Třinec – Sparta Praha 5:1 (kon.) | Plzeň – Hradec Králové 2:3 (0:3 po s.n.) | Kladno – K. Vary 4:5 (po pr.)
Pardubice – Litvínov 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (2:0 po s.n.) | Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 1:2 (0:2 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
HC Sparta Praha
cz Piatok 31.01.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 42. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:10
    Smejkal při jízdě do třineckého pásma odzbrojen a rozhodčí zároveň vylučují. Za faul kolenem v útočném pásmu vyloučen Hrehorčák. Vypadá to, že na fauly Třinečtí dnes jasně vyhrají.
    52:53 Erik HRŇA - 5:1
     
    52:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zbytečnou ztrátu ale předvedli ve svém pásmu, konkrétně za brankou Wolfa, i hostující hráči. Stránský se s pukem vytočil před branku a poslal jej na úplně volného ERIKA HRŇU, který neměl problém trefit horní patra sparťanské branky. Asistence: Matěj Stránský, Tomáš Marcinko. Stav utkání 5:1.
     
    Dnešní utkání sleduje vyprodaná Werk arena. Do protokolu se napíše 5 400 diváků.
     
    50:24
    Řepíkovo nahození od modré Štěpánek zřejmě vůbec neviděl. Puk propadl až k jeho brance, ale na štěstí pro domácí odskákal mimo.
     
    49:47
    Další přesilovka pro hostující tým. Za hákování je vyloučen Tomáš Marcinko.
    44:15 Robert ŘÍČKA - 4:1
     
    44:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali první branky! Po propadnutí domácích hráčů v útočném pásmu se do samostatného úniku dostal ROBERT ŘÍČKA, který jej proměnil po zemi mezi Štěpánkovými betony. Asistence: David Vitouch. Stav utkání 4:1.
     
    40:00
    V brance Sparty místo Matěje Machovského nastoupil Adam Wolf.
     
    37:29
    Chmielewski s pukem na holi vyjel zpoza branky až před Machovského a jeho pokus hostující brankář vytěsnil lapačkou těsně vedle.
    36:40 Petr VRÁNA - 4:0
     
    36:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí teď točili hostující hráče v jejich obranném pásmu. Puk putoval po obvodu útočného pásma, ke střele od modré se odhodlal Zahradníček a šikovně do ní vložil hůl PETR VRÁNA a Machovský neměl nárok. Asistence: Jan Zahradníček, Milan Doudera. Stav utkání 4:0.
    35:00 Matěj STRÁNSKÝ - 3:0
     
    35:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    I třetí třinecká přesilovka bude využita! Už to vypadalo, že Rothova nepřesná přihrávka situaci pohřbí, ale nakonec puk rychle putoval z hole na hůl a střela MATĚJE STRÁNSKÉHO z levého kruhu nemohla být přesnější! Asistence: Tomáš Marcinko, Petr Vrána. Stav utkání 3:0.
     
    33:24
    Sparta se při dalším pobytu v útočném pásmu dopustila faulu. Situace, kdy byli v klinči Novotný se Smejkalem, byla posouzena jako držení hole hostujícího hráče. Třetí přesilovka Třince.
     
    29:57
    Hosté byli v závěru přesilovky nebezpeční. Koistinenovu střelu od modré vyrazil nejprve Marcinko. Druhou třinecký brankář k Rouskovi, jeho pokus z pravého kruhu následně třinecký gólman pokryl. Třinec se ubránil další přesilovce hostí.
     
    27:54
    Trable Třince v oslabení nekončí. Faulem v útočném pásmu si pomohl Wojtek Wolski a Oceláře čeká další oslabení. Přesilovka Sparty začne po komerční přestávce.
     
    25:37
    Sparťané jsou teď aktivnější a Smejkal si změnou směru za třineckou brankou vynutil faul Štěpána Novotného, který je čtvrtým vyloučeným Ocelářem v utkání.
     
    21:40
    Smejkal dostal puk ze strany mezi kruhy, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Následně rychlým přesunem zkazil gólovou radost Kudrnovi Štěpánek.
     
    20:39
    Po závaru před Štěpánkem zahákoval Dvořáka Marcinko a hosté budou hrát 76 sekund pěti na tři.
     
    20:25
    Řepík nezachytil Musilovo vyhození a unikla dvojice Adamský – Dravecký. První jmenovaný zvolil střelu, kterou Machovský vyrazil břichem.
     
    19:57
    Vlna nevole se teď vznesla na třineckém zimáku poté, co po přetahované v obranném pásmu Sparty mezi Chmielewskim a Dvořákem byl vyloučen pouze domácí hokejista. Sparta bude hrát druhou přesilovku.
     
    19:17
    Akce dva na jednoho na třinecké straně! Chmielewski vypálil příklepem z pravého křídla, Machovský vykopl puk pouze ke Galvinšovi, který najížděl zleva, ale jeho dorážka se mezi tyče nevešla.
     
    18:57
    Před Říčkou se teď objevila spousta prostoru na levém křídle. Sparťanský útočník nakopl motor ve středním pásmu a vypálil nebezpečně na Štěpánka z vrcholu kruhu. Domácí gólman kryje.
    14:44 Petr VRÁNA - 2:0
     
    14:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    A i ta bude využita. Rychlá kombinace mezi Rothem a Wolskim rezultovala ve střelu třineckého obránce od modré. Vyraženou dělovku od modré poslal Wolski k PETRU VRÁNOVI a ten překonal z levé strany rozhozeného brankáře hostí. Asistence: Wojtek Wolski, Vladimír Roth. Stav utkání 2:0.
     
    14:12
    Jérémie Blain atakoval v útočném pásmu rukama v obličeji Adamského a Oceláři mají druhou přesilovku v zápase.
     
    07:15
    Jérémie Blain se dostal k dorážce Štěpánkem vyraženého puku z hrany brankoviště, ale bekhendem poslal puk mimo.
     
    05:22
    První vyloučení na třinecké straně. Za vysokou hůl je vykázán Aron Chmielewski.
    04:16 Matěj STRÁNSKÝ - 1:0
     
    04:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho to netrvalo a Oceláři prolomili pětizápasový střelecký půst v přesilovkách. Střelu Wojtka Wolského z pravého kruhu dorazil za Machovského MATĚJ STRÁNSKÝ. Asistence: Wojtek Wolski, Vladimír Roth. Stav utkání 1:0.
     
    04:10
    Martin Růžička si v útočném pásmu vyměnil puk s Gernátem a pak dal na střed pásma na Rotha. Ten zkoušel kličku, ale při té ho fauloval Pech. Hosté místo protiútoku budou hrát oslabení.
     
    01:30
    Stránský držel dlouho puk za sparťanskou brankou, Hrňa jej vyvezl ke Galvinšovi. Střelu lotyšského obránce zkoušel na brankovišti za Machovského dorazit Marcinko, ale hostující brankář parádním zákrokem zabránil prvnímu gólu utkání.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 5. M. Stránský (Wolski, Roth), 15. P. Vrána (Wolski, Roth), 35. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 37. P. Vrána (Zahradníček, M. Doudera), 53. Hrňa (M. Stránský, Marcinko) – 45. Říčka (Vitouch)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Chmielewski.
    HC Sparta Praha: Machovský (40. Wolf) – Blain, Kalina, Jeřábek, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Poizl – Řepík (C), Smejkal, Rousek – Říčka, Sukeľ, Kudrna – Forman, Pech (A), Buchtele (A) – Dvořáček, Vitouch, Pšenička.

    Rozhodca: Mrkva, Stano – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5 400