Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Brighton – Watford 1:1 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:1)
Watford FC
Sobota 08.02.2020, 18:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:22)
     
    Držanie lopty: 67 % : 33 %.
    Strely na bránu: 2:2.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 9:12.
     
    „Šesťbodový“ zápas priniesol pre oba tímy veľké sklamanie, po remíze 1:1 si totiž dôležité body v boji o záchranu rozdelia. Watford sa i v druhom polčase zameral na obranu a domácich nepustil takmer do ničoho, víťazstva sa ale nakoniec nedočkal. O nerozhodnom výsledku „rozhodol“ zbytočným vlastným gólom Mariappa. Keďže ani hostia nemali v druhom polčase žiadnu zaujímavejšiu gólovú príležitosť, tak sme ďalší gól v tomto zápase už ani nemali šancu vidieť. Brighton je po tejto remíze na priebežnom 15. mieste, o tri body pred 18. West Hamom. Watford je naďalej na 19. mieste, z ktorého stráca na 17. Aston Villu bod.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Džahánbachš prudkým centrom z pravej strany nacentroval priamo do rúk brankára Watfordu. Foster si ešte s loptou ľahol na trávnik, aby získal ďalšie sekundy.
     
    90+3
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu pri napádaní rozohrávky hostí dostáva Solly March (Brighton & Hove Albion FC).
     
    90+2
    Pussettov pokus o únik po ľavom krídle zastavil Burn. Domáci sa potom zatiahli trochu dozadu a prehusťujú priestor proti rozohrávajúcicm hosťom.
     
    90+1
    Hostia sa ešte predsa len tiež pokúsili o útok, ďaleko sa ale nedostali. Ich akciu ukončil faul Pussetta v pokutovom území.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Džahánbachš centrom z pravej strany našiel na prednej tyči voľného Trossarda, ten ale loptu dobre nezasiahol a poslal ju výrazne mimo Fosterovej brány.
     
    88
    Domáci sú v závere zápasu zatiaľ jasne aktívnejší. Hosťom sa nedarí preniknúť na polovicu Brightonu a vôbec tak nemajú šancu na strelenie gólu.
     
    87
    Džahánbachš výbornou prienikovou prihrávku za obranu Watfordu hľadal nabiehajúceho Mooya, proti nemu ale dobre vybehol brankár hostí Foster, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    86
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Danny Welbeck.
     
    84
    Trossardov center zľava odhlavičkoval pred Džahánbachšom Kabasele. Domáci sa potom s loptou usadili znovu na polovici Watfordu.
     
    83
    Hostia držia vysokým presingom domácich na ich polovici ihriska, o loptu ich ale obrať nedokázali. Brighton sa tak po chvíli vrátil na útočnú polovicu, kde rozvíja svoj ďalší postupný útok.
     
    82
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Roberto Pereyra, prichádza Ignacio Pussetto.
     
    81
    Maupay sklepol hlavou center z krídla do šestnástky na Murrayho, ten však bol v ofsajdovej pozícii a v hre pokračovať nemohol.
     
    80
    Domácich vyrovnávajúci gól poriadne povzbudil. Brighton sa hneď nasťahoval k šestnástke Watfordu a do nej letí jeden center za druhým.
    78. Adrian Mariappa (vla.) (BRN) - 1:1

    Michal Sadlek

    Góly: 78. Mariappa (vla.) – 19. Doucouré

    Karty:   35. Schelotto (BRN), 90+3. March (BRN) – 64. Hughes (WAT), 65. Mariappa (WAT)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:12.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Duffy, Dunk (C), Burn (57. Maupay) – Schelotto (73. Džahánbachš), D. Pröpper, Mooy, March – Groß (61. Alzate), G. Murray, Trossard.
    Náhradníci: Button – Alzate, Bernardo, Connolly, Džahánbachš, Maupay, Webster.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Kabasele, Cathcart, Masina – Doucouré, Capoue – Pereyra (82. Pussetto), Hughes, Deulofeu (86. Welbeck) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – C. Dawson, A. Gray, Holebas, Pussetto, Welbeck, N. Chalobah.

    Rozhodca: Friend – Bennett, Holmes

    Diváci: 30 443