Fínsko – Slovensko sk 8:1 (kon.) | Česko – Nemecko 3:4 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
koniec
Fínsko
8:1 (2:0, 5:1, 1:0)
Slovensko
Sobota 28.12.2019, 15:10 • Werk aréna, Třinec, Česká republika • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    52:04 Mikko Petman (FIN) - 8:1
     
    52:04
    Fínsko dalo gól!
    Nuž a inkasujeme aj v našej presilovej hre. Fantastickú individuálnu akciu predviedol MIKKO PETMAN, ktorý nabral obrovskú rýchlosť, predral sa cez obrancu a vychutnal si aj Samuela Hlavaja. Asistencie: Santeri Hatakka.
    39:31 Aku Räty (FIN) - 7:1
     
    39:31
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto je nepríjemné! AKU RÄTY si šikovne zbehol po pravej strane medzi kruhy a strelou švihom k ľavej tyči Hlavajovej bránky zvýšil vedenie Fínov na 7:1. Asistencie: Matias Maccelli, Ville Heinola.
    36:34 Róbert Džugan (SVK) - 6:1
     
    36:34
    Slovensko dalo gól! Podarilo sa nám vyhrať buly, výbornú strieľanú prihrávku Tkáča pred bránku Fínska poslal do siete Annunena RÓBERT DŽUGAN! Asistencie: Dávid Mudrák, Daniel Tkáč.
    34:52 Eemil Erholtz (FIN) - 6:0
     
    34:52
    Fínsko dalo gól!
    Tak tentoraz ide chyba aj na vrub nášho brankára. EEMIL ERHOLTZ šikovne vystrelil, Vyletelka puk videl, ale ten napriek tomu končí v našej sieti, prešiel mu totiž medzi rukou a betónom a nakoniec si ho nešťastne korčuľou poslal do vlastnej siete. Asistencie: Lassi Thomson, Kim, Nousiainen.
    33:15 Mikko Kokkonen (FIN) - 5:0
     
    33:15
    Fínsko dalo gól!
    Strelu Fínov od modrej čiary Boris Česánek tečoval priamo pred Samuelom Vyletelkom a puk po piatykrát končí v našej sieti. Presný zásah je pripísaný strieľajúcemu MIKKOVI KOKKONENOVI. Asistencia: Sampo Ranta.
    28:26 Aatu Räty (FIN) - 4:0
     
    28:26
    Fínsko dalo gól!
    Rýchly prechod Fínov cez útočnú modrú čiaru, AKU RÄTY sa po pravej strane prehnal vpred, obkorčuľoval našu bránku a puk popri ľavej tyči poslal do Vyletelkovej siete. Asistencie: Matias Maccelli, Lenni Killinen.
    27:16 Joonas Oden (FIN) - 3:0
     
    27:16
    Fínsko dalo gól!
    Obrovská škoda. Po sľubnom úvode druhej tretiny inkasujeme znovu gól v oslabení. Vyletelka sa snažil prikryť puk, ale hokejkou ho nešťastne poslal za seba, kde už číhal JOONAS ODEN a zvýšil vedenie Fínska už na 3:0! Asistencie: Kristian Tanus, Ville Heinola.
    13:21 Aku Räty (FIN) - 2:0
     
    13:21
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto je veľká smola! Rýchly fínsky útok potiahol šikovný Sampo Ranta, ktorý sa z pravej strany natlačil pred Vyletelku. Ten jeho strelu síce vyrazil, ale na druhú dorážku v podaní AKU RÄTYHO však už bol prikrátky. Asistencie: Sampo Ranta, Aatu Räty.
    04:55 Patrik Puistola (FIN) - 1:0
     
    04:55
    Fínsko dalo gól!
    Tlak Fínov už bol skutočne obrovský, najskôr si po krížnej prihrávke Honka položil Vyletelku na ľad, ale nemieril presne, ale vzápätí už PATRIK PUISTOLA bez problémov otvoril skóre strelou do poloopustenej slovenskej bránky! Asistencia: Joonas Oden.

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 5. Puistola (Oden), 14. Aku Räty (Ranta, Aatu Räty), 28. Oden (Tanus, Heinola), 29. Aku Räty (Maccelli, Killinen), 34. Kokkonen (Ranta), 35. Erholtz (Thomson, Nousiainen), 40. Aku Räty (Maccelli, Heinola), 53. Petman (Hatakka) – 37. Džugan (Mudrák, Tkáč)


    Fínsko: Annunen (Piiroinen) – Nousiainen, Thomson (C), Hatakka, Heinola (A), Kokkonen, Utunen, Honka, Seppälä – Killinen, Maccelli, Saarela – Oden (A), Puistola, Tanus – Erholtz, Petman, Ranta – Aatu Räty, Aku Räty.
    Slovensko: Vyletelka (35. Hlavaj) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš, Kňažko (A), Mudrák, Česánek (C), Turan – Faško-Rudáš, Džugan (A), M. Minárik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

    Rozhodca: Fatejev (RUS), Hejduk (CZE) – Bowles (USA), Obwegeser (SUI)

    Diváci: 4915