Granada – Mallorca 1:0 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Alavés – Real Betis 1:1 (kon.)
Vigo – Osasuna 1:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:1 (0:0)
Osasuna Pamplona
Nedeľa 05.01.2020, 21:00Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Gabriel Fernández.
     
    86
    Darko Brašanac si zľava potiahol loptu na hranicu pokutového územia a poslal zaujímavú strelu, ktorou len tesne minul bližšiu žrď bránky Rubéna Blanca.
     
    84
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Hostia ani nemali žiadny tlak, dokonca sa v posledných minútach takmer nedostali pred vápno Celty Vigo, ale teraz vyrovnali. EZEQUIEL ÁVILA si skvele nabehol na parádny center zľava, ktorý poslal do päťky Pervis Estupiñán a hviezdny útočník v páde hlavičkoval za bezmocného Blanca. Neustrážil ho David Costas.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Rafinha (Celta Vigo).
     
    83
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Oier, prichádza Iñigo Pérez.
     
    82
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Roberto Torres, prichádza Juan Villar.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Oier (Osasuna Pamplona).
     
    76
    Celta Vigo dalo gól!
    V záverečných minútach presný zásah predsa len padá a teoreticky môže byť aj rozhodujúci. Joseph Aidoo poslal zo stredu poľa krásnu kolmicu za obranu. SANTI MINA sa vyhol ofsajdu, obišiel aj Sergia Herreru a zasunul loptu do prázdnej bránky.
     
    74
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Robert Ibáñez.
     
    70
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Juan Hernandez García.
     
    66
    Iago Aspas zakončoval z pravej strany pokutového územia k žrdi, tam však výborne zasiahol Sergio Herrera.
     
    63
    Ezequiel Ávila si naskočil na center z krídla do päťky Celty Vigo. Bola to výborná pozícia na zakončenie, avšak Argentínčan nasmeroval loptu vedľa bránky.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Fran Beltrán (Celta Vigo).
     
    52
    Žltú kartu dostáva Darko Brašanac (Osasuna Pamplona).
     
    49
    Celta Vigo získala pred šestnástkou parádnu pozíciu na priamu strelu. Na seba to zobral Iago Aspas a len tesne minul roh bránky Herreru.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Pervis Estupiñán (Osasuna Pamplona).
     
    45+1
    Poriadne kuriózny moment! Joseph Aidoo poslal zlú malú domov, ale Rubén Blanco loptu pred Ávilom v poslednej chvíli odkopol. Avšak, našiel len Rubéna Garcíu, ktorý z diaľky namieril na prázdnu bránku a opečiatkoval žrď.
     
    32
    Roberto Torres si nabehol sprava do pokutového územia a dostal tam aj krásny pas. Z hranice päťky zakončoval v obrovskej šanci tesne vedľa bránky. V ofsajde nebol.
     
    29
    Iago Aspas vystrelil z hranice pokutového územia presne k žrdi, fantastický zákrok predviedol Sergio Herrera. Dorážku spred prázdnej bránky poslal nad tri žrde Santiago Mina, no mával sa ofsajd.
     
    26
    Hlavný tréner Celty Vigo dostal napomenutie žltou kartou, keďže mal veľa rečí po zákroku vedľa jeho striedačky. Óscar García si bude musieť dávať pozor.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Kevin Vázquez (Celta Vigo).
     
    22
    Celta Vigo mala po rohovom kope obrovskú príležitosť. Center na prednú žrď dokázal domáci hráč Joseph Aidoo zakončiť do brvna. Sergio Herrera mal veľké šťastie.
     
    20
    Iago Aspas sa k dlhej lopte nedostal, pretože ju pred šestnástkou hlavičkou poslal preč Sergio Herrera. Síce našiel iba súpera, no Pione Sisto z diaľky prázdnu bránku minul.
     
    7
    Stanislav Lobotka je dnes len na tribúne. Čoraz hlasnejšie sa hovorí o jeho prestupe do SSC Neapol a práve to má byť dôvodom jeho absencie. Podľa informácií sám požiadal klub, aby dnes nehral. Až január však ukáže, či bude ďalším Slovákom v tomto talianskom klube.

    Matej Kubove

    Góly: 76. S. Mina – 84. Ávila

    Karty:   24. K. Vázquez (CVG), 62. Beltrán (CVG), 84. Rafinha (CVG) – 48. Estupiñán (OSS), 52. Brašanac (OSS), 77. Oier (OSS)


    Celta Vigo: Blanco – K. Vázquez, Aidoo, Costas, Olaza – Rafinha (88. G. Fernández), Yokuşlu, Beltrán – S. Mina, Aspas (C), Sisto (70. Hernandez García).
    Náhradníci: Vieites – Carreira, G. Fernández, Pape Diop, Mallo, Méndez, Hernandez García.

    Osasuna Pamplona: Herrera – Moncayola, Aridane, D. García, Estupiñán – Oier (C) (83. I. Pérez), Brašanac – R. Torres (82. Villar), Adrián López (74. R. Ibáñez), R. García – Ávila.
    Náhradníci: Pérez – Cardona, U. García, R. Ibáñez, I. Pérez, Vidal, Villar.