Team Canada – TPS 6:0 (kon.) | Ambri-Piotta – Třinec 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC Ambri-Piotta
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
cz Pondelok 30.12.2019, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:46 Matěj STRÁNSKÝ - 2:3
     
    61:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec si zahraje finále Spengler Cupu! Vše začal David Musil, který svou přihrávkou do levého křídla rozjel Rostislava Martynka. Ten sice musel zabrat, aby kotouč v útočném pásmu dobruslil, ale zvládl to a přes jediného bránícího hráče nahrál MATĚJOVI STRÁNSKÉMU, jenž tváří v tvář Manzatovi střelou na lapačku rozhoduje. Asistence: Rostislav Martynek a David Musil.
    51:06 Brian FLYNN - 2:2
     
    51:06
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    A byl to gól! Po nahození Igora Jelovace a teči BRIANA FLYNNA puk zapadl pod břevno a zůstal schovaný někde ve vnitřní konstrukci branky – tím se vyřešila otázka, kam kotouč zmizel. Po prohlédnutí videa ho rozhodčí následně našli a vyndali z Kváčovy klece. Je srovnáno na 2:2. Asistence: Igor Jelovac.
    45:25 Vladimír DRAVECKÝ - 1:2
     
    45:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    První řada hostí dostala soupeře pod tlak a byla za to sladce odměněna! Puk obdržel na modrou čáru Martin Gernát, který naznačil střelu golfem, ale místo toho nahrál před branku VLADIMÍROVI DRAVECKÉMU. Ten si ho srovnal na bekhend a vymetl horní růžek nad lapačkou gólmana Daniela Manzata – 1:2. Asistence: Martin Gernát a Matěj Stránský.
    39:14 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:1
     
    39:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají 46 sekund před koncem druhé třetiny! Michal Kovařčík zavezl puk do útočného pásma, kde se dostal k Rostislavovi Martynkovi. Ten ho bekhendem okamžitě posunul k ONDŘEJOVI KOVAŘČÍKOVI, který přesnou střelou překovává brankáře Manzata. Ten na puk vyrážečko nedosáhl – 1:1. Asistence: Rostislav Martynek.
    04:37 Giacomo Dal Pian - 1:0
     
    04:37
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Švýcarský tým otevírá skóre až při hře 5 na 5! Hosté ztratili kotouč za vlastní brankou a po nahrávce Patrika Incira byl před třineckou klecí zcela volný GIACOMO DAL PIAN, který se nemýlil a svou střelou nedal Kváčovi šanci zakročit. Asistence: Patrick Incir a Floran Douay.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 5. Dal Pian (Incir, Douay), 52. Flynn (Jelovac) – 40. O. Kovařčík (Martynek, M. Kovařčík), 46. Dravecký (Gernát, M. Stránský), 62. M. Stránský (Martynek, D. Musil)


    HC Ambri-Piotta: Manzato (Waeber) – Plastino, Jelovac, Fora (C), Dotti, Ngoy, Pinana, Fohrler – Wolski, Flynn, D'Agostini (A) – Miranda, Zwerger, Müller (A) – Egli, Goi, Trisconi – Sabolič, Douay, Dal Pian – Incir.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Hrachovský, M. Adámek, Zahradníček, Haman – Dravecký (A), Marcinko (A), M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc.