Denizlispor – Göztepe 1:1 (kon.)
koniec
Denizlispor Kulübü
1:1 (0:1)
Göztepe SK
cz Pondelok 03.02.2020, 18:00 • Denizli Atatürk Stadyumu • Turecká Superliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Denizlispor Kulübü a Göztepe SK.
     
    Denizlispor Kulübü

    Fotbalisté Denizlisporu se po devatenácti odehraných duelech nacházejí na průběžné dvanácté pozici tabulky, přičemž mají na svém kontě dvaadvacet bodů. Denizlispor však na tom může být o poznání lépe, v případě vítězství v tomto duelu může poskočit na desátou příčku. Domácímu celku tohoto zápasu se v posledních týdnech výsledkově nedaří, naposledy se mu povedlo vyhrát před více než měsícem a půl. Od té doby přišla na řadu čtyřzápasová série, během které Denizlispor uhrál jediný bod. V posledním duelu navíc prohrál s patnáctým Antalyasporem 0:3.
     
    Göztepe SK

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Göztepe, kterému pro změnu patří průběžná osmá pozice, přičemž má o sedm bodů více. Göztepe ztrácí na pohárové pozice už devět bodů, na tyto ambice to však nevypadá. Hostující tým tohoto zápasu má naprosto opačnou formu, z posledních čtyři ligových duelů se mu povedlo vyhrát hned ve třech případech. Jediná porážka přišla v souboji s vedoucím Sivassporem, kterému se na vlastním stadionu povedlo vyhrát výsledkem 1:0. Göztepe však dalo na tuto porážku zapomenout, porazilo totiž Antalyaspor a Besiktas.
     
    Úvodní sestavy:

    Denizlispor Kulübü: Stachowiak – Yavru, S. bin Júsif, Yumlu, Çek – Onazi, Radosław Murawski – Şahintürk, Niyaz, Barrow – Rodallega.
    Náhradníci: Altıntaş – Aissati, Bergdich, Ó. Estupiňán, Kalkan, Mbamba, Özkal, Sackey, Şahan, Yılmaz.

    Göztepe SK: Beto (C) – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Aydogdu, A. Castro – Gürler, Napoleoni, Akbunar – Jerome.
    Náhradníci: Bakırbaş – Biyogo Poko, C. Borges, Wilczek, Tripić, Schwechlen, Paluli, Kayan, Mossoró, H. Bulut.

    Rozhodčí: Öğretmenoğlu – Çavuş, Özaral.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání Gassamy, který povalil k zemi Ceka, následovat bude standardní situace.
     
    4
    Avšak ta nakonec nepřinesla nic nebezpečného, míč totiž dopadl přímo na hlavu obránce Özturka. Göztepe se posléze poprvé vydalo na opačnou polovinu.
     
    5
    Zdravotní problémy má domácí středopolař Onazi, který nakonec musel za postranní lajnu. Tam se podrobuje ošetření, Denizlispor bude chvíli hrát v deseti.
     
    6
    Stachowiakovi se zrovna moc nepovedl odkopnout od své branky, avšak přesto míč dopadl na hrací plochu, přičemž ve vzduchu uspěl domácí Sahinturk.
     
    7
    Onazi se již vrátil na hrací plochu, mezitím se jeho celek ujal autového vhazování. Po něm si faulem pomohl Özturk, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    8
    Střídání v týmu Denizlispor Kulübü: ze hřiště odchází Ogenyi Onazi, přichází Ismaïl Aissati.
     
    9
    Domácí ani tentokráte nevykřesali nic nebezpečného, posléze se navíc vrátil zpět k míči brankář Stachowiak, který v tomto případě odkopával na levou stranu.
     
    9
    Göztepe právě vstřelilo branku! Do kýženého vedení se jako první dostává hostující celek! Domácí Ben Yousseff si naprosto zahrával s míčem u vlastního pokutového území, kde se k němu dostal napadající SERDAR GÜRLER. Jeho okamžitá rána pravou nohou putovala mimo dosah brankáře Stachowiaka.
    9. Serdar GÜRLER - 0:1
     
    10
    Do pokutového území se snažil poslat vzdušnou nabídku hostující Emir, kterému se povedlo najít prvního protihráče, jenž hlavou odvracel zpět do zámezí.
     
    11
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli zas tak dlouho čekat, Göztepe udeřilo hned ze své první větší šance. Domácí to budou mít hodně složité.
     
    12
    Sledovali jsme pokus o přenesení hry na pravou stranu, kde se nacházel domácí Sahinturk. Míč však putoval daleko mimo jeho dostat, následovat bude aut.
     
    13
    V souboji jeden na jednoho se povedlo uspět hostujícímu Titimu, který se pohodlně dostal až na druhou stranu, kde se mu povedlo přesně přenést hru.
     
    14
    Nakonec to dalším centrem pro změnu zkoušel Gassama, kterému se v pokutovém území nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze domácího hráče.
     
    15
    Gassama si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas, nakonec ho na to upozornil hlavní sudí. Jeho nabídka poté našla volného Napoleoniho.
     
    16
    Akbunar si za pokutovým územím našel místečko ke střele, která putovala vysoko nad branku domácích. Stachowiak tentokráte nemusel vůbec zasahovat.
     
    21
    Rozehrávající Ben Yousseff dokázal na opačné straně najít naběhnuvšího kolegu Niyaze, který ovšem neustál souboj s protihráčem, což znamenalo faul.
     
    22
    Denizlispor tak zahrával další standardní situaci, která nebyla vůbec špatná. Ba naopak se nejvýše do vzduchu vydal Cek, který mířil pouze doprostřed branky.
     
    23
    Roztažení hry na pravou stranu našlo obránce Yavra, který ihned cpal míč směrem do pokutového území. Tam Niyaz trefil pouze spoluhráče Rodallegu.
     
    24
    Beto má menší problémy s pravou rukou, nicméně na nic vážnějšího to nevypadá. Po jeho odkopu se po jednom ze soubojů ocitl na zemi kolega Napoleoni.
     
    25
    Režie si neustále vybírá situaci před doposud jedinou brankou tohoto zápasu. Denizlispor totiž chyboval v rozehrávce, čehož dokázal využít křídelník Gürler.
     
    26
    Sahinturk to zkoušel výpadem po pravém křídle, kde ovšem narazil do dobře postaveného Emira, který s vypětím všech sil odvracel pouze ven z hrací plochy.
     
    27
    Sahinturkovi se povedlo udržet míč na hřišti, což vedlo ke stoprocentní šanci. Najednou se k zakončení dostal Niyaz, který trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    28
    Denizlispor v posledních minutách pořádně přidal na aktivitě. Před malým momentem se k volnému míči dostal Murawski, který pro změnu mířil kousek vedle.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina tohoto zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. Denizlispor nebyl daleko od vyrovnání, zatím se mu to ale nepodařilo.
     
    32
    Rodallega se dostával k volnému míči, avšak nakonec ho čistým způsobem odzbrojila obrana hostujícího celku. To znamená, že brankář Beto bude vykopávat.
     
    33
    Göztepe se po delší době podívalo k opačnému pokutovému území, kde moc dlouho nevydrželo. Gürler se tentokráte neprodral kolem bránícího Yumlua.
     
    34
    Rodallega se i tentokráte zapojil do akce svého celku, míč přesto skončil pouze v rukavicích zkušeného Beta, který posléze založil akci po pravé straně hřiště.
     
    38
    Domácí opět kombinovali na útočné polovině, avšak je zradila přesnost další nahrávky. Poté navíc chyboval také Ben Yousseff, kterého čistě obral Sahinturk.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Lamine Gassama (Göztepe SK).
     
    40
    Po hodně dlouhé době se k míči dostal také domácí brankář Stachowiak, kterému se velice přesně povedlo roztáhnout hru do strany, kde si o nahrávku řekl Cek.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Denizlispor měl k dispozici velice zajímavou standardní situaci, ke které se postavil forvard Rodallega. Jeho přímý střelecký pokus mířil kousek vedle branky.
     
    44
    Hodně daleko měl k míči domácí Sahinturk, který nakonec na něj nedosáhl. Z nepřesné nahrávky se tak vyklubalo autové vhazování pro obránce Gassamu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku. Po chybě domácích se totiž do vedení dostalo hostující Göztepe, který se ihned poté stáhlo do hluboké defenzivy. Denizlispor si vytvořil několik velice zajímavých šancí, avšak žádná neskončila až za brankářem Betem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát pro změnu zleva dopravs.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se opět k míči dostal hostující brankář Beto, který se pokoušel odkopnout na pravou stranu, kde se prosadil pouze Cek.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Ismaïl Aissati (Denizlispor Kulübü).
     
    50
    Denizlispor se nastěhoval na polovinu soupeře, kde se Yavrovi nepovedlo propasírovat nahrávku přes protihráče. Tentýž hráč ihned obstaral autové vhazování.
     
    51
    Do kombinace se zapojil také dnes velmi aktivně hrající Rodallega, který ovšem nedokázal přesně roztáhnout hru na Sahinturka, nahrávku totiž vystihl Titi.
     
    52
    U pravé autové lajny převzal nahrávku hostující Gassama, kterému se poté ke spolupráci nabídl Jerome, jenž kousek od středového kruhu přišel o hrací předmět.
     
    53
    Celkem pohodlným způsobem se na druhou stranu vydal hostující Akbunar, který ovšem musel počkat na své spoluhráče, kteří se k útočení zrovna moc neměli.
     
    54
    Kousek od středového kruhu si rukama pomohl domácí Murawski, který ovšem stáhl k zemi jednoho z protihráčů. Hlavní sudí ihned nařídil standardní situaci.
     
    55
    Niyaz měl ve středu hrací plochy celkem velké problémy se smečkou hladových protihráčů. Nakonec v tandemu hledal Yavra, jenž centroval do šestnáctky.
     
    56
    Denizlispor si nakonec vybojoval další rohový kop, tentokráte z levé strany. K rozehrávce se ovšem postavil Barrow, který svým centrem našel pouze Napoleoniho.
     
    57
    Göztepe se přesto k odraženému míči nedokázalo dostat včas, naopak se míč snesl přímo před domácího Murawskiho, jenž udržel míč na útočné polovině.
     
    58
    Rodallega se svým spoluhráčům omluvil za příliš nepřesnou nahrávku, míč se totiž snesl až k brankáři Betovi, který rychlým výhozem zkoušel najít Gassamu.
     
    59
    Do nepříjemného nátlaku se dostal také hostující Castro, který si ovšem poradil na jedničku. Denizlispor ale velice dobře a aktivně zkouší napadat rozehrávku.
     
    60
    Domácí Yumlu nedokázal dalekonosným pasem oslovit nikoho ze svých kolegů, naopak u hranice pokutového území našel pouze kopačku jednoho z obránců.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, na druhý přesný zásah stále čekáme zcela marně. Göztepe hru vyrovnalo, nicméně druhý poločas zatím nepřinesl žádnou šanci.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Cameron Jerome (Göztepe SK).
     
    64
    V krátkém časovém sledu tu máme další žlutou kartu, tentokráte pro domácího obránce Yumlua.
     
    66
    Střídání v týmu Denizlispor Kulübü: ze hřiště odchází Sedat Şahintürk, přichází Óscar Estupiňán.
     
    67
    Na pořadu dne byl další rohový kop, i tentokráte pro domácí tábor. Samotný rohový kop nic nebezpečného nepřinesl, Denizlispor se však stále nachází u míče.
     
    68
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Stefano Napoleoni, přichází André Biyogo Poko.
     
    69
    Tady moc nescházelo! Jeden z domácích se dostal k hlavičkovému pokusu, jenomže hostující brankář Beto předvedl vynikající zákrok.
     
    70
    V ofsajdovém postavení se nacházel domácí Barrow, který si tak nepohlídal náběh za obranu. Göztepe se opět dostalo pod tlak, ze kterého se včas dostalo.
     
    71
    Sledovali jsme další pokus o centr, avšak ten zablokoval jeden z protihráčů. Denizlispor si však vykřesal další standardní situaci, kterou včas odhlavičkoval Titi.
     
    75
    Göztepe se pomalu a jistě dostalo na druhou stranu, kde se o autové vhazování postaral Emir. Jeho nabídka měla najít Akbunara, který se daleko nedostal.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Soner Aydogdu (Göztepe SK).
     
    77
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází André Castro, přichází Celso Borges.
     
    78
    Gassama byl při snaze o rozehrávku povalen k zemi, což si pochopitelně vyžádalo zvuk píšťalky sudího. Volný kop si poté vzal na starost sám brankář Beto.
     
    79
    Důrazný souboj svedli dva protihráči, přičemž to trochu hůře odnesl hostující Jerome. Tomu ještě přidal jeho vlastní brankář Beto, jenž ho udeřil rukou do hlavy.
     
    80
    Jerome se po zhruba minutě postavil zpět na nohy, jeho celek by tak potřetí v tomto duelu zatím střídat neměl. Jerome se však zdá být celkem značně otřesen.
     
    81
    Gassama se chtěl vydat podél autové lajny, jenomže mu míč utekl daleko od nohy až do zámezí. Domácí Cek na nic nečekal a ihned obstaral autové vhazování.
     
    82
    Před Rodallegou se povedlo vystoupit z obrany Özturkovi, který odpálil míč až na druhou stranu. Göztepe opět tahá, tentokráte se na trávníku ocitl Biyogho.
     
    82
    Střídání v týmu Denizlispor Kulübü: ze hřiště odchází Recep Niyaz, přichází Olcay Şahan.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. V posledních minutách se hra hodně často kouskuje, což jednoznačně vyhovuje spíše Göztepe.
     
    85
    Barrow dokázal u pokutového území obelstít protihráče, který se ještě dožadoval faulu. Místo útočného faulu přijde na řadu rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    86
    Denizlispor se sice radoval z vyrovnávací branky, avšak ta nakonec podle sudího neplatí. Zakončující hráč se v době nahrávky nacházel v ofsajdu.
     
    87
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Serdar Gürler, přichází Kamil Wilczek.
     
    89
    Denizlispor právě vstřelil branku!
    Branka nakonec platí, sudí ještě celou situaci projednal s videorozhodčím! Nejprve se totiž míč odrazil Rodallegovi, kterému se ovšem nepovedlo překonat Beto. S dorážkou byl ovšem připravený ÓSCAR ESTUPIŇÁN, který zamířil do odkryté hostující branky.
    89. Óscar ESTUPIŇÁN - 1:1
     
    90+1
    Hodně důrazně šel po padajícím míči domácí brankář Stachowiak, který zároveň trefil dotírajícího protihráče. Göztepe ihned reklamuje možnou penaltu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Beto (Göztepe SK).
     
    90+3
    Aby toho nebylo málo, tak sledujeme melu hráčů u postranní lajny, chvíli se tak hrát nebude. Navíc nám už nějakou tu dobu běží nastavený čas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, Denizlispor měl i nadále velkou územní převahu, avšak se mu povedlo srovnat krok až v samotném závěru. Göztepe se nesnažilo zrovna moc útočit, ke konci zápasu jsme navíc sledovali hodně kouskovanou hru. (19:55:27)

    David Suchý

    Góly: 89. Ó. Estupiňán – 9. Gürler (Aydogdu)

    Karty:   49. Aissati (DNZ), 64. Yumlu (DNZ) – 39. Gassama (GZT), 63. Jerome (GZT), 76. Aydogdu (GZT), 90+2. Beto (GZT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14.
    Denizlispor Kulübü: Stachowiak – Yavru, S. bin Júsif, Yumlu, Çek – Onazi (8. Aissati), Radosław Murawski – Şahintürk (66. Ó. Estupiňán), Niyaz (82. Şahan), Barrow – Rodallega.
    Náhradníci: Altıntaş – Aissati, Bergdich, Ó. Estupiňán, Kalkan, Mbamba, Özkal, Sackey, Şahan, Yılmaz.

    Göztepe SK: Beto (C) – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Aydogdu, A. Castro (77. C. Borges) – Gürler (87. Wilczek), Napoleoni (68. Biyogo Poko), Akbunar – Jerome.
    Náhradníci: Bakırbaş – Biyogo Poko, C. Borges, Wilczek, Tripić, Schwechlen, Paluli, Kayan, Mossoró, H. Bulut.

    Rozhodca: Öğretmenoğlu – Çavuş, Özaral