Wolverhampton – Liverpool 1:2 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
1:2 (0:1)
Liverpool FC
Štvrtok 23.01.2020, 21:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Diogo Jota (WOS)
     
    90+2
    Nakoniec sa to domácim podarilo a bola z toho obrovská gólová príležitosť! Traorého center nezasiahol Alexander-Arnold a Jiménez na zadnej tyči posunul loptu po zemi pred bránkovisko na Dioga Jotu. Ten už v páde zakončil tesne mimo Alissonovej brány.
     
    87
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Morgan Gibbs-White.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
    84. Roberto Firmino (LIV) - 1:2
     
    84
    Liverpool dal gól!
    Hostia odskakujú znovu do vedenia! Salah neprešiel do šestnástky, lopta sa ale odrazila za neho k Hendersonovi, ktorý ju hneď posunul do pokutového územia domácich na ROBERTA FIRMINO. Brazílčan si ju potom naviedol okolo obrancu Wolverhamptonu na ľavačku a namieril presne k pravej tyči Patríciovej brány.
     
    83
    Firmino sa po prihrávke Wijnalduma uvoľnil cez Coadyho do šestnástky. sám pred domácim gólmanom ale neuspel. Vybiehajúci Patrício ho výborným zákrokom nohou vychytal.
     
    77
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Pedro Neto, prichádza Diogo Jota.
     
    70
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Fabinho.
     
    69
    Oxlade-Chamberlain vystihol mizernú rozohrávku domácich a loptu hneď posunul k Salahovi. Ten si ju potiahol do šestnástky, ľavačkou ale tesne minul pravú tyč Patríciovej brány.
     
    67
    Traoré vysunul do šestnástky za obranu Liverpoolu Jiméneza, ktorý sa ale dostal do ostrého uhla. Zblízka už potom zakončil len do hrude brankára Alissona.
     
    65
    Traoré si naviedol loptu na pravačkou a tvrdou strelou po zemi z pravej strany, z hranice pokutového územia namieril k vzdialenejšej tyči. Brankár Alisson výborným zákrokom jeho strelu vyrazil.
     
    60
    Minaminovu strelu z hranice šestnástky zrazil domáci obranca na pravú stranu šestnástky k voľnému Firminovi, ten ale vystrelil po zemi priamo na brankára Patrícia, ktorý už ležal na trávniku.
     
    55
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Traorého Andrew Robertson (Liverpool FC).
    51. Raúl Jiménez (WOS) - 1:1
     
    51
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Domáci vyrovnávajú! RAÚL JIMÉNEZ vysunul v rýchlom protiútoku Wolverhamptonu prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Traorého, ktorý z prvej nacentroval do stredu šestnásky práve na Jiméneza a ten presnou hlavičkou k pravej tyči nedal brankárovi Alissonovi žiadnu šancu.
    47. Mohamed Salah (LIV)
     
    47
    Salah vypichol loptu rozohrávajúceho Traorému pred jeho šestnástkou a prenikol do nej pomedzi domácich obrancov. Patrício jeho prízemnú strelu úspešne vyrazil.
     
    33
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Takumi Minamino.
     
    18
    Salah si nabehol do šestnástky Wolverhamptonu na pas Maného za obranu domácich, zasekol si dvojicu obrancov a vystrelil, trafil ale len blokujúceho obrancu Saïssa.
    11. Matt Doherty (WOS)
     
    11
    Lopta sa po rozohrávke po zemi dostala pred šestnástku k Moutinhovi, ktorý nádherne nacentroval za obranu Liverpoolu na zabudnutého Dohertyho, ten však hlavičkou spred bránkoviska tesne minul bránu Alissona.
    8. Jordan Henderson (LIV) - 0:1
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Na center Alexander-Arnolda si nabehol na prednj tyči kapitán Liverpolu JORDAN HENDERSON, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu k bližšej tyči. Brankár Patrício si na loptu síce siahol, už ju ale vyraziť nedokázal.

    Michal Sadlek

    Góly: 51. Jiménez – 8. J. Henderson, 84. Firmino

    Karty:   55. Robertson (LIV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:11.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho (87. Gibbs-White), Neves, J. Castro – Neto (77. Diogo Jota), Jiménez, Traoré.
    Náhradníci: Ruddy – Boly, Kilman, Gibbs-White, Giles, Ashley-Seal, Diogo Jota.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (70. Fabinho), J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (85. Origi), Firmino, Mané (33. Minamino).
    Náhradníci: Adrián – Matip, N. Williams, Fabinho, Jones, Minamino, Origi.

    Rozhodca: Oliver – Cann, Robathan

    Diváci: 31 746