Kazachstan – Fínsko 1:7 (kon.) | USA – Rusko 3:1 (kon.)
koniec
USA
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Rusko
Nedeľa 29.12.2019, 19:10 • Ostravar Aréna, Ostrava (Česko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:38:32)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    USA: Spencer Knight
    Rusko: Alexandr Romanov
     
    Američania napokon zvládli tretiu tretinu a pripisujú si na svoje konto veľmi cenné tri body. O ich výhre rozhodlo šesť sekúnd v druhej tretine, v ktorej gólmi Kaliyeva a Robertsona odskočili do dvojgólového náskoku. Ich náskok potvrdil svojim druhým gólom v zápase Kaliyev, ktorý nachytal brankára Miftachova. Jeho náhradník Askarov už následne neinkasoval, Rusi ale zo svojej aktivity vyťažili len jeden gól. Američania sa zjavne poučili zo včerajších kanadských chýb a výborným taktickým výkonom sa prepracovali k zaslúženému víťazstvu.

    V tabuľke skupiny B sa Američania touto výhrou dostali do čela so šiestimi bodmi a v ich poslednom zápase ich čaká zajtra večer domáci český tím. Za nimi sú Rusi, Nemci, Česi a Kanaďania s rovnakým ziskom troch bodov. Rusov čaká ako jediných z tejto štvorice už len jeden zápas, v ktorom budú musieť uspieť proti Nemecku.

    Strely na bránku v 3. tretine: 7:9 (24:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Američania dvakrát za sebou zablokovali ruské strely a po Chovanovovej nepresnej strele vyhodili puk tesne mimo ruskej bránky. To už Rusi nestihnú!
     
    59:21
    Romanovou tvrdú strelu od modrej Knight vyrazil pred seba, odkiaľ puk Američania i trochu so šťastím dostali do stredného pásma.
     
    59:02
    Vylúčenie v tíme Rusko (Dmitrij Voronkov – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme USA (Parker Ford – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    Vylúčenie v tíme USA (Curtis Hall – 2 min., hrubosť).
     
    59:02
    Ford v súboji pri mantineli zasiahol Chovanova, ktorý sa okamžite zložil na ľad. Rusi sa hneď vrhli na Forda a od Američanov ich museli oddeliť rozhodcovia.
     
    58:35
    Američania zatiaľ dobrým pohybom vykrývajú priestory na strelu. Rusi si len posúvajú puk okolo celého ich pásma.
     
    58:06
    Rusi vyhrali vhadzovanie a okamžite sa rozostavili do útočného postavenia. Misjulovu strelu zablokoval americký obranca, ktorý následne puk vyhodil.
     
    57:55
    Askarov odišiel na striedačku. Rusi hrajú so šiestimi korčuliarmi!
     
    57:55
    Oddychový čas USA.
     
    57:55
    Tentokrát sa však Američania prepočítali a odpálili puk prudšie, ako chceli. Americké zakázané uvoľnenie.
     
    57:23
    Rusi sa snažia o tlak v americkom pásme, Američania im však nedávajú žiaden priestor. Každé nahodenie vyhadzujú do stredného pásma.
     
    56:51
    Nahodenie na zadný mantinel vybojoval Podkolzin za Knightovou bránkou, neprihral však presne na útočnú modrú čiaru. Robertson sa okamžite tlačil do útoku, svojou rýchlosťou však vystavil spoluhráča do ofsajdu.
     
    56:15
    Sériu súbojov o puk pri mantineli v ruskom pásme nakoniec vyhrali Rusi, prišli však zhruba o pol minútu času zostávajúceho na vyrovnanie.
     
    55:42
    Americkú rozohrávku prerušili Rusi v strednej tretine, ani im sa ale založenie útoku nepodarilo. Američania sa napokon dostali do ruskej tretiny.
     
    55:26
    USA v plnom počte.
     
    55:15
    Chovanovovu strelu z pravého kruhu vyrazil presúvajúci sa brankár Knight ľavým betónom pred seba, kde mu však pomohli jeho obrancovia, ktorí puk nahrnuli k jeho betónu.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 37. Kaliyev (Zegras, Caufield), 37. Robertson (Wahlstrom), 42. Kaliyev (Zegras, Drury) – 44. A. Romanov (Žuravljov, Alexandrov)


    USA: Knight (Wolf) – M. Samuelsson (C), Harris, Stastney, Miller (A), Emberson, Jones, York – Wahlstrom (A), Pinto, Robertson – Kaliyev, Drury, Zegras – Caufield, Turcotte, Beecher – Ford, Hall, Brink – Pivonka.
    Rusko: Miftachov (42. Askarov) – Žuravljov, A. Romanov (A), Zamula, Misjul, Galeňuk, Pylenkov, Malyšev – Sokolov, Chovanov, Denisenko (C) – Alexandrov, Voronkov, Dorofejev – Podkolzin (A), Ivan Morozov, Marčenko – Sorkin, Kruglov, Rtiščev – Grošev.

    Rozhodca: Campbell (CAN), Harnebring (SWE) – Huseby (CAN), Lederer (CZE)

    Diváci: 8 693