Boston – Columbus 1:2 (po pr.) | Buffalo – Edmonton 3:2 (po pr.) | Montreal – Tampa Bay 1:2 (kon.)
NY Islanders – NJ Devils 1:2 (kon.) | Pittsburgh – San Jose 2:3 (po pr.) | Ottawa – Florida 3:6 (kon.)
Winnipeg – Toronto 3:6 (kon.) | Calgary – NY Rangers 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:2 (kon.)
Colorado – St. Louis 7:3 (kon.) | Vancouver – Chicago 7:5 (kon.) | Vegas – Philadelphia 5:4 (kon.)
koniec po predl.
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)
San Jose Sharks
cz Piatok 03.01.2020, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:02 Brent BURNS - 2:3
     
    62:02
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už vzal BRENT BURNS zodpovědnost na sebe a je z toho vítězná branka! Zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan nejprve naznačil mezi kruhy střelu, aby o chvíli později vypálil přesně do pravého horního růžku domácí klece. Jarry měl vinou skrumáže před brankovištěm zakrytý výhled, a tak máchl lapačkou jen do prázdna. Bez asistence.
     
    61:33
    Burns přihrál z mezikruží na pravou stranu Couturemu, Jarry se ale stačil proti jeho ráně z první přemístit a blýsknout se zákrokem večera!
     
    60:46
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., podrážení).
     
    Střely na branku: 38 – 29
     
    53:09
    McCan se na levé straně šikovně prodral skrze několik protihráčů a předložil kotouč na pravou stranu zcela volnému Hörnqvistovi, kterého však senzačně vychytal Dell! Hattrick švédského útočníka opět visel ve vzduchu.
     
    52:38
    Blízko druhému gólu v utkání byl Hertl! Jarry po jeho pokusu utěsnil na poslední chvíli prostor u levé tyče, o kterou se puk částečně otřel. Tohle bylo velmi těsné!
     
    47:09
    San Jose se nepodařilo vyhodit kotouč a Pittsburgh rozjel zajímavou kombinaci, na jejímž konci byl Hörnqvist! Toho dělily od zkompletování hattricku jen centimetry.
     
    46:14
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Joe Thornton – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku: 27 – 18
    39:09 Patric HÖRNQVIST - 2:2
     
    39:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí krátce před odchodem do kabin přeci jen podruhé srovnávají krok. Rust adresoval z levé strany kotouč před branku, kde jeho pas z velkého úhlu přetavil v gól PATRIC HÖRNQVIST. Ten dloubl do kotouče a umístil ho z bezprostřední blízkosti branky přesně k levé tyči, Dell neměl dostatek času reagovat. Druhý gól zkušeného Švéda v tomto utkání! Asistence: Bryan Rust a Alex Galchenyuk.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Barclay Goodrow – 2 min., sekání).
     
    36:38
    Paradoxně však zahrozili domácí! V oslabení se ke střele zápěstím dostal Tanev, Dell musel jeho pokus z mezikruží krotit na hrudi.
     
    36:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:37
    Dellovi opět zvoní v uších! Mezi kruhy zůstal volný Jared McCann, jeho pokus ale orazítkoval horní tyč.
     
    20:25
    Domácí dělily od vyrovnání jen centimetry! Z levé strany vypálil Jack Johnson a jeho rána se otřela o horní tyč!
     
    Střely na branku: 15 – 8
    17:51 Logan COUTURE - 1:2
     
    17:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté si ale berou ihned ztracené vedení zpátky! Marinovi se nepodařilo vyvézt kotouč a po chybě v rozehrávce se San Jose dostalo do přečíslení dva na jednoho. To zakončil po Marleauově přihrávce přesnou trefou do Jarryho protipohybu LOGAN COUTURE, puk nasměroval přesně nad lapačku do pravého horního růžku branky. Asistence: Patrick Marleau.
    16:51 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    16:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tlak domácích borců přináší zasloužené ovoce. PATRIC HÖRNQVIST si převzal u levého mantinelu odražený kotouč, obešel si Meiera a následně si poradil i s Dellem. Ten si na jeho technický pokus sáhl, z prostorů tří tyčí ho ale nevytěsnil – puk zapadl pod břevno. Bez asistence.
     
    13:11
    Situace čtyři na dva tentokrát na druhé straně! Simon našel kolmicí Hörnqvista, jehož pokus z první vypadl Dellovy z lapačky. Po chvíli střílel i sám český útočník, to už však gólman San Jose kotouč z rukavice nepustil.
     
    11:51
    Hned do dvou nadějných přečíslení dvou proti jednomu se dostali hosté. V prvém případě vychytal Meiera včas se přesunuvší Jarry, v tom druhém mířil Thornton vedle levé tyče.
     
    07:35
    Dobrou možnost na rychlou odpověď prováhal Jevgenij Malkin. Domácí hvězda si sjela na vrcholek levého kruhu, následná rána ale zamířila do Dellovy lapačky.
     
    04:00
    Další zajímavá možnost pro San Jose! Thornton se prodral až těsně k brance a přihrával na zadní tyč Sorensenovi, k tomu se ale puk díky obětavému pádu jednoho z domácích zadáků nakonec o chloupek nedostal, jinak by byl Jarry opět v problémech!
    02:48 Tomáš HERTL - 0:1
     
    02:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jdou z první šance do vedení, skóre přitom neotevřel nikdo jiný než TOMÁŠ HERTL! Burns poslal od mantinelu před branku prudkou přihrávku a šestadvacetiletý český útočník tečoval kotouč přesně za Jarryho záda. Hertl zaznamenává patnáctý gól v letošním ročníku NHL. Asistence: Brent Burns a Joel Kellman.

    Filip Lefenda

    Góly a asistencie: 17. Hörnqvist, 40. Hörnqvist (Rust, Galchenyuk) – 3. Hertl (Burns, Kellman), 18. Couture (Marleau), 63. Burns


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Rust, Malkin (A), Galchenyuk – Hörnqvist, McCann, Simon – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Blandisi, Kahun.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, Dillon, E. Karlsson (A), Vlasic, Ferraro, R. Šimek – Labanc, Couture (C), Hertl – Meier, Goodrow, E. Kane – Marleau, J. Thornton (A), Sörensen – Noesen, Kellman, M. Karlsson.

    Rozhodca: South F. (USA) – Joannette M. (CAN)

    Diváci: 18620