Black Angels – Střešovice 8:6 (kon.) | Sparta – Hattrick Brno 7:2 (kon.) | Otrokovice – Bohemians 2:7 (kon.)
koniec
ACEMA Sparta Praha
7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
FBŠ Hummel Hattrick Brno
cz Nedeľa 15.12.2019, 17:00 • UNYP Arena, Praha • Livesport Superliga (CZ) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Krásné odpoledne všem florbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání Superligy mezi ACEMA Sparta Praha a FBŠ Hummel Hattrick Brno. Zápas začíná v 17:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za necelou půlhodinu vypukne duel mezi domácí Spartou a brněnským Hattrickem. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Kozák, Pažák – Lang, Hurt, Čermák – Pruner, Čáp.

    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kejík (Kuhn) – Jalový, Andrle, Horák, Medek – Procházka II, Gold, Fuchs – Coufal, Dvořák, Mar. Nagy – Ondráček, Grábl, Vlach – Maleček, Halama, Máček – Hronek, Kůra.

    Rozhodčí: Pangerl, Šedivý.
     
    Hráči za bouřlivého potlesku vbíhají na hrací plochu. Domácí nastoupí v klasických rudo-černých dresech, hosté z Brna přijeli v bílém.
     
    Hostující kapitán Marek Fuchs už si potřásl s rukou sparťanské hvězdy Milana Garčara. Utkání začne během chvíle.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Na úvodním buly byl úspěšnější hostující kapitán Marek Fuchs. Jako první se tak do útoku podívá Brno.
     
    00:35
    Do nadějné střelecké pozice ze středu hřiště se teď dostal Luděk Ondráček, nakonec ale pouze promáchl.
     
    01:20
    Sparta kombinuje na vlastní polovině.
     
    01:45
    První větší šance Sparty! Matěj Čermák se nenápadně obtočil okolo svého obránce a ze střední vzdálenosti vypálil, Filip Kejík si ale nakonec s jeho pokusem bez větších problémů poradil.
     
    03:10
    Důležitý obranný zákrok si teď připsal Radim Křenek, když riskantním obranným zákrokem nepustil unikajícího brněnského hráče projít podél mantinelu.
     
    03:37
    A máme tu další sparťanskou střelu. Radim Křenek se jednoduše uvolnil od obránce a ze střední vzdálenosti vypálil. Ani tentokrát ale Filip Kejík nepustil míček za svá záda.
     
    04:12
    Tak tohle bylo pro Spartu nepříjemné! Pro obrovské hrubce Jana Marvánka se dostal jeden z brněnských útočníků do nadějně vypadajícího zakončení, svého libeňského spoluhráče nakonec ale dobrým zákrokem podržel gólman Martin Beneš.
     
    05:12
    Po tvrdém silovém souboji končí talentovaný sparťanský útočník Josef Juha přehozený přes mantinel. Tohle bylo na hranici pravidel, vylučovat se ale tentokrát nebude.
     
    05:32
    Josef Juha našel střílenou přihrávkou před brněnskou brankou volného Jakuba Čápa, ten si ale míček nedokázal pořádně zpracovat a svou následnou střelou už branku jihomoravského Hattricku příliš neohrozil.
     
    06:36
    Martin Beneš teď zkušeně zasáhl proti míčku mířícímu okolo sparťanské branky ,když ho obětavě zalehl vlastním tělem.
     
    07:12
    Jiří Halama to po přihrávce od Dominika Dvořáka z rohu hřiště zkusil švihem ze střední vzdálenosti, jeho razantní pokus ale nakonec srazil jeden z obětavých domácích obránců vlastním tělem.
     
    07:35
    Taj ti může brněnské florbalisty hodně mrzet. Luděk Ondráček se v přečíslení 3 na 1 snažil přihrávkou bekhendem ještě jednoho ze svých spoluhráčů vyslat do lepší střelecké pozice, nedokázal nakonec ale nahrát přesně.
     
    08:36
    Dalekonosná sparťanská střela není přesná, jeden z obránců ji nakonec stehnem vyrazil mimo hrací plochu. Domácí tak budou rozehrávat zpoza brněnské branky.
     
    09:15
    Sparta kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    09:55
    Michal Pažák se se štěstím dostal zakončení ze středu hřiště. Jeho trefu doprostřed branky ale nakonec dokázal Filip Kejík zneškodnit.
     
    11:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání! LUKÁŠ UJHELYI.se parádně prosmýkl po levém mantinelu, seběhl si do středu hřiště a nechytatelnou trefou švihem vymetl pravou šibenici brněnské branky. Asistence: Michal Zeman.
    Lukáš UJHELYI - 1:0
     
    11:46
    Jakub Kolstrunk to zkusil z podobné pozice jako Lukáš Ujhelyi, Filip Kejík si ale tentokrát s trefou doprostřed branky dokázal poradit.
     
    12:52
    Lukáš Ujhelyi to zkusil z levé strany, jeho razantní trefu dokázal brněnský gólman vyrazit pouze před sebe, kde se do dorážky málem dostal Matěj Pruner. Toho si ale nakonec hostující obránce dobře odstavil tělem a nedovolil mu tak zakončit.
     
    13:51
    Michal Zeman stál na konci rychlého sparťanského brejku. Při svém nepřesném zakončení byl ale faulován, Sparta tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    13:55
    Na konci krátké sparťanské kombinace stojí Jan Marvánek, který svou přízemní trefou k levé tyči donutil Filipa Kejíka k dalšímu dobrému zákroku.
     
    14:48
    Sparta nikam nepospíchá a v poklidu si kombinací v obraně připravuje ornou půdu pro nadcházející útok.
     
    15:32
    Dlouhá sparťanská kombinace končí neúspěšně. Matěj Pruner chtěl ze středu hřiště ještě přihrávkou najít svého spoluhráče u pravé tyče, pas domácího útočníka ale nakonec neprošel hloučkem hráčů stojících na hranici velkého brankoviště.
     
    16:30
    Milan Garčar si tak dlouho hrál s míčkem za hostující brankou až o něj přišel.
     
    16:41
    Rychlý brněnský brejk končí trefou do pravé šibenice libeňské klece, Martin Beneš ale dobře zasáhl a míček ramenem vyrazil vysoko nad břevno.
     
    17:00
    Sparta opět kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    17:14
    Matěj Čermák se dostal po rychlé přihrávce přes celé hřiště do zakončení z bezprostřední blízkosti hostující branky, brněnského gólmana ale nakonec překonat nedokázal.
     
    17:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    JAKUB KOLSTRUNK to vzal při sparťanské přečíslení na sebe a razantní trefou švihem k pravé tyči posílá Spartu už do dvoubrankového vedení! Asistence: Jan Marvánek.
    Jakub KOLSTRUNK - 2:0
     
    18:19
    Přihrávku Lukáše Ujhelyiho před brněnskou branku srazil vlastním tělem vybíhající Filip Kejík.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:47
    Sparta na závěr třetiny kombinuje na vlastní polovině.
     
    19:59
    Po přihrávce od Michala Pažáka se do zakončení z otočky dostal Milan Garčar, ten nejenže těsně minul pravou tyč brněnské branky, nakonec ztratil i stabilitu a na závěr první dvacetiminutovky skončil na zemi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 17:40.
     
    První třetina je u konce. Sparta zatím ukazuje, že je kvalitnějším týmem a vede nad svým brněnským sokem 2:0.

    Lepší vstup do utkání měli jednoznačně sparťané. Lukáš Ujhelyi se parádně prosmýkl podél levého mantinelu a střelou švihem vymetl v 11. minutě pravou šibenici brněnské branky. Další gól domácích přišel už o sedm minut později, když to Jakub Kolstrunk vzal při přečíslení 3 na 1 na sebe a trefou k pravé tyči se jako druhý hráč v zápase zapsal do listiny střelců.

    Střely: 7:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    I na úvod druhé třetiny byli při úvodním buly úspěšnější hosté, ti se tak jako první podívají do útoku.
     
    20:36
    Hattrick na úvod druhé dvacetiminutovky kombinuje na vlastní polovině.
     
    21:00
    Po přihrávce od Radima Křenka to jeden ze sparťanů zkusil ze strany, jeho razantní trefu z první ale dokázal přesouvající se Filip Kejík srazit výstrojí do rohu palubovky.
     
    21:42
    Marek Zouzal z nadějné střelecké pozice pouze promáchl a nechtíc tak nastartoval rychlý brněnský brejk. Ani ten ale neskončil úspěšně .
     
    22:34
    Hattrick vstoupil do druhé třetiny opatrně a opět kombinuje na vlastní polovině.
     
    22:58
    Hostující střela z levé strany sparťanskou branku nikterak neohrozila. Martin Beneš bez větších problémů vyrazil míček vlastním tělem,
     
    23:27
    Lukáš Ujhelyi ti u přes drobné problémy se zpracováním zkusil ze střední vzdálenosti, jeho pokus doprostřed branky nakonec dokázal eliminovat brněnský gólman Filip Kejík.
     
    24:22
    Lukáš Jalový to poměrně nečekaně zkusil z ostrého úhlu, proti sparťanskému gólmanu Martinu Benešovi ale se svým zakončením nepochodil.
     
    24:51
    Hattrick opět kombinuje na vlastní polovině a čeká na sparťanskou hrubku, která by mu otevřela dveře do útoku.
     
    25:15
    Po rychlé jihomoravské kombinaci se jeden z hostujících hráčů dostal do zakončení z pravé strany, sparťanskou branku ale nakonec těsně přestřelil.
     
    26:48
    Luděk Ondráček se šikovně obtočil okolo svého obránce, svou přihrávkou před sparťanskou branku už ale nikoho ze svých brněnských spoluhráčů nenašel.
     
    27:38
    Marek Fuchs to zkusil švihem ze středu hřiště, sparťanskou branku ale nakonec přestřelil.
     
    28:31
    Matěj Čermák chtěl svou přihrávkou z levé strany najít před brněnskou brankou volného Matěje Prunera, ten ale nakonec nebyl příliš důrazný a o míček přišel.
     
    28:44
    Sparta kombinuje na polovině Hattricku, zatím ale bez jediné střely.
     
    29:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla parádní branka! Marek Zouzal z rohu hřiště našel za brněnskou branku nabíhajícího JANA MARVÁNKA, produktivní libeňský obránce si šikovně podběhl pod brankou a poměrně nečekaně uklidil zpoza klece míček k pravé tyči. Asistence: Marek Zouzal.
    29:02 Jan MARVÁNEK - 3:0
     
    30:34
    Sparťané se mohli radovat už ze čtvrté vstřelené branky, ta nakonec ale nebyla kvůli nedovolenému zákroku jednoho z útočníků uznána!
     
    31:00
    Po nedovoleném zákroku u mantinelu bude Brno zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    31:10
    Jeden z brněnských útočníků svým zakončením ze středu hřiště sparťanskou branku příliš neohrozil, domácí teď navíc půjdou do rychlého protiútoku.
     
    31:58
    Matěj Pruner parádní přihrávkou z levé strany hřiště vyslal Jakuba Čápa do nadějné střelecké pozice, talentovaný sparťanský útočník ale nakonec přestřelil.
     
    32:45
    Sparta kombinuje na polovině Brna, zatím ale bez jediné střely.
     
    33:23
    Michal Pažák svou přihrávkou zpoza branky nenašel nikoho ze svých libeňských spoluhráčů. Sparta po šťastném odrazu míčku přesto zůstává v útoku.
     
    34:13
    Obrovská šance pro Brno! Na konci rychlého hostující brejku se dostal k míčku Martin Nagy, který dobrou finální přihrávkou našel u pravé tyče volného Jakuba Procházku. Ten ze stoprocentní pozice nakonec poslal míček pouze do těla přesouvajícího se gólmana Martina Beneše. Ten je teď za svůj pohledný zákrok opěvován sparťanskými fanoušky.
     
    35:18
    Sparta kombinuje na vlastní polovině.
     
    35:42
    Michal Zeman to zkusil z pravé strany, těsně před brněnskou branou ale jeho pokus srazil jeden z hostujících obránců lýtkem.
     
    36:12
    Michal Zeman si zpoza brněnské branky došel aspoň pro faul. Sparta tak i přes nepříznivě vypadající situaci zůstane v útoku.
     
    36:41
    Teď je to pro změnu Hattrick, který kombinuje na vlastní polovině.
     
    37:28
    Lukáš Jalový se po pohledné brněnské kombinaci dostal do zakončení z levé strany hřiště, svým střeleckým pokusem ale nakonec sparťanskou branku těsně přestřelil.
     
    Dnešní utkání sleduje 492 diváků.
     
    38:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    MICHAL ZEMAN si narazil míček s Lukášem Ujhelyim, sprintem podél mantinelu se uvolnil od svého obránce a trefou z první poslal míček pod víko brněnské branky. Asistence: Lukáš Ujhelyi.
    38:45 Michal ZEMAN - 4:0
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:45
    Hattrick na závěr druhé dvacetiminutovky kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 18:17.
     
    Už i druhá třetina minulostí. Sparta upevnila svoje vedení a přidala další dvě branky, čímž zřejmě rozhodla dnešní utkání.

    I ve druhém dějství se zápas nesl v podobném duchu jako v tom prvním. Sparta si sebevědomě šla za vedením a svého brněnského soka takřka do ničeho nepustila. Po devíti minutách hry se poměrně nevšedně zpoza branky prosadil Jan Marvánek. 75 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky přidal čtvrtou sparťanskou branku Michal Zeman.

    Střely: 12:7.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    I na úvodním buly třetí třetiny byl úspěšnější brněnský kapitán Marek Fuchs.
     
    40:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní vstup do utkání! Lukáš Ujhelyi našel ve středu hřiště volného sparťanského kapitána Milana Garčara, ten naznačil střelu, nakonec ale ještě nesobecky prodloužil míček na MICHALA PAŽÁKA, který z pozice u pravé tyče brněnské klece poslal balónek za záda přesouvajícího se Filipa Kejíka. Asistence: Milan Garčar.
    40:27 Michal PAŽÁK - 5:0
     
    41:32
    Jeden z hostujících hráčů to zkusil takřka z poloviny hřiště, jeho dalekonosná trefa ale nakonec skončila sražená mimo vyhrazenou hrací plochu.
     
    41:50
    Po přihrávce od Michala Pažáka to zkusil Lukáš Ujhelyi z pravé strany z první, jeho trefu k bližší tyči nakonec dokázal vyrazit Filip Kejík mimo ohrožení vlastní branky.
     
    43:06
    Brno kombinuje na polovině Sparty, zatím ale bez jediné střely.
     
    43:33
    Hattrick je v napadání sparťanské rozehrávky mnohem agresivnější, což nese své ovoce. Domácí teď mají problémy s přechodem přes polovinu hřiště.
     
    44:38
    Pro nepřesnou přihrávku si až za vlastní branku vyběhl sparťanský gólman Martin Beneš.
     
    45:08
    Michal Zeman se v nadějné střelecké pozici při přečíslení 2 na 1 snažil ještě najít přihrávkou Michala Pažáka, tomu ale poslal pouze přihrávku na paty, sparťanský střelec se tak nakonec nedostal ani do střely.
     
    46:15
    Hattrick kombinuje na vlastní polovině.
     
    46:33
    David Ježek teď v souboji doslova přejel brněnského útočníka, samozřejmě za cenu faulu.
     
    46:52
    Jakub Čáp využil chyby v brněnské kombinaci a získal míček, sám v útoku ale nedokázal vymyslet nic kloudného a po chvilce o něj zase přišel.
     
    47:10
    Milan Garčar šikovně vypíchl míček unikajícímu brněnskému hráči a pozdržel tak nebezpečně vypadající hostující brejk.
     
    48:04
    Jonáš Kůra to zkusil z dálky z příklepu, sparťanskou branku ale nakonec minul.
     
    48:50
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, napadání Hattricku lehce opadlo, domácí tak rádi využijí volné chvíle k oddychu.
     
    50:17
    Lukáš Ujhelyi šikovně počkal na správný moment pro přihrávku před hostující branku, jeden z nabíhajících domácích hráčů ale nakonec ve velké šanci brněnskou klec těsně minul.
     
    50:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu šestá branka! Lukáš Ujhelyi parádní krosovou přihrávkou z levého rohu hřiště našel na druhé straně nabíhajícího MILANA GARČARA, který ze střední vzdálenosti trefou k bližší pravé tyči poslal míček za záda přesouvajícího se Filipa Kejíka. Asistence: Lukáš Ujhelyi.
    50:31 Milan GARČAR - 6:0
     
    51:25
    Po střele Davida Medka z poloviny hřiště se do dorážky před sparťanskou brankou dostal David Coufal, ani on ale nedokázal prostřelit val složený z lidských těl postavených před sparťanskou klecí.
     
    52:32
    Martin Beneš si bez problémů pohlídal přihrávku mířící nebezpečně blízko kolem jeho branky, svým dlouhým výhozem ale našel pouze obránce z hostujícího týmu.
     
    52:42
    Další brněnská střela z poloviny hřiště, ani tentokrát ale nebyla přesná.
     
    53:14
    Sparta kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    53:38
    Michal Pažák zkoušel bekhendem procpat míček na levou stranu hřiště na volného spoluhráče, jeden z Jihomoravanů nakonec ale trajektorii míčku zastihl a zneškodnil tak další sparťanský útok.
     
    54:34
    Matěj Čermák vzal přečíslení 2 na 1 na sebe, šikovnou kličkou si obešel brněnského gólmana, nakonec si ale nechal míček utéct až za hostující branku.
     
    55:15
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Pět minut před koncem základní hrací doby přichází hostující kosmetická úprava skóre. Lukáš Jalový se po přihrávce do DAVIDA COUFALA procpal do zakončení z bezprostřední blízkosti sparťanské branky, to dokázal gólman Martin Beneš srazit právě k dobíhajícímu Coufalovi, který trefou k levé tyči položeného domácího brankáře překonal. Asistence: Lukáš Jalový.
    55:15 David COUFAL - 6:1
     
    56:33
    Sparťanský útok končí po nepřesné přihrávce Michala Zemana doprostřed hřiště, která skončila u jednoho z hostujících obránců.
     
    57:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Matěj Čermák rychle prodloužil přihrávku zpoza branky na volného JANA MARVÁNKA, který z dálky vymetl bližší levou šibenici brněnské branky a přidal tak už sedmý sparťanský zápis do listiny střelců. Asistence: Matěj Čermák.
    57:37 Jan MARVÁNEK - 7:1
     
    58:05
    Rychlý brněnský brejk končí faulem na sparťanského gólmana Martina Beneše.
     
    58:26
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    A máme tu další brněnskou branku. Marek Fuchs našel u pravé tyče volného Jana Grábla, který z první prodloužil míček na volného LUĎKA ONDRÁČKA, který z první z hranice malého brankoviště poslal míček za záda přesouvajícího se Martina Beneše. Asistence: Jan Grábl.
    58:26 Luděk ONDRÁČEK - 7:2
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:23
    Po nedovoleném zákroku na Davida Coufala bude Hattrick zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    59:30
    Po střele z levé strany se do dorážky z bezprostřední blízkosti sparťanské branky dostal Jakub Procházka, ve vzduchu ale míček nedokázal trefit ideálně a domácí klec tak minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Sparta potvrdila roli favorita a zaslouženě vítězí 7:2.

    Lepší vstup do utkání měli jednoznačně sparťané. Lukáš Ujhelyi se parádně prosmýkl podél levého mantinelu a střelou švihem vymetl v 11. minutě pravou šibenici brněnské branky. Další gól domácích přišel už o sedm minut později, když to Jakub Kolstrunk vzal při přečíslení 3 na 1 na sebe a trefou k pravé tyči se jako druhý hráč v zápase zapsal do listiny střelců.

    I ve druhém dějství se zápas nesl v podobném duchu jako v tom prvním. Sparta si sebevědomě šla za vedením a svého brněnského soka takřka do ničeho nepustila. Po devíti minutách hry se poměrně nevšedně zpoza branky prosadil Jan Marvánek. 75 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky přidal čtvrtou sparťanskou branku Michal Zeman.

    V poslední dvacetiminutovce se zápas prakticky dohrával. Už po 27 sekundách hry definitivně rozhodl dnešní zápas po nesobecké přihrávce od Milana Garčara Michal Pažák. Sám sparťanský kapitán se mohl radovat ze vstřelené branky o deset minut později, když přesně pálil z pravé strany hřiště. Brnu se pak po povedené kombinaci a trefě Davida Coufala ještě povedlo snížit na 6:1, pak už ale zase sparťané řádili. Jan Marvánek totiž ukázal svůj zabijácký instinkt a takřka z poloviny hřiště vymetl levou šibenici brněnské branky. Minutu a půl před koncem ještě kosmeticky upravil skóre hostující Luděk Ondráček.

    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 17:16.
    Hráči utkání: Martin Beneš (Sparta) a David Coufal (Brno).
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. Třeba už zítra při předehrávce 18. kola mezi Bohemians a Spartou. (18:52:56)

    Libor Kokoška

    Góly a asistencie: 11. Ujhelyi (Zeman), 18. Kolstrunk (Marvánek), 30. Marvánek (Zouzal), 39. Zeman (Ujhelyi), 41. Pažák (Garčar), 51. Garčar (Ujhelyi), 58. Marvánek (Čermák) – 56. Coufal (Jalový), 59. Ondráček (Grábl)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Kozák, Pažák – Lang, Hurt, Čermák – Pruner, Čáp.
    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kejík (Kuhn) – Jalový, Andrle, Horák, Medek – Procházka II, Gold, Fuchs – Coufal, Dvořák, Mar. Nagy – Ondráček, Grábl, Vlach – Maleček, Halama, Máček – Hronek, Kůra.

    Rozhodca: Pangerl, Šedivý

    Diváci: 492