Fínsko – Česko 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Fínsko
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Česko
cz Nedeľa 29.12.2019, 13:00 • Salo • Reprezentácia do 17 rokov
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 460 diváků. (15:05:32)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned pět branek, přičemž čtyři z nich padly ve třetí třetině. Český výběr se koncovce utkání sáhl ke hře bez brankáře, díky které se mu povedlo srovnat krok. Prodloužení však vyznělo lépe pro Finsko, které se tak raduje z dalšího vítězství, tentokráte poměrem 3:2.
     
    Konec zápasu.
    61:23 KUIVAS - 3:2
     
    61:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se z vítězství raduje finský celek! Na pravé straně zůstal trestuhodně nekrytý ARTTU KUIVAS, který se pohodlně dostal před brankáře, kterého objel a poté zasunul touš do odkryté branky.
    Asistence: Ville Koivunen, Rasmus Ruusunen.
     
    61:12
    Ticháček převzal rozehrávku zpoza vlastní branky, přičemž se mu ke spolupráci nabídl Kos. Ten se dostal do pásma, kde ho dokázal zastavit Malinen.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro Česko, které se jako první dostalo za vlastní branku. Oba celky musí být opatrné, hraje se ve třech na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Oddechový čas pro hosty.
    59:36 KOS - 2:2
     
    59:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře se českému celku vyplatila! Sledovali jsme prudkou nahrávku do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval JAKUB KOS, kterému se povedlo dotlačit kotouč za brankáře.
    Asistence: David Jiříček.
     
    59:04
    Česko to zkouší v šesti!
     
    58:02
    Koskenvuo měl v tomto případě zcela zakrytý výhled, avšak nahození od Čuba přeci jenom trefilo hrudník brankáře. Vzápětí se Česku povedlo eliminovat protiakci.
     
    57:02
    Po zakázaném uvolnění se hra opět přestěhovala před brankáře Koskenvua. České formaci se však nepovedlo uspět, naopak se k puk dostal Leppanen.
     
    56:05
    Kos kroužil v útočném pásmu, kde se snažil křižnou nahrávkou najít některého ze svých spoluhráčů. To se nepovedlo, na druhé straně se musel činit Šatný.
     
    55:07
    Vilén si sjel až k levému kruhu, odkud se pokoušel ohrozit branku soupeře. Jeho rána trefila pouze protihráče, Šatný tak byl v tomto případě bez jakékoliv práce.
    52:45 YLINIEMI - 2:1
     
    52:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra finského celku je využita! Finové se totiž dostali k pohledné přesilovkové kombinaci, při které se Marjalovi povedlo najít volného Kinnunena, jenž z jedničky předkládal před brankáře na SISA YLINIEMIHO, který nadvakrát překonal Šatného.
    Asistence: Leevi Kinnunen, Viljami Marjala.
     
    52:19
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Kučera – 2 min., podrážení).
    50:08 TICHÁČEK - 1:1
     
    50:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českému výběru se povedlo srovnat krok! Naše reprezentace si to namířila po pravém křídle, odkud to zkoušel na teč Altrichter. Puk se však odrazil přímo k volnému JIŘÍMU TICHÁČKOVI, který si před Koskenvuem věděl rady.
    Asistence: Jakub Altrichter.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut. Česko se díky přesilové hře konečně dostalo na dostřel brankáři, avšak ten i nadále drží čisté konto.
     
    49:11
    Málem bylo vyrovnáno! Finská obrana totiž naprosto zapomněla na Kose, který těsně před brankářem tečoval puk, avšak ten skončil pouze na betonu.
     
    48:20
    Česko se dostalo k sympatickému náporu, avšak ani jedna z dorážek neskončila za brankářem Koskenvuem. Vzápětí se Vilénovi povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu Finsko (Ville Ruotsalainen – 2 min., podrážení).
     
    46:11
    Česko to bude mít nyní hodně složité, v tuto chvíli totiž prohrává o jednu branku. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času, výsledek se klidně může otočit.
    45:28 MALINEN - 1:0
     
    45:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Až nyní se domácí celek dostává do kýženého vedení! Finsko lépe zvládlo přetahovanou u pravého hrazení, načež se k puku dostal obránce Saari. Tomu se u levého kruhu povedlo najít nekrytého ALEKSISE MALINENA, jenž ranou na přední tyč překonal brankáře Šatného.
    Asistence: Eemeli Saari.
     
    45:20
    Šatný musel tentokráte ven z branky, přičemž se mu povedlo rozehrát podél hrazení. To vedlo k zakončení do Malinena, jenž trefil pouze protihráče před sebou.
     
    44:05
    Na malý moment se k puku dostal Paleček, avšak u pravého kruhu ho čistým způsobem obral jeden z protihráčů. Čtvrtá formace Finska se žene kupředu.
     
    43:12
    Ani druhá přesilová hra Finska nebyla úspěšná, Šatný tak stále drží čisté konto. V tomto oslabení několikrát podržel svůj celek, dobře zapracovala také obrana.
     
    42:01
    U modré čáry operoval s pukem Koivunen, který se poté dostal do palebné pozice, avšak ani on nenašel recept na Šatného. Češi se nemohou dostat ze sevření.
     
    41:11
    Finsko se dokázalo usadit v pásmu soupeře, kde se k nebezpečnému zakončení dostal Vaisanen, jehož ránu z levého kruhu dokázal Šatný vyrazit betonem.
     
    40:21
    Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., hrubost).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která měla o dost jasnější průběh. Finsko totiž bylo po celou dobu výrazně aktivnějším celkem, avšak ani jednou nevyzrálo na Šatného. Ten měl ve dvou případech štěstí, soupeř totiž dvakrát orazítkoval tyč. Na první branku tedy stále čekáme!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Českému výběru se povedlo první oslabení přečkat, na první branku tedy stále čekáme. Navíc se za pár okamžiků dočkáme konce druhé třetiny.
     
    37:20
    Ihned po vhazování se Jiříčkovi povedlo odpálit puk daleko na opačnou stranu. Finsko tak bude zakládat další útočnou akci, přesilová hra se zatím nedaří.
     
    36:59
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Michal Ramík.
     
    35:06
    Kapitán Virolainen se protáhl k zadnímu hrazení, odkud dokázal vybojovat kotouč pro Lehtonena. Ten ještě nahazoval do rohu kluziště, což neslavilo úspěch.
     
    34:07
    Do zajímavé pozice se před malým momentem dostal Frömel, kterému se nepovedlo načasovat nahrávku na Sojku. Brankář Koskenvuo je zcela bez větší práce.
     
    33:31
    Posléze se Saarimu vůbec nepovedla rozehrávka, výsledkem bylo zakázané uvolnění. To však Šapovaliv nedokázal vyhrát, jeho celek se k ohrožení branky ani tentokráte nedostane.
     
    32:37
    Česko má obrovské štěstí! Marjala se fantastickým způsobem protáhl až k mezikruží, odkud svižným zakončením opět orazítkoval pouze tyč.
     
    31:04
    Ramík zkoušel vypálit od pravého kruhu, avšak jeho slabý pokus nemohl přinést první branku. Mezitím se Finsko opět nastěhovalo před branku Šatného.
     
    30:00
    Leppanen opět pořádně zaměstnal Šatného, který vyrazil puk pouze před sebe. Česko přečkalo drtivý nápor soupeře, Brada totiž srazil nahrávku za modrou čáru.
     
    29:13
    Ticháček musel rozehrávat nadvakrát, první pokus totiž srazil pozorný protihráč. Česko má problémy v útočné fázi, druhá perioda je jasně v režii soupeře.
     
    28:02
    Tyč! Od modré čáry vypálil obránce Leppanen, jehož svižná rána orazítkovala vzdálenější konstrukci české svatyně.
     
    27:02
    Finové museli vyklidit pásmo, sudí totiž signalizoval ofsajd. Našemu výběru to spíše uškodilo, rozehrávka zpoza vlastní branky přinesla pouze zakázané uvolnění, bude se vhazovat.
     
    26:08
    Zavánělo to finským ofsajdem, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Češi se navíc dostali do rychlého protiútoku, Altrichter ale nevyzrál na brankáře soupeře.
     
    25:12
    Päivärinta postupoval k pravému kruhu, kde mu na poslední chvíli zablokoval střelu jeden z protihráčů. Posléze Finsko opět zaměstnalo brankáře Šatného.
     
    24:02
    Česko se nastěhovalo před brankáře Koskenvua, který raději schoval puk pod lapačkou. Hra se tak musela přerušit, následovat bude další vhazování.
     
    23:11
    Přetahovanou u zadního hrazení lépe zvládl Kos, kterému se povedlo dostat puk do bezpečí. Krátce poté se Karkkainenovi nepovedlo najít Vaisanena.
     
    22:08
    Šatný měl plné ruce práce, avšak s nahozením od levého hrazení si přeci jenom dokázal poradit. Finové jsou nyní aktivnější, v tuto chvíli je u kotouče Karkkainen.
     
    21:05
    Szturc čekal před modrou čárou, kde chtěl spolupracovat s Menšíkem. Tento úmysl však dokázal přečíst vracející Korhonen, který vložil do nahrávky hokejku.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro finský výběr, který se opět jako první dostal do vlastního pásma, odkud Päivärinta rozjížděl útočnou akci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak o něco nebezpečnější bylo Finsko, které se rovněž nedokázalo prosadit. Ani jeden z celků si nezahrál přesilovou hru, uvidíme, co nám nabídne druhá perioda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:20
    Šatný vypomohl s rozehrávkou, kterou poslal přesně na hokejku Pinkaše. Tomu se povedlo vyzrát na napadajícího protihráče, avšak Česko přesto přišlo o kotouč.
     
    17:07
    Kučera si sjel do palebné pozice, odkud pořádně zaměstnal finského brankáře. Ten raději schoval puk ve výstroji, sudí tak musel logicky přerušit hru.
     
    16:45
    Ticháčkovi se před brankou povedlo najít volného Bradu, který z jedničky mířil vedle branky. Sympatická kombinace Česka, Koskenvuo však nemusel zasahovat.
     
    15:03
    Karkkainen dokázal načasovat přejetí modré čáry, poté se dostal k nepříjemné ráně od pravého kruhu, která pouze prosvištěla kousek vedle branky Šatného.
     
    14:07
    Ticháčkovi se povedlo rozehrát, navíc z toho nebylo zakázané uvolnění. Druhá formace tak spěchala za volným pukem, který ale včas odehrál Ruusunen.
     
    13:06
    Pinkaš pouze nahazoval podél hrazení, nicméně i přesto se Česko dostalo k sympatické pasáži u branky soupeře. Stále ale na první branku tohoto zápasu čekáme.
     
    10:43
    Tutovka pro Finsko! Náš soupeř se dostal do přečíslení, k volnému kotouči se jako první dostal Korhonen, kterému se nepovedlo trefit prázdnou branku.
     
    09:12
    Šatný měl další práci, avšak v tomto případě se nejednalo o nic nebezpečného. Český brankář raději přikryl kotouč, následovat bude vhazování po jeho pravé ruce.
     
    08:01
    Finové se na malý moment dostali do našeho pásma, avšak tam moc dlouho nevydrželi. Korhonen odjel na střídačku, místo něj naskočil Virolainen.
     
    07:02
    Na opačné straně se o nahození postaral zadák Jiříček, který poprvé zaměstnal brankáře Koskenvua. Ten měl další práci po svižné ráně od Menšíka.
     
    06:07
    Na modré čáře měl příliš prostoru obránce Lehtonen, který se pokusil vypálit směr Šatný. Český brankář nemusel zasahovat, puk totiž letěl výrazně vedle.
     
    05:06
    Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit Kosovi, který obral o kotouč protihráče. Poté došlo k posunutí české branky, sudí proto museli přerušit hru.
     
    04:08
    Na ledovou plochu zavítala první formace Finska. Leppanen čekal za vlastní brankou na příjezd čerstvých sil, avšak Korhonen nezpracoval nahrávku.
     
    03:12
    O napadání se staral Kučera, kterému se povedlo pořádně přirazit protihráče k mantinelu. Vzápětí se do pásma prohnal Čubo, kterému se nepovedlo přesně nahrát.
     
    02:07
    Menšík si neporadil s těžkou nahrávkou, avšak i tak jeho celek vybojoval útočné pásmo. K odraženému puku se jako první dostal Malinen, který zakládá protiakci.
     
    01:05
    Česko to zkoušelo akcí středem hrací plochy, nicméně Pinkaš nenahrál zrovna nejpřesněji. Vzápětí to nahozením zkoušel finský forvard Yliniemi.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro finský výběr, který se jako první podíval do vlastního pásma. Posléze se o rozehrávku postaral Vilén.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Koskenvuo (Lampinen) – Vilén, Leppänen, Saari, Malinen, Kuivas, Loukkojärvi, Lehtonen, Ruotsalainen – Korhonen, Päivärinta, Yliniemi – Ruusunen, Virolainen, Marjala – Kärkkäinen, Kinnunen, Väisäinen – Koivunen, Järvelä, Kapanen

    Česko: Šatný (Král) – Jiříček, Pinkaš, Čubo, Ticháček, Šedivý, Hamara, Jasečko, Sojka – Ramík, Szturc, Menšík – Kos, Šapovaliv, Brada – Půček, Kučera, Altrichter – Frömel, Chludil, Paleček.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního přípravného utkání v rámci kategorie U17. Duel mezi Finskem a Českem je naplánován na 13:00. První dva duely vyhráli hokejisté Suomi. Podaří se české reprezentaci na poslední pokus vyhrát? To se uvidí, my u toho rozhodně nebudeme chybět!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 46. Malinen (Saari), 53. Yliniemi (Kinnunen, Marjala), 62. Kuivas (Koivunen, Ruusunen) – 51. Ticháček (Altrichter), 60. Kos (Jiříček)


    Fínsko: Koskenvuo (Lampinen) – Vilén, Leppänen, Saari, Malinen, Kuivas, Loukkojärvi, Lehtonen, Ruotsalainen – Korhonen, Päivärinta, Yliniemi – Ruusunen (A), Virolainen (C), Marjala – Kärkkäinen (A), Kinnunen, Väisäinen – Koivunen, Järvelä, Kapanen
    Česko: Šatný (Král) – Jiříček, Pinkaš, Čubo, Ticháček (A), Šedivý (C), Hamara, Jasečko, Sojka – Ramík, Szturc, Menšík (A) – Kos, Šapovaliv, Brada – Půček, Kučera, Altrichter – Frömel, Chludil, Paleček

    Rozhodca: Suominen – Alajärvi, Savolainen

    Diváci: 460