Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Brighton – Watford 1:1 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:1)
Watford FC
Sobota 08.02.2020, 18:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Brighton & Hove Albion FC – Watford FC. Stretnutie 26. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.
     


    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton sa po pomerne dobrej úvodnej časti sezóny prepadol do mizernej formy a už je namočený v boji o záchranu. Pred týmto kolom bol v tabuľke na 15. mieste, na ktorom mal pred 18. West Hamom len dvojbodový náskok a pred svojim dnešným súperom, ktorý je 19., len trojbodový. V roku 2020 navyše Brighton ešte nevyhral, poslednýkrát totiž tri ligové body získal ešte na konci decembra 2019 výhrou 2:0 nad Bournemouthom. Z posledných desiatich zápasov je to jeho jediná výhra. Brighton dopláca predovšetkým na zlú obranu, ktorá je šiestou najhoršou v súťaži (37 inkasovaných gólov). Doma patrí medzi priemer ligy, čo sa týka počtu získaných bodov, z 12 zápasov na Amex Stadium ale prehral len tri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Brighton – Chelsea 1:1
    Everton – Brighton 1:0
    Brighton – Aston Villa 1:1
    Bournemouth – Brighton 3:1
    West Ham – Brighton 3:3
     


    Watford FC

    Watford je na tom v tabuľke ešte horšie ako domáci a pred týmto kolom bol na zostupovej 19. pozícii, z ktorej strácal na 17. Aston Villu dva body. Po dobrom období na prelome rokov, keď Watford neprehral šesť zápasov za sebou, nedokázal v posledných troch kolách zabodovať naplno, pričom posledné dva zápasy prehral. Jeho útok je druhým najhorším v Premier League (23 strelených gólov) a súčasne je obrana Watfordu piatou najhoršou v lige (39 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Watford tretím najhorším tímom súťaže, keď v 12 dueloch na cudzích ihriskách získal len 9 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Watford – Wolverhampton 2:1
    Bournemouth – Watford 0:3
    Watford – Tottenham 0:0
    Aston Villa – Watford 2:1
    Watford – Everton 2:3
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa doteraz stretli v Premier League v piatich vzájomných súbojoch a lepšie z nich vyšiel Brighton, ktorý vyhral dvakrát. Dvakrát sa súboj Brightonu a Watfordu skončil bezgólovou remízou a len raz sa z výhry radoval Watford. Zaujímavosťou je, že tri zápasy, ktoré neskončili výsledkom 0:0, vyhral víťazný tím vždy bez inkasovaného gólu. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Brighton na pôde Watfordu jasne 3:0.

    Vzájomné zápasy v Premier League:
    26.8.2017: Watford – Brighton 0:0
    23.12.2017: Brighton – Watford 1:0
    11.8.2018: Watford – Brighton 2:0
    2.2.2019: Brighton – Watford 0:0
    10.8.2019: Watford – Brighton 0:3
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Duffy, Dunk (C), Burn – Schelotto, D. Pröpper, Mooy, March – Groß, G. Murray, Trossard.
    Náhradníci: Button – Alzate, Bernardo, Connolly, Džahánbachš, Maupay, Webster.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Kabasele, Cathcart, Masina – Doucouré, Capoue – Pereyra, Hughes, Deulofeu – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – C. Dawson, A. Gray, Holebas, Pussetto, Welbeck, N. Chalobah.

    Rozhodca: Friend – Bennett, Holmes.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Brighton bude hrať v modrobielych dresoch, Watford v žltočiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu hneď nakopli na hrot útoku. Deeney sa k lopte nedostal a hrací predmet skončil v aute.
     
    2
    Trossard potom po ľavej strane zaviezol loptu k šestnástke Watfordu, kde ju posunul k Mooyovi. Jeho center doletel k zadnej tyči k Marchovi, ktorého strela z otočky bola zablokovaná na rohový kop.
     
    3
    Marchov center z rohového kopu na hranicu bránkoviska odhlavičkoval na ďalší roh Deeney.
     
    4
    Brankár hostí Foster nedokázal ďalší center vyboxovať zo svojej šestnástky, lopta sa tak odrazila k voľnému Pröpperovi. Jeho strelu zablokoval jeden z obrancov hostí.
     
    5
    Domáci po faule hostí na Murrayho získali priamy kop z ľavej strany. Center z neho hostia odhlavičkovali a následne si Schelotto pri pokuse o individuálny prienik predkopol loptu až za bránkovú čiaru.
     
    6
    Brighton je od začiatku zápasu výrazne aktívnejší. Domáci držia loptu naďalej pod svojou kontrolou, tentokrát však len na vlastnej polovici.
     
    7
    Domáci napokon po nepresnej prihrávke Mooya o loptu prišli. Hostia sa následne pokúsili o prechod na útočnú polovicu, ten sa im ale vôbec nevydaril a kombinovať musia na vlastnej polovici.
     
    8
    Murray podrazil Capoueho, súčasne sa však pri tomto zákroku zrejme i zranil. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku.
     
    9
    Napokon sú obaja hráči v poriadku a hra pokračuje ďalej rozohrávkou obrancov Watfordu. Domáci zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky voľné priestory a nedávajú im žiadny priestor na prienik.
     
    11
    Pereyrovi sa podaril prienik po pravom krídle, jeho prihrávka do šestnástky na Deulofeua ale presná nebola a k lopte sa napokon dostal domáci brankár Ryan.
     
    12
    Domáci hneď po zisku lopty rýchlo otočili hru na opačnú stranu. March presným centrom z pravej strany našiel na zadnej tyči Murrayho, Kabasele mu ale nedovolil dostať sa do ideálnej streleckej pozície a jeho prudkú hlavičku do zeme tak chytil brankár Foster.
     
    13
    Hra sa po úvodnej aktivite domácich vyrovnala a hostia sú schopní čoraz častejšie prechádzať na polovicu Brightonu. Tam sa hráči Watfordu dostali i teraz a postupne sa približujú k šestnástke domáceho tímu.
     
    14
    Doucouré presným centrom z pravej strany našiel medzi obrancami Brightonu voľného Deulofeua, tomu sa ale zakončenie veľmi nevydarilo a jeho slabý pokus bez väčších problémov chytil domáci gólman Ryan.
     
    15
    Domáci tím sa s rozohrávkou neponáhľa a loptu si prihráva na vlastnej polovici. Hostia hru príliš neotvárajú a čakajú na súpera v strede poľa.
     
    16
    Mooy sa pokúsil zaskočiť obranu Watfordu kolmicou pomedzi stopérov hostí na rozbehnutého Murrayho, dobre ale tento úmysel prečítal brankár hostí Foster. Ten bol pri lopte vďaka skorému vybehnutiu ako prvý.
     
    17
    Držanie lopty: 64 % : 36 %
     
    18
    Nákop obrancu Brightonu do šestnástky odkopol po malej domov od spoluhráča do autu brankár hostí Foster. Domáci sa následne usadili k svojej kombinácii pred šestnástkou Watfordu.
     
    19
    Tím Watford práve strelil gól!
    Hostia zo svojej prvej gólovej príležitosti otvárajú skóre! ABDOULAYE DOUCOURÉ obral Mooya v strede poľa o loptu a rozbehol sa k šestnástke Brightonu. Z hranice šestnástky potom vystrelil cez dvoch obrancov hostí a presnou strelou namieril nechytateľne k ľavej tyči Ryanovej brány.
    19. Abdoulaye Doucouré (WAT) - 0:1
     
    20
    Strely: 3:1
    Strely na bránu: 1:1
     
    21
    Domáci chceli rýchlo odpovedať a okamžite po rozohrávke po inkasovanom góle sa nasťahovali na polovicu hostí. Zo svojej akcie však vyťažili len jeden slabý Marchov center, ktorý chytil brankár Foster.
     
    23
    Hra sa teraz trochu upokojila a oba tímy si rýchlo menia kontrolu nad loptou v strede poľa. Ani jeden z celkov nemá teraz výraznú kontrolu nad hrou.
     
    24
    Schelotto sa pokúsil o individuálny prienik po pravom krídle, Capoue mu ale čistým a súčasne tvrdým sklzom vypichol loptu do autu. Domáci sa po následnom autovom vhadzovaní znovu usadili pri šestnástke hostí.
     
    25
    Útok Brightonu sa napokon skončil nepresným centrom Großa do šestnástky. Lopta po jeho nákope skončila až za Fosterovou bránou.
     
    26
    Murray sklepol hlavou zo šestnástky Watfordu nákop svojho spoluhráča k dobiehajúcemu Mooyovi, ktorý z voleja vypálil vysoko nad Fosterovu bránu.
     
    27
    Schelotto pokazil rozohrávku a loptu na vlastnej polovici prakticky prihral Deulofeuovi. Ten ju ešte chcel posunúť k nabiehajúcemu Doucourému, pred ním ju však odkopol do autu Duffy.
     
    28
    Hostia teraz vysokým presingom robia rozohrávajúcim domácim obrancom obrovské problémy. Hráči Brightonu loptu pod tlakom znovu odkopli len do autu a hostia sa po ňom usadili na polovici domácich.
     
    30
    Deulofeu prihrávkou z ľavej strany šestnástky pripravil streleckú pozíciu dobiehajúcemu Hughesovi, jeho strelu ale obranca Brightonu zrazil na rohový kop.
     
    31
    Sám Hughes potom rozohral rohový kop centrom na prednú tyč, tam ale bol len Dunk, ktorý loptu zrazil na ďalší roh.
     
    32
    Hostia trochu zaskočili domácich rozohrávkou z rohu po zemi a následným centrom, Deeney ale nedokázal presnejšie zamieriť a loptu poslal hlavou do rúk domáceho gólmana Ryana.
     
    33
    Marchov center z pravej strany vyrazil brankár Watfordu Foster ku Schelottovi, ktorého strelu zablokovala hneď dvojica obrancov hosťujúceho celku. Odrazenú loptu potom získali domáci, ktorí znovu začínajú obliehanie obrany Watfordu.
     
    34
    Držanie lopty: 64 % : 36 %
    Počet prihrávok: 195:110
     
    35
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Deulofeua ostrým sklzom zboku do členka Ezequiel Schelotto (Brighton & Hove Albion FC).
     
    36
    Masina hneď z rozohrávky po Schelottovom faule hľadal rozbehnutého Deulofeua, ten ale tento prudký pas nedokázal spracovať.
     
    37
    Deeney obral o loptu Duffyho a založil rýchly protiútok svojho tímu. Loptu potom posunul na pravú stranu k Pereyrovi, ktorého prihrávku po zemi na Hughesa ale zablokoval vracajúci sa Schelotto.
     
    38
    Trossardov center zľava na Murrayho odkopol Cathcart, odrazenú loptu ale získali naspäť na svoje kopačky domáci. Tí sa znovu usadzujú pri šestnástke Watfordu, ani tentokrát sa im ale nedarí dostať sa do dobrej streleckej pozície.
     
    40
    Marchov prienik po pravej strane ukončil dobrým defenzívnym zákrokom Cathcart. Domáci pokračujú v prakticky neprerušovanej postupnej kombinácii okolo šestnástky Watfordu.
     
    41
    Burnov tečovaný center zľava prepadol cez niekoľkých hráčov oboch tímov ku Schelottovi, ktorý spadol po súboji s Deulofeuom. Domáci sa dožadovali penalty, hra ale pokračuje ďalej napriek tomu, že hráč Watfordu domáceho hráča evidentne zasiahol.
     
    42
    Watford sa snaží odpovedať na aktivitu domácich svojou útočnou aktivitou, k šestnástke Brightonu sa ale nemôže priblížiť. Domáci bránia v tejto chvíli veľmi dobre.
     
    43
    Hughes napokon o loptu prišiel a hneď potom podrazil taktickým faulom Großa. Domáci sa snažia vykoledovať pre hráča Watfordu žltú kartu, ani tentokrát ale u hlavného rozhodcu neuspeli.
     
    44
    Brankár Watfordu chytil center zľava a loptu potom prudkým výkopom odkopol až k svojmu konkurentovi na opačnej strane Ryanovi. Ten zakladá ďalší postupný útok svojho celku.
     
    45
    Trossard napokon zakončil domáci útok strelou zo strednej vzdialenosti, bránu Watfordu ale výrazne minul.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dôležitý záchranársky súboj priniesol podľa očakávania taktický futbal, v ktorom nechcel nikto urobiť chybu. Domáci ju však raz urobili a pykali za ňu, pretože inkasovali zatiaľ jediný gól zápasu z kopačky Doucourého. Brighton bol v prvom dejstve aktívnejším tímom a mal územnú prevahu, cez skvele organizovanú obranu Watfordu sa ale nedostal k ničomu. To isté však až na strelený gól platilo i o hosťoch, zaujímavých momentov sme tak v prvom polčase veľa nevideli. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme od oboch tímov viac.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 68 % : 32 %
    Strely na bránu: 1:2
    Strely mimo: 3:0
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 3:3
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mal Brighton. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Prvý nákop domácich na Murrayho v druhom dejstve neuspel. Lopty sa zmocnili obrancovia Watfordu, ktorí zakladajú svoj postupný útok.
     
    48
    March si chcel prehodiť loptu okolo Pereyru, ten ho ale zrazil pred vlastnou šestnástkou na trávnik. Priamy kop pre domácich z ľavej strany.
     
    49
    Großov center z priameho kopu vyboxoval gólman hostí Foster. Watford sa následne pokúsil o rýchly protiútok, nákop na rozbehnutého Pereyru ale vyriešil malou domov k svojmu brankárovi Duffy.
     
    50
    Capoue v hlavičkovom súboji v strede poľa fauloval Murrayho. Domáci získali loptu a snažia sa prejsť do postupného útoku.
     
    52
    Hra v druhom polčase zatiaľ nemá veľký spád. Domáci sa tlačia viac smerom dopredu, hostia s ich nákopmi ale nemajú veľký problém a doteraz si s nimi vždy poľahky poradili.
     
    53
    Burnov center zľava odhlavičkoval Kabasele, lopta sa ale odrazila naspäť k domácim hráčom. Mooy hľadá spoluhráčov, ktorým by mohol prihrať do šestnástky Watfordu.
     
    54
    Držanie lopty v 2. polčase: 61 % : 39 %
     
    55
    Schelotto strieľaným centrom po zemi z pravej strany hľadal na zadnej tyči nabiehajúceho Murrayho, ten ale loptu nedokázal zasiahnuť a usmerniť do odkrytej brány Watfordu.
     
    56
    Schelotto si narazil na pravej strane loptu s Marchom, následným centrom ale prekopol celé pokutové územie Watfordu. Loptu vráti do hry odkopom od svojej brány brankár hostí Foster.
     
    57
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Daniel Burn, prichádza Neal Maupay.
     
    58
    Deulofeu si z ľavej strany naviedol loptu do šestnástky a pravačkou vystrelil cez obrancu Brightonu, strelou po zemi však minul bližšiu tyč Ryanovej brány.
     
    60
    March kolmicou na ľavé krídlo vysunul do nábehu striedajúceho Maupaya, toho ale zrazil na trávnik Kabasele. Podľa názoru hlavného rozhodcu sa jednalo o čistý zákrok.
     
    61
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Steven Alzate.
     
    63
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde sa ani jeden z tímov nedokáže presadiť cez prehustený priestor.
     
    64
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Will Hughes (Watford FC).
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Marcha dostáva Adrian Mariappa (Watford FC). Priamy kop domácich z ľavej strany, takmer z bránkovej čiary.
     
    66
    Trossardov prudký center na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Watfordu. Domáci sa potom dostali k odrazenej lopte a začínajú zatláčať hostí hlboko do obrany.
     
    67
    Držanie lopty: 68 % : 32 %
     
    68
    Deulofeu si nabehol na kolmicu na ľavé krídlo, jeho prízemný center však odkopol Schelotto. Domáci potom vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý ukončil faulom v strede poľa Pereyra.
     
    69
    Strely: 8:4
    Strely na bránu: 1:2
     
    70
    Deulofeu obral o loptu rozohrávajúcich domácich a založil útok svojho tímu. Loptu posunul k Hughesovi, ktorého center zľava ale obrana Brightonu odvrátila do bezpečia.
     
    72
    Masinu zasiahol v hlavičkovom súboji Murray a hráč Watfordu následne spadol veľmi nepekne na trávnik. Okamžite sa dostáva do opatery lekárov.
     
    73
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Ezequiel Schelotto, prichádza Alírezá Džahánbachš.
     
    74
    Masina držiac sa za rameno odišiel v sprievode lekárov za autovú čiaru. Uvidíme, či sa ešte vráti do hry.
     
    75
    Deeney získal prienikom pomedzi obrancov Brightonu rohový kop. Center z neho domáca obrana vyriešila a následná Doucourého strela z prvej skončila výrazne mimo Fosterovej brány.
     
    77
    Maupay posunul Trossardovu prihrávku z prvej do šestnástky na Mooya, ktorý vystrelil po zemi cez obrancu Watfordu. Brankár Foster výborným zákrokom nohou vyrazil loptu.
     
    78
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Maupay prihrávkou na pravé krídlo vysunul do nábehu striedajúceho Džahánbachša, ktorý loptu nacentroval do bránkoviska. Tam nebol nikto v modrobielom, dezorientovaný ADRIAN MARIAPPA však na zadnej tyči v sklze loptu zdvihol pri snahe o blok pod brvno vlastnej brány.
    78. Adrian Mariappa (vla.) (BRN) - 1:1
     
    80
    Domácich vyrovnávajúci gól poriadne povzbudil. Brighton sa hneď nasťahoval k šestnástke Watfordu a do nej letí jeden center za druhým.
     
    81
    Maupay sklepol hlavou center z krídla do šestnástky na Murrayho, ten však bol v ofsajdovej pozícii a v hre pokračovať nemohol.
     
    82
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Roberto Pereyra, prichádza Ignacio Pussetto.
     
    83
    Hostia držia vysokým presingom domácich na ich polovici ihriska, o loptu ich ale obrať nedokázali. Brighton sa tak po chvíli vrátil na útočnú polovicu, kde rozvíja svoj ďalší postupný útok.
     
    84
    Trossardov center zľava odhlavičkoval pred Džahánbachšom Kabasele. Domáci sa potom s loptou usadili znovu na polovici Watfordu.
     
    86
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Danny Welbeck.
     
    87
    Džahánbachš výbornou prienikovou prihrávku za obranu Watfordu hľadal nabiehajúceho Mooya, proti nemu ale dobre vybehol brankár hostí Foster, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    88
    Domáci sú v závere zápasu zatiaľ jasne aktívnejší. Hosťom sa nedarí preniknúť na polovicu Brightonu a vôbec tak nemajú šancu na strelenie gólu.
     
    89
    Džahánbachš centrom z pravej strany našiel na prednej tyči voľného Trossarda, ten ale loptu dobre nezasiahol a poslal ju výrazne mimo Fosterovej brány.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Hostia sa ešte predsa len tiež pokúsili o útok, ďaleko sa ale nedostali. Ich akciu ukončil faul Pussetta v pokutovom území.
     
    90+2
    Pussettov pokus o únik po ľavom krídle zastavil Burn. Domáci sa potom zatiahli trochu dozadu a prehusťujú priestor proti rozohrávajúcicm hosťom.
     
    90+3
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu pri napádaní rozohrávky hostí dostáva Solly March (Brighton & Hove Albion FC).
     
    90+4
    Džahánbachš prudkým centrom z pravej strany nacentroval priamo do rúk brankára Watfordu. Foster si ešte s loptou ľahol na trávnik, aby získal ďalšie sekundy.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    „Šesťbodový“ zápas priniesol pre oba tímy veľké sklamanie, po remíze 1:1 si totiž dôležité body v boji o záchranu rozdelia. Watford sa i v druhom polčase zameral na obranu a domácich nepustil takmer do ničoho, víťazstva sa ale nakoniec nedočkal. O nerozhodnom výsledku „rozhodol“ zbytočným vlastným gólom Mariappa. Keďže ani hostia nemali v druhom polčase žiadnu zaujímavejšiu gólovú príležitosť, tak sme ďalší gól v tomto zápase už ani nemali šancu vidieť. Brighton je po tejto remíze na priebežnom 15. mieste, o tri body pred 18. West Hamom. Watford je naďalej na 19. mieste, z ktorého stráca na 17. Aston Villu bod.
     
    Držanie lopty: 67 % : 33 %.
    Strely na bránu: 2:2.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 9:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:22)

    Michal Sadlek

    Góly: 78. Mariappa (vla.) – 19. Doucouré

    Karty:   35. Schelotto (BRN), 90+3. March (BRN) – 64. Hughes (WAT), 65. Mariappa (WAT)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:12.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Duffy, Dunk (C), Burn (57. Maupay) – Schelotto (73. Džahánbachš), D. Pröpper, Mooy, March – Groß (61. Alzate), G. Murray, Trossard.
    Náhradníci: Button – Alzate, Bernardo, Connolly, Džahánbachš, Maupay, Webster.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Kabasele, Cathcart, Masina – Doucouré, Capoue – Pereyra (82. Pussetto), Hughes, Deulofeu (86. Welbeck) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – C. Dawson, A. Gray, Holebas, Pussetto, Welbeck, N. Chalobah.

    Rozhodca: Friend – Bennett, Holmes

    Diváci: 30 443