APOEL – Sevilla 1:0 (kon.) | Bazilej – Trabzonspor 2:0 (kon.) | Kluž – Celtic 2:0 (kon.)
D.Kyjev – Lugano 1:1 (kon.) | Kodaň – Malmö 0:1 (kon.) | Frankfurt – Guimarães 2:3 (kon.)
Getafe – FK Krasnodar 3:0 (kon.) | Karabach – Dudelange 1:1 (kon.) | Linz – Lisabon 3:0 (kon.)
Eindhoven – Rosenborg 1:1 (kon.) | Rennes – Lazio 2:0 (kon.) | Liége – Arsenal 2:2 (kon.)
AS Rím – Wolfsberger 2:2 (kon.) | Espanyol – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Porto – Feyenoord 3:2 (kon.)
Gent – FK Oleksandrija 2:1 (kon.) | Razgrad – Ferencvároš 1:1 (kon.) | Manchester United – Alkmaar 4:0 (kon.)
Mönchengladbach – Başakşehir 1:2 (kon.) | Rangers – YB Bern 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Braga sk 2:4 (kon.)
Wolfsburg – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Besiktas 4:0 (kon.) | Partizan – Astana 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (1:1)
Istanbul Başakşehir FK
Štvrtok 12.12.2019, 21:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Borussia Mönchengladbach – Istanbul Başakşehir FK. Stretnutie posledného kola skupiny J Európskej ligy sa začne o 21:00.
     


    Borussia Mönchengladbach

    Borussia predvádza v domácej súťaži výborné výkony a po 14 kolách vedie bundesligovú tabuľku o bod pred Lipskom. Z posledných šiestich zápasov vyhrala päť a v poslednom kole navyše otočila zápas proti Bayernu (2:1). V Európskej lige sa jej prvá polovica skupinovej fázy nevydarila a hlavne domáca prehra 0:4 s Wolfsbergerom sa nedala označiť inak ako fiasko. Posledné dva zápasy však nemecký klub vyhral a vďaka výhre nad AS Rím, s ktorým má teraz výhodu vzájomných zápasov, sa dostal do čela skupiny J. Keďže má na svojom konte o bod viac ako istanbulský súper, tak mu na postup dnes stačí remíza.

    Zápasy Mönchengladbachu v skupine J:
    Mönchengladbach – Wolfsberger 0:4
    Başakşehir – Mönchengladbach 1:1
    AS Rím – Mönchengladbach 1:1
    Mönchengladbach – AS Rím 2:1
    Wolfsberger – Mönchengladbach 0:1
     


    Istanbul Başakşehir FK

    Başakşehir prehral úvodné dva zápasy nového ročníka najvyššej tureckej súťaže, od tej doby už ale 12 zápasov za sebou neprehral. V tabuľke tureckej Super Lig sa nachádza na štvrtom mieste so štvorbodovou stratou na prvý Sivasspor. V skupine J Európskej ligy je turecký tím na treťom mieste tabuľky s jednobodovou stratou na Mönchengladbach a AS Rím. Práve s Rimanmi prehral Başakşehir oba zápasy (vonku 0:4, doma 0:3), čo znamená, že prípadná remíza v dnešnom zápase by Başakşehiru na postup nestačila. Istanbulčania tak dnes na postup musia vyhrať.

    Zápasy Başakşehiru v skupine J:
    AS Rím – Başakşehir 4:0
    Başakşehir – Mönchengladbach 1:1
    Başakşehir – Wolfsberger 1:0
    Wolfsberger – Başakşehir 0:3
    Başakşehir – AS Rím 0:3
     


    Vzájomné zápasy

    Prvý vzájomný zápas v tejto skupine, ktorý sa skončil na tureckej pôde remízou 1:1, bol vôbec prvým vzájomným zápasom týchto dvoch klubov v európskych pohárových súťažiach.
     


    Situácia v skupine J
    (AS Rím, Borussia Mönchengladbach, Istanbul Başakşehir FK, Wolfsberger AC)

    1. Borussia Mönchengladbach – 8 bodov
    2. AS Rím – 8 bodov
    ----------------------------------
    3. Istanbul Başakşehir FK – 7 bodov
    4. Wolfsberger AC – 4 body
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Elvedi, Ginter, Wendt – Herrmann, Zakaria, Kramer, Neuhaus – Thuram, Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Binsibajní, Jantschke, Pléa, Raffael, Stindl, Strobl.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy – Aleksić, Topal, Kahveci – Višća (C), Crivelli, Elia.
    Náhradníci: Babacan – Ba, Behich, Okechukwu, Özcan, Çelik, Arslantaş.

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Prieto (všetci Španielsko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Mönchengladbach bude hrať v zelených dresoch, hostia v sivých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí sa okamžite nasťahovali na útočnú polovicu.
     
    2
    Caiçara nakopol loptu na stredného útočníka Crivelliho, ten ale ani neskákal do hlavičkového súboja s Elvedim. Lopta napokon skončila u domáceho brankára Sommera, ktorý rozohráva prvý útok domácich.
     
    3
    Višćov výborný center doletel ku Crivellimu v strede šestnástky Mönchengladbachu, ten ale okamžitou strelou trafil len obrancu Gintera. Hostia vstúpili do zápasu veľmi aktívne.
     
    4
    Embolo prihral pred šestnástku Thuramovi, ktorý loptu posunul doľava na Neuhausa a jeho strelu zrazil obranca Başakşehiru Epureanu na rohový kop.
     
    5
    Center domácich z rohového kopu obrana istanbulského klubu odvrátila zo svojej šestnástky, Borussia sa ale dostala k odrazenej lopte a kombinuje na polovici súpera.
     
    6
    Embolo vysunul kolmicou za obranu na pravú stranu pokutového územia hostí Lainera, ktorého prihrávku do bránkoviska zastavil jeden z obrancov Başakşehiru.
     
    7
    Po krátkej kombinácii hostí poslal Aleksić nákop za obranu Mönchengladbachu na rozbehnutého Crivelliho, ten ale vybiehal z ofsajdu.
     
    8
    Embolo sa pokúsil o individuálny prienik z pravého krídla do šestnástky, ten sa mu ale nevydaril a následný zrazený center chytil brankár Başakşehiru Günok.
     
    9
    Ponck ďalším nákopom ešte z vlastnej polovice posielal loptu na hrot útoku Başakşehiru na Crivelliho, ten sa ale tentokrát k hraciemu predmetu vôbec nedostal.
     
    10
    Neuhaus sa pekne uvoľnil po prihrávke Embola na pravej strane a z hranice pokutového územia vystrelil, avšak slabo a len priamo do náručia brankára Günoka.
     
    11
    Hostia sa zatiaľ nezdržujú zložitou rozohrávkou. Crivelli sa znovu rozbehol za nákopom zo stredu poľa a Elvedi pred ním odkopol loptu za bránkovú čiaru na rohový kop.
     
    12
    Hostia ho rozohrali na krátko a zablokovaný center Kahveciho z ľavej strany chytil bez problémov brankár a kapitán nemeckého tímu Yann Sommer.
     
    14
    Hra sa po úvodnej otvorenej pasáži upokojila a loptu majú častejšie na kopačkách domáci. Do solídnejšieho tlaku sa ale zatiaľ nedostali, pretože agresívny presing hostí ich drží na ich polovici.
     
    15
    Borussia sa postupnou kombináciou dostala k šestnástke Başakşehiru, pri pokuse o center z pravej strany ale Lainerovi lopta odskočila. Clichy ju potom bez váhania odkopol aspoň do stredu poľa.
     
    16
    Domáci sa tak rýchlo vrátili na polovicu hostí a ich útok začína pripomínať obliehanie pokutového územia Başakşehiru.
     
    17
    Tretia strela Neuhausa v zápase z hranice šestnástky bola zablokovaná obrancom hostí Ponckom, i tentokrát však získali odrazenú loptu domáci hráči.
     
    18
    Center Lainera z pravej strany odhlavičkoval Epureanu za šestnástku k Zakariovi, ktorý z prvej zo zhruba 25 metrov vypálil vysoko nad Günokovu bránu.
     
    19
    Domáci hráči už majú na útočnej polovici tlak a hostia sú zatiahnutí hlboko v obrane. Hráči Başakşehiru majú v posledných minútach veľký problém dostať sa vôbec k lopte.
     
    20
    Aktívnym napádaním vytlačili hostia domácich aspoň na ich polovicu, stále ich ale nepripravili o loptu. Už zhruba tri minúty tak prebieha neprerušená kombinácia Mönchengladbachu.
     
    21
    Ginterov nákop zo stredu poľa odhlavičkoval Ponck, znovu sa však lopta dostala na kopačky domácich.
     
    22
    Držanie lopty: 66 % : 34 %
    Strely: 5:1
     
    23
    Po dlhej dobe sa hostia dokázali dostať na polovicu domácich a tam i rozvinúť svoju postupnú kombináciu. Okrem jedného centru Višću z pravej strany sa ale nedostali k ničomu nebezpečnému pre Sommerovu bránu.
     
    24
    Na Wendtov center z ľavej strany si nabiehal Embolo. Tomu chýbalo na hranici bránkoviska k zakončeniu hlavou do odkrytej brány hostí doslova pár centimetrov.
     
    25
    Herrmannov nebezpečný center z pravej strany si jeden z obrancov Başakşehiru takmer zrazil do vlastnej brány. Výborným reflexívnym zákrokom loptu vyrazil gólman hostí Günok na rohový kop.
    25. Patrick Herrmann (MNC)
     
    27
    Domáci si vyberajú menšiu prestávku vo svojej útočnej aktivite. Hostia sa tak dostávajú na ich polovicu.
     
    28
    Elia sa elegantne prekľučkoval na ľavom krídle cez Lainera, nedokázal však potom presne nacentrovať. Pri nábehu na vysokú loptu sa navyše previnil útočným faulom Crivelli.
     
    29
    Clichy odtlačil nabiehajúceho Herrmanna čisto od lopty a tú nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    30
    Po krátkom útoku hostí strieľal spoza šestnástky Elia, Sommerovu bránu však výrazne minul. Domáci brankár rýchlo rozohral a domáci vyrážajú do protiútoku.
     
    31
    Herrmannov center z pravej strany odkopol Ponck naspäť k domácemu hráčovi, ktorý ju prihral do šestnástky voľnému Kramerovi. Ten z prvej usmernil loptu nad Günokovu bránu.
     
    32
    Kramer prihrávkou na ľavú stranu vysunul do nábehu rozbehnutého Embola, ktorému lopta pri kľučke proti obrancovi odskočila. Hostia ju potom odkopli zase len do stredu poľa k domácim obrancom.
     
    33
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci zaslúžene otvárajú skóre! Lainer výbornou prihrávkou po zemi z pravej strany prihral na hranicu bránkoviska medzi obrancu Epureanuho a brankára Günoka na MARCUSA THURAMA a ten loptu zblízka dorazil za chrbát gólmana Başakşehiru.
    33. Marcus Thuram (MNC) - 1:0
     
    34
    Domácich gól povzbudil a rýchlo sa dostali znovu na polovicu tureckého tímu. Clichy našťastie pre hostí odkopol nákop na pravé krídlo na Herrmanna.
     
    35
    Hostia prišli o loptu pred šestnástkou domácich a rýchlo sa museli vrátiť dozadu. Ponck sklzom pred vlastnou šestnástkou napokon vypichol loptu rozbehnutému Embolovi do strany, domáci však pokračujú v útočnej akcii.
     
    37
    Ginter podrazil na vlastnej polovici Eliu. Ten mohol rozohrať priamy kop centrom do šestnástky, hostia ale radšej rozohrali po zemi do strany a prechádzajú do postupného útoku.
     
    38
    Hosťom však zatiaľ chýba finálna fáza. Center Višću z pravej strany chytil gólman Borussie Sommer a ten okamžite vykopol loptu na útočnú polovicu na Zakariu.
     
    39
    Neuhaus prišiel o loptu na útočnej polovici, potom ju ale Embolo hneď dobrým presingom získal naspäť na kopačky domáceho tímu. Hostia tak znovu musia zacúvať naspäť pred svoju šestnástku.
     
    40
    Už zhruba dve minúty bez prerušenia prebieha kombinácia domácich na útočnej polovici. Borussia sa pomaly približuje k šestnástke Başakşehiru.
     
    41
    Neuhausova strela zo strednej vzdialenosti bola opäť zablokovaná obranou Başakşehiru a v súboji o odrazenú loptu potom práve Neuhaus zasiahol loptu rukou.
     
    42
    Elia sa dostal po zlej rozohrávke brankára Sommera k lopte a zľava centroval do šestnástky, jeho nákop bol ale privysoký pre všetkých jeho spoluhráčov v pokutovom území.
     
    44
    Tím Başakşehir práve strelil gól!
    Hostia prakticky z ničoho nič vyrovnávajú! İRFAN CAN KAHVECI napriahol k strele zo zhruba 30 metrov a aj keď jeho strela nečakane spadla pred zasahujúcim brankárom Sommerom, tak letela priamo na domáceho gólmana. Toho však zrejme rozhodil odskok lopty, ktorú si nevydareným zákrokom napokon zrazil k pravej tyči.
    44. İrfan Can Kahveci (IBS) - 1:1
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napriek takmer celopolčasovému náporu Borussie idú oba tímy do šatne za vyrovnaného stavu. Domácich dostal do vedenia po peknej akcii Thuram, hostia ale prekvapivo vyrovnali zásluhou Kahveciho po veľkej chybe domáceho brankára Sommera. Okrem tohto gólu však boli smerom dopredu úplne bezzubí a v útoku nevymysleli vôbec nič. Výsledok 1:1 v tejto chvíli vyhovuje domácim, ktorí by súčasne s AS Rím postúpili z tejto skupiny.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 8:3
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Ginter podrazil po strate lopty na vlastnej polovici sklzom Aleksića. Priamy kop pre Başakşehir z ľavej strany útočnej polovice.
     
    48
    Višćov center tečoval jeden z nabiehajúcich hráčov Başakşehiru a Sommer musel loptu, ktorá sa nebezpečne krútila do jeho brány, chytiť.
     
    49
    Başakşehir vstúpil do druhého polčasu omnoho aktívnejšie, ako hral v prvom dejstve a znovu výborným napádaním získal loptu. Dlho ale jeho útok netrval, pretože Višća nepresným centrom odovzdal loptu domácim.
     
    50
    Domáci sa snažia po predošlej aktivite hostí hru trochu upokojiť a kombinujú na vlastnej polovici.
     
    51
    Lainer si narazil na pravej strane loptu s Herrmannom a spoza šestnástky vystrelil, avšak veľmi nepresne.
     
    52
    Herrmann trafil odkopom do hlavy Aleksića. Ten zostáva sedieť na trávniku, už ale hlavnému rozhodcovi ukazuje, že bude v poriadku.
     
    53
    Višća preniesol nákopom loptu z pravého krídla na ľavé, odkiaľ nacentroval do šestnástky Clichy. Jeho nákop odhlavičkoval Elvedi.
     
    54
    Odrazenú loptu získali znovu pod svoju kontrolou hostia. Višća si z pravej strany naviedol loptu na ľavačku a spoza šestnástky vystrelil, loptu ale poslal nad Sommerovu bránu.
     
    55
    Domáci potom rýchlo zaútočili, ich útočnú akciu ale zastavil ofsajd Herrmanna. Obranca Başakşehiru Ponck potom nepresne rozohral a domáci sa zmocnili hracieho predmetu.
     
    56
    Po neistom obrannom zákroku obrancu hostí sa lopta odrazila v šestnástke Başakşehiru k Embolovi, ktorého strelu zablokoval Epureanu.
     
    58
    Domáci v posledných minútach postupne prebrali iniciatívu. Laimerov center sa zakrútil smerom na bránu Başakşehiru a brankár Günok ho efektným spôsobom zneškodnil.
     
    59
    Spoluhráči tureckého brankára nedokázali loptu v hlavičkových súbojoch získať, a tak sa k nej dostali domáci. Thuramovi sa individuálny prienik po ľavom krídle nevydaril, loptu ale posunul za seba na ďalších hráčov Borussie.
     
    60
    Neuhaus prvým dotykom vysunul po Ginterovej prihrávke za obranu Herrmanna, ktorý osamotený pred brankárom Başakşehiru trafil svojim zakončením tureckého brankára.
    60. Patrick Herrmann (MNC)
     
    61
    Center z rohu odhlavičkoval brániaci hráč Başakşehiru na hranicu pokutového územia k Neuhausovi, ktorý z prvej z voleja minul bránu hostí.
     
    62
    Lainer kolmicou za obranu na pravé krídlo vysunul do nábehu Herrmanna, ten ale z ťažkej pozície pri bránkovej čiare nacentroval až za bránkovú čiaru.
     
    63
    Neuhausovu ďalšiu výbornú prienikovú prihrávku zastavil na poslednú chvíľu vo vlastnej šestnástke pred nabiehajúcim Embolom Epureanu. Ponck pod tlakom dobiehajúcich domácich hráčov loptu odkopol len do stredu poľa.
     
    64
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Lainera dostáva Mehmet Topal (Istanbul Başakşehir FK). Ak Başakşehir postúpi, tak si Topal v ďalšom zápase nezahrá.
     
    65
    Domáci po úvode druhého polčasu, kedy boli aktívnejším tímom hostia, majú znovu v tejto chvíli nápor podobný tomu z prvého polčasu.
     
    66
    Wendt poslal z ľavej strany výborný center letiaci po zemi za obranu Başakşehiru a Neuhaus na zadnej tyči v sklze usmernil loptu mimo Günokovej brány.
     
    67
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Danijel Aleksić, prichádza Demba Ba.
     
    68
    Ginter, ktorý sa vysunul výnimočne zo svojho tradičného postavenia na pravé krídlo, vysokým centrom nakopol loptu až na opačnú stranu. Odtiaľ centroval Thuram, nikto z domácich hráčov v šestnástke však hrací predmet nezasiahol.
     
    70
    Elia prihrávkou z pravej strany takmer z bránkovej čiary našiel na hranici bránkoviska Crivelliho, ktorého zakončenie zblízka vyrazil výborným zákrokom brankár Sommer.
    70. Enzo Crivelli (IBS)
     
    71
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Elvediho dostáva Eljero Elia (Istanbul Başakşehir FK).
     
    72
    Embolo bol faulovaný pred šestnástkou Başakşehiru. Priamy kop pre Mönchengladbach z pravej strany útočnej polovice.
     
    73
    Mizerný center Herrmanna zo štandardky bez väčších problémov odhlavičkoval jeden z obrancov Başakşehiru do stredu poľa.
     
    75
    Thuram si naviedol loptu z ľavej strany na stred a jeho strelu pod brvno neisto vyrazil tesne nad brvno brankár hostí Günok.
     
    76
    Embolo si nabehol na center z rohového kopu, medzi niekoľkými brániacimi hráčmi Başakşehiru ale namieril hlavou výrazne mimo Günokovej brány.
     
    77
    Crivelli si nabehol na výborný center Eliu z ľavej strany a hlavičkou na prednej tyči poslal loptu tesne mimo Sommerovej brány. To bola veľká šanca hostí!
    77. Enzo Crivelli (IBS)
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza Lars Stindl.
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Alassane Pléa.
     
    80
    Lainer v krátkom časovom slede trikrát za sebou nacentroval z pravej strany, ani jeden z jeho nákopov sa však neujal. Pri jednom z nich zasiahol Caiçara Thurama, hlavný rozhodca ale tento zákrok obrancu hostí ako faul nevyhodnotil.
     
    81
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách, napriek tomu, že potrebujú vyhrať, sa však zdanlivo nikam neponáhľajú. Loptu si posúva obranná štvorica Başakşehiru.
     
    82
    Kramera zasiahol bez snahy hrať loptu v strede poľa lakťom do hrude Kahveci. Za tento zákrok mala jednoznačne nasledovať žltá karta, záložník hostí ju ale nevidí...
     
    83
    Lainer prišiel pri rozohrávke na vlastnej polovici zbytočne o loptu a hostia sa pokúsili o rýchly prechod do útoku. Nepresnou prihrávkou v strede poľa sa našťastie pre domácich sami zbrzdili.
     
    84
    Hostia tak museli prejsť k postupnému útoku a po zablokovanom Eliovom centri z ľavej strany získali rohový kop.
     
    85
    Center od rohovej zástavky odhlavičkoval Thuram na prednej tyči na ďalší roh. I druhý center odhlavičkoval Thuram, teraz ale len k hosťom za šestnástkou. Ba si potom spracoval loptu z výšky, otočil sa okolo obrancu a z pravej strany vypálil nad Sommerovu bránu.
     
    86
    Lainer si narazil na pravom krídle loptu s Herrmannom a potom presným centrom medzi obrancov Başakşehiru našiel hlavu Pléu. Jeho ideálne mierenú hlavičku pod brvno vyrazil výborným zákrokom gólman hostí Günok.
     
    87
    Center z následného rohu obrana hostí vyriešila a strela Pléu z ľavej strany potom bola veľmi nepresná.
     
    88
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Mehmet Topal, prichádza Berkay Özcan.
     
    89
    Thuram po pravom krídle zaviezol loptu pred šestnástku hostí a prihrávkou na opačnú stranu našiel Herrmanna, ktorý sa však do šestnástky nedostal. Center Zakariu potom zrazila obrana hostí na rohový kop.
     
    90
    Ba obral na polovici domácich o loptu Wendta, hráči Borussie sa ale stihli vrátiť. Zakaria však následne na pravej strane vlastnej polovice podkopol Caiçaru, hostia tak získavajú priamy kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Tím Başakşehir práve strelil gól!
    Šok pre domácich, hostia sa dostávajú do vedenia! Center z ľavej strany prepadol cez Bau a po odraze Elvediho k nepochopiteľne neobsadenému ENZOVI CRIVELLIMU, ktorý si na hranici bránkoviska spracoval loptu a zblízka ju nekompromisne poslal za chrbát bezmocného brankára Sommera.
    90+1. Enzo Crivelli (IBS) - 1:2
     
    90+2
    Domáci mohli vyrovnať! Herrmann výborným centrom z pravej strany našiel hlavu Thurama, ktorý hlavičkou z hranice bránkoviska trafil pravú tyč brány Başakşehiru.
    90+2. Marcus Thuram (MNC)
     
    90+2
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Rámí Binsibajní.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza İrfan Can Kahveci, prichádza Azubuike Okechukwu.
     
    90+4
    Crivelli zostal po súboji v strede poľa ležať na trávniku a vyžiadal si ošetrenie. Za veľkého piskotu domácich fanúšikov dokonca pre neho prišli i nosidlá...
     
    90+4
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri rozohrávke od svojej brány dostáva brankár Mert Günok (Istanbul Başakşehir FK).
     
    90+5
    Na center z ľavej strany nezmyselne vybehol brankár Günok, ktorý loptu netrafil. Tú potom zasiahol za ním Ba, avšak rukou. Penalta sa však v nadstavenom čase napriek zúrivým protestom domácich hráčov nepíska. V Európskej lige totiž nie je VAR, ktorý by v tejto chvíli domácim hráčom pomohol...
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Hostia napriek tomu, že sa väčšinu zápasu bránili, šokujúco vyhrávajú na pôde lídra Bundesligy a postupujú do vyraďovacej fázy. Mönchengladbach doplatil na svoju neefektivitu v koncovke, keď domáci nedokázali premeniť ani vyložené šance a v nadstavenom čase za to po góle do tej doby pomerne nevýrazného Crivelliho pykal. Borussia i tak ešte mohla vyrovnať, Thuram ale trafil svojou hlavičkou žrď brány hostí a Ba za svoju hru rukou vo vlastnej šestnástke nebol potrestaný pokutovým kopom proti Başakşehiru.

    Başakşehir tak po prekvapivej výhre postupuje ďalej a po remíze AS Rím s rakúskym Wolfsbergerom dokonca vyrovnanú skupinu J vyhral. Borussia končí tretia a s európskymi pohármi sa v tejto sezóne lúči.
     
    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 5:5.
    Strely mimo: 7:5.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 11:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:38)

    Michal Sadlek

    Góly: 33. Thuram – 44. Kahveci, 90+1. Crivelli

    Karty:   64. Topal (IBS), 71. Elia (IBS), 90+4. Günok (IBS)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Elvedi, Ginter, Wendt – Herrmann, Zakaria, Kramer (90+2. Binsibajní), Neuhaus (78. Stindl) – Thuram, Embolo (78. Pléa).
    Náhradníci: Sippel – Binsibajní, Jantschke, Pléa, Raffael, Stindl, Strobl.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy – Aleksić (67. Ba), Topal (88. Özcan), Kahveci (90+3. Okechukwu) – Višća (C), Crivelli, Elia.
    Náhradníci: Babacan – Ba, Behich, Okechukwu, Özcan, Çelik, Arslantaş.

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Prieto (všetci Španielsko)