Wolverhampton – Liverpool 1:2 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
1:2 (0:1)
Liverpool FC
Štvrtok 23.01.2020, 21:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose zo zápasu Wolverhampton Wanderers – Liverpool FC. Stretnutie 24. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.
     


    Wolverhampton Wanderers

    Wolverhampton v minulom kole ukončil minisériu troch zápasov bez výhry a dočkal sa výhry na pôde Southamptonu (3:2). V tabuľke je na siedmom mieste, z ktorého zaostáva za piatym Manchesterom United len o skóre a za štvrtou Chelsea o šesť bodov. Wolverhampton je po Arsenale tímom s druhým najvyšších počtom remíz, ktoré tím bodovo trochu zrážajú. „Vlci“ totiž za celú sezónu prehrali len 5 zápasov, čo je toľko ako druhý Manchester City, súčasne však vyhrali v porovnaní s ním o polovicu zápasov menej. Doma patrí Wolverhampton medzi priemer Premier League, v 11 domácich zápasoch totiž získal len 17 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Wolverhampton – Manchester City 3:2
    Liverpool – Wolverhampton 1:0
    Watford – Wolverhampton 2:1
    Wolverhampton – Newcastle 1:1
    Southampton – Wolverhampton 2:3
     


    Liverpool FC

    Tím Jürgena Kloppa si v Premier League hrá úplne inú ligu a bleskovým tempom sa približuje k historickému titulu. Z 22 ligových zápasov vyhral 21 a len jeden remizoval a pred druhým Manchestrom City má 13-bodový náskok, pričom má v porovnaní s ním dva zápasy k dobru. Spolu s Leicesterom má druhý najproduktívnejší útok ligy (52 strelených gólov) a súčasne má jasne najlepšiu obranu súťaže (14 inkasovaných gólov). Liverpool navyše naposledy inkasoval ešte na začiatku decembra v derby s Evertonom, aktuálne tak ťahá sériu siedmich zápasov za sebou bez inkasovaného gólu. Dnes je tak veľkým favoritom na zisk ďalších troch bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leicester – Liverpool 0:4
    Liverpool – Wolverhampton 1:0
    Liverpool – Sheffield 2:0
    Tottenham – Liverpool 0:1
    Liverpool – Manchester United 2:0
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Liverpoolu, ktorý z 11 vzájomných súbojov v Premier League vyhral až osem. Dva zápasy medzi Wolverhamptonom a Liverpoolom sa skončili remízami a len raz vyhral Wolverhampton. Wolverhampton v Premier League navyše doteraz nikdy neporazil Liverpool doma a posledných šesť zápasov za sebou proti Liverpoolu prehral, pričom už štyri zápasy nestrelil tomuto tímu gól. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral doma Liverpool 1:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    24.9.2011: Liverpool – Wolverhampton 2:1
    31.1.2012: Wolverhampton – Liverpool 0:3
    21.12.2018: Wolverhampton – Liverpool 0:2
    12.5.2019: Liverpool – Wolverhampton 2:0
    29.12.2019: Liverpool – Wolverhampton 1:0
     
    Úvodné zostavy:

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho, Neves, J. Castro – Neto, Jiménez, Traoré.
    Náhradníci: Ruddy – Boly, Kilman, Gibbs-White, Giles, Ashley-Seal, Diogo Jota.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Matip, N. Williams, Fabinho, Jones, Minamino, Origi.

    Rozhodca: Oliver – Cann, Robathan.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik k poslednému zápasu tohto kola. Zápas sa o malú chvíľu začne.
     
    Wolverhampton bude hrať v oranžových dresoch, Liverpool v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na útočnú polovicu. Tam ju vybojoval Mané a Liverpool tak prechádza do prvého postupného útoku.
     
    2
    Liverpool ešte od začiatku zápasu nepožičal loptu domácim, jeho útok ale napokon skončil po nepresnom pase Alexander-Arnolda na Salaha. Lopta doletela až za bránkovú čiaru.
     
    3
    Odkop domáceho brankára Patrícia skončil u obrancov Liverpoolu. Tí tak znovu zakladajú postupný útok svojho tímu, ktorý zatiaľ prebieha v strede poľa.
     
    4
    Domáci konečne získali loptu a prvýkrát zaútočili. Ich útok ukončil faulom na Castra Alexander-Arnold. Priamy kop pre Wolverhampton z ľavého krídla.
     
    5
    Neto veľmi šikovne nacentroval po zemi až na hranicu bránkoviska, tam ale boli len hostia, ktorí loptu odkopli na polovicu domácich. Obrancovia žltých tak majú možnosť založiť svoj ďalší útok.
     
    6
    Kapitán domácich Coady podrazil prenikajúceho Salaha. Priamy kop pre Liverpool tesne spoza šestnástky Wolverhamptonu.
     
    7
    Alexander-Arnold trafil Saïssa v domácom múre a od neho sa lopta odrazila na rohový kop. Domáci podávači lopty sa pred jeho rozohrávkou ešte snažia Alexander-Arnolda trochu rozhodiť, keď mu loptu doslova zahodili od rohovej zástavky.
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Na center Alexander-Arnolda si nabehol na prednj tyči kapitán Liverpolu JORDAN HENDERSON, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu k bližšej tyči. Brankár Patrício si na loptu síce siahol, už ju ale vyraziť nedokázal.
    8. Jordan Henderson (LIV) - 0:1
     
    10
    Domáci odpovedajú na inkasovaný gól svojou aktivitou a Traoré zablokovaným centrom z ľavej strany získal pre svoj tím prvý rohový kop v zápase.
     
    11
    Lopta sa po rozohrávke po zemi dostala pred šestnástku k Moutinhovi, ktorý nádherne nacentroval za obranu Liverpoolu na zabudnutého Dohertyho, ten však hlavičkou spred bránkoviska tesne minul bránu Alissona.
    11. Matt Doherty (WOS)
     
    12
    Domáci hráči sa znovu zmocnili lopty po nie príliš vydarenej rozohrávke hostí. Ich útok hráči Liverpoolu zastavili v strede poľa a žltí sa teraz snažia prejsť cez prehustený stred poľa na útočnú polovicu.
     
    13
    Traorého center z ľavej strany odhlavičkoval van Dijk, v súboji o odrazenú loptu ale fauloval Nevesa Firmino. Ďalší priamy kop pre Wolverhampton z ľavej strany útočnej polovice.
     
    14
    Nevesov skákajúci center sa dostal až do stredu šestnástky, kde loptu nadvihol jeden z obrancov Liverpoolu. Alisson na prvýkrát loptu minul, na druhý pokus ju už ale dokázal úspešne chytiť a i rozohrať na opačnú stranu.
     
    16
    Liverpool sa prvýkrát od streleného gólu usadil na polovici domáceho celku, okrem veľmi nepresného Wijnaldumovho centru z pravej strany sa ale zatiaľ k ničomu nebezpečnému nedostal.
     
    17
    Traorého center z pravej strany skúšal trafiť Jiménez, loptu ale zablokoval tesne pred ním k svojmu brankárovi van Dijk. Brankár Alisson hneď rozohráva na opačnú stranu.
     
    18
    Salah si nabehol do šestnástky Wolverhamptonu na pas Maného za obranu domácich, zasekol si dvojicu obrancov a vystrelil, trafil ale len blokujúceho obrancu Saïssa.
     
    19
    Liverpool sa následne znovu nasťahoval na polovicu Wolverhamptonu. Salah sa pokúsil o individuálny prienik z pravej strany, strelou spoza šestnástky ale trafil len blokujúceho Coadyho.
     
    21
    Dendoncker podbehol nákop na rozbehnutého Maného, našťastie ešte dokázal pred ním loptu zasiahnuť a dokonca ju usmernil do ruky nabiehajúceho hráča Liverpoolu.
     
    22
    Salah si vymenil loptu na ľavej strane s Robertsonom a následne skúšal kolmicou do šestnástky vysunúť Firmina. Ten už túto prudkú prihrávku nedokázal spracovať na hracej ploche a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    23
    Liverpool má v posledných minútach jasnú prevahu a naďalej drží loptu na polovici domácich. Za veľkého piskotu si ju hostia prihrávajú okolo šestnástky Wolverhamptonu.
     
    24
    Nevesa zasiahol zboku do kolena v strede poľa Mané. Domáci hráč zostáva po tomto súboji ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    26
    Neves po dlhšom ošetrovaní odišiel po vlastných za autovú čiaru. Hra medzitým pokračuje rozohrávkou domácich obrancov spred vlastného pokutového územia.
     
    27
    Hra nemá v tejto chvíli veľký spád. Oba tímy sa striedajú v kontrole lopty, ani jeden z nich ale príliš neotvára hru. Tá sa tak odohráva takmer medzi šestnástkami.
     
    28
    Castro sa snažil o prienik z ľavej strany do šestnástky, van Dijk ho ale telom čisto vytlačil k bránkovej čiare a nakoniec za ňu dostal i loptu bez toho, aby ju zasiahol.
     
    29
    Alissonov výkop na spoluhráčov na útočnej polovici nedokázal ani jeden z nich zasiahnuť a lopty sa zmocnili domáci obrancovia. Tí nakopávajú loptu smerom dopredu.
     
    30
    Traorého center sprava odkopol Joe Gomez, odrazenú loptu ale získali naspäť na svoje kopačky domáci. Van Dijk následne odhlavičkoval i center Castra z ľavej strany.
     
    31
    Mané bez cudzieho zavinenia zostal ležať na trávniku a zdá sa, že utrpel nejaké svalové zranenie.
     
    32
    Mané odišiel v sprievode lekárov priamo do šatne a Liverpoolčania už pripravujú striedanie.
     
    33
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Takumi Minamino.
     
    34
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách na vlastnej polovici a napriek vysokému presingu domácich sa nikam príliš neponáhľajú. Spolu s brankárom Alissonom si loptu prihráva obranná štvorica Liverpoolu.
     
    36
    „The Reds“ napokon úspešne založili postupnú kombináciu, ktorou sa priblížili k šestnástke Wolverhamptonu. Tam sa však útočným faulom pri nábehu na prihrávku do šestnástky domácich previnil Firmino a loptu tak získavajú domáci.
     
    37
    Strely: 1:4
    Strely na bránu: 0:1
     
    38
    Alexander-Arnold podbehol nákop domácich do šestnástky Liverpoolu, lopta sa tak za ním dostala k Jiménezovi. Ten si pravého obrancu Liverpoolu zasekol, slabou strelou po zemi ale napokon výrazne minul pravú tyč Alissonovej brány.
     
    39
    Joe Gomez stiahol vo vzdušnom súboji v strede poľa na trávnik Jiméneza. Hlavný rozhodca mu nahlas dohovára.
     
    40
    Lopta sa však po nepresnej rozohrávke domácich v strede poľa rýchlo vrátila na kopačky hostí. Tí sa znovu vracajú na polovicu Wolverhamptonu, kde rozvíjajú svoj postupný útok.
     
    41
    Domáca obrana sa veľmi dobre presúva spolu s prihrávajúcimi si hráčmi Liverpoolu a nedáva hosťom žiadny priestor na prienik alebo center. Liverpoolčania tak len obliehajú šestnástku domácich zo strany na stranu.
     
    42
    Traoré napokon získal loptu v stredovom kruhu a založil rýchly protiútok domácich. Doherty potiahol hrací predmet po pravom krídle k šestnástke Liverpoolu, tam ju ale nepresnou prihrávkou prakticky vrátil obrancom hosťujúceho celku.
     
    43
    Wolverhamptonu sa ale podarilo vysokým presingom obrať hostí o loptu a Castrov center z ľavej strany potom zrazil Alexander-Arnold na rohový kop.
     
    44
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko, center Nevesa z ľavej strany ale bez problémov odhlavičkoval van Dijk do stredu poľa. Salah sa pokúšal nájsť nákopom za domácu obranu nabiehajúceho Firmina, ten ale loptu nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Salah sa rozbehol po prihrávke Hendersona do otvorenej obrany Wolverhamptonu. Aj keď mal po ľavej strane voľného Minamina, tak Salah vystrelil sám, trafil však len Dohertyho v sklze.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas neponúkol veľa zaujímavých momentov, i tak však idú do šatne s polčasovým náskokom hostia. Liverpool sa dostal do vedenia zásluhou presnej hlavičky Hendersona po rohovom kope v úvodnej desaťminútovke, od tej doby si však vypracoval minimum gólových príležitostí. Podobne ale na tom boli i domáci, ktorí mali za celý polčas jedinú vyloženú gólovú šancu, tú však nedokázal premeniť za obranou Liverpoolu zabudnutý Doherty. Verme teda, že druhý polčas ponúkne viac zaujímavých situácií a i viac gólov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 43 % : 57 %
    Strely na bránu: 0:2
    Strely mimo: 2:0
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 2:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Salah vypichol loptu rozohrávajúceho Traorému pred jeho šestnástkou a prenikol do nej pomedzi domácich obrancov. Patrício jeho prízemnú strelu úspešne vyrazil.
    47. Mohamed Salah (LIV)
     
    48
    Domáca obrana odvrátila center z rohového kopu a hráči Wolverhamptonu rýchlo otočili hru na opačnú stranu. Na kolmicu do šestnástky si nabehol Jiménez, strelou z ľavej strany ale trafil len Gomeza.
     
    49
    Domáci sa zmocnili odrazenej lopty a nasťahovali sa pred pokutové územie Liverpoolu. Traorého center z pravej strany skúšal zasiahnuť Jiménez, loptu ale pri pokuse o nožničky vôbec netrafil.
     
    50
    Wolverhampton má však teraz loptu častejšie pod kontrolou a zatláča postupne hostí do obrany. Tí však zatiaľ úspešne pokrývajú všetky voľné priestory.
     
    51
    Rýchlu kombináciu Liverpoolu na ľavej strane zakončil strelou z hranice pokutového územia Salah, jeho slabý pokus do stredu šestnástky ale chytil domáci brankár Patrício.
     
    51
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Domáci vyrovnávajú! RAÚL JIMÉNEZ vysunul v rýchlom protiútoku Wolverhamptonu prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Traorého, ktorý z prvej nacentroval do stredu šestnásky práve na Jiméneza a ten presnou hlavičkou k pravej tyči nedal brankárovi Alissonovi žiadnu šancu.
    51. Raúl Jiménez (WOS) - 1:1
     
    Liverpool dostal v Premier League prvý gól od 4. decembra 2019, kedy inkasoval dva góly od Evertonu pri výhre 5:2.
     
    53
    Liverpool drží loptu na útočnej polovici, cez domácu obranu sa ale nedokáže výraznejšie priblížiť k pokutovému územiu Wolverhamptonu.
     
    54
    Oba tímy si rýchlo vymenili v strede poľa kontrolu nad loptou a nakoniec zo série súbojov vyšli víťazne domáci hráči. Tí zakladajú svoj postupný útok.
     
    55
    Traoré si nabehol na kolmú prihrávku za obranu Liverpoolu a pri pokuse o prienik do šestnástky ho podrazil Robertson. Priamy kop pre Wolverhampton tesne spoza šestnástky Liverpoolu.
     
    55
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Traorého Andrew Robertson (Liverpool FC).
     
    57
    Alisson vyboxoval prudký center z priameho kopu a po následnom centri z krídla do šestnástky sa ocitol v ofsajde Saïss.
     
    58
    Držanie lopty v 1. polčase: 43 % : 57 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 61 % : 39 %
     
    60
    Minaminovu strelu z hranice šestnástky zrazil domáci obranca na pravú stranu šestnástky k voľnému Firminovi, ten ale vystrelil po zemi priamo na brankára Patrícia, ktorý už ležal na trávniku.
     
    61
    Doherty skúšal vysunúť okamžitým pasom zo stredu poľa za obranu Liverpoolu nabiehajúceho Traorého. Ten ale nemal šancu tento pas dobehnúť a preto za loptou ani nebežal.
     
    62
    Strely: 5:9
    Strely na bránu: 1:4
     
    63
    Center Alexander-Arnolda z pravej strany zrazil Saïss k svojmu brankárovi Patríciovi. Ten úspešne rozohral do stredu poľa na svojich spoluhráčov, ktorí sa tlačia dopredu.
     
    64
    Neto obišiel na ľavom krídle Alexander-Arnolda, toho ale zastúpil Minamino, ktorý domáceho hráča vytlačil od vlastnej šestnástky. Domáci ale naďalej držia loptu pod svojou kontrolou a pokračujú v postupnom útoku.
     
    65
    Traoré si naviedol loptu na pravačkou a tvrdou strelou po zemi z pravej strany, z hranice pokutového územia namieril k vzdialenejšej tyči. Brankár Alisson výborným zákrokom jeho strelu vyrazil.
     
    67
    Traoré vysunul do šestnástky za obranu Liverpoolu Jiméneza, ktorý sa ale dostal do ostrého uhla. Zblízka už potom zakončil len do hrude brankára Alissona.
    67. Raúl Jiménez (WOS)
     
    68
    Domáci sú teraz jasne aktívnejším tímom a hostia majú veľký problém podržať loptu na svojich kopačkách. Nedarí sa im navyše ani rozohrávka, keď Gomez nepresným pasom do útoku nakopol loptu až k domácemu gólmanovi Patríciovi.
     
    69
    Oxlade-Chamberlain vystihol mizernú rozohrávku domácich a loptu hneď posunul k Salahovi. Ten si ju potiahol do šestnástky, ľavačkou ale tesne minul pravú tyč Patríciovej brány.
     
    70
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Fabinho.
     
    72
    Jiménez fauloval vo vzdušnom súboji v strede poľa van Dijka. Hostia majú dostatok času a priestoru na rozohrávku a snažia sa ho využiť na založenie postupného útoku.
     
    73
    Neto sa pokúsil o individuálny prienik z pravej strany a vôbec nie márne. Jeho sólo cez štvoricu hráčov zastavil až vo vlastnej šestnástke Fabinho a aj keď sa domáci dožadujú odpískania penalty, tak sa jednalo o čistý zákrok.
     
    74
    Traoré vystihol prihrávku Liverpoolčanov v stredovom kruhu a rozbehol sa smerom k ich šestnástke. Napokon napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, loptu ale nevydarenou strelou po zemi poslal výrazne mimo brány hostí.
     
    75
    Minamino svojou aktivitou na pravom krídle vybojoval pre Liverpool rohový kop. Ten rozohral Alexander-Arnold, jeho center na zadnú tyč ale nedokázal vyskakujúci van Dijk zasiahnuť.
     
    77
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Pedro Neto, prichádza Diogo Jota.
     
    78
    Van Dijkov nákop do šestnástky Wolverhamptonu odhlavičkoval Coady. Domáci sa potom snažili o rýchly protiútok, ten ale sami zbrzdili nepresnými prihrávkami v strede poľa.
     
    79
    Gomez zasiahol lakťom nabiehajúceho Dioga Jotu. Priamy kop pre Wolverhampton z ľavej strany, takmer od rohovej zástavky.
     
    80
    Moutinhov center na prednú tyč nadvihol brániaci hráč Liverpoolu len do výšky. Brankára Alissona potom pri snahe o chytenie lopty fauloval Saïss.
     
    82
    Van Dijk odhlavičkoval nákop Traorého len k Diogovi Jotovi, ktorý sa rozbehol k šestnástke Liverpoolu. Tam sa pokúšal vysunúť práve Traorého do nábehu, jeho prihrávku ale zrazil ku gólmanovi Alissonovi práve Virgil van Dijk.
     
    83
    Firmino sa po prihrávke Wijnalduma uvoľnil cez Coadyho do šestnástky. sám pred domácim gólmanom ale neuspel. Vybiehajúci Patrício ho výborným zákrokom nohou vychytal.
     
    84
    Liverpool dal gól!
    Hostia odskakujú znovu do vedenia! Salah neprešiel do šestnástky, lopta sa ale odrazila za neho k Hendersonovi, ktorý ju hneď posunul do pokutového územia domácich na ROBERTA FIRMINO. Brazílčan si ju potom naviedol okolo obrancu Wolverhamptonu na ľavačku a namieril presne k pravej tyči Patríciovej brány.
    84. Roberto Firmino (LIV) - 1:2
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
     
    87
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Morgan Gibbs-White.
     
    88
    Domáci sa tlačia dopredu a loptu držia na útočnej polovici, cez prehustený priestor pred šestnástkou Liverpoolu sa im ale nedarí sa presadiť. Hostia ich bez väčších problémov držia na dištanc.
     
    89
    Hosťom sa teraz navyše podarilo získať loptu a kombinujú na polovici domácich. Liverpool sa postupne približuje 22. výhre z 23 odohraných ligových zápasov.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Liverpool zatiaľ bezpečne kontroluje záver zápasu. Domáci síce majú loptu, nedokážu ale ani len preniknúť na polovicu hostí.
     
    90+2
    Nakoniec sa to domácim podarilo a bola z toho obrovská gólová príležitosť! Traorého center nezasiahol Alexander-Arnold a Jiménez na zadnej tyči posunul loptu po zemi pred bránkovisko na Dioga Jotu. Ten už v páde zakončil tesne mimo Alissonovej brány.
    90+2. Diogo Jota (WOS)
     
    90+3
    Doherty dlhým autovým vhadzovaním hodil loptu do šestnástky, hostia si ale s týmto pokusom poradili. Následne hrací predmet odkopli do stredu poľa a domáci musia rýchlo bežať späť, aby sa k nemu dostali.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool síce prvýkrát po viac ako mesiaci a pol inkasoval v ligovom zápase gól, i tentokrát ale doviedol zápas do víťazného konca. Wolverhampton však predviedol v druhom polčase omnoho aktívnejší výkon smerom dopredu a pokojne mohol byť výsledok i opačný. Domáci vyrovnali zásluhou Jiméneza na začiatku druhého dejstva a následne mali hráči Wolverhamptonu niekoľko výborných príležitostí na skórovanie. Ani jednu ale nevyužili a Liverpoolčania, ktorí postupne prebrali inciatívu naspäť pod svoju kontrolu, napokon gólom Firmina rozhodli o svojej 22. výhre z 23 ligových zápasov. Na čele tabuľky majú „The Reds“ 16-bodový náskok pred druhým Manchesterom City a zápas k dobru. Wolverhampton je siedmy o skóre za piatym Manchesterom United a šiestym Tottenhamom.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 6:11.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:38)

    Michal Sadlek

    Góly: 51. Jiménez – 8. J. Henderson, 84. Firmino

    Karty:   55. Robertson (LIV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:11.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho (87. Gibbs-White), Neves, J. Castro – Neto (77. Diogo Jota), Jiménez, Traoré.
    Náhradníci: Ruddy – Boly, Kilman, Gibbs-White, Giles, Ashley-Seal, Diogo Jota.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (70. Fabinho), J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (85. Origi), Firmino, Mané (33. Minamino).
    Náhradníci: Adrián – Matip, N. Williams, Fabinho, Jones, Minamino, Origi.

    Rozhodca: Oliver – Cann, Robathan

    Diváci: 31 746