev se do hlavního závodu asi nepodívá. Je to jen 81 metrů a zřejmě bude jeden ze sedmi nepostupujících. Měl totiž výraznou podporu větru.
     
    9
    Halvor Egner Granerud dosáhl na 97 metrů, protože měl velmi silný vítr proti, za který odečítá 12,4 bodů, což je nejvíc. Je tak na prvním místě před Točimotem.
     
    8
    Federico Cecon postupuje z kvalifikace, za 81,5 metrů v téměř bezvětří je aktuálně posledním postupujícím.
     
    7
    Jevgen Marusiak jde pouze na 77,5 metrů, což je konečná.
     
    6
    Ani Andrew Urlaub neměl žádnou výraznou délku. Američan se za 79 metrů do zítřejšího závodu nepodívá, navíc odečítá dost bodů za vítr proti.
     
    5
    Ani domácí Daniel Andrei Cacina neprojde do prvního závodu. 77,5 metrů při téměř bezvětří na postup stačit asi nebude, je totiž nyní poslední.
     
    4
    Ilja Mankov se také asi do hlavního závodu nedostane, první skoky kvalifikace nejsou nikterak dlouhé.
     
    3
    Pawel Wasek asi bude na hraně postupu a nepostupu. Je to sice při bezvětří, ale 81 metrů. To asi těsně nevyjde.
     
    2
    Matthew Soukup jde na 78 metrů, což na Točimota nestačí a asi z toho postup nebude.
     
    1
    Šohej Točimoto dává při bezvětří 83 metrů, od čehož se budeme odrážet pro další skoky. Tohle by asi na postup stačit mělo.
     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    Startovní listina:11. Čestmír Kožíšek (CZE)
    12. Severin Freund (GER)
    13. Vojtěch Štursa (CZE)
    14. Hiroaki Watanabe (JPN)
    15. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    16. Sabiržan Muminov (KAZ)
    17. Michail Nazarov (RUS)
    18. Aleksander Zniszczoł (POL)
    19. Klemens Murańka (POL)
    20. Andreas Schuler (SUI)
    21. Dominik Peter (SUI)
    22. Sergej Tkačenko (KAZ)
    23. Gregor Deschwanden (SUI)
    24. Anders Haare (NOR)
    25. Stefan Huber (AUT)
    26. Juken Iwasa (JPN)
    27. Viktor Polášek (CZE)
    28. Jurij Tepeš (SLO)
    29. Taku Takeuči (JPN)
    30. Rok Justin (SLO)
    31. Vladimir Zografski (BUL)
    32. Žiga Jelar (SLO)
    33. Jakub Wolny (POL)
    34. Cene Prevc (SLO)
    35. Jevgenij Klimov (RUS)
    36. Antti Aalto (FIN)
    37. Robin Pedersen (NOR)
    38. Markus Eisenbichler
    39. Roman Koudelka (CZE)
    40. Jan Hörl (AUT)
    41. Killian Peier (SUI)
    42. Michael Hayböck (AUT)
    43. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    44. Pius Paschke (GER)
    45. Constantin Schmid (GER)
    46. Daniel Huber (AUT)
    47. Philipp Aschenwald (AUT)
    48. Johann André Forfang (NOR)
    49. Piotr Żyła (POL)
    50. Daniel-André Tande (NOR)
    51. Peter Prevc (SLO)
    52. Stephan Leyhe (GER)
    53. Marius Lindvik (NOR)
    54. Kamil Stoch (POL)
    55. Dawid Kubacki (POL)
    56. Karl Geiger (GER)
    57. Stefan Kraft (AUT)
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu světového poháru, tentokrát z rumunského Rasnova, kde se bude skákat na středním můstku. Celý program začne čtvrteční kvalifikací, jenž odstartuje ve 12:20 hodin i s českým kvartetem Koudelka, Polášek, Štursa a Kožíšek.
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Stefan Kraft (AUT) 1273 bodů
    2. Karl Geiger (GER) 1135 b.
    3. Rjoju Kobajaši (JPN) 1045 b.
    4. Dawid Kubacki (POL) 985 b.
    5. Kamil Stoch (POL) 759 b.
    ...
    26. Roman Koudelka (CZE) 202 b.
    49. Viktor Polášek (CZE) 15 b.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:20.

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí:
    1. Marius Lindvik (NOR) 124,1 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 124,0 b.
    3. Markus Eisenbichler (GER) 123,0 b.
    4. Stephan Leyhe (GER) 120,5 b.
    5. Karl Geiger (GER) 119,3 b.
    6. Dawid Kubacki (POL) 117,2 b.
    7. Kamil Stoch (POL) 115,9 b.
    8. Andreas Granerud Buskum (NOR) 115,6 b.
    9. Constantin Schmid (GER) 115,4 b.
    10. Daniel Huber (AUT) 114, b.
    ...
    27. Viktor Polášek (CZE) 103,6 b.
    36. Vojtěch Štursa (CZE) 99,7 b.
    43. Roman Koudelka (CZE) 96,0 b.
    44. Čestmír Kožíšek (CZE) 95,9 b.

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Stefan Kraft (AUT) 1273 bodů
    2. Karl Geiger (GER) 1135 b.
    3. Rjoju Kobajaši (JPN) 1045 b.
    4. Dawid Kubacki (POL) 985 b.
    5. Kamil Stoch (POL) 759 b.
    ...
    26. Roman Koudelka (CZE) 202 b.
    49. Viktor Polášek (CZE) 15 b.

    Startovní listina:
    1. Šohei Točimoto (JPN)
    2. Matthew Soukup (CAN)
    3. Pawel Wąsek (POL)
    4. Ilja Mankov (RUS)
    5. Daniel Andrei Cacina (ROU)
    6. Andrew Urlaub (USA)
    7. Jevgen Marusiak (UKR)
    8. Federico Cecon (ITA)
    9. Halvor Egner Granerud (NOR)
    10. Danil Sadrejev (RUS)
    11. Čestmír Kožíšek (CZE)
    12. Severin Freund (GER)
    13. Vojtěch Štursa (CZE)
    14. Hiroaki Watanabe (JPN)
    15. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    16. Sabiržan Muminov (KAZ)
    17. Michail Nazarov (RUS)
    18. Aleksander Zniszczoł (POL)
    19. Klemens Murańka (POL)
    20. Andreas Schuler (SUI)
    21. Dominik Peter (SUI)
    22. Sergej Tkačenko (KAZ)
    23. Gregor Deschwanden (SUI)
    24. Anders Haare (NOR)
    25. Stefan Huber (AUT)
    26. Juken Iwasa (JPN)
    27. Viktor Polášek (CZE)
    28. Jurij Tepeš (SLO)
    29. Taku Takeuči (JPN)
    30. Rok Justin (SLO)
    31. Vladimir Zografski (BUL)
    32. Žiga Jelar (SLO)
    33. Jakub Wolny (POL)
    34. Cene Prevc (SLO)
    35. Jevgenij Klimov (RUS)
    36. Antti Aalto (FIN)
    37. Robin Pedersen (NOR)
    38. Markus Eisenbichler
    39. Roman Koudelka (CZE)
    40. Jan Hörl (AUT)
    41. Killian Peier (SUI)
    42. Michael Hayböck (AUT)
    43. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    44. Pius Paschke (GER)
    45. Constantin Schmid (GER)
    46. Daniel Huber (AUT)
    47. Philipp Aschenwald (AUT)
    48. Johann André Forfang (NOR)
    49. Piotr Żyła (POL)
    50. Daniel-André Tande (NOR)
    51. Peter Prevc (SLO)
    52. Stephan Leyhe (GER)
    53. Marius Lindvik (NOR)
    54. Kamil Stoch (POL)
    55. Dawid Kubacki (POL)
    56. Karl Geiger (GER)
    57. Stefan Kraft (AUT)