Doneck – Bergamo 0:3 (kon.) | D. Záhreb – Manchester City 1:4 (kon.) | Paríž – Galatasaray 5:0 (kon.)
Brugge – Real Madrid 1:3 (kon.) | Bayern – Tottenham 3:1 (kon.) | Olympiakos – CZ Belehrad 1:0 (kon.)
Atlético Madrid – Lok. Moskva 2:0 (kon.) | Leverkusen – Juventus 0:2 (kon.)
koniec
Dinamo Záhreb
1:4 (1:1)
Manchester City
Streda 11.12.2019, 18:55 • Stadion Maksimir, Záhreb • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose zo zápasu Dinamo Záhreb – Manchester City. Stretnutie posledného kola skupiny C Ligy majstrov sa začne o 18:55.
     


    Dinamo Záhreb

    Chorvátsky majster smeruje v domácej súťaži za obhajobou titulu a po 18 kolách vedie tabuľku pred druhým Hajdukom Split o 9 bodov, pričom má ešte jeden zápas k dobru. V lige neprehral od konca septembra, takže aktuálne ťahá sériu deviatich zápasov za sebou bez prehry, z ktorých navyše osem vyhral. Čím Dinamo obzvlášť vyniká, je obrana, ktorá je jasne najlepšou v súťaži (8 inkasovaných gólov).

    V Lige majstrov má Dinamo Záhreb šancu na postup, v porovnaní s ostatnými konkurentmi je ale zrejme v najťažšej situácii. Z tretieho miesta stráca na druhý Šachtar Doneck bod, takže dnes musí proti obrovskému favoritovi vyhrať a ani prípadná výhra mu nemusí stačiť na postup. Do ťažkej pozície sa ale chorvátsky klub dostal v podstate sám, keď v zrejme kľúčovom zápase doma so Šachtarom neudržal dvojgólové vedenie. Ešte na začiatku nadstaveného času totiž viedlo Dinamo 3:1, v ňom ale dvakrát inkasovalo a remíza 3:3 dala spolu s remízou 2:2 na Ukrajine výhodu vzájomných zápasov do rúk Šachtaru.

    Zápasy Dinama Záhreb v skupine C:
    Dinamo Záhreb – Atalanta Bergamo 4:0
    Manchester City – Dinamo Záhreb 2:0
    Šachtar Doneck – Dinamo Záhreb 2:2
    Dinamo Záhreb – Šachtar Doneck 3:3
    Atalanta Bergamo – Dinamo Záhreb 2:0
     


    Manchester City

    Anglickému majstrovi sa obhajoba titulu pomaly, ale isto začína vzdaľovať a po sobotňajšej prehre 1:2 v manchesterskom derby stráca z tretieho miesta na prvý Liverpool už 14 bodov. Z posledných piatich zápasov vyťažil len sedem bodov, na čo u tímu Pepa Guardiolu nie sme vôbec zvyknutí. Čím sa však Manchester City môže aspoň trochu pochváliť, je najproduktívnejší útok Premier League (44 strelených gólov).

    Narozdiel od Premier League, v Lige majstrov neponechalo City nič na náhodou a už v predstihu si nielen zaistilo postup, ale i prvé miesto v skupine. Po troch výhrach v úvodných troch zápasoch však posledné dva zápasy len remizovalo. Dnes sa tak výhrou bude chcieť určite vrátiť na víťaznú vlnu.

    Zápasy Manchesteru City v skupine C:
    Šachtar Doneck – Manchester City 0:3
    Manchester City – Dinamo Záhreb 2:0
    Manchester City – Atalanta Bergamo 5:1
    Atalanta Bergamo – Manchester City 1:1
    Manchester City – Šachtar Doneck 1:1
     


    Vzájomné zápasy

    Prvý zápas v Manchesteri, ktorý vyhral domáci tím 2:0, bol vôbec prvým vzájomným zápasom týchto dvoch tímov v európskych pohárových súťažiach.
     


    Situácia v skupine C
    (Manchester City, Šachtar Doneck, Dinamo Záhreb, Atalanta Bergamo)

    Skupinu C už s určitosťou vyhrá Manchester City, ktorý má aktuálne na konte 11 bodov. Zvyšná trojica tímov, zoradená za sebou s jednobodovými odstupmi, bojuje o druhé postupové miesto. Na druhom mieste je pred týmto kolom Šachtar Doneck so šiestimi bodmi a v súbežne hranom zápase bude hrať doma s Atalantou Bergamo, ktorá má štyri body. Dinamo Záhreb je medzi nimi na treťom mieste s piatimi bodmi.

    Šachtar Doneck postúpi, ak:
    - vyhrá nad Atalantou.
    - remizuje s Atalantou a Dinamo Záhreb neporazí Manchester City.

    Dinamo Záhreb postúpi, ak:
    - vyhrá nad Manchesterom City a Šachtar nevyhrá nad Atalantou.

    Atalanta Bergamo postúpi, ak:
    - vyhrá nad Šachtarom a Dinamo Záhreb neporazí Manchester City.
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Záhreb: Livaković – Stojanović, A. Ademi (C), Dilaver, Moubandje – Gojak, Moro, Olmo – Kądzior, Petković, Oršić.
    Náhradníci: Zagorac – Ivanušec, Šitum, Gjira, Gavranović, Hajrović, Majer.

    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Otamendi (C), B. Mendy – Foden, Rodri, Gündoğan – Mahrez, Jesus, B. Silva.
    Náhradníci: Carson – Angeliño, Walker, De Bruyne, Sterling, Zinčenko, Harwood-Bellis.

    Rozhodca: del Cerro Grande – Yuste, Alonso (všetci Španielsko).
     
    Oba tímy práve prichádzajú na hraciu plochu, po hymne Ligy majstrov a úvodných formalitách sa tak zápas začne.
     
    Domáce Dinamo bude hrať v tmavomodrých dresoch, hostia v belasých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali hostia, ktorí však hneď pri prvom nákope do útoku o loptu prišli. Domáci ju potom proti okamžite napádajúcim domácim dokázali udržať.
     
    2
    Kądzior si nedokázal spracovať loptu a hostia ju získali. Kombináciou na jeden dotyk sa dostali spod presingu Dinama, zatiaľ sa však posunuli len do stredu poľa.
     
    3
    Aktívni domáci udržali hráčov City na ich polovici a po nepresnom pase Garcíu získali loptu. Olma však o ňu v strede poľa obral Rodri.
     
    4
    Mendyho center z ľavej strany odkopol kapitán Dinama Ademi do autu. Práve Ademi zostáva ležať na trávniku a zdá sa, že utrpel nejaké svalové zranenie.
     
    5
    Ademi je zdá sa v poriadku a pokračuje v zápase. Brankár domácich Livaković nakopol loptu na Oršića, ten sa ale nedostal na ľavom krídle cez Cancela.
     
    6
    Hostia navyše vytlačili domácich až na ich polovicu a tí prihrávkami dozadu posunuli loptu až k brankárovi Livakovićovi.
     
    7
    Úvod zápasu sa neodohráva vo vysokom tempe. Ani jeden z tímov zatiaľ príliš neotvára hru a striedavo tak sledujeme postupné útoky oboch celkov hlavne v strede poľa.
     
    8
    Mendy sa prvýkrát dostal na ľavom krídle do nádejného protiútoku, ten ale práve ľavý obranca City zakončil katastrofálnym centrom ďaleko za bránu Dinama Záhreb.
     
    9
    Domáci svojou kombináciou zatlačili hostí do obrany, center Moubandjeho z ľavej strany ale zadná línia City odvrátila do bezpečia. Hráči Dinama sa potom museli vrátiť pre loptu až na svoju polovicu.
     
    10
    Dinamo Záhreb dalo gól!
    Domáci z prvého vydareného útoku otvárajú skóre! DANI OLMO ukázal Kądziorovi, kam mu má prihrať a ten mu pasom medzi obrancov City skutočne z pravej strany prihral. Olmo sa potom v šestnástke oprel do lopty a z voleja ju napriek snahe brankára Brava poslal do ľavého horného rohu brány hostí. Krásny gól!
    10. Dani Olmo (ZAG) - 1:0
     
    12
    City hneď po výkope po inkasovanom góle zaútočilo, o loptu však rýchlo prišlo. Bernardo Silva pri snahe o prienik po ľavej strane fauloval Kądziora.
     
    13
    Hostia loptu získali okamžite naspäť pod svoju kontrolu. Mendy si nabehol na kolmicu na ľavé krídlo, nepresnou prihrávkou do druhej vlny ale loptu v podstate zadarmo vrátil domácim hráčom.
     
    14
    Hostia od inkasovaného gólu výrazne pridali. Jesus dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, jeho prudkú nahrávku za obranu Dinama ale nedokázal rozbehnutý Cancelo spracovať.
     
    16
    Manchester City sa usadil na polovici domáceho tímu a postupne ho zatláča čoraz bližšie k jeho bráne. Obrana Dinama však zatiaľ nedáva anglickému majstrovi priestor na nebezpečné zakončenie.
     
    17
    Gündoğan vymyslel prienikovú prihrávku do pokutového územia na Fodena, toho však čistým spôsobom zastavil dôrazný obranca Ademi. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    18
    Moubandje sa tlačil dopredu po ľavom krídle, Cancelo sa mu ale postavil do cesty a svojim dobrým defenzívnym zákrokom ho obral o loptu.
     
    20
    Gündoğan vystrelil spoza šestnástky výborne k pravej tyči domácej brány a brankár Dinama Dominik Livaković musel skvelým zákrokom jeho strelu vyraziť.
    20. Ilkay Gündoğan (MAC)
     
    21
    Hostia pokračujú v obliehaní pokutového územia Dinama, z ich strany ale neprichádza ďalšia nebezpečná strela a ani len center.
     
    22
    Cancelo si nabehol na Gündoğanovu kolmicu na pravú stranu, jeho prízemnú prihrávku do stredu šestnástky Dinama ale odkopol pred Fodenom Moro.
     
    23
    Domáci sa hneď po zisku lopty pokúsili o rýchly protiútok, ten však skončil po nepresnej prihrávke v strede poľa. Dinamo sa však rýchlo zoradilo do obranného postavenia a hostia tak musia útočiť „do plných“.
     
    25
    Bernardo Silva prihrávkou z ľavej strany pripravil pozíciu na strelu pre dobiehajúceho Mendyho, ten ale tvrdou strelou trafil len obrancu Dinama.
     
    26
    Počet prihrávok: 61:220
    Držanie lopty: 30 % : 70 %
     
    27
    Olmov nákop na Petkovića zastavil Rodri. Hostia sa snažia rozohrať svoj ďalší postupný útok, tentokrát sa ale zasekli v blízkosti stredového kruhu.
     
    28
    Vysoký presing domáceho tímu je naďalej úspešný. Hostia majú veľký problém rozohrať a ich hra je navyše veľmi statická.
     
    29
    Petković predĺžil hlavou v strede poľa odkop z obrany Dinama za seba na rozbehnutého Olma, ktorému sa otvorila možnosť na únik obrancom City. Strelou z hranice pokutového územia napokon vystrelil nad Bravovu bránu.
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami. Manchester City má podľa očakávania územnú prevahu, cez výborne fungujúcu obranu Dinama sa ale takmer vôbec nedostáva do bezprostrednej blízkosti domácej šestnástky.
     
    31
    Mendyho center z ľavej strany odhlavičkoval pred Fodenom na rohový kop Ademi.
     
    32
    A domáci kapitán odhlavičkoval i center z následného rohového kopu. Odrazenú loptu potom získali hostia, ktorí pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    33
    Mendy prišiel o loptu v strede poľa, dobre sa ale vrátil s rozbehnutým Stojanovićom a pri vlastnej šestnástke ho o ňu čisto obral.
     
    34
    Manchester City dal gól!
    Je vyrovnané! Foden sa prekľučkoval v strede poľa cez trojicu hráčov a hľadal prihrávkou do šestnástky Jesusa, ktorý však v tvrdom súboji o loptu s obrancom Dinama prišiel. Tá sa však dostala na pravú stranu k Mahrezovi, ktorý centrom do šestnástky medzi rozhodených domácich obrancov našiel hlavu práve GABRIELA JESUSA a ten loptu usmernil k pravej tyči Livakovićovej brány.
    34. Gabriel Jesus (MAC) - 1:1
     
    34
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Arijan Ademi (Dinamo Záhreb). Domáci kapitán sa totiž vrhol na oslavujúcich hráčov Manchesteru City, ktorý pokračovali v gólovej akcii napriek dvom ležiacim hráčom Dinama.
     
    36
    Za veľkého piskotu napokon hlavný rozhodca gól po konzultácii s videoasistentom uznal! Pokračujeme tak za stavu 1:1.
     
    37
    Foden si splnil obranné povinnosti, keď zablokoval center Moubandjeho z ľavej strany na rohový kop.
     
    38
    Kądziorov center od rohovej zástavky odhlavičkoval tentokrát vo vlastnej šestnástke Jesus. Mahrez potom nedokázal spracovať pas na útočnú polovicu a lopta skončila za autovou čiarou.
     
    40
    Manchester City i po strelenom góle pokračuje vo svojej aktivite a po krátkom prerušení je opäť nasťahovaný na polovici domáceho Dinama.
     
    41
    Olmo obral o loptu Gündoğana, hneď sa naňho ale vrhla hneď trojica protihráčov, ktorá získala hrací predmet naspäť pod kontrolu hostí.
     
    42
    Rodri sklepol za seba prihrávku pred šestnástku a Foden z prvej výrazne minul Livakovićovu bránu.
     
    43
    Oršić si nabiehal na ľavé krídlo za nákopom z vlastnej polovice, vybiehal však z ofsajdovej pozície a navyše si pri spracovávaní pomohol rukou.
     
    44
    Hostia sa po tejto rýchlej akcii domácich vracajú naspäť na polovicu Dinama a ešte chcú do konca polčasu aspoň raz ohroziť domáceho gólmana Livakovića.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Gojak zasiahol v strede poľa Rodriho pri kľučke lakťom priamo do tváre. Otrasený Rodri sa okamžite zrútil na trávnik, domáci záložník ale za tento faul nedostal ani len žltú kartu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City mal v prvom polčase výraznú územnú prevahu, urputne brániaci domáci ale hostí nepustili v útoku takmer do ničoho. Dinamo Záhreb sa navyše dostalo rýchlo do vedenia krásnym gólom Olma. Hostia vyrovnali veľmi sporným gólom Jesusa z 34. minúty, k ničomu ďalšiemu sa však už potom navzdory veľkému tlaku nedostali. Domácim tento výsledok nevyhovuje, Šachtar totiž doma remizuje po prvom polčase s Atalantou 0:0 a ukrajinský klub je tak v tejto chvíli na postupovom druhom mieste.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 28 % : 72 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 5:3
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Hostia hneď po výkope Dinama získali loptu a zaútočili, na konci ich útočnej akcie ale nedokázal Bernardo Silva prihrať pred šestnástkou domácich rozbehnutému Jesusovi.
     
    48
    Domáci potom chceli okamžite zaútočiť na opačnú stranu, Oršićovu kolmicu na Petkovića ale zastavil García.
     
    49
    Obranca City potom potiahol loptu na útočnú polovicu a tam ju posunul Fodenovi. Mladý záložník City bez váhania vystrelil zo strednej vzdialenosti, vypálil však vysoko nad domácu bránu.
     
    50
    Manchester City dal gól!
    Hostia otáčajú skóre! GABRIEL JESUS si na ľavej strane pokutového územia narazil loptu s Fodenom, v šestnástke Dinama si zasekol Dilavera a zblízka poslal loptu okolo brankára Livakovića k ľavej tyči domácej brány.
    50. Gabriel Jesus (MAC) - 1:2
     
    52
    Kądzior dostal kolmú prihrávku na pravé krídlo, s ním sa ale dobre vrátil Bernardo Silva, ktorý mu loptu pri vlastnej šestnástke vypichol.
     
    54
    Manchester City dal gól!
    GABRIEL JESUS zavŕšuje svoj hetrik! Foden vysunul kolmicou na ľavú stranu za obranu Mendyho, ktorý z prvej prihrával do bránkoviska Dinama a tam loptu za brankárom Livakovićom, ktorý ju nedokázal zasiahnuť, poslal Jesus pohotovým zakončením zblízka do siete.
    54. Gabriel Jesus (MAC) - 1:3
     
    56
    Ďalší Mendyho center zľava preletel celou šestnástkou na Cancela, ktorý si loptu spracoval a napokon vystrelil nad Livakovićovu bránu.
     
    57
    Domáci sa ešte snažia niečo so zápasom urobiť, ich šance na bodový úspech sa ale poriadne znížili. Každopádne Dinamo drží loptu na polovici City a hľadá medzeru v obrannom postavení hostí.
     
    Šachtar stále doma remizuje s Atalantou 0:0. Ukrajinský klub má v tejto chvíli 7 bodov a Dinamo s Atalantou po 5 bodoch.
     
    59
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Damian Kądzior, prichádza Marko Gjira.
     
    60
    Počet prihrávok: 133:541
    Držanie lopty: 28 % : 72 %
     
    61
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko a Oršić sa následne snažil prihrávať pred bránu takmer z bránkovej čiary, García ale jeho center odkopol na ďalší rohový kop.
     
    62
    Oršićov center od rohovej zástavky tentokrát odhlavičkoval na prednej tyči García okamžite. Hostia sa potom dostali k odrazenej lopte a usadili sa na polovici chorvátskeho tímu.
     
    64
    Dvojica Mendy a Jesus zatiaľ v druhom poločase rozoberá obranu Dinama. Jesus si znovu nabehol na výborný Mendyho center, jeho hlavička ale tentokrát letela len nad Livakovićovu bránu.
     
    65
    Mendy sa po prihrávke Fodena dostal k ďalšiemu centru zľava, tentoraz však jeho nákop chytil brankár Livaković.
     
    66
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Olexandr Zinčenko.
     
    67
    Zinčenko hneď prvým dotykom s loptou obral rozohrávajúcich domácich a založil útok City. Na jeho konci si nabehol na Mahrezov center z pravej strany a tesne pred ním odhlavičkoval Ademi loptu na rohový kop.
     
    Olexandr Zinčenko sa nepostavil na svoje obvyklé miesta na ľavom krídle či ľavom kraji obrany, namiesto toho hrá v útoku bez nejakej pevnejšej pozície.
     
    69
    Domáci sa už zhruba dve minúty nedokážu dostať k lopte, hostia si ju totiž posúvajú na polovici Dinama. Dlhá kombinácia hostí bola prerušená len jedným zrazením prihrávky do autu.
     
    70
    Fodenov oblúčik na Mendyho zastavil obranca Stojanović. Ten loptu napriek tlaku napádajúceho Mendyho udržal a domáci môžu trochu upokojiť hru.
     
    71
    Tempo hry však teraz nie je vôbec vysoké a hostia i tak držia agresívnym napádaním domácich na ich polovici. Hlavne striedajúci Zinčenko je pri presinge neuveriteľne aktívny.
     
    72
    Moubandjemu sa už trochu zúfalý nákop na Petkovića nevydaril a lopta skončila až u brankára City Brava. Ten ju rozohral po zemi na svojich spoluhráčov v obrane.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Raheem Sterling.
     
    74
    Sterling stratil v strede poľa loptu, Zinčenko, ktorý je snáď všade, ju však hneď získal naspäť pod kontrolu hosťujúceho tímu.
     
    75
    Oršić vystihol Sterlingovu prihrávku v strede poľa a rozbehol sa k šestnástke City. Otamendi mu diskutabilným sklzom tesne pred vlastnou šestnástkou loptu vypichol, hlavný rozhodca ale tento zákrok neposúdil ako faul a nechal hru pokračovať ďalej.
     
    77
    Stojanović výborným centrom z pravej strany zakrútil loptu pred bránkovisko Manchesteru City, Petkovićovi ale chýbali 1-2 kroky na to, aby loptu zasiahol.
     
    78
    Moubandje podrazil prenikajúceho Mahreza. Priamy kop Manchesteru City z pravej strany útočnej polovice.
     
    79
    Gündoğan nacentroval za obranu City na Otamendiho, ktorý z ofsajdu hlavičkoval do brvna domácej brány. Sterlingova gólová dorážka tak potom už platiť nemohla.
     
    81
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Amer Gojak, prichádza Lovro Majer.
     
    81
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Mislav Oršić, prichádza Izet Hajrović.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Nicolás Otamendi, prichádza Taylor Harwood-Bellis.
     
    84
    Manchester City dal gól!
    Je zrejme definitívne hotovo! Gündoğan vysunul na pravej strane pokutového územia za obrancov Dinama Bernarda Silva, ktorý loptu posunul do stredu šestnástky na voľného PHILIPA FODENA a ten ju z prvej usmernil za chrbát brankára Livakovića.
    84. Philip Foden (MAC) - 1:4
     
    85
    Hostia sa zahrávali pri rozohrávke s ohňom a napokon o loptu prišli. Gjira po krátkej kombinácii pred šestnástkou City zakončoval, bránu City ale výrazne minul.
     
    86
    Sterling vysunul kolmicou do šestnástky Mahreza, ktorý však cez obrancu Dilavera zakončil slabo a priamo do vybiehajúceho brankára Livakovića.
     
    87
    Zápas je už rozhodnutý, domáci tak bojujú ešte aspoň o zníženie. Hajrović si z ľavého krídla naviedol loptu do šestnástky, svojou strelou ale trafil len Harwood-Bellisa, od ktorého sa odrazila na rohový kop.
     
    88
    S centrom z rohu si obrana hostí poradila a aj keď mohlo City rýchlo zaútočiť dopredu, tak sa už hostia nikam neponáhľajú a loptu si prihrávajú v strede hracej ploche.
     
    89
    Pred napádajúcimi domácimi hráčmi sa potom vrátili na vlastnú polovicu a domáci až na po nevydarenej rozohrávke Harwood-Bellisa získali loptu.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Mendy prenikol z ľavej strany do šestnástky a namiesto strely z dobrej streleckej pozície ešte chcel prihrávať. To však bola chyba, pretože jeho prihrávku na Zinčenka zastavil Ademi.
     
    90+2
    Záver zápasu sa odohráva na polovici Manchesteru City. Gjira potiahol po pravej strane loptu na polovicu hostí a z pravej strany hľadal centrom do stredu šestnástky Petkovića, pred ním ale loptu chytil brankár Bravo.
     
    90+3
    Tak predsa len prišla ešte jedna šanca Manchesteru City. Sterling si nabehol na ďalší výborný pas Mendyho za obranu a i so šťastím sa pretlačil do zakončenia, strelu zblízka ale zlikvidoval brankár Livaković.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City ovládol druhý polčas a domácich zaslúžene porazil. Hlavnou postavou zápasu bol Gabriel Jesus, ktorý strelil za 20 minút hetrik a od jeho tretieho gólu už City zápas v podstate kontrolovalo. Domáci sa nedostali v druhom dejstve v útoku k ničomu, naopak niekoľkokrát ich ešte výrazne podržal brankár Livaković. Definitívny klinec do rakvy Dinama zatĺkol gólom v závere zápasu Foden. Manchester City tak potvrdil svoju výhru v skupine C ďalšími tromi bodmi a na jeho konte je celkovo 14 bodov. Dinamo Záhreb naopak končí v skupine posledné a v európskych pohároch dohralo, pretože Atalanta vyhrala na Ukrajine nad Šachtarom 3:0. Z druhého miesta tak napriek trom úvodným prehrám za sebou postupuje so siedmimi bodmi Atalanta Bergamo a z tretieho miesta sa dostal aspoň do Európskej ligy Šachtar Doneck.
     
    Držanie lopty: 28 % : 72 %.
    Strely na bránu: 2:7.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 8:6.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:54:44)

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Olmo – 34. Jesus, 50. Jesus, 54. Jesus, 84. Foden

    Karty:   34. A. Ademi (ZAG)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:6.
    Dinamo Záhreb: Livaković – Stojanović, A. Ademi (C), Dilaver, Moubandje – Gojak (81. Majer), Moro, Olmo – Kądzior (59. Gjira), Petković, Oršić (81. Hajrović).
    Náhradníci: Zagorac – Ivanušec, Šitum, Gjira, Gavranović, Hajrović, Majer.

    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Otamendi (C) (82. Harwood-Bellis), B. Mendy – Foden, Rodri (73. Sterling), Gündoğan – Mahrez, Jesus (66. Zinčenko), B. Silva.
    Náhradníci: Carson – Angeliño, Walker, De Bruyne, Sterling, Zinčenko, Harwood-Bellis.

    Rozhodca: del Cerro Grande – Yuste, Alonso (všetci Španielsko)

    Diváci: 29 385