Kansas City Chiefs - Houston Texans 51:31 (kon.) | Green Bay Packers - Seattle Seahawks 28:23 (kon.)
koniec udalosti
Green Bay Packers - Seattle Seahawks

28:23

(7:3, 14:0, 7:14, 0:6)

cz Pondelok 13.01.2020, 00:40 • Lambeau Field • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    1:48
    Rozhodčí na hřišti původně zahlásili první down a přesto, že na videu bylo poměrně jasně vidět, že chybělo tak 15 centimetrů, rozhodčí tvrdí, že průkazný záběr nenašli a ponechávají rozhodnutí ze hřiště v platnosti! Lavička Seattlu je asi oprávněně naštvaná, ale nemá šanci s tím nic udělat!
     
    2:00
    GB, 3&9, SEA 45
    Nesmírně důležitý třetí down zahráli Packers vzduchem, Rodgers hodil míč na střed Grahamovi a ten doklopýtal s Hillem na zádech někam k hranici prvního downu. Ale má ho? Co řekne video, které si automaticky berou rozhodčí?
    Adams chytá míč přes rameno pro 32 yardů
     
    2:19
    GB, 3&8, GB 22
    Rodgers měl tentokrát dostatek času, aby namířil přesný dlouhý hod na běžícího Adamse, který chytal míč přes rameno do náruče a vyběhl ze hřiště s
    32 yardy!
    Pátý domácí sack v utkání, nesmírně důležitý
     
    3:22
    SEA, 3&5, SEA 42
    Smith se nesmírně raduje, neboť tentokrát se z boku k Wilsonovi dostal a složil ho pro ztrátu 6 yardů! Tento drive hosté k bodům nedotáhnou a budou muset dobře bránit, aby ještě dostali možnost!
    Učebnicový blitz bratří Griffinů
     
    6:27
    GB, 3&9, SEA 40
    Skvěle provedený blitz bratří Griffinů, kterému Rodgers neměl šanci utéct! Ztráta 8 yardů!
     
    9:33
    TWO POINT CONVERSION – NO GOOD
    Hosté se rozhodli hrát za dva body, aby stáhli rozdíl na jeden field goal, ale domácí se vytasili s překvapivým blitzem cornerbacků, kterému Wilson neutekl! Sundal ho Alexander.
    MARSHAWN LYNCH skóruje podruhé v utkání
     
    9:37
    SEA, 2&GOAL, GB 1 – TOUCHDOWN SEAHAWKS
    MARSHAWN LYNCH znovu dostal míč a přestože musel chvíli hledat cestu, protáhl se podél levé strany své lajny a skóruje dnes už druhý touchdown! 28:23!
     
    10:40
    SEA, 2&5, GB 21
    Wilson znovu pod obrovským tlakem, na poslední chvíli hodil míč k lajně Homerovi, který se udržel ve hřišti a měl před sebou vymeteno, takže doběhl pro 16 yardů, než byl atakován a vytlačen! Co je ale pro domácí možná ještě horší, během hry se zranil jejich elitní pass rusher Smith!
     
    11:40
    SEA, 2&9, GB 45
    Hollister se rozběhl na pravé lajně a dostal přesný míč od Wilsona, aby zvládl i tackle od Amose. 19 yardů!
     
    0:39
    EXTRA POINT – GOOD
    JASON MYERS proměňuje extra point a upravuje na 28:17!
    Touchdown TYLERA LOCKETTA
     
    0:47
    SEA, 1&GOAL, GB 7 – TOUCHDOWN SEAHAWKS
    TYLER LOCKETT čistě vyhrál osobní souboj s Alexanderem, zbavil se ho a zachytil přihrávku Wilsona do end zóny! 28:16!
     
    7:11
    EXTRA POINT – GOOD
    MASON CROSBY posílá do branky i čtvrtý extra point, 28:10!
    40yardový touchdown DAVANTEHO ADAMSE
     
    7:21
    GB, 2&6, SEA 40 – TOUCHDOWN PACKERS
    Absolutně nezvládnutá situace v podání obránce Flowerse! Nejen, že nedokázal zabránit tomu, aby se DAVANTE ADAMS uvolnil na levé straně hřiště, ale navíc absolutně nestíhal, když se potom domácí receiver rozběhl křížem doprava a je z toho velmi rychlá odpověď v podobě 40yardového touchdownu! 27:10!
    Nádherný hod Rodgerse do dlaní Grahama
     
    8:50
    GB, 3&6, GB 29
    Rodgers byl na třetí down pod velkým tlakem pass rusherů, přesto vykouzlil dokonale přesný hod do rukou sprintujícího Grahama, který nemusel udělat vůbec nic, míč mu spadl do nastavených dlaní! 27 yardů!
     
    9:44
    EXTRA POINT – GOOD
    JASON MYERS proměňuje extra point a snižuje na 21:10!
    Typický touchdown MARSHAWNA LYNCHE
     
    9:49
    SEA, 1&GOAL, GB 1 – TOUCHDOWN SEAHAWKS
    První touchdown hostů v zápase zaznamenává vyloženě hrubou silou středem MARSHAWN LYNCH! Zápletka pro další průběh zápasu tak existuje, 21:9!
     
    10:14
    SEA, 4&1, GB 5
    Seahawks v této pozici museli hrát tento centimetrový čtvrtý down a nejen, že to zvládli, ale Lockett po pasu Wilsona málem pronikl až do end zóny!
    Hod na zcela volného Metcalfa
     
    12:38
    SEA, 2&6, GB 39
    Metcalf zůstal hluboko v poli úplně volný, velká chyba domácí secondary! Zachytil přihrávku a vyběhl ze hřiště po zisku 24 yardů!
    Wilson utíká pro 22 yardů
     
    14:06
    SEA, 3&6, SEA 35
    Wilson si našel cestu středem a po vlastních nohou se rozběhl do volného prostoru! Než ho obránci dostihli, získal středem 22 yardů!
     
    1:30
    EXTRA POINT – GOOD
    MASON CROSBY proměňuje třetí extra point v zápase, 21:3!
    Pohodlný touchdown AARONA JONESE
     
    1:33
    GB, 3&GOAL, SEA 1 – TOUCHDOWN PACKERS
    K velké radosti celého stadionu domácí nakonec end zónu dobývají! AARON JONES využil perfektní práce celé levé části O-line a prakticky bez kontaktu proběhl do end zóny! 20:3!
     
    5:43
    GB, 1&10, GB 40
    Ervin v oblouku nabral rychlost, dostal míč a po levé straně využil dobrých bloků a volného prostoru k běhu pro 18 yardů!
     
    5:48
    SEA, 4&8, GB 32 – FIELD GOAL MISSED
    Jason Myers se chytá za hlavu, neboť 50yardový pokus o field goal míjí branku! Zároveň to znamená velmi dobrou výchozí pozici pro Packers!
    Volný Lockett na středu chytá pro 31 yardů
     
    9:09
    SEA, 2&9, SEA 19
    Wilson utekl z kapsy a hodil přesný míč na půlku volnému Lockettovi, který chytá pro 31 yardů! Víc nemohl, neboť z boku se přiřítil Savage. Signalizované držení Alexandra se ruší.
     
    9:50
    EXTRA POINT – GOOD
    MASON CROSBY prokopává brankou druhý extra point a upravuje na 14:3!
    Těsný touchdown AARONA JONESE
     
    9:55
    GB, 3&GOAL, SEA 1 – TOUCHDOWN PACKERS
    AARON JONES se středem vrhl ke goal line, v téměř beznadějné pozici si dokázal přešlápnout, přetočit se a dopadnout na čáru! Rozhodčí zahlásili touchdown a video neprokázalo opak! 13:3!
     
    0:33
    SEA, 4&6, GB 26 – FIELD GOAL SEAHAWKS
    JASON MYERS sice neměl úplně lehkou pozici v mrazu, ale bezpečně proměnil 45yardový field goal a zařizuje hostům první body! 7:3!
    28 yardů pro Locketta
     
    2:00
    SEA, 2&10, SEA 42
    První big play Seattlu! Wilson hodil přesný míč Lockettovi, který doběhl po levé lajně pro 28 yardů! Signalizovan držení obrany se ruší.
     
    10:29
    Nyní se ukázalo, jak důležité je rozhodnutí ze hřiště! Při challenge totiž musí být na videu jasný důkaz o opaku a to rozhodčí nenašli, takže ponechávají v platnosti původní rozhodnutí, Seahawks dál útočí a Packers přichází o time out!
     
    10:29
    SEA, 1&10, SEA 30
    Wilson nachází Hollistera, kterého velmi tvrdě složil Alexander a dokonce ho donutil upustit míč, který nejspíše zalehli Packers! Rozhodčí ale hlásí kompletní catch a down by contact, takže domácí trenér Matt LaFleur hází challenge praporek a situace se jde přezkoumávat!
     
    10:36
    EXTRA POINT – GOOD
    MASON CROSBY i přes problémy svého holdera proměňuje extra point a upravuje na 7:0!
    Touchdown DAVANTEHO ADAMSE
     
    10:42
    GB, 3&7, SEA 20 – TOUCHDOWN PACKERS
    Obránci se špatně domluvili, kdo bude bránit DAVANTE ADAMSE, který se po překřížení se spoluhráčem ocitl úplně sám na levé lajně před end zónpou, zachytil jednoduchou přihrávku a slaví touchdown, kterým posílá domácí do vedení 6:0!
     
    15:00
    GB, 1&10, GB 25
    Hned v první akci domácí představují svou letošní největší zbraň, running backa Aarona Jonese. Ten využil výborných bloků a po levé straně doběhl až téměř na polovinu, 23 yardů!

    Libor Štěpán

    Clete Blakeman
    78 998
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad GB, 3&5, SEA 42 – U míče je Green Bay, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Seattlu.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.