Obrovský slalom žien, 1. kolo, Lienz sk Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Zjazd mužov, Bormio Vítěz: D. Paris (ITA) (kon.)
Obrovský slalom žien, 2. kolo, Linz sk Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA) (kon.)
koniec udalosti
SP - obrovský slalom žien, 2. kolo, Linz

Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA)

Sobota 28.12.2019, 13:30Zjazdové lyžovanie
     
    Aj druhé kolo obrovského slalomu žien v rakúskom stredisku bolo zaujímavé. Rozhodujúci faktor bol napokon samotný záver trate, ktorý nevyšiel viacerým pretekárkam.

    Mikaela Shiffrinová dala jednoznačne zabudnúť na nevydarený minulý pretek, spravila najlepšie obe kolá a o jej víťazstve niet pochýb. Pre fenomenálnu Američanku to je prvé víťazstvo v obrovskom slalome v tejto sezóne. Druhé miesto napokon patrí talianskej reprezentantke Marte Bassinovej a tretia je trošku prekvapivo domáca reprezentantka Katharina Liensbergerová.

    Petra Vlhová napokon obhájila umiestnenie z prvého kola, konkrétne to je teda piate miesto.

    Dianie v rakúskom stredisku pokračuje ďalej zajtra, na programe je slalom žien, v ktorom zatiaľ v prebiehajúcej sezóne Mikaela Shiffrinová svoju premožiteľku nenašla.

    To je už z nášho prenosu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty! (14:33:31)
     
    Druhé kolo obrovského slalomu žien v rakúskom Linzi sa práve skončilo!
     
    1
    Americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová mala po prvom kole veľký náskok a ten v druhom kole ešte výrazne navýšila! Je tu jasné víťazstvo tejto fenomenálnej lyžiarky!
     
    Ostáva nám posledná pretekárka – Mikaela Shiffrinová.
     
    2
    Ďalšia Talianka na trati – Marta Bassinová. Jej začiatok bol veľmi dobrý, záver už tak vydarený nebol, ale ide na prvé miesto! Najhoršia už teda bude dnes druhá, Petra Vlhová je momentálne na štvrtom mieste.
     
    3
    Federica Brignoneová z Talianska na jednotlivých medzičasoch bola lepšia, ale potom prišla dosť veľká chyba a Talianka sa nevyhla chybe ani v závere trate a v cieli je na druhom mieste!
     
    Ostávajú nám tri najlepšie z prvého kola! O všetkom sa teraz bude rozhodovať.
     
    4
    Po slovenskej reprezentantke sa dostala skúsená lyžiarka v obrovskom slalome Tessa Worleyová z Francúzska. Úvod bol z jej strany vydarený, ale potom prišli menšie straty, v cieli je z toho piate miesto.
     
    5
    Petra na prvom medzičase strácala 22 stotín a potom sa strata mierne zvyšovala. Cieľový svah bol z jej strany celkom vydarený, ale stačí to na druhé miesto! Zrejme to na pódium stačiť nebude.
     
    Pozor, na trať sa prirpavuje Petra Vlhová! Držme teda našej reprezentantke palce!
     
    6
    Druhým zástupcom Francúzska v druhom kole je Coralie Frasseová Sombetová. Úvod trate bol z jej strany pomalší a postupune sa strata navyšovala. Predbežne ide na ôsme miesto, druhé kolo jej vôbec nevyšlo.
     
    7
    Posledným zástupcom domácej krajiny v druhom kole je Katharina Liensbergerová. Tá išla naozaj veľmi dobre a napokon na radosť domáceho publika ide na predbežné prvé miesto!
     
    8
    Po krátkej pauze sa na trať dostala Clara Direzová z Francúzska. Náskok na prvom medziťase si udržala aj napriek menšej chybe. Vyzeralo to aj na prvé miesto, ale napokon je druhá!
     
    9
    Poslednou reprezentantkou Švajčiarska v druhom kole je Wendy Holdenerová. Po prvom medzičase prišla vážna chyba, napokon to však ustála. Potom sa však pridávali ďalšie chyby a v cieli je na siedmom mieste.
     
    10
    Tina Robniková je druhou reprezentantkou Slovinska v druhom kole. Z konečnej prvej desiatky v strede trate vypadla a napokon je to v cieli až 17. miesto.
     
    11
    Druhou a zároveň poslednou reprezentantkou Švédska v druhom kole je Sara Hectorová. Skúsená pretekárka spravila množstvo chýb hneď v úvode, ale potom to dokázala vylepšiť a odsúva svoju krajanku a aj Hrovatovú na štvrté miesto.
     
    12
    Ako prvá sa zo Švédska v druhom kole dostala na trať Estelle Alphandová. Robila však veľké chyby v strede trate a v cieli to stačí na delené tretie miesto.
     
    13
    Dvoch zástupcov v druhom kole má Slovinsko, ako prvá išla na trať Meta Hrovatová. Už od úvodu však začala strácať, ale v cieli to napokon stačilo na tretie miesto. Škoda vážnejších chýb na konci jazdy.
     
    14
    Silnejší vietor začal fúkať v dejisku tohto preteku. Na trať sa dostala Mina Fürst Holtmannová, ktorá ide napokon na prvé miesto, zvládla náročnú záverečnú časť trate.

    Miroslav Revaj