Tisková konference LFA před startem jara (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Jablonec

cz Streda 12.02.2020, 11:30Tlačové konferencie
     
    To je ze zasněženého Jablonce vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (11:53:57)
     
    Petr Rada o konci Pavla Vrby: "Pavel zaslouží absolutorium za svou práci v Plzni. Viktoria díky jeho práci v podstatě postavila stadion za zisky, které získala v Lize mistrů. Teď je tam Gula, který, shodou okolností, hrál v Jablonci, když jsem tu v roce 2003 začínal. Prý je to trenér budoucnosti a dělá tréninky na míru. To je sice všechno hezké, ale uvidí se až na jaře. Já se soustředím na svůj mančaft."
     
    Petr Rada o zařazení mladých hráčů: "Fotbal se bez zkušených hráčů hrát nedá. Co se týče těch mladších, dobře se jevil právě Pleštil, kterému bychom chtěli dát více šancí. Dobře se jevil i Macháček, máme tu i mladého Velicha a další. Uvidíme, jak se budou jevit."
     
    Petr Rada o Pleštilovi: "Dominikovi se v posledním zápase zamotala hlava, ale nejde o nic vážného. Šlo jen o takovou motolici, snad se z té virózy brzo dostane."
     
    Petr Rada o Doležalovi a jeho útoku na krále střelců: "Strašně bych mu přál. Martin je důležitý hráč pro naši hru. Dřív mu to tam tolik napadlo, ale s věkem se zklidnil. Sebevědomí mu určitě dodala i reprezentace, snad by se mohl dostat i na Euro. A co se týče ligy, záleží, jak ho spoluhráči budou zásobovat balóny."
     
    Petr Rada o Kratochvílovi: "U Miloše Kratochvíla jsme se s lékařským týmem rozhodli pro menší chirurgický zákrok. Není to nic vážného."
     
    Petr Rada o Matouškovi: "S Matouškem je to jednodušší, než to bylo na podzim. Snad by měl být do tří neděl zpátky, ale těžko říct. Svalová zranění jsou zrádná."
     
    Petr Rada: "Důležité je, že se nám vyhýbala zranění. Výjimkou je Matoušek, který má nějaké svalové zranění. Jinak musím zaklepat, že jsme to přečkali tak nějak bez zranění."
     
    Tomáš Hübschman o případném útoku na druhé místo: "Vidina druhého místa je samozřejmě lákavá, ale základ je skončit v elitní šestce. Ono se klidně může stát, že po nějakém výbuchu můžeme klidně skončit až osmí."
     
    Petr Rada o případném útoku na druhé místo: "Pokud tam je šance, tak za ní samozřejmě půjdeme. My ale budeme hrát ještě pohár a navíc ctíme kvalitu našich soupeřů. Uvidíme."
     
    Petr Rada o změnách v kádru: "Nejzásadnější je pro nás odchod Tomáše Břečky. Tomáš z Jablonce odcházet nechtěl, ale přišla nabídka, kterou klub i hráč akceptovali. Uzdravil se nám Štěpánek, který je za něj dobrou alternativou. Jsem rád, že jsme získali Honzu Sýkoru, který v zimě prohlašoval, že mu chybí jablonecká kabina. S kádrem jsem spokojený."
     
    Tomáš Hübschman o soustředění ve Španělsku: "Řekl bych, že tam byly o něco lepší podmínky než před lety v Portugalsku. Povedlo se nám to i výsledkově, vyjma toho prvního zápasu. Přesto bych řekl, že utkání s Krasnodarem bylo herně možná nejlepší."
     
    Tomáš Hübschman o přípravě: "Za mě byla příprava taky dobrá. Splnilo to naše očekávání. Podobná jako každý rok."
     
    Petr Rada o zimní přípravě: "Příprava proběhla tak, jak jsme chtěli. Proběhla nad očekávání dobře. I turnaj, který jsme odehráli, splnil naše očekávání. Jediné, co nás zaskočilo po návratu z ciziny, je počasí. Snad nebudeme muset zůstat na umělé trávě."
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Martin Bergman, tiskový mluvčí klubu
    Petr Rada, hlavní trenér
    Tomáš Hübschman, kapitán
     
    Odchody:
    Tomáš Břečka (Kasimpasa SK)
    Andrej Fábry (DAC Dunajská Streda)
    Tomáš Čvančara (Slavoj Vyšehrad, hostování)
    Davis Ikaunieks (Fastav Zlín, hostování)
    Andrij Curikov (ukončení smlouvy)
    Zoran Petrovič (FC Iskra Danilovgrad, hostování)

    Příchody:
    Jan Sýkora (SK Slavia Praha, hostování)
     
    Jablonec má za sebou velmi povedenou podzimní část sezóny. Svěřenci Petra Rady se po ní vyhřívají na příjemném třetím místě tabulky, a tak se dá očekávat, že se Severočeši na jaře budou rvát o pohárovou Evropu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Jan Kousal