Kanada – Rusko 3:2 (po pr.) | Švajčiarsko – Česko 2:1 (po pr.) | USA – Fínsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Slovensko sk 4:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (0:0, 3:0, 1:2)
Slovensko
Štvrtok 26.12.2019, 20:30Majstrovstvá sveta žien U18 • Skupina B
Partner:
     
    59:52
    Slovensko dalo gól! Po neprehľadnej skrumáži nakoniec dotlačila puk za bránkovú čiaru cez ležiacu gólmanku EMÍLIA LESKOVJANSKÁ! Zdalo sa, že Bomanová má už puk pod kontrolou, gól je však napokon uznaný! Bez asistencie.
     
    56:37
    Slovensko dalo gól! Slovenkám sa podarilo predsa len aspoň raz skórovať a potešiť svojich fanúšikov na tribúnach! Od Haluškovej sa puk dostal pred bránu k BARBORE KAPIČÁKOVEJ, ktorá z bezprostrednej blízkosti nedala Bomanovej žiadnu šancu zasiahnuť.

    Asistencie: Romana Halušková, Sofia Vysokajová
     
    56:19
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Albinssonová – 2 min., pád pod nohy).
     
    56:03
    Švédsko dalo gól!
    LOVA BLOMOVÁ urobila kľučku na stred, vytvorila si priestor a skórovala nádhernou ranou k žŕdke ponad pravý betón Medviďovej!

    Asistencie: Gabriella Johanssonová, Maja Grundströmová
     
    54:16
    Hallová tvrdo vypálila z kruhu k vzdialenejšej tyčke, Medviďová nás drží nad vodou!
     
    52:05
    Z medzikružia vystrelila L. Johanssonová, Medviďová však pohotovo zareagovala a parádnym rozštepom zlikvidovala veľkú šancu švédskej hráčky!
     
    50:03
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Kapičáková – 2 min., hákovanie).
     
    48:39
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Zanderová – 2 min., krosček).
     
    47:35
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Albinssonová – 2 min., sekanie).
     
    47:21
    Najprv Blomová mierila do betónov Medviďovej, následne Grundströmová priamo do našej gólmanky!
     
    38:32
    Švédsko dalo gól!
    Trojica Hallová, Ahlmová a HANNA THUVIKOVÁ sa pohrala so slovenskou obranou, keď predviedla nádhernú akciu na jeden dotyk a posledná menovaná už nemala problém zblízka dostať puk za bezmocnú Medviďovú!

    Asistencie: Amanda Ahlmová, Nicole Hallová
     
    37:55
    Halušková predviedla peknú kľučku v strednom pásme a z kraja kruhu vystrelila spoza protihráčky, ale Bomanová úspešne zasiahla vyrážačkou.
     
    34:45
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Sternová – 2 min., hákovanie).
     
    34:03
    Švédsko dalo gól!
    Obrovský tlak Švédok vyústil v druhý gól zápasu. Niekoľkokrát si vymenili puk v útočnom pásme, od Albinssonovej putoval puk medzi kruhy k ELIN SVENSSONOVEJ, ktorá sa nemýlila a presnou ranou prekonala Medviďovú.

    Asistencie: Ella Albinssonová, Linnea Johanssonová
     
    32:35
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Vysokajová – 2 min., hákovanie).
     
    29:11
    Veľká slovenská šanca! Mala ju Štetiarová, ktorá korčuľovala sama na bránu, ale trafila len do betónov Bomanovej. Dobošová mohla dorážať, lenže kým sa zorientovala, Švédky dostali puk do bezpečia.
     
    27:22
    Švédsko dalo gól!
    Za slovenskú obranu sa pekne natlačila LINNEA JOHANSSONOVÁ, blafákom si položila Medviďovú na ľad a aj s dávkou šťastia prepasírovala puk do brány! Bez asistencie.
     
    22:57
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Dobošová – 2 min., krosček).
     
    22:10
    Veľkú šancu mala Vysokajová! Strieľala z pravého kruhu, ale brankárka Bomanová vytlačila jej pokus lapačkou do brvna, odkiaľ sa puk odrazil von z brány!
     
    20:46
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Hallová – 2 min.,nedovolený zásah telom (ženy)).
     
    17:26
    Šanca aj na strane Slovenska a opäť v tom mala prsty Halušková! Predviedla sólo a strelou spomedzi kruhov len tesne minula ľavú tyčku!
     
    16:58
    T. Johanssonová nabrala veľkú rýchlosť a zakončila. Takmer sa jej podarilo skórovať, trafila tyčku, už druhá švédska tyčka v zápase!
     
    12:33
    Na druhej strane korčuľovala Blomová sama na našu bránu, trafila žŕdku!
     
    11:40
    Švédkam sa síce podarilo vyhodiť puk, no Slovenky sa vrátili späť do útočného pásma a takmer skórovali! Halušková dostala prihrávku pred bránu, ale nedokázala prestrčiť puk do siete!
     
    11:08
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Karlssonová – 2 min., podrazenie).
     
    10:18
    Prácu mala aj švédska gólmanka Bomanová. Pred bránou vznikla poriadna skrumáž, slovenské hokejistky na ňu vyslali niekoľko striel, ale skórovať sa im nepodarilo.
     
    03:45
    Švédky si vypracovali prvú veľkú šancu. Medviďová síce vyrazila prudkú strelu od modrej čiary, no Grundströmová so spoluhráčkami v útoku nebezpečne dorážali. Medviďová odolala.

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 28. L. Johansson, 35. Svensson (Albinsson, L. Johansson), 39. Thuvik (Ahlm, Hall), 57. Blom (G. Johansson, Grundström) – 57. Kapičáková (Halušková, Vysokajová), 60. Leskovjanská


    Švédsko: Boman – Zander, Forsgren, Silén, Markström, Kandell, Karlsson, G. Johansson – Albinsson, Blom, Grundström – Hall, L. Johansson, Svensson – Ahlm, Thuvik, T. Johansson – Tärnblom, Nilsson, Lindberg
    Slovensko: Medviďová – Vysokajová, Leskovjanská, Stern, Slováková, Jašková, Klimantová, Kušmíreková, Giertlová – Kapičáková, Halušková, Matejková – Nemčeková, Schredlová, Fančovičová – Štetiarová, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková