Boston – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa Bay – Dallas 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Buffalo 6:1 (kon.)
Columbus – LA Kings 3:2 (po pr.) | Ottawa – Nashville 5:4 (po pr.) | Winnipeg – Chicago 1:4 (kon.)
Calgary – Montreal 3:4 (po pr.) | Colorado – Carolina 1:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:8 (kon.)
Vancouver – Vegas 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
Calgary Flames
3:4 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:1)
Montreal Canadiens
cz Piatok 20.12.2019, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:52 Max DOMI - 3:4
     
    63:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Druhý bod putuje do provincie Québec! Giordano z obranného pásma vyslal na zteč Gaudreaua, po jehož chytré přihrávce si na Priceovi vylámal zuby Lindholm. Hra se vzápětí rychle otočila a MAX DOMI nekompromisní ranou golfákem propálil Giordana i s brankářem Rittichem. Bez asistence.
    51:58 Nick SUZUKI - 3:3
     
    51:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs opět srovnávají krok! Weber nejprve nevystřelil přes Dubého a pak posunul puk k zadnímu mantinelu. Weal z něj vyjel do levého kruhu, kde nechal střílet Cousinse a před brankou operující NICK SUZUKI učebnicově protečoval puk za nereagujícího Ritticha. Asistence: Nick Cousins, Jordan Weal.
    46:25 Oliver KYLINGTON - 3:2
     
    46:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je nádherná ukázka nepsaného pravidla nedáš – dostaneš! Flames přežili dvě velké šance a hned vzápětí se sami vrátili do vedení. Johnny Gaudreau vytáhl puk do útočného pásma, kde se v pravém kruhu před Petrym zastavil a počkal si na druhou vlnu od OLIVERA KYLINGTONA. Ten skvěle vypálil nad Priceovu lapačku a upravil stav na 3:2. Asistence: Johnny Gaudreau, Noah Hanifin.
     
    46:01
    Hanifin hrozivě propadl na útočné modré a pustil do úniku Armiu. Finský útočník trefil Rittichův beton a dorážející Kulak sám před brankou minul!
     
    45:10
    Rieder s Reillym pokračovali v důrazném osobním souboji i ve chvíli, kdy už byl puk někde jinde. Oba hráči jsou odesláni na trestnou lavici za hrubost.
     
    36:49
    Trable Flames budou pokračovat hrou v oslabení! Za podražení Domiho si šel tentokrát odpočinout Sean Monahan.
     
    36:02
    Poehling nechal v přečíslení zakončovat Chiarota, jehož střelu tahem Rittich vyrazil. Prvně jmenovaný pak připravil šanci i Weberovi, ale po dalším zákroku českého gólmana přišla už jen nepřesná dorážka Thompsona.
     
    33:11
    Domácí si vyžádali výzvu pro údajný ofsajd. Lehkonen se v něm ale neocitl a na řadu tak přichází přesilovka Canadiens! Na trestnou si odjel sednout Tkachuk.
    33:11 Joel ARMIA - 2:2
     
    33:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ve čtyřiatřicáté minutě rázem začínáme od nuly! Ben Chiarot během domácího střídání rozehrál doleva na Lehkonena, jenž dal puk pod sebe a Rittich si pak nevěděl rady s jedovatou střelou zápěstím v podání JOELA ARMII. Asistence: Artturi Lehkonen, Ben Chiarot.
    29:46 Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    29:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    V polovině základní hrací doby se Canadiens vrací do hry o body! Shea Weber se jako obránce vydal v útočném pásmu až k zadnímu mantinelu, odkud přihrál BRENDANU GALLAGHEROVI. Ten střelou z ostrého úhlu nachytal u pravé tyče nepřipraveného Ritticha, od něhož se puk odrazil do sítě. Asistence: Shea Weber, Artturi Lehkonen.
    19:52 Elias LINDHOLM - 2:0
     
    19:52
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny využívají hned svou první početní výhodu a těsně před pauzou odskakují na 2:0! Tkachukova střela z vrcholku pravého kruhu byla sražená na Gaudreaua, jenž mu kotouč vrátil. Syn slavného otce pak zprava nahrál k zadní tyči ELIASI LINDHOLMOVI a ten už to měl při patnácté trefě v sezóně opravdu snadné. Asistence: Matthew Tkachuk, Johnny Gaudreau.
     
    19:03
    Nejlepší pasáž Montrealu paradoxně končí vyloučením a přesilovkou pro Flames. Za podražení Hanifina bude pykat Phillip Danault.
     
    17:06
    Price díky teči Hanifina dostal puk až do středního pásma, kde si ho vzal Suzuki a při útoku do nezformované obrany trefil ze svého pohledu pravou tyč!
    07:34 Matthew TKACHUK - 1:0
     
    07:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou v osmé minutě do vedení! Petry ani nadvakrát nedostal puk do bezpečí a hned trojice hráčů v bílém se rázem ocitla před Priceovým brankovištěm. Lindholm posunul puk ze svého pohledu k pravé tyči a poměrně snadno dokázal otevřít skóre MATTHEW TKACHUK. Asistence: Elias Lindholm.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 8. Tkachuk (E. Lindholm), 20. E. Lindholm (Tkachuk, J. Gaudreau), 47. Kylington (J. Gaudreau, Hanifin) – 30. Gallagher (S. Weber, Lehkonen), 34. Armia (Lehkonen, Chiarot), 52. Suzuki (Cousins, Weal), 64. Domi


    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – Frolík, Rieder, S. Bennett.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Kulak, Reilly, C. Fleury – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Domi, Lehkonen – Weal, Suzuki, Cousins – Barber, N. Thompson, Poehling.

    Rozhodca: O´Halloran, Lambert – Toomey, Gibbons

    Diváci: 19 172