Boston – Vegas 3:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 2:4 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 3:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:4 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Pittsburgh Penguins
cz Streda 22.01.2020, 01:40 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:01 Justin BRAUN - 3:0
     
    59:01
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hotovo, vymalováno! JUSTIN BRAUN se zmocnil nepřesně nahraného kotouče a z pravého kruhu ve vlastním pásmu jej poslal neomylně do prázdné kasy Penguins – 3:0! Bez asistence.
     
    58:51
    Což se již stalo, Penguins hrají bez gólmana!
     
    56:24
    Tři a půl minuty před koncem jde na trestnou lavici Jevgenij Malkin (PIT) za nasazení takového „šroubováku“ Couturierovi. Flyers jsou už nyní tak velmi blízko výhře.
     
    54:50
    Tristan Jarry rychle žene své spoluhráče vpřed. Ti už šest minut nevyslali na domácí branku jedinou střelu!
    45:43 Největší šance Pittsburghu zůstala nevyužita
     
    45:43
    Bryan Rust po přechodu do útočného pásma okamžitě střílel a puk Elliottovi propadl přes lapačku, za ním se dokonce rozezněla tyčka! Velice blízko dorážce byl pak Sidney Crosby, ale v pádu nedokázal z těžké pozice puk do branky zamést!
     
    39:23
    James van Riemsdyk (PHI) míří pykat za týmovou chybu. Šest hráčů na ledě, navíc s gólmanem v kase prostě mít nejde...
    38:40 James van Riemsdyk - 2:0
     
    38:40
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    80 sekund před koncem třetiny inkasují Tučňáci podruhé! John Marino se rozjížděl zpoza branky, kotouč si ale píchl daleko a ve středním pásmu jej zachytil Giroux. Odrazem o mantinel jej kapitán Letců poslal na Konecnyho, který měl vedle sebe JAMESE VAN RIEMSDYKA. A tak vznikl brejk 2 na 1, který van Riemsdyk zakončil bez problémů mezi betony – 2:0! Asistence: Travis Konecny, Claude Giroux.
     
    33:55
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Joel Farabee – 2 min., hákování).
     
    33:19
    Jakub Voráček se dokázal dostat do další šance, Tristan Jarry ale předvedl výborný zákrok, a to hned dvakrát! Voráček totiž vybruslil individuální akcí do předbrankového prostoru a střílel, Jarry ale vyrazil puk jenom kousek od hole českého reprezentanta. Voráček měl tak prostor na dorážku, který i využil, pittsburský gólman ale předvedl výborný reflex!
     
    29:22
    Kris Letang (PIT) skutečně dostává dvě minuty za hrubost! Emočně neustál souboj v rohu kluziště a ohnal se rukavicí po Sanheimovi. Tím pádem mají domácí 15 sekund 5 na 3!
     
    27:35
    První vyloučení přichází i na straně Penguins. Juuso Riikola (PIT) si počínal v souboji u mantinelu nedovoleně a míří za katr, klasifikace držení.
    25:26 Jakub VORÁČEK - 1:0
     
    25:26
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Krásná souhra první útočné formace Flyers a česká komunita fanoušků Philly má zajisté radost! JAKUB VORÁČEK získal u mantinelu puk a nahrál jej krosem přes střední pásmo na Farabeeho. Farabee nahrál na Couturiera, který zavezl do útoku, našel rozjetého Voráčka na levém křídle, který se stihl mezitím uvolnit. Následně už to měl Voráček skutečně jednoduché, nabruslil si před Jarryho a překonal jej mezi betony – 1:0! Asistence: Sean Couturier, Joel Farabee.
    18:46 Voráčkovo vyloučení za podrážení
     
    18:46
    Jakub Voráček (PHI) je prvním vyloučeným zápasu. Na středovém kruhu nohou podrazil Ruhwedela, který mířil hned do kabiny a vypadalo to, že to dostal přímo na koleno. Tak či tak, český mušketýr dostává dvě minuty.
    16:21 Tutovka Agozzina gólem nekončí
     
    16:21
    Andrew Agozzino měl na holi vedoucí gól! Od Galchenyuka dostal z kruhu krásnou krosovou nahrávku přes obránce před prázdnou branku. Útočník s číslem 26 ale místo poloprázdné branky, ve které se zoufale přesunoval Elliott, napálil jenom tyčku!
     
    09:58
    Dominik Simon se toho nebál a zkusil prostřelit gólmana Flyers z ostrého úhlu, nadějná střela však mířila vedle. Spadlý puk z mantinelu ale sebral jeden z hráčů domácí a poslal do brejku Joela Farabeeho. Ten unikal sám na branku, vymyslel jenom střelu, kterou však z mezikruží poslal nad břevno!

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 26. Voráček (Couturier, Farabee), 39. J. van Riemsdyk (Konecny, Giroux), 60. Braun


    Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Provorov, Niskanen, Sanheim, P. Myers, Hägg, Braun – Farabee, Couturier (A), Voráček (A) – J. van Riemsdyk, Giroux (C), Konecny – Laughton, K. Hayes, Aube-Kubel – Rubcov, Bunnaman, Pitlick.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – J. Johnson, Letang (A), M. Pettersson, Marino, Riikola, Ruhwedel – Simon, Crosby (C), Hörnqvist – McCann, Malkin (A), Rust – Aston-Reese, Blueger, B. Tanev – Galchenyuk, Agozzino, Lafferty.

    Rozhodca: Walsh (USA), O’Rourke – Nagy, Brisebois (všichni CAN)

    Diváci: 19 120