Doneck – Bergamo 0:3 (kon.) | D. Záhreb – Manchester City 1:4 (kon.) | Paríž – Galatasaray 5:0 (kon.)
Brugge – Real Madrid 1:3 (kon.) | Bayern – Tottenham 3:1 (kon.) | Olympiakos – CZ Belehrad 1:0 (kon.)
Atlético Madrid – Lok. Moskva 2:0 (kon.) | Leverkusen – Juventus 0:2 (kon.)
koniec
Dinamo Záhreb
1:4 (1:1)
Manchester City
Streda 11.12.2019, 18:55 • Stadion Maksimir, Záhreb • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:54:44)
     
    Držanie lopty: 28 % : 72 %.
    Strely na bránu: 2:7.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 8:6.
     
    Manchester City ovládol druhý polčas a domácich zaslúžene porazil. Hlavnou postavou zápasu bol Gabriel Jesus, ktorý strelil za 20 minút hetrik a od jeho tretieho gólu už City zápas v podstate kontrolovalo. Domáci sa nedostali v druhom dejstve v útoku k ničomu, naopak niekoľkokrát ich ešte výrazne podržal brankár Livaković. Definitívny klinec do rakvy Dinama zatĺkol gólom v závere zápasu Foden. Manchester City tak potvrdil svoju výhru v skupine C ďalšími tromi bodmi a na jeho konte je celkovo 14 bodov. Dinamo Záhreb naopak končí v skupine posledné a v európskych pohároch dohralo, pretože Atalanta vyhrala na Ukrajine nad Šachtarom 3:0. Z druhého miesta tak napriek trom úvodným prehrám za sebou postupuje so siedmimi bodmi Atalanta Bergamo a z tretieho miesta sa dostal aspoň do Európskej ligy Šachtar Doneck.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tak predsa len prišla ešte jedna šanca Manchesteru City. Sterling si nabehol na ďalší výborný pas Mendyho za obranu a i so šťastím sa pretlačil do zakončenia, strelu zblízka ale zlikvidoval brankár Livaković.
     
    90+2
    Záver zápasu sa odohráva na polovici Manchesteru City. Gjira potiahol po pravej strane loptu na polovicu hostí a z pravej strany hľadal centrom do stredu šestnástky Petkovića, pred ním ale loptu chytil brankár Bravo.
     
    90+1
    Mendy prenikol z ľavej strany do šestnástky a namiesto strely z dobrej streleckej pozície ešte chcel prihrávať. To však bola chyba, pretože jeho prihrávku na Zinčenka zastavil Ademi.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    89
    Pred napádajúcimi domácimi hráčmi sa potom vrátili na vlastnú polovicu a domáci až na po nevydarenej rozohrávke Harwood-Bellisa získali loptu.
     
    88
    S centrom z rohu si obrana hostí poradila a aj keď mohlo City rýchlo zaútočiť dopredu, tak sa už hostia nikam neponáhľajú a loptu si prihrávajú v strede hracej ploche.
     
    87
    Zápas je už rozhodnutý, domáci tak bojujú ešte aspoň o zníženie. Hajrović si z ľavého krídla naviedol loptu do šestnástky, svojou strelou ale trafil len Harwood-Bellisa, od ktorého sa odrazila na rohový kop.
     
    86
    Sterling vysunul kolmicou do šestnástky Mahreza, ktorý však cez obrancu Dilavera zakončil slabo a priamo do vybiehajúceho brankára Livakovića.
     
    85
    Hostia sa zahrávali pri rozohrávke s ohňom a napokon o loptu prišli. Gjira po krátkej kombinácii pred šestnástkou City zakončoval, bránu City ale výrazne minul.
    84. Philip Foden (MAC) - 1:4
     
    84
    Manchester City dal gól!
    Je zrejme definitívne hotovo! Gündoğan vysunul na pravej strane pokutového územia za obrancov Dinama Bernarda Silva, ktorý loptu posunul do stredu šestnástky na voľného PHILIPA FODENA a ten ju z prvej usmernil za chrbát brankára Livakovića.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Nicolás Otamendi, prichádza Taylor Harwood-Bellis.
     
    81
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Mislav Oršić, prichádza Izet Hajrović.
     
    81
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Amer Gojak, prichádza Lovro Majer.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Olmo – 34. Jesus, 50. Jesus, 54. Jesus, 84. Foden

    Karty:   34. A. Ademi (ZAG)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:6.
    Dinamo Záhreb: Livaković – Stojanović, A. Ademi (C), Dilaver, Moubandje – Gojak (81. Majer), Moro, Olmo – Kądzior (59. Gjira), Petković, Oršić (81. Hajrović).
    Náhradníci: Zagorac – Ivanušec, Šitum, Gjira, Gavranović, Hajrović, Majer.

    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Otamendi (C) (82. Harwood-Bellis), B. Mendy – Foden, Rodri (73. Sterling), Gündoğan – Mahrez, Jesus (66. Zinčenko), B. Silva.
    Náhradníci: Carson – Angeliño, Walker, De Bruyne, Sterling, Zinčenko, Harwood-Bellis.

    Rozhodca: del Cerro Grande – Yuste, Alonso (všetci Španielsko)

    Diváci: 29 385