Neapol – Genk 4:0 (kon.) | Salzburg – Liverpool 0:2 (kon.) | Dortmund – Slavia 2:1 (kon.)
Inter – Barcelona 1:2 (kon.) | Benfica – Zenit 3:0 (kon.) | Lyon – Lipsko 2:2 (kon.)
Chelsea – Lille 2:1 (kon.) | Amsterdam – Valencia 0:1 (kon.)
koniec
FC Salzburg
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Utorok 10.12.2019, 18:55 • Red Bull Arena, Salzburg • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Po prihrávke Robertsona z ľavej strany sa ocitol v šestnástke medzi obrancami Salzburgu Salah, z otočky však vystrelil po zemi tesne mimo ľavej tyče Stankovicovej brány.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Dominik Szoboszlai, prichádza Majeed Ashimeru.
     
    88
    Mané mohol definitívne rozhodnúť! Na konci ďalšieho bleskurýchleho útoku Liverpoolu si spracoval pas z pravej strany, obhodil si Onguéného a len kvôli teču Wöbera zakončil nad bránu Salzburgu.
     
    87
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Divock Origi.
     
    82
    Salah s Maném vleteli do otvorenej obrany Salzburgu. Salah pripravil pozíciu Manému, ktorého strelu po zemi vyrazil Stankovic pred dobiehajúceho Salaha. Ten si loptu potiahol do strany, zakončiť už ale nedokázal a nepodarilo sa to druhýkrát už ani Manému.
     
    77
    Salah sa znovu dostal ku kolmici za domácu obranu, v šestnástke si zasekol Onguéného a zblízka ľavačkou strieľal. Brankár Stankovic jeho strelu vyrazil.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Erling Häland, prichádza Masaja Okugawa.
     
    75
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza James Milner.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Zlatko Junuzović, prichádza Patson Daka.
     
    67
    Trent Alexander-Arnold nečakane vystrelil z tejto pozície a loptu zakrútil pravačkou tesne za pravú tyč do bočnej siete.
    58. Mohamed Salah (LIV) - 0:2
     
    58
    Liverpool dal gól!
    Liverpool v priebehu dvoch minút odskakuje do dvojgólového náskoku! MOHAMED SALAH si nabehol za Onguéného na pas z vlastnej polovice a brankára Stankovica, ktorý proti nemu vybehol až na hranicu pokutového územia, obišiel kľučkou do pravej strany. Napriek tomu, že sa Salah dostal do veľmi ostrého uhla, tak i z tejto pozície potom dokázal namieriť do prázdnej brány Salzburgu.
    57. Naby Keïta (LIV) - 0:1
     
    57
    Liverpool dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Robertson pred šestnástkou vysunul Maného, ktorý si obhodil Onguéného a prenikol do ľavej časti šestnástky. Vybiehajúceho brankára Stankovica potom prehodil oblúčikom do stredu šestnástky, odkiaľ loptu hlavičkou cez vracajúcich sa obrancov Salzburgu poslal do siete NABY KEÏTA.
     
    53
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Dejan Lovren, prichádza Joe Gomez.
     
    51
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za nešportové správanie po neodpískaní faulu Sadio Mané (Liverpool FC).
     
    51
    Gólová príležitosť prišla i na druhej strane! Hälanda našiel presným nákopom z pravej strany Junuzović a mladý Nór z ľavej strany šestnástky trafil bočnú sieť Alissonovej brány.
     
    50
    Henderson výborne vyslal za obranu Salzburgu Salaha, ktorý sa pokúsil pred vybiehajúcim brankárom Stankovicom o kľučku doľava. Ten mu loptu vyrazil výborným zákrokom spod nôh.
     
    48
    Mané skvelou prihrávkou z ľavej strany vysunul za obranu Salzburgu Salaha, ktorý zblízka pred brankárom Stankovicom nadvihol loptu tesne nad jeho bránu.
    45+1. Naby Keïta (LIV)
     
    45+1
    Keïta si nabehol za obranu Salzburgu na výbornú Salahovu prihrávku a dostal sa pred brankára Stankovica, ktorý ho však vychytal. Lopta sa potom ešte odrazila naspäť do Keïtu, ktorý však už bol vo veľmi ostrom uhle, a tak ju usmernil len do bočnej siete.
     
    29
    Keïta vybojoval po prihrávke Hendersona loptu pred šestnástkou Salzburgu a prihral ju doprava na rozbehnutého Salaha. Egypťan potom zblízka minul ľavú tyč domácej brány.
     
    26
    Minamino vysunul v rýchlom protiútoku Salzburgu do šestnástky Hälanda, ktorý však v dobrej streleckej pozícii namieril len priamo na brankára Alissona.
     
    20
    Mané si nabehol na Firminovu kolmicu a z ľavej strany pokutového územia strieľal, brankár Stankovic ale jeho strelu vyboxoval. Dve dorážky hostí spoza pokutového územia potom zablokovali obrancovia Salzburgu.
     
    8
    Na opačnej strane po krátkej kombinácii pred šestnástkou Salzburgu strieľal z jej hranice Mané, loptu ale zakrútil tesne mimo ľavej tyče Stankovicovej brány.
     
    7
    Hwang Hi-čchan si narazil loptu s Minaminom a nabehol si na jeho krásnu prihrávku pätičkou. Zblízka trafil ľavú ruku brankára Alissona a dobiehajúci Minamino pri kľučke o loptu prišiel.
    4. Mohamed Salah (LIV)
     
    4
    Zápas začal vo vysokom tempe. Lovren výborným nákopom za obranu našiel Salaha, ktorý z pravej strany pokutového územia Salzburgu trafil len brankára Stankovica.

    Michal Sadlek

    Góly: 57. Keïta, 58. M. Salah

    Karty:   51. Mané (LIV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 2:11. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:4.
    FC Salzburg: Stankovic – Kristensen, Onguéné, Wöber, Ulmer (C) – Szoboszlai (89. Ashimeru), Junuzović (68. Daka), Mwepu – Minamino – Hwang Hi-čchan, Häland (75. Okugawa).
    Náhradníci: Miguel – Ashimeru, Daka, Ramalho, Vallci, Okugawa, Prevljak.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren (53. Joe Gomez), V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Keïta (87. Origi) – M. Salah, Firmino (75. Milner), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Jones, Milner, Origi, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko)

    Diváci: 29 520